Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

egov.pasok.gr


"Η Ελλάδα της πράσινης Ανάπτυξης, της Συμμετοχής, της κοινωνίας της Γνώσης και της Καινοτομίας, της Διαφάνειας και της Αποτελεσματικότητας, χρειάζεται νέες, ριζοσπαστικές Πρωτοβουλίες και Δράσεις.

Το κράτος, για να υπηρετεί αποτελεσματικά το κοινό καλό και να λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας, πρέπει να εξελίσσεται και να αναμορφώνεται συνεχώς, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που βασίζεται στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν είναι απλά ένας τεχνολογικός μονόδρομος για να οδεύσουμε στην οργάνωση ενός σύγχρονου κράτους. Δεν εξαγγέλλουμε γενικώς και αορίστως την «μηχανοργάνωση» του «κράτους» ή την «ενίσχυση» της οικονομίας.

Όραμά μας είναι ένα νέο μοντέλο ανοιχτής Διακυβέρνησης με τους πολίτες ενεργούς και συνδιαμορφωτές των πολιτικών. Η Ψηφιακή Δέσμευσή μας αναφέρεται σε δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα της Διοίκησης, της Κοινωνίας και της Οικονομίας, σε ένα εθνικό σχέδιο που συμπεριλαμβάνει την προσαρμογή του κράτους στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και τον επαναπροσδιορισμό της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας."

Περισσότερα εδώ!
krogias

Δεν υπάρχουν σχόλια: