Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΔΩΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ...


Ρεπορτάζ :
Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου,
Διονύσης Νασόπουλος,
Βούλα Κεχαγιά,
Αριστοτελία Πελώνη

Για περισσότερο από τρεις ώρες οι έξι πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν να δώσουν μέσα από παράλληλους μονολόγους- με εξαίρεση τα 21 λεπτά των διαλόγων τους- σημεία από τα προγράμματά τους. Το ντιμπέιτ δεν είχε εκπλήξεις, δεν παρουσίασε ανατροπές και δεν έκανε τους... πολίτες περισσότερο σοφούς.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η παγκόσμια κρίση ανέβασε το έλλειμμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: «Το έλλειμμα άρχισε να ανεβαίνει λόγω της κρίσης», είπε και επέμεινε ότι «τώρα χρειάζονται δύσκολες πολιτικές».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: Απέφυγε μια «συγγνώμη» για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και είπε ότι «η Πολιτεία λειτούργησε με σωφροσύνη» όταν καιγόταν το κέντρο της Αθήνας. Με στόχο τους συντηρητικούς ψηφοφόρους εξήγγειλε «αυστηροποίηση» του νόμου για το άσυλο.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Κάλυψε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για τις πολεοδομικές παραβάσεις στο εξοχικό και χαρακτήρισε «ατυχή» τη σύγκριση με το «αναψυκτήριο» Μαγγίνα.
ΓΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Χαρακτήρισε «απίστευτα μυθεύματα» τις καταγγελίες Τσιτουρίδη και ανέφερε ότι «η διαπλοκή και τα συμφέροντα δεν συγκυβερνούν» όσο βρίσκεται ο ίδιος στο Μαξίμου. Για το Βατοπέδι επέμεινε ότι «δεν είχε κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος». Έχασε τον χρόνο και τον ειρμό του στο κλείσιμο της απάντησης.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Υποστήριξε ότι «ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών έχει βελτιωθεί» και προέτρεψε να μη βλέπουμε τα 3.000.000 στρέμματα που κάηκαν την τελευταία διετία, αλλά «τις χιλιάδες φωτιές που σβήστηκαν».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ των νέων, μέσω των προγραμμάτων «stage»: Ύψωσε εκνευρισμένος τους τόνους, υποστήριξε ότι «πρέπει να εκμεταλλευθούμε τη δυνατότητα» και μετέφερε τη συζήτηση στο πανεπιστημιακό άσυλο...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γίνατε ευχάριστος μόνο για τους λίγους
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Χρεώσατε τη χώρα με 100 δισ.. Πού πήγαν τα λεφτά; Σε πελατειακές σπατάλες... Είμαι αποφασισμένος να νοικοκυρέψω τη χώρα Λεφτά θα βρεθούν. Περιορίζοντας τις σπατάλες και εισπράττοντας τους ανείσπρακτους φόρους.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Η κυβέρνηση χάρισε στις τράπεζες ασφαλιστικές εισφορές 5-6 δισ. Θα αναθεωρήσουμε τον νόμο για την ενοικιαζόμενη εργασία.
ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η πιο μεγάλη επιτυχία μου, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αντιρρήσεις μου για το Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη οφείλονται στο ότι η συμφωνία είναι υπέρ της μιας πλευράς και δεν προστατεύεται το περιβάλλον της περιοχής.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Θα αποσύρουμε το χωροταξικό για τον τουρισμό ● Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει και αρμοδιότητες για θέματα ενέργειας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: Λέμε ναι στα μη κερδοσκοπικά ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ● Είμαστε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας: 1 δισ. τον πρώτο χρόνο και 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία.
ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ- ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Θα ήθελα ο κ. Σημίτης να ήταν στη Βουλή ● Δεν είχε την τόλμη ο κ. Καραμανλής να ξεκαθαρίσει τις υποθέσεις σκανδάλων.
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Δημόσια δωρεάν Παιδεία χωρίς ταξικό φραγμό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Υπάρχουν τρωκτικά. Η δημόσια σπατάλη είναι λίγη- πολλή για εμάς- αλλά λίγη σε σχέση με το πόσο έχουν θησαυρίσει επιχειρηματίες και τράπεζες.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η αντεπίθεση προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων αφορά την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, τη μη άνοδο των ορίων συνταξιοδότηση, την αύξηση των μισθών.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Οι μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούνται, να σέβονται το περιβάλλον και να υπάρχει λαϊκός έλεγχος.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ- ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ: Δημόσια, δωρεάν, καθολική Παιδεία. Χωρίς κανέναν ταξικό φραγμό.
Το ΚΚΕ έχει επιχειρήσεις που έχουν σχέσεις, που το βοηθούν να τυπώνει τον «Ριζοσπάστη».
ΓΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Πώς μπορεί να συνδυαστεί να έχω δικαίωμα ιδιοκτησίας ή και δεύτερο σπίτι στην εξοχή, χωρίς να υπάρχει η κερδοσκοπία πάνω στη γη;
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Το θέμα του ασύλου συζητείται εκ του πονηρού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε στη ΔΕΘ πρόγραμμα λιτότητας, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για σταθερότητα μέσα από λιτότητα.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Μακάρι το πρόβλημα του εμπορικού κόσμου να ήταν οι διαδηλώσεις. Το πρόβλημά τους είναι η οικονομική ασφυξία και οι ακάλυπτες επιταγές.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Είμαστε υπέρ του προσανατολισμού της κοινωνίας σε έναν οικολογικό μετασχηματισμό. Αλλά για να είσαι περιβαλλοντιστής πρέπει να κάνεις ρήξεις.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ- ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ: Το θέμα του ασύλου συζητείται εκ του πονηρού.
ΓΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Οι νέοι άνθρωποι δίκαια εξεγείρονται διότι έχουν ένα σχολείο που τους πνίγει, διότι στο σπίτι φεύγουν οι γονείς το πρωί και γυρίζουν το βράδυ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ Δεν ωφελούν κουμπαριές με την Τουρκία
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: «Είναι ένα βάρος για την πατρίδα. Πρέπει να δούμε πόσοι είναι, τι ειδικότητες έχουν και αναλόγως να τους κρατήσουμε».
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ: «Δεν πρέπει να βάλουμε ταφόπλακα στο θέμα με τις ταυτότητες».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: «Δεν ωφελούν οι κουμπαριές. Με την Τουρκία είναι πιθανό να έχουμε εμπλοκή. Λέμε σε όλα ναι. Κάποια στιγμή που θα πούμε όχι, θα έχουμε εμπλοκή».
ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. «Μπίζνες στην Εκκλησία δεν χωράνε στη σημερινή λογική. Η Εκκλησία να περιοριστεί στις ανάγκες τις τελετουργικές, χωρίς το επιχειρηματικό σκέλος».
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ Πράσινη οικονομία για 100.000 θέσεις εργασίας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: «Με αλλαγή στην πράσινη οικονομία θα μπορούσαμε να έχουμε 100.000 νέες, πράσινες θέσεις εργασίας».
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: «Θα μπορούσαν 600.000 άνθρωποι να μπουν στο ασφαλιστικό σύστημα, να έχουμε εισφορές».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: «Πιστεύουμε σε μια συμβιβαστική λύση με σύνθετη ονομασία. Η μόνη επιλογή είναι τα θέματα στη γειτονιά μας να λυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο».
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: «Δεν μπορεί το κόμμα που παίρνει πλειοψηφία να θεωρεί ότι μπορεί να νέμεται τη Διοίκηση».

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: