Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Τεταμένο το κλίμα Σε αντίποινα Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών για τα μπλόκα των αγροτών


Σε αντίποινα Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών για τα μπλόκα των αγροτών
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Σόφια, Βουλγαρία
Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν σήμερα, Τρίτη, ένα σημείο ελέγχου στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα, σε αντίποινα για την αθέτηση της υπόσχεσης που είχαν δώσει έλληνες απεργοί να αίρουν τον δικό τους αποκλεισμό για μερικές ώρες κάθε ημέρα.

«Η κατάσταση είναι ανυπόφορη», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Μίρολιουμπ Στολάρσκι, επικεφαλής της βουλγαρικής ομοσπονδίας ενώσεων οδικών μεταφορών. «Αυτό που συμβαίνει είναι ταπεινωτικό, ο κόσμος δεν μπορεί να το αντέξει άλλο αυτό».

Αναμένεται δε περαιτέρω όξυνση του κλίματος με κλείσιμο και των υπόλοιπων σημείων ελέγχου στα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα αύριο, Τετάρτη. Επιβολή κυρώσεων στην Ελλάδα ζητούν από την ΕΕ οι βουλγαρικές αρχές.

Έλληνες αγρότες αποκλείουν κατά διαστήματα δρόμους που οδηγούν στη Βουλγαρία και αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα εδώ και περίπου τέσσερις εβδομάδες διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.

«Προφανώς, πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα και να δείξουμε ότι δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα», είπε ο Στολάρσκι. «Και όταν δουν πως ο αποκλεισμός τους δεν είναι σημαντικός, τότε μπορεί να αντιληφθούν πως δεν είναι αυτός ο τρόπος να δέσουν τα χέρια των βούλγαρων οδηγών φορτηγών ή των βούλγαρων πολιτών...».

Το πέρασμα Κούλατα είναι κλειστό για όλα τα οχήματα, προκαλώντας ουρά 12 χλμ. βαρέων οχημάτων. Τα υπόλοιπα σημεία ελέγχου στα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα θα κλείσουν αύριο, Τετάρτη.

Οι βούλγαροι οδηγοί φορτηγών ζητούν από τους έλληνες αγρότες να υποσχεθούν ότι δεν θα αποκλείσουν άλλο τα σύνορα. Βάσει συμφωνίας που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι αποκλεισμοί επρόκειτο να αρθούν ορισμένες ώρες την ημέρα ώστε να μην σχηματίζονται ουρές φορτηγών στα σύνορα.

Την περασμένη Πέμπτη, τέσσερις βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έσπασαν τους φράχτες που είχαν στήσει έλληνες οδηγοί φορτηγών κατά μήκος των συνόρων, λέγοντας ότι είχαν απηυδήσει με τους αποκλεισμούς δρόμων από έλληνες διαδηλωτές.

«Είπαν πως οι οικογένειές τους πεινάνε, αλλά τι γίνεται με τις οικογένειες των ανθρώπων που έχουν αποκλειστεί στα σύνορα, δεν πεινάνε κι εκείνες;» είπε ο Στολάρσκι.

Οι βουλγαρικές αρχές κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στην Ελλάδα, λέγοντας πως οι αποκλεισμοί των ελλήνων αγροτών παραβιάζουν τις αρχές της ΕΕ για την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Read more...

Νωρίτερα η είσπραξη φόρων Ραντεβού κάθε μήνα με την Εφορία από τον Μάιο


Ραντεβού κάθε μήνα με την Εφορία από τον Μάιο
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σχεδιάζει η κυβέρνηση να εισπράξει τους φόρους. Συγκεκριμένα, έως τις 30 Απριλίου αναμένεται να έχουν γίνει οι φορολογικές δηλώσεις και αμέως μετά να αρχίσει η καταβολή των φόρων σε πέντε μηνιαίες δόσεις, μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με Τα Νέα, τα συσσωρευμένα βάρη, η αύξηση της έκτακτης εισφοράς, η αύξηση των προκαταβολών φόρου εισοδήματος και η προοπτική νέων επιβαρύνσεων για να βγουν οι δημοσιονομικοί στόχοι του Μνημονίου αρκούν για διαμορφώσουν έναν εφιάλτη διαρκείας τους επόμενους μήνες για τους φορολογουμένους.

Από τον Μάιο θα αρχίσει φέτος ο εφιάλτης της Εφορίας για την πληρωμή των φόρων εισοδήματος, ενώ από τον Αύγουστο σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η πληρωμή του νέου φόρου ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να φέρει την είσπραξη των φόρων νωρίτερα, με στόχο, όπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, να μην πέφτουν όλα τα βάρη μαζεμένα τους τελευταίους μήνες του έτους.

Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι λιγότερος χρόνος για περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της αύξησης των προκαταβολών και πληρωμές, μήνας μπαίνει - μήνας βγαίνει, από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο.
Το σχέδιο, το οποίο τελεί υπό την έγκριση των δανειστών, προβλέπει την εξόφληση των φόρων εισοδήματος σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο, ενώ η Εφορία θα συντροφεύει τους φορολογουμένους έως την εκπνοή του 2016 με μηνιαία εξόφληση του φόρου ακινήτων και των τελών κυκλοφορίας τον Δεκέμβριο.
Η σχεδιαζόμενη αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος δίνει συνολικά στους φορολογουμένους πέντε μήνες αντί για έξι έως πέρυσι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο προσαυξήσεων αν χαθεί η προθεσμία μίας δόσης. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τσιπρας: Δεν είναι ώρα για exits...




Τουσκ: Δεν είναι λύση ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Σένγκεν...

«Δεν είναι περίοδος για εξόδους, δεν είναι περίοδος για exits αλλά για να ενώσουμε δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες και...
περιφερειακές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική, οικονομική και την κρίση ασφαλείας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον Ντόναλντ Τουσκ μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης.

«Αναφορικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών υπογραμμίσαμε ότι συνιστά μια διεθνή και ευρωπαϊκή προκληση η αντιμετώπιση του προβλήματος και απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, την αλληλεγγύη και τον δίκαιο επιμερισμό των βαρών. Αυτή η θέση βασίζεται στην εμπειρία από τη διαχείριση του θέματος και το δυσανάλογο βάρος που σήκωσε ο λαος. Βάρος με μεγάλο κόστος που αντιμετωπίσαμε με ανθρωπισμό και αναδεικνύοντας τις αξίες μας γιατί η ΕΕ βασίστηκε σε ιδρυτικές αξίες και σήμερα καλείται μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση να τις ξαναβρεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του. 

«Τονίσαμε τη σημασία για να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για λύση του Συριακού, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Παράλληλα συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί το σύνολο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και αφορούν κάθε στάδιο των προσφυγικών ροών, τη μείωση των ροών από την Τουρκία και την καθιέρωση μιας διαδικασίας επανεγκατάστασης από τη γείτονα στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ενίσχυση της Frontex και των χωρών της βαλκανικής οδού, στην αναβάθμιση των διαδικασιών ταυτοποίησης στην Ελλάδα αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών επανεγκατάστασης στις χώρες προέλευσής των μεταναστών και προσφυγων από έναν αξιόπιστο μηχανισμό.

Σχολιάζοντας τις απόψεις στο εσωτερικό της Ευρώπης όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Αυτή την ώρα, υπογράμμισα, εντός της Ευρώπης κυριαρχούν δύο αντιλήψεις για το μέλλον της Ευρώπης. Η μια είναι μια φιλοευρωπαϊκή ανεξαρτήτως των σημαντικών διαφορών σε διάφορους τομείς, και από την άλλη μια αντίληψη αντιευρωπαϊκή που θεωρεί ότι τα προβλήματα μπορεί να τα λύνει μόνος του ή χειρότερα ότι αφορά αυτούς που τα αντιμετωπίζουν αρκεί να μην είναι στη δική μας αυλή. Η Ελλάδα έχει δώσει μεγάλο αγώνα στην κατεύθυνση της περισσότερης Ευρώπης. Μια σειρά χώρες προβάλουν ότι χρειάζεται λιγότερη ευρώπη και δεν διστάζουν να επιτίθενται και εναντίον της Ελλάδας. Μια τέτοια αντίληψη θα οδηγήσει την Ευρώπη στο αδιέξοδο. Οι κοινές προκλήσεις δεν μπορούν παρά αντιμετωπιστούν με κοινές δράσεις και όχι με απόδοση ευθυνών, το blame game. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, πρεπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Για το θέμα των hotspots είπε, τέλος, ότι «σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε προχωρήσει τάχιστα στα κέντρα καταγραφής στα νησιά και στα κέντρα υποδοχής στην ενδοχώρα και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε προχωρήσει άρκετά αλλά αυτό δεν αρκεί». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν ξεκάθαρος ότι «ο υποτιθέμενος αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Σένγκεν δεν είναι λύση. Δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν τερματίζει τον πόλεμο στη Συρία».

Ο κ. Τουσκ αναφέρθηκε και στα θέματα της αξιολόγησης λέγοντας ότι «μετά τη συζήτηση που είχαμε με τον κ. Τσίπρα είμαι πιο αισιόδοξος ακόμα και για τη διαδικασία της αξιολόγησης».

Με αυτή τη συνάντηση ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει μια σειρά κρίσιμων επαφών, στρέφοντας το βλέμμα στην έκβαση της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο επίσημος σκοπός της επίσκεψής του Πολωνού αξιωματούχου στην Αθήνα, ήταν η νέα συμφωνία της ΕΕ με τη Μεγάλη Βρετανία.

Read more...

Η Σαουδική Αραβία παγώνει την παραγωγή πετρελαίου...


Η Σαουδική Αραβία παγώνει την παραγωγή πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να παγώσει την παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται τον...
υπουργό Πετρελαίου της χώρας.

Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της αγοράς πετρελαίου έχουν σήμερα στη Ντόχα οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times» και η «Wall Street Journal», τη στιγμή που η μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου έχει φέρει στο προσκήνιο σενάρια συντονισμένης μείωσης της παραγωγής από κράτη εντός και εκτός ΟΠΕΚ.

Η συνάντηση-έκπληξη έρχεται λίγες ώρες αφού το Ιράν εξήγαγε πετρέλαιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, κι ενώ η τιμή του βαρελιού κυμαίνεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών, καταστρέφοντας τους προϋπολογισμούς πετρελαιοπαραγωγών κρατών από τη Μέση Ανατολή έως την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Ενέργειας του Κατάρ και της Βενεζουέλας, η οποία έχει επανειλημμένα καλέσει για περιστολή της παγκόσμιας παραγωγής ώστε να περιοριστεί η υπερπροσφορά αργού στην παγκόσμια αγορά.

Η αξία του πετρελαίου έχει «κατρακυλήσει» πάνω από 70% από τον Ιούνιο του 2014.


Read more...

Οι αγρότες κόβουν την Ελλάδα στα δύο...


Οι αγρότες κόβουν την Ελλάδα στα δύο

Με αποκλεισμούς δρόμων και νέα μπλόκα επανέρχονται δυναμικά σήμερα οι αγρότες στο εθνικό δίκτυο, σκληραίνοντας τη στάση τους. Τα ισχυρά μπλόκα των αγροτών ζητούν από την κυβέρνηση να...
αποσύρει το νομοσχέδιο για να προσέλθουν σε διάλογο για το Ασφαλιστικό και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κόβοντας ουσιαστικά την Ελλάδα στα δύο.

Πιο αναλυτικά, για τουλάχιστον τρεις ώρες αποφάσισαν να κλείσουν την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου, οι αγρότες από τη Φθιώτιδα.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης και πριν λίγο έκλεισαν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.

Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός. Τα φορτηγά που κατέρχονται από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Κλείνει η εθνική οδός Λάρισας - Βόλου στο ύψους του Κιλελέρ

Σε αποκλεισμό της παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ θα προχωρήσουν σήμερα από τις 4 το απόγευμα και για τρείς ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους αναμένοντας θετική ανταπόκριση σε πέντε συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν θέσει προς ικανοποίηση. Ενώ αύριο, το πρωί ο προγραμματισμός προβλέπει παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών σε Εφορείες των Θεσσαλικών πόλεων.

Στο μεταξύ τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον με τους αγρότες να περιμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει συνάντηση μαζί του κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Ωστόσο αντιτίθενται στην προοπτική η συνάντηση να γίνει με εκπροσώπων όλων των μπλόκων. Αυτό που επιθυμούν είναι στην συνάντηση που θα κάνουν οι ίδιοι με τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 33 μπλόκων που έχουν υπογράψει το κοινό πλαίσιο αιτημάτων το οποίο συνέταξαν τα μπλόκα Τεμπών και Μικροθηβών και έχουν γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων από την προηγούμενη Τετάρτη.

Από αύριο μάλιστα, υπάρχει η κατεύθυνση και τα μπλόκα που στήνονται στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού και αφορούν σε εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης (Γερακάρι, Μελούνα, Μεγάλο Ελευθεροχώρι) να αυξήσουν σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού ημερησίως ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός πίεσης προς την Κυβέρνηση.

Προβλήματα από το μπλόκο στην εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας

Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Αργά χθες, τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην Αχαΐα, προκάλεσε τεράστιες ουρές στον Ισθμό και προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση οι αγρότες άνοιξαν για λίγη ώρα την παλαιά εθνική οδό και στη συνέχεια την έκλεισαν εκ νέου.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6 έως τις 7 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Read more...

Αφορολόγητο 30% ...




...για δαπάνες μόνο με χρήση κάρτας...

Το υπουργείο Οικονομικών μελετά τα σενάρια υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος για την εξασφάλιση της έκπτωσης φόρου σε...
2.100 σε μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα του 2016 που θα δηλωθούν το επόμενο έτος. 

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 30% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος (από 10% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια) και μάλιστα αυτές να προέρχονται από τη χρήση πλαστικού χρήματος για αγορές που θα γίνουν μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης που αναμένεται σύντομα να έρθει στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα».

Για συναλλαγές που πραγματοποιούνται ως την ψήφιση της διάταξης οι πολίτες μπορούν να κρατούν και τις αποδείξεις που γίνονται με μετρητά.

Εξαιρούνται όσοι είναι πάνω από 65 χρονών

Ωστόσο, για άτομα που έχουν γεννηθεί ως 31 Δεκεμβρίου 1950, δηλαδή για όσους είναι πάνω από 65 ετών, δεν θα ισχύει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποχρεωτικότητα χρήσης πλαστικού χρήματος για τη συγκέντρωση αποδείξεων.

Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν μετρητά προκειμένου να εξασφαλίσουν σε αποδείξεις το 30% ή και λιγότερο του ετήσιου εισοδήματος (το ποσοστό θα εξαρτηθεί από την τελική απόφαση που θα λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών) για να τύχουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που οδηγεί αυτόματα σε αφορολόγητο 9.550 ευρώ.

Tvxs.gr


Read more...

Λυκόσκυλα καταδιώκουν πρόσφυγες...


Λυκόσκυλα καταδιώκουν πρόσφυγες στην Ειδομένη

...στην Ειδομένη...

Απίστευτη απανθρωπιά από τους Σκοπιανούς...

Μια συγκλονιστική πτυχή από το δράμα των προσφύγων και τους κινδύνους ζωής που αντιμετωπίζουν...
αποκάλυψε γιατρός -  μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη μεθοριακή διάβαση της Ειδομένης.

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Καθημερινή» μετανάστες εγκλωβισμένοι στην ελληνική μεθόριο και οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, φέροντας σοβαρά τραύματα από δαγκωματιές σκύλων.

«Περιθάλψαμε τουλάχιστον είκοσι άτομα που έφεραν ουλές από δαγκωματιές σκύλων τις τελευταίες μέρες», δήλωσε η γιατρός.

Όπως εξήγησε, οι άνθρωποι αυτοί είναι Αφροασιάτες μετανάστες που φτάνουν στη μεθόριο με τη βοήθεια κυκλωμάτων, ανοίγουν με ειδικά ψαλίδια τις νύχτες τρύπες στον φράχτη και περνούν στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η συνοριοφυλακή και ο στρατός των Σκοπίων, με τη συνδρομή αστυνομικών από Σερβία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, χρησιμοποιούν εκπαιδευμένα λυκόσκυλα για την καταδίωξή τους στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα πολλοί εξ όσων αποστέλλονται πίσω στην Ελλάδα να φέρουν εμφανή τραύματα από δαγκωματιές των τετράποδων φρουρών. 



Read more...

Μετά τις πανελλαδικές οι απολυτήριες εξετάσεις...




Μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν οι απολυτήριες, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, το...
υπουργείο διευκρινίζει ότι: 

Οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ΄ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ΄ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Στους μαθητές χορηγείται απολυτήριο, στο οποίο δεν υπολογίζονται οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων.


Read more...

Στο Δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ...


Αποκλειστικό: Στο Δημόσιο περνά 1,5 δισ. ευρώ που έχει δεσμευθεί από υποθέσεις διαφθοράς

...που έχει δεσμευθεί από υποθέσεις διαφθοράς...

Ελεύθερα θα μπορεί πλέον το Δημόσιο να κάνει χρήση των χρηματικών ποσών η των ακινήτων τα οποία έχουν από το 2011 μέχρι σήμερα δεσμευτεί από ελεγκτικές και... 
δικαστικές αρχές και τα οποία όπως εκτιμάται αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για χρηματικά ποσά (περίπου 800 εκ.ευρώ) η 700 ακίνητα (αξίας περίπου 700 εκ.ευρώ) τα οποία δεσμεύτηκαν από το δημόσιο και αφορούν ποσά σε ρευστό ή ακίνητα που αποκτήθηκαν παρανόμως στο παρελθόν από φυσικά η νομικά πρόσωπα(εταιρείες) τα οποία βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι σε δεκάδες περιπτώσεις διαφθοράς όπως μίζες από εξοπλισμούς, όπλα, προμήθειες σε ιατρικά υλικά κλπ.

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει να εκδώσει κοινή υπουργική απόφαση σε εφαρμογή του νόμου 4312/2014 με την οποία τα 800 περίπου εκ.ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς καταδικασθέντων σε πρώτο η δεύτερο βαθμό για υποθέσεις διαφθοράς καθώς και 700 περίπου δεσμευμένα ακίνητα (αξίας περίπου 700 εκ.ευρώ ) να περιέλθουν σε χρήση του δημοσίου χωρίς να αναμένονται υποχρεωτικά αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

Με την κοινή υπουργική απόφαση η Κυβέρνηση προσδοκά να εκμεταλλευτεί μεγάλα χρηματικά ποσά η ακίνητα τα οποία βρίσκονται "παγωμένα" επί χρόνια σε τραπεζικούς λογαριασμούς η εάν πρόκειται για ακίνητα να μπορεί να τα βγάλει στο σφυρί χωρίς να αναμένει οριστικές δικαστικές αποφάσεις οι οποίες κατά κανόνα τραβούν σε μάκρος πολλών ετών.

Με την ίδια υπουργική απόφαση θα ορίζεται ότι σε περιπτώσεις αθώωσης των κατηγορουμένων τα χρηματικά ποσά που περιήλθαν σε χρήση του δημοσίου θα τους επιστρέφονται εντόκως. 

Newpost.gr

Read more...

Νέος αρχηγός στο Λιμενικό...


Λιμενικό Σώμα

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αποστρατεύεται ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανασίος Αθανασόπουλος και στην θέση του αναλαμβάνει ο...
υποναύαρχος Σταμάτης Ράπτης μέχρι πρότινος κλαδάρχης σε θέματα προσωπικού και διοικητικής μέριμνας. 

Αποστρατεύτηκαν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί. 

Στο μεταξύ, νέος αρχηγός της Αστυνομίας είναι ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, της δε Πυροσβεστικής, ο μέχρι σήμερα επιχειρησιακός υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, οι οποίοι αντικαθιστούν τους απερχόμενους κ.κ. Δημήτρη Τσακνάκη και Βασίλη Παπαγεωργίου αντίστοιχα.

Μετά τη δημοσίευση των επιλογών του ΚΥΣΕΑ στο ΦΕΚ σήμερα, θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της Αστυνομίας υπό την προεδρία του νέου αρχηγού και τη συμμετοχή δύο αντιστράτηγων του στρατού, το οποίο θα κρίνει τους άλλους τέσσερις αντιστράτηγους του Σώματος. Ανάλογη διαδικασία θα ξεκινήσει και στην Πυροσβεστική.

Read more...