Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου - Γκάιτνερ

[γκαιτνερ.jpg]


Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος επίσης δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη σύνοδο των G20 θα προωθηθεί η πρωτοβουλία Μερκελ - Σαρκοζί - Γιούνκερ - Παπανδρέου κατά της κερδοσκοπίας. "Ίσως οι προτάσεις των Αμερικανών να ξεπεράσουν σε τολμηρότητα αυτές της ΕΕ, ώστε τα χρήματα των λαών να μην πηγαίνουν στράφι", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σε δημοσιογράφους.
nooz.gr

Read more...

"Ψήφος εμπιστοσύνης" από Ομπάμα με κατάργηση της βίζας


Στη συνάντηση που διήρκεσε πάνω από 40 λεπτά κυριάρχησε, όπως αναμενόταν, η οικονομική κρίση με τον Γιώργο Παπανδρέου να εξασφαλίσει τη σαφή στήριξη του Μπαράκ Ομπάμα στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για ενιαία δράση κατά των κερδοσκόπων. Το ζήτημα θα τεθεί πλέον και στην επόμενη σύνοδο των G20, όπως επεδίωκε η Αθήνα. " Ο αμερικανός πρόεδρος θα βοηθήσει, πρόκειται για πολύ θετικό μήνυμα, προκειμένου να μπει τάξη στην διεθνή αγορά" σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρεόυ.

"Δεν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια από κανέναν" επανέλαβε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς από αμερικανίδα δημοσιογράφο, για το αν η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τις ΗΠΑ. "Θέλουμε να δανειζόμαστε με χαμηλότερα επιτόκια και εκεί πρέπει να παρέμβει η ΕΕ. Πιστεύουμε ότι θα το κάνει για να μην επιτρέψει στους κερδοσκόπους να επαναλάβουν τα παιχνίδια τους".

Για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός είπε ότι στηρίζει της προσπάθειες του Δημήτρη Χριστόφια. Για τα ελληνοτουρκικά ο Γιωργος Παπανδρέου επεσήμανε τη βουληση για την αναζωογόνηση τις διμέρεις σχέσεις για την επίλυση θεμάτων όπως της υφαλοκρηπίδας. Τέλος ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Αθήνα έχει αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Συνάντηση με Πελόζι

Η Ελλάδα δεν θα αφεθεί μόνη της στην κρίση δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι, κατά τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Καπιτώλιο.

Η κ. Πελόζι αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες αλλά και στο σημαντικό ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
nooz.gr

Read more...

«Ψήφος εμπιστοσύνης» Κατάργηση της βίζας έβγαλε η συνάντηση Παπανδρέου - Ομπάμα



[ScreenHunter_05+Mar.+09+22.19.jpg]Ο Γ.Παπανδρέου κατά την άφιξή του στο Λευκό Οίκο


Την κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της Ουάσινγκτον ως «ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία», προσθέτοντας ότι είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με όλους τους διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός κράτησε για το τέλος των δηλώσεών του την κύρια είδηση της συνάντησης με τον κ. Ομπάμα, η οποία σε συμβολικό και πολιτικό επίπεδο ερμηνεύεται ως ισχυρή και έμπρακτη κίνηση υποστήριξης της Ελλάδας.

Την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου έτυχε, κατά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, και η πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί από τον κ. Παπανδρέου τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη μάχη κατά της κερδοσκοπίας.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί αυτήν την πρωτοβουλία σημαντική και δεσμεύτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση κατά την επόμενη συνάντηση των είκοσι πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G20).

O κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, για τα δύσκολα μέτρα, όπως είπε, που έχουν ληφθεί αλλά και την «αποφασιστικότητα όλων μας» να προχωρήσουμε σε μεγάλες θεσμικές αλλαγές.

Για το Κυπριακό, όπως είπε ο πρωθυπουργός, επιβεβαίωσε τη στήριξη του στις προσπάθειες του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για μία δίκαιη λύση, καθώς και για την ανάγκη να δοθεί μήνυμα προς την Τουρκία για μία ισχυρή βούληση επίλυσης του προβλήματος.

Για την Τουρκία ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει, για την επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και τη βούληση της Αθήνας να επιλυθούν θέματα όπως η υφαλοκρηπίδα. Σε αυτά τα θέματα, όπως πρόσθεσε, «έχουμε τη στήριξη των ΗΠΑ».

Τέλος ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για την «Ατζέντα 2014», δηλαδή την πρόταση της Αθήνας για την ενταξιακή πορεία των δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα αποτελέσει σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

«Κάθε φωνή υποστήριξης είναι θετική, πόσο μάλλον από τις ΗΠΑ που όχι μόνο πολιτική αλλά και οικονομική δύναμη έχει» τόνισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Μπορούμε να μιλάμε δυναμικά, να παίρνουμε πρωτοβουλίες, η Ελλάδα να έχει λόγο. Αυτή η αναγνώριση δείχνει ότι πιάνουν τόπο οι κόποι και οι θυσίες».

Newsroom ΔΟΛ




Read more...

Ξεκινούν οι δηλώσεις Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον Ομπάμα...



ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ

Ο Γ. Παπανδρέου, μίλησε με τον Μπ. Ομπάμα για το φλέγον θέμα της Ελλάδας, την κερδοσκοπία, ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελλάδα, έχουν κάνει μέτωπο, κατά της κερδοσκοπίας. Ο Γ. Παπανδρέου φυσικά και...



...αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στην συμπαράσταση τη πολιτικής Χριστόφια, ενώ επανέλαβε για την πρόταση που έχει κάνει για την περιοχή των Βαλκανίων ώστε να δοθεί λύση το 2014 100 χρόνια μετά το τέλος του Α' Π.Π.

Ο Μπ. Ομπάμα ανακοίνωσε στο Γ. Παπανδρέου την κατάργηση της Βίζας... την οποία χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

/troktiko


Read more...

Κράτησε την είδηση για το τέλος ο Παπανδρέου



ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ
Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Όχι θεωρητική στήριξη, αλλά τυπική και ένας στόχος 10 χρόνων κερδίθηκε σήμερα από το Γ. Παπανδρέου. Ο Μπ. Ομπάμα του ανακοίνωσε ότι από σήμερα δε θα χρειάζεται βίζα για τους Έλληνες πολίτες για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, άρα...



...πραγματικά ο Μπ. Ομπάμα δείχνει εμπράκτως ότι βλέπει σαν ισότιμο μέλος του δυτικού κόσμου την Ελλάδα...

troktiko

Read more...

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων



ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Ν. ΠΕΛΟΖΙ

Ο Παπανδρέου με την πρόεδρο των αντιπροσώπων συναντήθηκαν στο Καπιτώλιο όπου η Ν. Πελόζι, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες αλλά και στο σημαντικό ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και...



...σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό στις δύσκολες αυτές στιγμές.

troktiko


Read more...

Απάντηση Παπακωνσταντίνου για το ραντεβού με Χριστοφοράκο το 1999



ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το 1999, δέχθηκε την πρόσκληση του Μιχάλη Χριστοφοράκου να τον συναντήσει και να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες της εταιρείας του. Εκείνη την περίοδο ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν σύμβουλος για...



...θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αντίστοιχες συναντήσεις είχε εκείνη την περίοδο με τους περισσότερους επικεφαλής των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

troktiko

Read more...

Νέες αιχμές Παπουτσή κατά Σαχινίδη


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Χρήστος Παπουτσής ξεκαθάρισε μεν ότι βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και ότι στηρίζει τις αποφάσεις που ελήφθησαν, ωστόσο μίλησε για "ειρωνείες υπουργών", αναφερόμενος στη φράση του Φίλιππου Σαχινιδη που προκάλεσε και το επεισόδιο, ότι το δίλημμα "υφεση ή ανάπτυξη" είναι μεταφυσικό. Μάλιστα ο Χρήστος Παπουτσής είπε οτι θα περίμενε από τον υφυπουργό να του απαντήσει στη βουλή ή να του στείλει μήνυμα ότι δεν εννοούσε αυτά που είπε.

Ο Χρήστος Παπουτσής διέψευσε ότι έχει μιλήσει για διάλυση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε όμως ότι υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής έαν δεν επισπευσθούν τα αναπτυξικά μέτρα, αλλά και η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
.nooz.gr

Read more...

ΔΕΗ: Με περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια τα τιμολόγια

Περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια στα τιμολόγια ετοιμάζεται να θεσπίσει κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ ο νέος Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε χθες, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προτείνει την επανεξέταση όλων των τιμολογίων της ΔΕΗ.Περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια στα τιμολόγια ετοιμάζεται να θεσπίσει κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ ο νέος Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε χθες, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προτείνει την επανεξέταση όλων των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Παράλληλα ο ίδιος προσανατολίζεται να εισηγηθεί αυξήσεις φωτιά στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».

Ο Ν. Βασιλάκος εκτιμά πως θα υπάρξει ανάγκη αύξησης του ειδικού τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στα 2,5 με 3 ευρώ ανά 1000 κιλοβατόρες από 0,30 ευρώ που πληρώνουμε σήμερα με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, την οποία τοποθέτησε χρονικά μεταξύ 2011-2013. Την αύξηση αιτιολόγησε λέγοντας πως οι τιμές των καυσίμων έχουν μείνει για αρκετό διάστημα σε χαμηλά επίπεδα και πως πρέπει να καταστεί σαφές ότι «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Προς την κατεύθυνση αυτή εμφανίστηκε αποφασισμένος να συμβάλλει στην προστασία των ευάλωτων καταναλωτών με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η πρόταση για φτηνό οικιακό τιμολόγιο, διευκρινίζοντας φυσικά ότι η εν λόγω Αρχή απλώς γνωμοδοτεί, η κυβέρνηση είναι εκείνη που αποφασίζει.

Ο κ. Βασιλάκος τόνισε την ανάγκη να εκμεταλλευτεί η χώρα μας το συγκριτικό της πλεονέκτημα, δηλαδή την ηλιακή και αιολική ενέργεια: «αν επιτευχθούν οι στόχοι για την πράσινη ανάπτυξη θα δημιουργηθούν 14.000 νέες θέσεις εργασίας, μια πράσινη ΔΕΗ», σημείωσε και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα πορευτεί με γνώμονα τη διαφάνεια, την εξωστρέφεια και την αποτελεσματικότητα. Την τοποθέτησή του στη θέση του Προέδρου της ΡΑΕ, η οποία αποκτά πλέον ουσιαστικές αρμοδιότητες, υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Λευκό επέλεξαν η Ν.Δ και το ΚΚΕ, «παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ.



Read more...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ


Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει σύντομα στην Ουάσινγκτον ο πρεσβευτής της Τουρκίας, ο οποίος ανακλήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων...


«Δεν θα στείλουμε πίσω τον πρεσβευτή μας στην Ουάσινγκτον έως ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση» δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο Ριάντ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Η Αμερική δεν θα πρέπει να στερηθεί έναν τόσο στρατηγικό σύμμαχο όπως η Τουρκία για μια τέτοια υπόθεση» πρόσθεσε.

«Η ψηφοφορία έμοιαζε με φάρσα» δήλωσε αναφερόμενος στην ψήφιση της απόφασης από την Επιτροπή του Κογκρέσου.

Το κείμενο της απόφασης, το οποίο, ακόμη κι αν εγκριθεί από το σύνολο του σώματος, δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, καλεί τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να χαρακτηρίσει γενοκτονία τη «συστηματική και σκόπιμη εξόντωση 1.500.000 Αρμενίων».

Το κείμενο αναφέρεται στις σφαγές που έγιναν μεταξύ του 1915 και του 1917, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι από την αρμενική κοινότητα.

Η Τουρκία αναγνωρίζει ότι εκείνη την περίοδο σκοτώθηκαν 300.000 ως 500.000 άνθρωποι, όχι όμως στο πλαίσιο εκστρατείας εξόντωσης των Αρμενίων.

Η Γενοκτονία έχει αναγνωριστεί από τη Γαλλία, τον Καναδά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
fimotro


Read more...

ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ;


Με τον ανεκδιήγητο Αλογοσκούφη έχουμε ασχοληθεί αρκετά με τα πεπραγμένα του στο υπουργείο Οικονομίας. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα καθήκοντά του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) στο οποίο είναι καθηγητής (στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης). Με τον τερματισμό της κοινοβουλευτικής του ιδιότητας ο Γ. Αλογοσκούφης ζήτησε να επιστρέψει στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΠΑ, και η αίτησή του έγινε δεκτή από της Γ.Σ. του τμήματος (όπως ορίζει ο νόμος). Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να διδάσκει αυτό το εξάμηνο. Το αρχείο που επισυνάπτουμε είναι το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Εαρινού Εξαμήνου Ακαδημαϊκού Έτους 2009-2010, το... μπορείτε να βρείτε αναρτημένο στο webpage του πανεπιστημίου www.aueb.gr στην αριστερή στήλη. Όπως φαίνεται στο πρόγραμμα, σελ. 4, ο Γ. Αλογοσκούφης θα έπρεπε να διδάσκει το μάθημα "Θέματα Δυναμικής Οικονομικής". Επειδή όμως δέχτηκε απειλές (ότι θα φάει γιαούρτια και ξύλο αν εμφανιστεί στο αμφιθέατρο) το μάθημα διδάσκεται από άλλο καθηγητή.
Τα δικά μας ερωτήματα είναι τα εξής :
(1) αν εισπράττει τον μισθό του καθηγητή, και
(2) με ποια νομική διαδικασία δεν διδάσκει αφού πλέον δεν έχει νόμιμη άδεια από τα καθήκοντά του.

fimotro

Read more...

Είμαστε σίγουρα απόγονοί τους;


Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της ...Ελλάδας ΜΑΣ.

Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.

Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:

1) Να είναι Έλλην πολίτης

2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία

3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος και

4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.

Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.

Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.

Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.

Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα

η ποινή ήταν :

AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!!

5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΧΡΥΣΟYΣ ΑΙΩΝ του ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

21ος μ.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΑΠΑΤΗΛΟΣ ΑΙΩΝ του ................... (όποιο όνομα πολιτικού και να βάλουμε μέσα είμαστε)

koukfamily.


Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Υπεύθυνοι είμαστε
Κατανόηση δείχνουμε
Φιλότιμο έχουμε
Πατριώτες είμαστε

Αυτόχειρες όμως δεν θα γίνουμε, ούτε την αφαίμαξη και την
ακύρωση των κατακτήσεων μας δεν θα χειροκροτήσουμε

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Σ.Σ.Ε.
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ :
1) 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3
2) ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/3 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
3) 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/3 & ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3 και ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ στις 11:00πμ




ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 10:00πμ στα Γραφεία τις Ομοσπονδίας


vathiprasino

Read more...

Η στάση του Χρήστου Παπουτσή βρίσκει τεράστια απήχηση στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αλλά…


…και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος
.
Ο κύριος Παπανδρέου θα έπρεπε ν’ ανάβει λαμπάδες στον Χρήστο Παπουτσή, που εκτόνωσε μ’ αυτές τις δηλώσεις την οργή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των βουλευτών του κόμματος.
Καλά, κανείς δεν λέει στον Γ. Παπανδρέου ότι η «στήριξη» από το σημιτικό μπλοκ τον κονταίνει;
Συνεπώς, αν πάψουν οι φωνές σαν αυτή του Παπουτσή, φίδια στον κόρφο του Παπανδρέου…




Read more...

"Ναι μεν, αλλά" από Μέρκελ για το ΕΝΤ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι ένα πιθανό νέο ταμείο για τη στήριξη χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικά προβλήματα δεν θα εξασθενήσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Μιλώντας έπειτα από μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Μέρκελ δήλωσε πως οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο προκύψει από τις συζητήσεις, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ύστατο καταφύγιο και ο Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν θα είναι λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας.

Η Μέρκελ υπογράμμισε πως ένα τέτοιο ταμείο θα πρέπει να περιλάβει ένα μηχανισμό "κυρώσεων". "Πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις" εναντίον των χωρών που εμφανίζουν πολύ μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, δήλωσε στο Λουξεμβούργο.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ιδέα μιας προσωρινής αναστολής του δικαιώματος ψήφου των εν λόγω χωρών κατά τις υπουργικές συνόδους της ΕΕ, κάτι που θα τις εμπόδιζε να έχουν λόγο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Η Μέρκελ επισήμανε πάντως θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η πρόσφατη έκδοση ομολόγων ήταν επιτυχής, έστω κι αν η χώρα έχει ακόμη μακρύ δρόμο για να ξεπεράσει τα προβλήματα από το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος της. Η χώρα δεν χρειάζεται στήριξη, τόνισε.

"Κατά την εκτίμησή μου, η Ελλάδα δεν χρειάζεται οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική στήριξη", δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

"Η Ελλάδα ανέκτησε κάποια εμπιστοσύνη μέσω των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνησή της", δήλωσε. "Βλέπω σχετικά θετικά την εξέλιξη και αυτό καταδείχθηκε από τη θέση του ελληνικού ομολόγου, το οποίο υπερκαλύφθηκε".

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως το τελευταίο σχέδιο λιτότητας της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει βαθιές περικοπές στους μισθούς του δημόσιου τομέα και νέους φόρους, θα πρέπει να είναι αρκετό για να πεισθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα της. Την ίδια στιγμή, τόνισε, πρέπει να γίνει οτιδήποτε δυνατόν για να εμποδιστεί η κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας και της αγοράς του χρέους της.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί βοήθεια", δήλωσε ο Γιούνκερ. "Το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να εξαλείψει οποιοδήποτε στοιχείο παράλογης συμπεριφοράς στις χρηματοπιστωτικές αγορές".

nooz.gr

Read more...

Κακλαμάνης: Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση

«Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Η κοινοβουλευτική Ομάδα στηρίζει την κυβέρνηση, όχι στήνοντας τις παγίδες, αλλά αντίθετα, εκεί που είναι οι παγίδες, την προφυλάσσει», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Με αφορμή την ακρόαση του νέου προέδρου της ΡΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο κ.Κακλαμάνης δήλωσε εξοργισμένος, γιατί, όπως είπε, κάποια μέσα ενημέρωσης τον εμφανίζουν να είναι ένας από τους διαφωνούντες μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως υποστήριξε, μερικά ΜΜΕ που ελέγχονται από επιχειρηματίες, θεωρούν ότι όταν κάποιος βουλευτής διατυπώνει την άποψη του στο Κοινοβούλιο, θα πρέπει να καταγράφεται είτε ως συμφωνών, είτε ως διαφωνών με το κόμμα ή την κυβέρνηση.

«Πρέπει εμείς οι βουλευτές να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Δεν μπορεί να θεωρούν ότι μπορεί να πάμε στο παρελθόν, όπου όταν κάποιος εξέφραζε διαφορετική άποψη έμπαινε στο στόχαστρο τους. Δεν μπορεί μετά από 36 χρόνια στο Κοινοβούλιο να γράφεται ότι ο Κακλαμάνης είναι στους διαφωνούντες. Ούτε η κυβέρνηση το θέλει ούτε το κόμμα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης.

Ταυτόχρονα άφησε αιχμές λέγοντας ότι μερικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης θέλουν να προβοκάρουν και βουλευτές και κυβέρνηση.
nooz.gr


Read more...

Ανησυχούν τους σεισμολόγους τα Ρίχτερ στην Εύβοια

Δυο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Έλληνες σεισμολόγοι μετά τις δυο δονήσεις, 4 και 4,3 Ρίχτερ αντίστοιχα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ βορείου Ευβοίας και Σκοπέλου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άκη Τσελέντη, η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ισχυρό σεισμό, συγκεκριμένα ο καθηγητής δήλωσε στη ΝΕΤ και στη Μαρία Σαράφογλου ότι: «Μας ανησυχούν αυτοί οι σεισμοί που έγιναν, γιατί βρίσκονται πολύ κοντά στο ρήγμα που είναι η προέκταση του ρήγματος της Ανατολίας. Υπήρχε και σήμα από την ομάδα ΒΑΝ που μιλούσε για κάποιο γεγονός στην περιοχή αυτή όπου είχαμε τις δυο δονήσεις».

Ο κ. Τσελέντης επισήμανε πως ο ενδεχόμενος σεισμός θα έχει επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο και πως αν γίνει μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ. «Η περιοχή μπορεί να δώσει σεισμό έως και 6 Ρίχτερ, είναι ένα γεγονός που το περιμένουμε».

Οι σεισμικές δονήσεις που έγιναν τα ξημερώματα έγιναν αισθητές στην Αττική, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Παράλληλα, από τα ξημερώματα έχουν γίνει δεκάδες μετασεισμοί όπου σύμφωνα με τους σεισμολόγους είναι φυσιολογικό και δείχνει την εξέλιξη του φαινομένου.
protothema.gr

Read more...

Απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει "δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα", καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.

Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση το συνδικάτο αναφέρει ότι "δεν θα γίνουμε αυτόχειρες, ούτε θα χειροκροτήσουμε την αφαίμαξη και την ακύρωση των κατακτήσεων μας".
.nooz.gr


Read more...

"Ποσες αυθαιρεσιες ακομη;"



"Αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 75 κλινών σε έκταση 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται μέσα στο προστατευόμενο από τη NATURA 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα και εντός περιοχής απόλυτης προστασίας (Β2 ΖΟΕ), έχει στην ιδιοκτησία του ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής ...
Χρονόπουλος.

Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη-«βόμβα» προέβη πρόσφατα επίσημα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέσω μιας σειράς αποκαλυπτικών εγγράφων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που δόθηκαν ως απάντηση σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη και Φώτη Κουβέλη μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ε» στις 20.1.2010.

«Η απάντηση των αρμοδίων στην ερώτησή μας για την οικοδομική δραστηριότητα του κ. Χρονόπουλου στο οικοσύστημα του Καϊάφα ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε ό,τι αφορά την αυθαιρεσία του. Η ανέγερση και η λειτουργία αυτής της μονάδας επί σειρά ετών χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και νόμιμες οικοδομικές άδειες σε προστατευόμενη περιοχή γεννά τεράστια ερωτήματα. Οχι μόνο για τις αυθαιρεσίες του δημάρχου της Ζαχάρως, αλλά και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής. Αρμόδιος για τη διερεύνηση της απίστευτης υπόθεσης είναι πλέον ο εισαγγελέας», ανέφερε στην «Ε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

Οπως αναφέρεται στο ΑΠ: 578/11.2.2010 έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που υπογράφεται από τον γ.γ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, η περιοχή όπου βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα του κ. Χρονόπουλου «βρίσκεται σε ζώνη υψηλής προστασίας περιοχής Καϊάφα, εντός περιοχής NATURA 2000 και στη Β2 περιοχή ΖΟΕ και ο φάκελος (για την περιβαλλοντική αδειοδότηση) επεστράφη διότι οι περιοχές Β εξαιρούνται των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 4 του ΠΔ 20.9.93 (ΦΕΚ 1181/Δ/1993) και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η έκδοση περιβαλλοντικής άδειας».

Ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισυνάπτει μάλιστα και το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Δυτικής Ελλάδας, όπου διατυπώνεται καθαρά ότι από τις 11/9/2006 έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος της Ζαχάρως, όταν ζήτησε να λάβει άδεια περιβαλλοντικών όρων, αλλά και το τοπικό πολεοδομικό γραφείο από το οποίο ζητήθηκε να προβεί στις σχετικές ενέργειες.

Τις παρανομίες του δημάρχου της Ζαχάρως μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του Καϊάφα επισημαίνει και η 1124/Α/2009 αποκαλυπτική Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Οπως αναφέρεται, οι υπ. αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Ζαχάρως για να νομιμοποιήσει και να οικοδομήσει την ξενοδοχειακή του μονάδα στον Καϊάφα είναι παράνομες και γι αυτό ζητείται η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας.

Τις άκυρες άδειες φέρεται να είχε υπογράψει, αντί της Πολεοδομίας, ο τότε αντινομάρχης και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος. Ομως αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο κ. Αντωνακόπουλος οργισμένος έκανε ευθέως λόγο για πλαστογράφηση της υπογραφής του από αγνώστους. Το παράδοξο είναι ότι μέχρι χθες τουλάχιστον οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας δεν είχαν κινήσει τη διαδικασία ελέγχου της σοβαρής καταγγελίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει σε έγγραφό του ο Θάνος Μωραΐτης, υφυπουργός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, η ερώτηση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διαβιβάστηκε στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τα σχετικά.


http://mnodaros.blogspot.com

http://www.koutipandoras.gr/

troktiko

Read more...

Επικίνδυνα παιχνίδια στην Τράπεζα Αττικής. Κι εδώ θέλουν να εισβάλουν τα παμφάγα τρωκτικά;


Στην Ελλάδα η καλύτερη μικρή τράπεζα, υγιέστερη και προσοδοφόρα, σύμφωνα με την αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών αρμοδίων οργανισμών, είναι η Τράπεζα Αττικής.
Για 3η εβδομάδα αναβάλλεται η εκλογή προέδρου στην τράπεζα και μένει ακέφαλη.
Κι αυτό όταν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΣΜΕΔΕ 42% στην Τράπεζα Αττικής), έχει εισηγηθεί πρόταση για εκλογή προέδρου…
Οι κυριότεροι μέτοχοι της τράπεζας είναι: ΤΣΜΕΔΕ έχει 42%, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 21%, 19% το δημόσιο κ.α.
Τι σενάρια κρύβει αυτό το τεχνητό τέλμα;
Ποιοι και γιατί αναζητούν «κατάλληλο» πρόεδρο και εκτός της πρότασης της μεγάλης πλειοψηφίας που είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας;
Τι κρύβει το παρασκήνιο και οι κωλυσιεργίες εκλογής προέδρου;
Ποιοι και τι «θέλουν» να «κερδίσουν» από την εύρωστη Τ.Α.;
Τι συμβαίνει στην Τράπεζα Αττικής;



Read more...

Τορπίλη Καμμένου...





Κι ο Παπακωνσταντίνου στα ραντεβού;...
Άγνωστη σελίδα από το ημερολόγιο Χριστοφοράκου, παρουσίασε ο Καμμένος στην Εξεταστική. Τι αναφέρει; Ημερομηνία 9/12 του...


1999. Μαξίμου ώρα 3 το μεσημέρι, Παπακωνσταντίνου.

Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών ήταν τότε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ.

Βόμβα ή φούσκα;...

nonews-news


Read more...

«Η Πρωτοβουλία Πολιτών του Γαλατσίου «Πράσινο Γαλάτσι» τιμά την ημέρα της γυναίκας»





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μια ιδιαίτερα ζεστή – παρά το κρύο της ημέρας – και φιλική εκδήλωση, γιόρτασε η Πρωτοβουλία Πολιτών του Γαλατσίου «Πράσινο Γαλάτσι», την ημέρα της γυναίκας, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στο café FAMOUS, στο Γαλάτσι.

Η προσέλευση του κόσμου - όχι μόνο γυναικών αλλά και πολλών κυρίων που ήρθαν να τιμήσουν τις γυναίκες, αναγνωρίζοντας έτσι άμεσα τον ουσιαστικό τους ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας – ήταν μεγάλη. Η υποδοχή των γυναικών με ένα τριαντάφυλλο ήταν μια κίνηση αβροφροσύνης που σχολιάστηκε θετικά και συνέβαλε στη δημιουργία ευχάριστης διάθεσης που διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ περιφέρεια της Αθήνας κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, κ. Γιάννης Βούρος , κ. Γιώργος Χαραλαμπόπουλος,και κα Άννα Νταλάρα, η Υπερνομάρχης κ. Ντίνα Μπέη, ο Αντινομάρχης Βασίλης Χρονόπουλος, Αντιδήμαρχοι Γαλατσίου Λίνα Κατσαρίδη, Κανέλος Κούλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Παπαδόπουλος, Τάσος Κατσάνος, Γιώργος Μαρκόπουλος, Πρόεδρος και Γραμματέας Κρητών Γαλατσίου Παύλος Δερμενάκης, Βασίλης Χαρισάκης, Πρόεδρος Ηπειρωτών και Πρόεδρος Θεσσαλών Γαλατσίου Γιώργος Καπέλης, Γιάννης Κουσαϊτης, Αντιπροσωπία και Πρόεδρος ΠΑΣ Γαλατσίου Μανώλης Πρωτονοτάριος, Δ/ντής Marfin Bank Γαλατσίου Νίκος Κληρονόμος, Γραμματέας Ν.Ε.Β2 ΠΑΣΟΚ κ Αναπληρώτρια Γραμματέας Ν.Ε. Β1 ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μουρίκης, Σοφία Πανδή, Μέλη Ν.Ε. Β2 Μαρία Σπυράκου, Δημήτρης Πεπαρίδης, Δημήτρης Ναρλής, Γραμματέας Α.Ο. Οδυσσέας Γαλατσίου Γιάννης Τόλης, Πρώην Διοικητής ΟΤΕ καθηγητής Ντίνος Μακρόπουλος.

Επιστολή χαιρετισμού έστειλαν η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Υπουργός Εθν. Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Η κυρία Έλενα Ζέρβα καλωσόρισε τους φίλους που παραβρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, θυμίζοντας μερικά βασικά ιστορικά σημεία που συνετέλεσαν στο να τιμάται η 8η Μάρτη ως ημέρα της γυναίκας. Παράλληλα, σχολίασε τη σημερινή πραγματικότητα που καθιστά την ημέρα της γυναίκας πάντα επίκαιρη και αφετηρία νέων ουσιαστικών αγώνων.


Μεταξύ άλλων, η κα Έλενα Ζέρβα είπε:

Ομιλία της Έλενας Ζέρβα

«Καλησπέρα φίλες και φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ σήμερα, σε μια ακόμα εκδήλωση της πρωτοβουλίας πολιτών του Γαλατσίου, που αυτή τη φορά είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή ιστορική αναδρομή για να θυμηθούμε το λόγο που γιορτάζεται αυτή η ημέρα στις 8 Μάρτη.

Πάμε πίσω στις 8 Μαρτίου 1857, στις ΗΠΑ.

Οι γυναίκες που δούλευαν στις βιομηχανίες ρούχων απείργησαν, με αίτημα ίσες απολαβές με τους άντρες, καλύτερες συνθήκες εργασίας και μείωση του ωραρίου εργασίας.

Πενήντα ένα χρόνια αργότερα, στις 8 Μαρτίου 1908, συνάδελφοί τους, στις αντίστοιχες βιομηχανίες της Νέας Υόρκης, διαδήλωσαν και πάλι, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία του 1857, απαιτώντας το δικαίωμα στην ψήφο, το τέλος

της παιδικής εργασίας.

Οι γυναίκες αυτές διαδήλωναν φορώντας πικέτες που έγραφαν «Θέλουμε ψωμί ΚΑΙ τριαντάφυλλα», συμβολίζοντας τις απαιτήσεις τους όχι απλά για έναν αξιοπρεπή μισθό, αλλά για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή, εμπνέοντας έτσι το τραγούδι του James Oppenheim «Bread And Roses».

Η απεργία πνίγηκε στο αίμα, αλλά αποτέλεσε την απαρχή των αγώνων για ίσα δικαιώματα των δύο φύλων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Το 1910 στην Κοπεγχάγη, η Δεύτερη Διεθνής Διάσκεψη Σοσιαλιστριών καθιερώνει την ετήσια Ημέρα της Γυναίκας.

Το 1977 ο O.Η.Ε. στη Γενική του Συνέλευση καθιέρωσε την Ημέρας της Γυναίκας, ως Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

Στην Ελλάδα, μόλις το 1930, στις δημοτικές εκλογές οι γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα του εκλέγειν, αφού είχαν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Με τη δικτατορία του Μεταξά, καταργείται το δικαίωμα αυτό.

Το 1950, αποκτάται το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις Δημοτικές Εκλογές και το 1952, στις βουλευτικές.

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να υφίστανται και σήμερα πολλαπλές διακρίσεις και να αποτελούν τα πρώτα και τα κύρια θύματα βίας και εκμετάλλευσης.

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν ζωτικό συμφέρον για παγκόσμιες αλλαγές στον τρόπο που παράγεται και διανέμεται ο πλούτος, για μέτρα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και χειραφέτησης των γυναικών, για τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων.

Από την άλλη πλευρά, για να προχωρήσει και να εδραιωθεί μια τέτοια προοπτική είναι απαραίτητη η συμβολή και ο αγώνας των γυναικών. Και όχι μόνο γιατί ο γυναικείος πληθυσμός αποτελεί ποσοτικά και ποιοτικά μια τεράστια δύναμη. Αλλά και γιατί η γυναίκα είναι φορέας ειδικών αξιών δικών της αξιώσεων και ιδεών. Οι γυναίκες είναι ιστορικά μια νέα δύναμη ανανέωσης, γεμάτη ενεργητικότητα, δημιουργικό πνεύμα, ικανότητες και νέες ιδέες, γιατί αγωνίζονται να αποτινάξουν μια μακραίωνη καταπίεση.

Ο ελληνικός λαός βιώνει σήμερα τεράστια προβλήματα.

Η μεγάλη οικονομική και δημοσιονομική κρίση που περνάει σήμερα η πατρίδα μας πλήττει ήδη - και θα πλήξει ακόμη περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα - τον ελληνικό λαό και κυρίως τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα. Με ιδιαίτερη ένταση και δυστυχώς κατά προτεραιότητα, πλήττει τον πλέον «αδύναμο κρίκο» της κοινωνίας που είναι οι γυναίκες. Στα ήδη οξυμένα προβλήματα των γυναικών, λόγω των πολλαπλών ρόλων τους στην οικογένεια και την κοινωνία, έρχονται να προστεθούν και νέα.

Δυστυχώς, όμως, κράτος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη δημοσιονομική του εξυγίανση και στην παρούσα τραγική συγκυρία τα αναγκαία μέτρα διάσωσης επιβαρύνουν και τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. Όμως, κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Στην προσπάθεια αυτή απαιτείται η ενεργός συμμετοχή όλων μας. Το πρόβλημα της εξυγίανσης του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και του πολιτικού συστήματος δεν αφορά μόνο τις κορυφές της δημόσιας ζωής, αλλά αγγίζει βασικές απαιτήσεις των πολιτών σ’ ό,τι αφορά τις σχέσεις τους με τους θεσμούς και την πολιτεία. Σ’ αυτή την απαίτηση, οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.

Ζητάμε λοιπόν:

1. Προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση. Ενδυνάμωση των μηχανισμών ελέγχου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας.

2. Μέτρα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

3. Στήριξη στην ανασφάλιστη νοικοκυρά.

4. Δίχτυ προστασίας, πρόνοιας και υποστηρικτικών δομών για τη γυναίκα και την οικογένεια, στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας.

5. Φροντίδα των παιδιών σε βρεφική και νηπιακή ηλικία, διπλασιασμό των βρεφονηπιακών σταθμών πλήρους ωραρίου, επιχορήγηση του κόστους φύλαξης των παιδιών σε σταθμούς, ολοήμερο νηπιαγωγείο.

6. Υποστήριξη νέων ζευγαριών στην προσπάθεια απόκτησης οικογένειας, οικονομική στήριξη, ιατρική μέριμνα, φορολογική ελάφρυνση.

7. Μεταρρύθμιση στο καθεστώς υιοθεσίας και αναδοχής παιδιών.

8. Εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου.

9. Μέριμνα για τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία.

10.Στήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ελπίζοντας ότι αυτά τα δίκαια αιτήματά μας θα εφαρμοστούν, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, όπως εμείς γνωρίζουμε καλά, για την υπέρβαση, την αλλαγή της κατεστημένης και παρωχημένης νοοτροπίας, για να κατακτήσουμε και να αποκτήσουμε αυτά που μας αξίζουν: δηλαδή τα αυτονόητα!»

Η βραδιά συνεχίστηκε.

Read more...

Τι αλλάζει στις προσλήψεις στο δημόσιο Στροφή στα «πρόσθετα» προσόντα και σε τίτλους σπουδών με ζήτηση


Με το νέο νόμο για τις προσλήψεις το ενδιαφέρον των υποψηφίων για πρόσληψη στο δημόσιο εστιάζεται πλέον στα μετρήσιμα κριτήρια που θέτει το νέο νομοθετικό πλαίσιο: Πρόκειται για την απόκτηση διδακτορικού, μεταπτυχιακού και βασικού τίτλου σπουδών με το μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό. Σημαντικό ρόλο στο νέο σύστημα προσλήψεων παίζει επίσης και η αποκτηθείσα εμπειρία, η οποία προσφέρει ως 420 μόρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ Το 75% των διοριστέων κατά την τελευταία δεκαετία συμμετείχαν σε τουλάχιστον τρεις ως τέσσερις διαγωνισμούς της ειδικότητάς τους για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Η πιθανότητα επιτυχίας σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι 1 προς 17, δηλαδή μία θέση στο Δημόσιο διεκδικείται από 17 υποψηφίους. Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να υποβάλλεται σε όλους ανεξαιρέτως τους φορείς που προκηρύσσουν θέση της ειδικότητας που ενδιαφέρει τον υποψήφιο. Ο σκληρός ανταγωνισμός ακυρώνει οποιαδήποτε διάθεση για επιλογή συγκεκριμένης υπηρεσίας εργασίας.

Το «μυστικό» της επιτυχίας είναι η κατοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων τίτλων σπουδών. Αυτοί αποδίδουν τα κρίσιμα μόρια που κάνουν τη... διαφορά για τον διορισμό στο Δημόσιο. Ο βαθμός του πτυχίου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, αλλά και το απολυτήριο Λυκείου ή ΙΕΚ, προσφέρει τώρα 10% περισσότερες μονάδες. Για παράδειγμα, πτυχίο με βαθμό επτά (7) αποδίδει 770 μόρια, ενώ με το προηγούμενο σύστημα απέδιδε μόνον 700. Την ίδια καλή απόδοση έχουν το διδακτορικό (σήμερα 400 μόρια έναντι 300) και το μεταπτυχιακό (200 μονάδες έναντι 150 με το προηγούμενο σύστημα). Με τον νέο νόμο αφαιρείται οριστικά το πλεονέκτημα της προσαύξησης της εμπειρίας για τους υπηρετούντες συμβασιούχους στο Δημόσιο, ενώ η «βασική» πενταετής εμπειρία που αποκτήθηκε στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα διατηρεί την ισχύ των μορίων της (420 μονάδες).

Υποθέτουμε ότι ένας πτυχιούχος ΤΕΙ, του τμήματος Λογιστικής παίρνει το πτυχίο του με βαθμό 7, ότι έχει μεταπτυχιακό στο γνωστικό αντικείμενό του και ότι συμμετείχε στο γραπτό τεστ γνώσεων, απαντώντας σωστά σε 70 από τις 100 ερωτήσεις που τέθηκαν στην προφορική εξέταση. Τα προσόντα του συμπληρώνονται με άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Ρroficiency και εμπειρία τριών χρόνων σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα. Τα μόρια διορισμού του, κατ΄ εφαρμογή του νέου συστήματος προσλήψεων, είναι: πτυχίο 770 (7x110), μεταπτυχιακό 200, γραπτό τεστ 210 (70x3), ξένη γλώσσα 70 και εμπειρία 252 (7x36 μήνες). Ο συνολικός αριθμός των μορίων του είναι 1.502 και σύμφωνα με τις βάσεις παλαιότερων διαγωνισμών της συγκεκριμένης ειδικότητας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο νέος τρόπος μοριοδότησης δίνει στον υποψήφιο 300 περίπου περισσότερα (τίτλοι σπουδών, γραπτό τεστ) έναντι του προηγουμένου.

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ οι πιθανότητες επιτυχίας για διορισμό στο Δημόσιο αυξάνονται σημαντικά αν η ειδικότητα των υποψηφίων έχει υψηλή ζήτηση, εάν δηλαδή γι΄ αυτήν προκηρύσσεται μεγάλος αριθμός θέσεων. Η τελευταία έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής δείχνει ότι οι ειδικότητες με την υψηλότερη ζήτηση είναι: ΠΕ δασκάλων, ΠΕ διοικητικού, ΠΕ νηπιαγωγών, ΠΕ πληροφορικής, ΠΕ μηχανικών διαφόρων ειδικεύσεων, ΤΕ οικονομολόγων, ΤΕ νοσηλευτών, ΤΕ διοικητικού, ΤΕ βρεφονηπιοκόμων, ΔΕ διοικητικού, ΔΕ νοσηλευτών, ΔΕ λογιστικού, ΥΕ καθαριστριών/ ών, ΥΕ εργατών και ΥΕ κλητήρων. .tanea.gr

Read more...

ΤΟΥΣ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕ!...


Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή να πάει στο διάολο και να μην ξανάρθει"! Ποιός το είπε αυτό; Ο Γιακουμάτος! Που; Στην εκπομπή του Νίκου Χαζηνικολάου στον Real fm. Αυτογνωσία ή ηλιθιότητα; Μάλλον το πρώτο, με μεγάλη όμως καθυστέρηση...
fimotro


Read more...

«Καλημέρα» από Ελλάδα Η φετινή καμπάνια του ΕΟΤ δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ

▅Για τη φετινή καμπάνια του ΕΟΤ αξιοποιήθηκε ήδη υπάρχον υλικό με την  προσθήκη της απλής και ευρέως γνωστής ελληνικής λέξης «Καλημέρα»
«Καλημέρα» είναι το σύνθημα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας που θα ξεδιπλώσει σύντομα ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) σε όλες τις ξένες αγορές για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.

Η φετινή καμπάνια δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε χθες η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, καθώς αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί ήδη υπάρχον υλικό, «το οποίο αναδιαμορφώθηκε και ανανεώθηκε», με την προσθήκη ενός νέου κεντρικού στοιχείου, της απλής, καθημερινής και ευρέως γνωστής ελληνικής λέξης «Καλημέρα».

Στη διάρκεια παρουσίασης των 10 νέων τηλεοπτικών σποτ που δημιούργησε χωρίς κανένα κόστος η εταιρεία Le Spot, η κ. Γκερέκου τόνισε ότι «η λογική πίσω από την επιλογή αυτή ήταν να χρησιμοποιήσουμε μία λέξη η οποία να συμπυκνώνει συμβολικά όλα εκείνα τα πράγματα που είναι η Ελλάδα και ο τουρισμός της».

Ως μουσική επένδυση για το διαφημιστικό θα χρησιμοποιηθεί «Το χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζιδάκι, του οποίου την άδεια χρήσης προσέφερε αφιλοκερδώς ο κληρονόμος του Γ. Χατζιδάκις.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκος Αγγελόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με την πολιτική ηγεσία του τουρισμού στον σχεδιασμό της διαφημιστικής καμπάνιας. Και στο Διαδίκτυο
Στο μεταξύ, φέτος για πρώτη φορά θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στην προβολή του ελληνικού τουρισμού μέσω του Διαδικτύου. Στο εξής, μέσω του νέου portal του ΕΟΤ (www. visitgreece. gr) το οποίο συνδέεται ευθέως με τη φετινή καμπάνια θα υπάρχει μια ισχυρή κεντρική παρουσία στο Ιντερνετ, η οποία θα γίνεται ολοένα και πιο δυναμική.

Πάντως, στη χειρότερη περίοδο για τη χώρα, το κόστος της διαφημιστικής προβολής της Ελλάδας για το 2010 εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10-12 εκατ. ευρώ.

tanea.gr

Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΙΝΗΣΗΣ Πολιτικής Διαβούλευσης μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ



Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Τα νέα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμιζόμενη με τα κελεύσματα των Βρυξελλών, δηλαδή της νεοφιλελεύθερης πλειοψηφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνουν όλους εμάς τους Έλληνες σοσιαλιστές αντιμέτωπους με την πιο σκληρή πραγματικότητα. Εκείνη που δεν θέλαμε μέχρι τώρα να παραδεχτούμε, ότι δηλαδή η χώρα μας έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία και αξιοπρέπεια εδώ και καιρό υπό το κράτος συνθηκών που δεν μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε πολιτικές που υπηρετούν το λαό και την προκοπή του, αλλά τους δημοσιονομικούς δείκτες και το «σκληρό» ευρώ.

Η κυβέρνηση «όμηρος» αυτής της πραγματικότητας δείχνει να μην μπορεί να αντισταθεί και επέλεξε να «παίξει» το παιχνίδι με τους κανόνες που της υπαγορεύτηκαν, πράγμα που έρχεται όμως σε κάθετη αντίθεση τόσο με την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ, όσο και με τις στοιχειώδεις διαχρονικές αρχές και αξίες της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Σοσιαλισμού, όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εδώ λοιπόν καλούμαστε τώρα εμείς να δούμε, να κρίνουμε και να αποφασίσουμε, ως ελεύθεροι άνθρωποι και ως δημοκράτες Αριστεροί μέλη του ΠΑΣΟΚ, ποια στάση θα κρατήσουμε έχοντας πάντα υπ’ όψιν μας, ότι το Κίνημά μας ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα.Έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του αποτελούν τη κύρια ικανή πολιτική δύναμη να επιφέρει κοινωνικές αλλαγές και να εφαρμόσει ουσιαστικές φιλολαϊκές πολιτικές στον τόπο, αναλαμβάνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες «από τα κάτω» αλλά και μέσα από τα κινήματα, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μέτρων που μας επιβλήθηκαν από την ευρωπαϊκή οικονομική ολιγαρχία και την προσκείμενή της πολιτική πλειοψηφία στην ηγεσία και στους θεσμούς της Ένωσης, καθώς και για την αναθεώρηση του σύμφωνου σταθερότητας και ανάπτυξης.

Ως ΚΙΝΗΣΗ Πολιτικής Διαβούλευσης μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, προτιθέμεθα να καλέσουμε τους συντρόφους μας της δημοκρατικής Αριστεράς σε ανοιχτές διαδικασίες – συζητήσεις με θέμα «Στην Ευρώπη του Νεοφιλελευθερισμού ποια θα είναι η απάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών», των οποίων το πρόγραμμα διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.

vathiprasino.blogspot


Read more...

Παγκόσμιος... πόλεμος κατά των κερδοσκόπων...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου
Κομισιόν- Ουάσιγκτον συζητούν ενιαία πολιτική για το θέμα. Σήμερα η συνάντηση Παπανδρέου- Ομπάμα με κυρίαρχο θέμα την οικονομία...
«Ανεπίσημες επαφές» με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόκειται να έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς το ΔΝΤ συμμετέχει στη διαδικασία επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας
Η οικονομική κρίση- με ιδιαίτερη έμφαση στην ασύδοτη δράση των διεθνών κερδοσκόπων- και το δανειακό πρόβλημα της Ελλάδας θα βρεθούν στο επίκεντρο των σημερινών συνομιλιών Γιώργου Παπανδρέου- Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού Προέδρου.

Την ίδια στιγμή,
δυναμική αποκτά στην Ένωση- μετά και τις συναντήσεις Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί- τόσο η πρόταση για τη σύσταση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου από τις χώρες της ευρωζώνης όσο και η ενιαία πολιτική κατά των κερδοσκόπων σε συνεννόηση της Κομισιόν με την Ουάσιγκτον.

Την κυρίαρχη θέση που θα έχει η οικονομία στις συνομιλίες του με τον κ. Ομπάμα επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς και ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς στη χθεσινή ομιλία του στο Ινστιτούτο Μπρούκιγκς αναφέρθηκε αποκλειστικά σχεδόν στην οικονομική συγκυρία, ζητώντας από την ομάδα των G20 να ηγηθούν των προσπαθειών για την τιθάσευση των κερδοσκόπων, προειδοποιώντας πως εάν δεν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να πυροδοτηθεί μια νέα διεθνής οικονομική κρίση.

«Εάν η ευρωπαϊκή κρίση κάνει μετάσταση, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια κρίση με συνέπειες τόσο βαριές όσο η οικονομική κρίση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ πριν από δυο χρόνια», προειδοποίησε ο κ. Παπανδρέου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρότρυνε τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμπαραταχθούν με την Ευρώπη σε μια συντονισμένη προσπάθεια να μπει τάξη στις αγορές.

Συμφωνία για τα CDS
Χθες, από τις Βρυξέλες έγινε γνωστό ότι το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, στις 16 Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να αναμένεται άμεσα απόφαση. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν- και κυρίως το επιτελείο του επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ- βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις με την Ουάσιγκτον (και δευτερευόντως το Λονδίνο), προκειμένου να επιτευχθεί μια διεθνής συμφωνία απαγόρευσης κατοχής CDS- των ασφαλιστικών συμβολαίων, δηλαδή, μέσω των οποίων γίνεται η κερδοσκοπίααπό όσους δεν κατέχουν τα αντίστοιχα ομόλογα. Σημειώνεται ότι μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χωρίς να δεσμεύεται το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη θα ήταν μάλλον συμβολική, αφού Βρετανία και ΗΠΑ είναι τα δύο μεγάλα διεθνή κέντρα συναλλαγής CDS.

Το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή σενάριο προβλέπει ότι θα μπορούν να αγοράζουν συμβόλαια CDS μόνο όσοι έχουν ήδη αγοράσει αντίστοιχο χρέος, δηλαδή ομόλογα. Έτσι, τα CDS θα καλύπτουν πραγματικές ασφαλιστικές ανάγκες και θα χάσουν- όπως ελπίζουν- τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους. Αντίθετα, σήμερα μπορεί κανείς να αγοράσει CDS ακόμη και χωρίς να κατέχει ομόλογα, για να τα μεταπωλήσει σε υψηλότερη τιμή, εφόσον έχει εν τω μεταξύ καλλιεργηθεί η άποψη ότι επίκειται χρεοκοπία. Μια άλλη ιδέα που εξετάζεται- ενδεχομένως συμπληρωματικά προς την πρώτη- είναι η φορολόγηση των CDS με εξαιρετικά υψηλό συντελεστή, έτσι ώστε να μη συμφέρει η διακίνησή τους για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Ο Γ. Προβόπουλος
*Μιλώντας στη γερμανική έκδοση των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς«, ο κ. Γ. Προβόπουλος παραδέχεται ότι η Ελλάδα πλήρωσε «ακριβά» για την πώληση του τελευταίου ομολόγου (σ.σ.: των 5 δισ.), εκτιμά ωστόσο ότι οι πιέσεις στο εξής θα μετριαστούν. «Δεν θα γίνει πραγματικότητα το σενάριο στο οποίο η παροχή βοήθειας είναι απαραίτητη», τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος προσθέτει πως δεν ανησυχεί για περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

προειδοποίησε πως θα μπορούσε να πυροδοτηθεί μια νέα διεθνής κρίση, αν δεν γίνουν προσπάθειες να τιθασευθεί η κερδοσκοπία


Απομακρύνεται το σενάριο «ΔΝΤ»

ΔΕΝ ΕΧΕΙ προγραμματίσει συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος- Καν ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις σχετικές φήμες που είχαν κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα. Αντιθέτως, «ανεπίσημες επαφές» με το Ταμείο πρόκειται να έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς το ΔΝΤ συμμετέχει και στη διαδικασία επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας και τα πρόσφατα δημοσιονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν είχαν και τη δική του «σφραγίδα». Σύμφωνα με αμερικανικές διαρροές ο Λευκός Οίκος ήταν πρόθυμος να διαμεσολαβήσει στο ΔΝΤ ώστε, εφόσον χρειαστεί, η Ελλάδα να προσφύγει σε αυτό με καλούς όρους. Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα έχει καταστεί σαφές ότι ουδείς στην Ευρώπη- από την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί, μέχρι τον κ. Τρισέ, τον κ. Γιούνκερ και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου - συζητά το σενάριο «ΔΝΤ», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα κι ο ίδιος ο κ. Στρος - Καν με δήλωσή του να ταχθεί υπέρ της «ευρωπαϊκής λύσης» για την Ελλάδα, εφόσον χρειαστεί.

Ο Γ. Παπανδρέου, πέραν του κ. Ομπάμα, πρόκειται να έχει συνάντηση και με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.


Μέρκελ: Καλή ιδέα το Ταμείο σωτηρίας

ΥΠΕΡ ΤΗΣ θεσμοθέτησης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου- που θα έχει ως στόχο την προστασία χωρών της ευρωζώνης από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, υπό αυστηρούς όρουςτάχθηκαν χθες, μετά τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί, αφενός μεν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, αφετέρου δε ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν.

Έπειτα από εβδομάδες παρασκηνιακών συζητήσεων, όπου κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναζητούσαν τρόπο να δημιουργηθεί ένα «εργαλείο» που θα σώζει χώρες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, χθες η Κομισιόν έκανε και επίσημα το πρώτο βήμα. Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Νομισματικών Υποθέσεων Α. Αλταφάζ αποκάλυψε ότι η Κομισιόν θα προτείνει τη δημιουργία Ταμείου σωτηρίας για μέλη της ευρωζώνης και ότι η απόφαση έχει την υποστήριξη και της Γερμανίδας καγκελαρίου Ά. Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε την κίνηση «καλή ιδέα». Η Μέρκελ δεν απέκλεισε ακόμη να παρασχεθεί οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα αν παραστεί «έκτακτη ανάγκη», όπως την χαρακτήρισε.

Η Κομισιόν επεξεργάζεται εδώ και καιρό τις τεχνικές λεπτομέρειες ενός ευρωπαϊκού ταμείου, στη σύσταση του οποίου εμπλέκεται κι ο επικεφαλής της ευρωζώνης ΖανΚλοντ Γιούνκερ και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ΖανΚλοντ Τρισέ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βοήθεια προς μια χώρα που βρίσκεται σε ανάγκη θα δίδεται εφόσον υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Γιουρογκρούπ.

Πάντως, κοινοτικές πηγές τόνιζαν πως είναι σαφές ότι το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να φανεί χρήσιμο για τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, καθώς δεν θα έχει συσταθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο, οπότε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντλήσει περίπου 22 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους της. Οι πολέμιοι
Ωστόσο, η ιδέα της δημιουργίας ενός ενιαίου Ταμείου εξακολουθεί να έχει και τους πολεμίους της, όπως το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και γνωστός σκληρός επικριτής της Ελλάδας Γιούργκεν Σταρκ. Σε άρθρο του στη γερμανική «Ηandelsblatt» αναφέρει ότι η ιδέα της δημιουργίας ενός τέτοιου μηχανισμού αντιβαίνει στις αρχές της νομισματικής ένωσης και θεωρεί πως χώρες που ακολουθούν άσωτες δημοσιονομικές πολιτικές δεν πρόκειται να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Έτσι, προτείνει να δημιουργηθεί αντί για Ταμείο μια «Επιτροπή ελλειμμάτων» όπως την ονομάζει, που θα επιβλέπει τους προϋπολογισμούς στην ευρωζώνη.
Αυστηρές ποινές στο σχέδιο για το ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Κανελλόπουλος

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του ευρωπαϊκού ταμείου αλληλοβοηθείας- που σημειωτέον θεωρείται καθοριστικό βήμα από κορυφαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση και πλήρη ενοποίηση της Ε.Ε.- αποτέλεσε πρωτοσέλιδο στον ξένο Τύπο, που εδώ και μέρες προεξοφλούσε τη δημιουργία του. Στο πρώτο τους θέμα με τίτλο «Σχέδιο της ευρωζώνης για πρωτοβουλία τύπου ΔΝΤ» οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» κάνουν λόγο για γερμανικό και γαλλικό σχέδιο για τη δημιουργία ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου κατά τα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- αν και όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα δεν φαίνεται να υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθεί τόσο γρήγορα το Ταμείο αυτό, ώστε να παράσχει άμεσα χείρα βοηθείας στην Ελλάδα. Το ευρωπαϊκό ταμείο, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», προβλέπει μεταξύ άλλων μηχανισμό παρέμβασης για τη διάσωση των αδύναμων οικονομιών, αλλά και πολύ αυστηρές ποινές για όσες χώρες αποτυγχάνουν να μειώσουν το έλλειμμα και το χρέος τους στα επίπεδα που προβλέπει η συνθήκη.

Ανάμεσα στις αυστηρές ποινές που θα μπορούσαν να επιβληθούν είναι η αναστολή της χορήγησης επιδοτήσεων από την Ε.Ε., βέτο συμμετοχής σε ψηφοφορίες στα ευρωπαϊκά συμβούλια, ακόμη και- σε ακραίες περιπτώσεις- έξοδος από την ευρωζώνη μέχρι να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση του κράτους-μέλους.

Η «Wall Street Journal», σε θέμα της που φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Το ευρωπαϊκό ταμείο κερδίζει έδαφος», αναφέρεται στις προχθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Β. Σόιμπλε για τη δημιουργία μηχανισμού στους κόλπους της Ε.Ε. που θα λειτουργεί στα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

●Σκληρά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος ανακοίνωσε μετά την Ελλάδα και η Πορτογαλία. Στόχος της πορτογαλικής κυβέρνησης είναι να μειώσει το έλλειμμα από 9,3% σήμερα σε 2,8% έως το 2013. Η Πορτογαλία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει πώληση συμμετοχών του Δημοσίου σε μεγάλες εταιρείες, με στόχο να συγκεντρώσει συνολικά 6 δισεκατομμύρια ευρώ, προτίθεται να παγώσει ουσιαστικά τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, θα καθυστερήσει την κατασκευή σιδηροδρόμου υψηλών ταχυτήτων και τέλος θα επιβάλει πρόσθετους φόρους σε όσους δηλώνουν υψηλά εισοδήματα- πάνω από 150.000 ευρώ.


Λογαριασμός για το χρέος

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την απόσβεση του δημοσίου χρέους άνοιξε η Τράπεζα της Ελλάδος με σχετική Πράξη του Διοικητή της. Στον λογαριασμό με κωδικό αριθμό Κ. Α 24/26132462. που δημιουργήθηκε και τηρείται στο Κεντρικό Κατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος- Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών, μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να καταθέτει χρήματα τα οποία- όπως δεσμεύθηκε ο εμπνευστής του λογαριασμού, πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος- θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη μείωση του δημοσίου χρέους. Ο λογαριασμός δέχεται ήδη καταθέσεις, τόσο στο κεντρικό κατάστημα της ΤτΕ όσο και στα υποκαταστήματα, τις θυρίδες και τα πρακτορεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και στο σύνολο του δικτύου των εμπορικών τραπεζών. Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων η ΤτΕ σημειώνει ότι ο λογαριασμός έχει κωδικό ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWΙFΤ/ΒΙC ΒΝGRGRΑΑ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών στα τηλέφωνα 210-3202.716 και 210-3203.376.
ΝΕΑ




Read more...

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ


MONO ΣΤΟ FIMOTRO

Κοινά συμπεράσματα βγάζει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, κατά τον έλεγχο που διεξήχθη στις εταιρίες ΤΡΑΜ Α.Ε. και ΑΜΕΛ ΑΕ (Εταιρία Λειτουργίας της Αττικό Μετρό Α.Ε.) καθώς και στις δύο περιπτώσεις ο Γενικός Επιθεωρητής, προτρέπει να ασκηθεί αγωγή κατά των μελών των ΔΣ της ΤΡΑΜ ΑΕ και της ΑΜΕΛ ΑΕ για τη ζημία που υπέστη η εταιρία από τη διενέργεια των... προσλήψεων προσωπικού (2008-9) και να διερευνηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των μελών των ΔΣ των δύο κρατικών φορέων για απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις οποίες ζημίωσαν την περιουσία της εταιρίας και κατ’ επέκταση της χώρας. Ήδη ετοιμάζεται να... τριτώσει το «κακό» μετά τον έλεγχο που ήδη έχει ξεκινήσει στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ. Το θέμα είναι πως στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, δύο από τους κατ‘ εξακολούθηση «συναυτουργούς» παρατυπιών της κρατικής εταιρίας, ο Μπάμπης Κοσσυβάκης και ο Νίκος Σιγάλας, έχουν επιδοθεί εδώ και πολλές μέρες σε λυσσαλέα παραποίηση και καταστροφή εγγράφων, κάτω από τη μύτη του Προέδρου της εταιρίας, Απόστολου Αρβανίτη, ειδικά κάθε Δευτέρα που απουσιάζει.
Ο μεν Κοσσυβάκης, μελετάει ενδελεχώς τα δύο πορίσματα του Επιθεωρητή, σαν «σκονάκι» και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη πρωτοκόλλου στους εργασιακούς φακέλους, επιδίδεται καθημερινά σε αλλοίωση και προσθαφαίρεση εγγράφων. Πολλές φορές γράφει ο ίδιος ετεροχρονισμένα, βιογραφικά και αιτήσεις πρόσληψης, αλλάζει βαθμολογίες, ημερομηνίες και εισηγήσεις για προαγωγές, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των ελεγκτών.
Ο δε Σιγάλας, (σε συνεργασία με τη συνεργάτιδα του, Σοφία Στάμου) λίγο πριν αποσπασθεί στο γραφείο του Κώστα Χατζηδάκη, «σβήνει όλα τα ίχνη» που αφορούν την κατασπατάληση πολλών εκατομμυρίων Ευρώ σε διαφήμιση μέσω απευθείας αναθέσεων, παράτυπων διαγωνισμών, τις κατευθυνόμενες εντολές για το «μοίρασμα» εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ σε ΜΜΕ της αρεσκείας του. Πολλές φορές, εκτός από έγγραφα καταστρέφει και cd, οπότε ο θόρυβος του ηλεκτρικού καταστροφέα ακούγεται μέχρι έξω...
Αμφότεροι, επάνω στον πανικό τους, παραγνωρίζουν ότι εκτός από τις ποινικές ευθύνες τους, αποτελεί και πειθαρχικό παράπτωμα η άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων κατά τη διεξαγωγή ελέγχου από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Εκείνο που θέλουμε να υπενθυμίσουμε και στους δύο... αμετανόητους, είναι πως άδικα... κουράζονται και καταστρέφουν στοιχεία, χειροτερεύοντας τη θέση τους.
Όσο για τον νυν Πρόεδρο της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απόστολο Αρβανίτη, έχουμε τρεις επισημάνσεις :
1. Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, προτείνει, κατ’ ουσία, την ποινική δίωξη για κακούργημα του τέως Προέδρου της ΑΜΕΛ και αντιπροέδρου του ΤΕΕ, Μανώλη Δρακάκη. Είναι δυνατόν να παραμένει στην πενταμελή Επιτροπή η οποία θα αποφασίσει ποιός μελετητής θα αναλάβει την Β’ φάση της Κτηματογράφησης; (ξέρετε, εκείνη την Επιτροπή η οποία με ψήφους 3-2, «έκανε τα στραβά μάτια» στον ανοιχτό φάκελο του Προέδρου του ΤΕΕ, προκαλώντας χρονοβόρες ενστάσεις. Η ψήφος που «έκανε τη διαφορά» ήταν του Μανώλη Δρακάκη.)
2. Όταν γίνεται απόσπαση Διευθυντή μίας κρατικής εταιρίας, σε βουλευτικό γραφείο, ποιός... «πληρώνει το βαρκάρη;» (μήπως έτσι προστατεύεται ο μισθός του έναντι όλων των υπόλοιπων εργαζομένων, που θα μειωθεί;)
3. Έχετε λάβει τα μέτρα σας για να μη γίνει παραποίηση στοιχείων που σύντομα, θα δοθούν στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης;
Με αγάπη, fimotro.



Read more...