Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ανησυχούν τους σεισμολόγους τα Ρίχτερ στην Εύβοια

Δυο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Έλληνες σεισμολόγοι μετά τις δυο δονήσεις, 4 και 4,3 Ρίχτερ αντίστοιχα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ βορείου Ευβοίας και Σκοπέλου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άκη Τσελέντη, η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ισχυρό σεισμό, συγκεκριμένα ο καθηγητής δήλωσε στη ΝΕΤ και στη Μαρία Σαράφογλου ότι: «Μας ανησυχούν αυτοί οι σεισμοί που έγιναν, γιατί βρίσκονται πολύ κοντά στο ρήγμα που είναι η προέκταση του ρήγματος της Ανατολίας. Υπήρχε και σήμα από την ομάδα ΒΑΝ που μιλούσε για κάποιο γεγονός στην περιοχή αυτή όπου είχαμε τις δυο δονήσεις».

Ο κ. Τσελέντης επισήμανε πως ο ενδεχόμενος σεισμός θα έχει επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο και πως αν γίνει μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ. «Η περιοχή μπορεί να δώσει σεισμό έως και 6 Ρίχτερ, είναι ένα γεγονός που το περιμένουμε».

Οι σεισμικές δονήσεις που έγιναν τα ξημερώματα έγιναν αισθητές στην Αττική, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Παράλληλα, από τα ξημερώματα έχουν γίνει δεκάδες μετασεισμοί όπου σύμφωνα με τους σεισμολόγους είναι φυσιολογικό και δείχνει την εξέλιξη του φαινομένου.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: