Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

"Ψήφος εμπιστοσύνης" από Ομπάμα με κατάργηση της βίζας


Στη συνάντηση που διήρκεσε πάνω από 40 λεπτά κυριάρχησε, όπως αναμενόταν, η οικονομική κρίση με τον Γιώργο Παπανδρέου να εξασφαλίσει τη σαφή στήριξη του Μπαράκ Ομπάμα στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για ενιαία δράση κατά των κερδοσκόπων. Το ζήτημα θα τεθεί πλέον και στην επόμενη σύνοδο των G20, όπως επεδίωκε η Αθήνα. " Ο αμερικανός πρόεδρος θα βοηθήσει, πρόκειται για πολύ θετικό μήνυμα, προκειμένου να μπει τάξη στην διεθνή αγορά" σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρεόυ.

"Δεν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια από κανέναν" επανέλαβε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς από αμερικανίδα δημοσιογράφο, για το αν η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τις ΗΠΑ. "Θέλουμε να δανειζόμαστε με χαμηλότερα επιτόκια και εκεί πρέπει να παρέμβει η ΕΕ. Πιστεύουμε ότι θα το κάνει για να μην επιτρέψει στους κερδοσκόπους να επαναλάβουν τα παιχνίδια τους".

Για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός είπε ότι στηρίζει της προσπάθειες του Δημήτρη Χριστόφια. Για τα ελληνοτουρκικά ο Γιωργος Παπανδρέου επεσήμανε τη βουληση για την αναζωογόνηση τις διμέρεις σχέσεις για την επίλυση θεμάτων όπως της υφαλοκρηπίδας. Τέλος ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Αθήνα έχει αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Συνάντηση με Πελόζι

Η Ελλάδα δεν θα αφεθεί μόνη της στην κρίση δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι, κατά τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Καπιτώλιο.

Η κ. Πελόζι αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες αλλά και στο σημαντικό ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: