Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Δικαστική φυλακή Χανίων

http://kafeneio-gr.blogspot.com


Απο το Σάββατο το πρωί οι κρατούμενοι στις δικαστικές φυλακές Χανίων αρνουνται
να μπούν στα κελιά τους λόγω των συνθηκών διαβίωσης τους μεσα σε αυτήν
συγκεκριμένα υπάρχουν κρεβάτια για 118 κρατούμενους και οι κρατούμενοι ειναι 158.
αυτή την στιγμή σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΚΥΔΩΝ έχει γίνει μια μεταγωγή 13 κρατουμένων σε άλλες φυλακές, αλλα οι κρατούμενοι ειναι ακόμα εξω απο τα κελιά τους.
Τα ξημερώματα σήμερα έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην φυλακή ο Γ.Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
η κατάσταση στην φυλακή ειναι ηρεμη και ησυχη.

Read more...

Δεν αλλάζει ο νόμος πλαίσιο

http://www.e-tipos.com

Δεν αλλάζει ο νόμος πλαίσιο


Δεν θα γίνει από μηδενική βάση ο διάλογος του υπουργείου Παιδείας με τα Πανεπιστήμια.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε στους πρυτάνεις με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ότι συζητά μόνο για διορθώσεις που δεν θα αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του νόμου Γιαννάκου.

Οι πρυτάνεις θα καταθέσουν πρόταση για το νέο σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση στις αρχές Μαρτίου, στην τακτική τους σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι.

Την ίδια ώρα η νέα διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε να επιστρέψει στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και να πάρει μέρος στο διάλογο για το εξεταστικό και να καλέσει «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τις πράξεις βίας που με την κάλυψη του ακαδημαϊκού ασύλου καταλύουν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και διαλύουν το Πανεπιστήμιο».

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα εξελέγη ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο επικεφαλής της ΚΙΠΑΝ (ΠΑΣΟΚ) Νίκος Σταυρακάκης. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Σ. Κάτσικας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γενική γραμματέας η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευγενία Μπουρνόβα (ΑΡΜΕ, ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ), ταμίας ο κ. Χρ. Κουρουνιώτης (ΑΡΜΕ) και ειδικός γραμματέας ο καθηγητής της Ιατρικής, κ. Π. Σακκάς (ανεξάρτητη κίνηση γιατρών).


Read more...

Επίκαιρη επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για ναρκωτικά και Κέντρα Πρόληψης


http://www.eidisis.gr

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν 32 βουλευτές - μέλη του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, εκπρόσωπος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, προς τους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομίας, με θέμα την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των ναρκωτικών και την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης.


Στην επίκαιρη Επερώτηση αναφέρουν μεταξύ των άλλων:
«Μόνο «καταστροφική» μπορεί να χαρακτηριστεί η πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία 5 χρόνια η Κυβέρνηση της ΝΔ στο τομέα καταπολέμησης των Ναρκωτικών. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και εθνικής στρατηγικής, οι παραλείψεις και οι ανεύθυνοι χειρισμοί, έχουν οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση όλων των δράσεων των εμπλεκομένων φορέων στην καταπολέμηση των ναρκωτικών.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα είναι ότι:
- Δεν υλοποιείται Εθνικό Σχέδιο Δράσης γιατί εδώ και 5 χρόνια, ενώ συνεχώς εξαγγέλλεται, βρίσκεται σε ατέρμονη διαβούλευση.
- Οι λίστες αναμονής στα προγράμματα υποκαταστάτων έχουν μετατραπεί σε «λίστες θανάτου» δεδομένου ότι περιμένουν για μία θέση θεραπείας πάνω από 5.000 χρήστες για περισσότερο από 5 χρόνια.
- Οι νέες μονάδες υποκατάστατων που δημιουργούνται στα νοσοκομεία λειτουργούν μόνον ως κέντρα χορήγησης, χωρίς την απαραίτητη ψυχοκοινωνική στήριξη.
- Η κατάσταση στις φυλακές σχετικά με τους υπόδικους χρήστες Ναρκωτικών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ το πρόγραμμα απεξάρτησης φυλακισμένων στον Ελαιώνα Θηβών εξυπηρετεί μόνο 50 τοξικομανείς, παρά το ότι οι δυνατότητες του είναι 300 άτομα.
- Οι εργαζόμενοι σε όλες τις σχετικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή ανασφάλεια ενώ έχουν ήδη υποστεί «επαγγελματική εξάντληση» το γνωστό για αυτές τις υπηρεσίες σύνδρομο "burn-out".
- Τα παράνομα ιδιωτικά θεραπευτικά προγράμματα, με αποδεδειγμένη την ανοχή του ίδιου του Υπουργού Υγείας, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή πολλών χρηστών και σε οικονομική εξόντωση πολλές οικογένειες.
- Το ομόφωνο πόρισμα της προηγούμενης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής παραμένει στα «συρτάρια» των συναρμόδιων Υπουργών, χωρίς να έχει υλοποιηθεί καμία από τις ομόφωνες προτάσεις του, δικαιώνοντας έτσι την άποψη του ΠΑΣΟΚ ότι αποτελούσε το διακομματικό «άλλοθι» της πλήρους Κυβερνητικής απραξίας…
Επερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Για την απουσία μιας ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής καταπολέμησης των ναρκωτικών.
2. Για την ανυπαρξία Εθνικού Σχεδίου Δράσης καταπολέμησης των ναρκωτικών επί 5 ολόκληρα χρόνια.
3. Για τη μη έκδοση του Π.Δ. για τα θεραπευτικά προγράμματα.
4. Για την αύξηση της λίστας αναμονής στα προγράμματα υποκατάστασης.
5. Για την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης, τη μη απόδοση των οφειλόμενων σε αυτά, τη μη πρόβλεψη ειδικού κωδικού στο προϋπολογισμό για τα Κέντρα Πρόληψης.
6. Για τη μη υπογραφή της νέας πενταετής σύμβασης, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ.
7. Για την συνειδητή υποχρηματοδότηση όλων των μονάδων που ασχολούνται με το πρόβλημα των ναρκωτικών, όπως ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.
8. Για την μη ανάπτυξη νέων στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, με συνέπεια περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα και η νότια Πελοπόννησος να μην καλύπτονται από τέτοια προγράμματα.
9. Για το πρόγραμμα απεξάρτησης φυλακισμένων χρηστών, που είναι στάσιμο.
10. Για την μη προώθηση των δράσεων επαγγελματικής αποκατάστασης των απεξαρτημένων χρηστών και την κοινωνική τους επανένταξη που καρκινοβατεί».


Read more...

Σκάει μεγάλο σκάνδαλο (πάλι) στην Ξάνθη;


nonews-news.blogspot.com

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ απο την ΣΕΚΑΠ!...Ο πρόεδρός της, φίλος του συμβούλου του πρωθυπουργού Αγγέλου, και υποψήφιος βπυλευτής της Ν.Δ...

Η ΣΕΚΑΠ όπως δείχνει και το site της, κάνει εξαγωγές τσιγάρων σε πολλές βαλκανικές χώρες, την Αίγυπτο και Ιταλία. Μόνο που σε κάποιες γειτονικές χώρες όπως την Βουλγαρία, οι εξαγωγές είναι εικονικές. Τα φορτηγά μπαίνουν στη Βουλγαρία και ξαναγυρνάνε χωρίς στα πακέτα να υπάρχει η σφραγισμένη ταινία της εφορίας, και τα τσιγάρα (εκατομμύρια πακέτα) καταλήγουν να πουλιούνται λαθραία, σε χώρες με υψηλούς δασμούς όπως στη Γερμανία. Μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο, ίσως το μεγαλύτερο μετά το Βατοπέδι. Ο εμπορικός αντιπρόσωπος μάλιστα της ΣΕΚΑΠ, ξέρετε ποιος είναι?
Ένα άτομο (Α.Κ. τα αρχικά του)που έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο και ναρκωτικά!...
Το λαθρεμπόριο έγινε αντιληπτό στην Γερμανία. Ήδη η ΙΝΤΕΡΠΟΛ έχει...
στείλει και σχετικό σήμα. Ο πρόεδρος της εταιρείας Ν.Παππάς, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Είναι φίλος και μιλάει καθημερινά με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού τον κύριο Αγγέλου.
Μετά το σήμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ την υπόθεση έχουν αναλάβει οι Ελληνικές διωκτικές αρχές (ΥΠΕΕ). Μέχρι στιγμής κρατούσαν την υπόθεση με τα δόντια κρυφή, γιατί όπως καταλαβαίνετε η δημοσιοποίησή της θα προκαλέσει σεισμό, αναταραχή, και νέα μεγάλα προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Θα επανέλθουμε με νεώτερα στοιχεία...

http://krogias.blogspot.com

Read more...

Τρίτη πρωί, 7 Απριλίου, για μισή ώρα, η συνάντηση Ομπάμα-Βαρθολομαίου

diethneskafeneio.blogspot.com
-Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Την Τρίτη το πρωί, 7 Απριλίου, και για περίπου μισή ώρα, στην έδρα του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, θα γίνει δεκτός από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο κύριο Βαρθολομαίο (όπως βλέπετε, από πρωτόκολλο πάμε καλά).

Η επίσκεψη του νέου πλανητάρχη Ομπάμα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θα γίνει με αφορμή την παρουσία του πρώτου στην δεύτερη διάσκεψη για την Συμμαχία των Πολιτισμών, που θα πραγματοποιηθεί στην κάποτε βασιλεύουσα την ίδια ημέρα και στην οποία θα συμμετάσχουν οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας, Ισπανίας και κάπου 100 αξιωματούχοι άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με την υπουργό Εξωτερικών.

Οι προετοιμασίες για την ημίωρη συνάντηση στην έδρα του Πατριαρχείου έχουν αρχίσει ήδη, με τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας να επισκιάζουν και αυτό ακόμα το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, εντύπωση θα προκαλέσει το δώρο που θα προσφέρει ο Βαρθολομαίος στον Ομπάμα.
Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου

Read more...

ΠΑΣΟΚ για ΟΑ: Γκρίζες ζώνες για το περιεχόμενο της συμφωνίας

Tη θέση πως «παραμένουν πολλά ερωτηματικά και γκρίζες ζώνες για το περιεχόμενο της συμφωνίας» για την Ολυμπιακή επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης για συστηματική απαξίωση της εταιρείας.

Tη θέση πως «παραμένουν πολλά ερωτηματικά και γκρίζες ζώνες για το περιεχόμενο της συμφωνίας» για την Ολυμπιακή επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης για συστηματική απαξίωση της εταιρείας.

«Το ζητούμενο είναι η συγκεκριμένη λύση να αποδειχτεί βιώσιμη, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και τον ανταγωνισμό. Προς το παρόν, παραμένουν πολλά ερωτηματικά και γκρίζες ζώνες για το περιεχόμενο της συμφωνίας η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί» πρόσθεσε.

Επανέλαβε τέλος πως «σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί υπέρ μιας λύσης μεικτού σχήματος με ιδιωτικά αλλά και δημόσια κεφάλαια, σε συνεργασία με διεθνή αερομεταφορέα». «Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάσουμε το τελικό κείμενο της συμφωνίας, όταν δημοσιοποιηθεί και έρθει στη Βουλή για κύρωση» κατέληξε.

http://www.naftemporiki.gr
Read more...

Νέες συστάσεις, λιγοστές αντιστάσεις

http://www.skai.gr

Ο υπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι τα μέτρα επαρκούν

Ο υπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι τα μέτρα επαρκούν

Τις συστάσεις της προς την Ελλάδα για την έξοδο από την επιτήρηση αναμένεται να δημοσιοποιήσει την Τρίτη 24 Μαρτίου η Κομισιόν, δίνοντας διορία στην κυβέρνηση έως τις 24 Οκτωβρίου για να ανακοινώσει μέτρα μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2010.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου εκτίμησε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα επαρκούν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην πραγματική οικονομία, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έκανε λόγο για "μετρολαγνεία" και αρνήθηκε να απαντήσει σε «θεωρητικές» - όπως είπε- ερωτήσεις για το ενδεχόμενο προσφυγών επί της έκτακτης εισφοράς που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Πάντως, διάχυτο εξακολουθεί να είναι το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat, το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2008 έφτασε στα 35,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 2,7 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.


Απαισιόδοξα τα μηνύματα και στον τουρισμό. Όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ Κώστας Δρακόπουλος, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου δεν είναι ακόμα γνωστό πόσες τουριστικές μονάδες θα ανοίξουν, ενώ το μεγάλο στοίχημα παραμένει η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Και σα να μην έφτανε αυτό. Δεκάδες μικροοφειλέτες του Δημοσίου για ποσά από 600 έως 3.500 ευρώ που οφείλονται σε ΔΟΥ, ΙΚΑ, ακόμα και στην ΕΥΔΑΠ, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατασχέσεων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ξεκινά ελέγχους σε 55.556 επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Read more...

ΠΑΣΟΚ: «Δεν νοείται ο πρωθυπουργός να δηλώνει κουρασμένος»

http://www.kathimerini.gr

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για πρωθυπουργό και δημοσκοπήσεις.

«Εκείνο που μας αφορά όλους, ως πολίτες, είναι η δήλωση του πρωθυπουργού περί 'κούρασης'», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τοποθετούμενος επί δημοσιεύματος χθεσινής εφημερίδας.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει λιγότερο είναι τι θα κάνει ο πρωθυπουργός μετά τις επόμενες εκλογές, αν και διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Δεν νοείται, ο πρωθυπουργός μιας χώρας να δηλώνει κουρασμένος, δεν έχει την πολυτέλεια η χώρα να έχει έναν πρωθυπουργό, ο οποίος να δηλώνει κούραση. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα».

«Αυτή η ομολογία εξηγεί την απραξία της κυβέρνησης, (ενώ) γι' αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι πράγματι ελέγχθη (από τον πρωθυπουργό) και αυτό μας κάνει να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο», σημειώσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ερώτημα «αν η φερόμενη ως δήλωση του πρωθυπουργού (περί κούρασης) μπορεί να επισπεύσει τις εξελίξεις», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως «όποιος ζητά εκλογές, προετοιμάζεται και γι' αυτές».

Ερωτηθείς για το αν το Κίνημα αντιμετωπίζει, ως ενδεχόμενο, «να μην είναι ο κ. Καραμανλής αντίπαλος του κ. Παπανδρέου στις επόμενες εκλογές», ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Πιστεύω πως θα κερδίσουμε τις εκλογές όποιον και αν έχουμε απέναντί μας».

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα περί της εμφάνισης του κ. Καραμανλή ως «καταλληλότερου πρωθυπουργού» στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε τα αντίστοιχα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις του κ. Σημίτη. Είπε ότι «το ερώτημα έχει απαντηθεί» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη «δημοσκοπική στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ, αν και φαίνεται ότι έχει κατακτήσει μια απόσταση ασφαλείας από την ΝΔ», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις στις δημοσκοπήσεις» και ότι τα αποτελέσματα κρίνονται από την κάλπη». Επισήμανε δε, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πανηγύρισε, ούτε πανηγυρίζει από τα δημοσκοπικά αποτελέσματα» και πρόσθεσε ότι «θα κριθούμε από το αν θα πείσουμε τους Έλληνες πολίτες».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για ευρωεκλογές

«Οι ευρωεκλογές, εκ των πραγμάτων, αποκτούν κρίσιμο χαρακτήρα και ο κόσμος θα κληθεί να αποφασίσει αν είναι υπέρ ή κατά της πολιτικής της ΝΔ, αλλά και να αποφασίσει για το τι Ευρώπη θέλουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την κρίση «αποτέλεσμα των επιλογών των συντηρητικών κυβερνήσεων» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να αποφασίσουν αν η χώρα θα έχει ισχυρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αν θα προχωρήσουμε σε μια λογική «πράσινης ανάπτυξης», αν θα υπάρχει δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, αν θα έχουμε κράτος πρόνοιας ή θα συνεχιστεί η σημερινή αναλγησία και αν θα έχουμε ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος ή το σημερινό αυταρχικό και σπάταλο κράτος ανομίας».

«Έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι οι πολίτες θα καταψηφίσουν την πολιτική της ΝΔ και θα αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Read more...

Π. Μπεγλίτης ….. Ο ποταμός Ασωπός στην Κορινθία εστία μόλυνσης, εξαιτίας των λυμάτων ελαιοτριβείων και βιοτεχνιών προτίθεται να προχωρήσει για να στα

Απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, σε ερώτηση του Βουλευτή Νομού Κορινθίας και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Πάνου Μπεγλίτη, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την αυξανόμενη περιβαλλοντική μόλυνση του ποταμού Ασωπού στην δημόσια υγεία και στην οικολογική ισορροπία της περιοχής.

.

Ακολουθεί τo πλήρες κείμενο ερώτησης :

«Ο ποταμός Ασωπός στο νομό Κορινθίας έχει γίνει εστία περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και μόλυνσης, εξαιτίας των λυμάτων ελαιοτριβείων και βιοτεχνιών της περιοχής, που συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, παρά την έντονη αντίδραση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικολογικών συλλόγων, ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Σε ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να προχωρήσει για να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και καταστρέφει το περιβάλλον;

Προτίθεται να προχωρήσει στον άμεσο έλεγχο των περιβαλλοντικών προϋποθέσεων λειτουργίας των ελαιοτριβείων και επιχειρήσεων που μολύνουν τον ποταμό Ασωπό και σε περίπτωση μη πλήρωσής τους στην εφαρμογή των σχετικών νόμων ;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του αρμόδιου Υφυπουργού:

«Η ΕΥΕΠ/ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει αυτοψία και περιβαλλοντική επιθεώρηση σε 15 έργα – δραστηριότητες στο Νομό Κορινθίας. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις, όλοι οι σχετικοί φάκελλοι διαβιβάστηκαν στην οικεία Εισαγγελία ενώ παράλληλα τη ΕΥΕΠ εισηγήθηκε την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Με αφορμή την ανωτέρω Ερώτηση, η ΕΥΕΠ θα διερευνήσει τα αναφερόμενα σε αυτήν και θα εντάξει στον προγραμματισμό της νέες αυτοψίες και περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις σε έργα και δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του ποταμού Ασωπού στο Νομό Κορινθίας, με στόχο τον έλεγχο τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ακόμη, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της αρμόδιας Ν.Α. Κορινθίας :

Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης ΧΩ.ΠΟ.ΠΕ. έχει προβεί σε επιτόπιους ελέγχους και έχει επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις στις επιχειρήσεις που διέθεταν τα υγρά απόβλητα τους στην κοίτη του Ασωπού ποταμού και έχει παραπέμψει τις υποθέσεις στον Εισαγγελέα για ενέργειες του.

Κατά μήκος του ποταμού Ασωπού, υπάρχει συγκέντρωση και δραστηριοποίηση μεταποιητικών επιχειρήσεων τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην υγεία των πολιτών. Υπάρχουν μικρές μεμονωμένες επιχειρήσεις κυρίως ελαιοτριβεία, στην ορεινή ζώνη προς Νεμέα και μία μονάδα παραγωγής σκυροδέματος στην περιοχή του Κιάτου. Στην ανωτέρω μονάδα και σε ένα ελαιοτριβείο, παλαιότερα επεβλήθησαν οι νόμιμες κυρώσεις, λόγω παραβίασης των όρων της άδειας λειτουργίας τους, ενώ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε καταγγελία για απόρριψη αποβλήτων στον ποταμό, ούτε κάτι τέτοιο προέκυψε από τους ελέγχους στους οποίους προέβη η αρμόδια υπηρεσία.

Πέραν αυτών η Δ/νση Ανάπτυξης ως αρμόδια και με τη συνδρομή τις περισσότερες φορές και άλλων Δ/νσεων της Ν.Α. (όπως η Δ/νση Υγείας) με τακτικούς ελέγχους παρακολουθεί συνεχώς την τήρηση των όρων λειτουργίας των μονάδων, ώστε να προλαμβάνει τις περιπτώσεις ρύπανσης»


Read more...

φεύγωωωωωω...


Read more...

80 δελφίνια και φάλαινες ξεβράστηκαν σε παραλία της Αυστραλίας
68 ΝΕΚΡΑ

Σε παραλία της Αυστραλίας , 300 χιλιόμετρα βόρεια του Perth, ξεβράστηκαν σήμερα περιπου 80 φάλαινες και δελφίνια. Οι αρχές τα έχασαν και προσπαθούν να...

σώσουν όσα από αυτά έχουν επιζήσει. Μέχρι τώρα 67 φάλαινες και 1 δελφίνι δεν τα κατάφεραν.
Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Τα golden Boys του ΟΤΕ

http://troktiko.blogspot.com
Ιδού, λοιπόν, οι υπέρογκες αμοιβές των γαλάζιων golden boys, στις οποίες ο Πρωθυπουργός θέλει τη συναίνεσή μας

Στην εποχή της κρίσης για τους πολλούς, να και κάποιοι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα μιας και αμείβονται υπέρογκα με δημόσιο χρήμα, τη στιγμή που ο λαός καλείται να σφίξει και πάλι το ζωνάρι για να βγούμε ( πότε άραγε;) από την κρίση. Δεν είναι άλλοι από τους Διοικητές Τραπεζών και άλλων Δημοσίων Οργανισμών.
Read more...

Εικόνες ντροπής από το νοσκομείο "Παίδων"

http://www.troktiko.blogspot.com/
Εικονες ντροπης απο το νοσοκομειο Παιδων Αγλαϊα Κυριακου,με παιδια στοιβαγμενα σε ραντζα,καθως το νοσοκομειο,αδυνατει να τα εξυπηρετησει.
Ναι καλα διαβασατε....Μιλαμε για μικρα παιδια,τα οποια βρισκονται στους διαδρομους νοσοκομειου και περιμενουν την σειρα τους,ωστε αν βρεθει καποιο δωματιο...να νοσηλευτουν εκει.
Αυτα ειναι τα κατορθωματα στο τομεα της Υγειας του Δημητρη Αβραμοπουλου.
Βγαλτε τα συμπερασματα σας για το κρατος προνοιας της Νεας Δημοκρατιας.
Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

"ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..

tp://my-greek.blogspot.com
Στους βραχυπρόθεσμους στόχους της μελλοντικής του κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ έχει συμπεριλάβει, μια δραστική και αποφα-σιστική παρέμβαση στο χώρο των Τραπε-ζών, προκειμένου ν΄ ανατρέψει, τόσο την υπάρχουσα κατάσταση, που έχει διαμορ-φωθεί, όσο και τις εξελίξεις, που υπήρξαν και που διαφαίνονται, ως απόρροια αυτής της κατάστασης.Η ασύδοτη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία διαμορφώθηκε στα πλαίσια της άκρατης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που εφαρμόστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, η κύρια αιτία της κρίσης που επήλθε και ταλανίζει τη διεθνή Οικονομία.
Και στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά φαινόμενα διαστρεβλωτικής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Από τη μια, η πολιτική της πλήρους και άκρατης ιδιωτικοποίησής του, που εφαρμόστηκε, (όχι μόνο μετά το 2004), και από την άλλη ο παροπλισμός των θεσμικών οργάνων ελέγχου και παρέμβασης, επέτρεψαν στις Τράπεζες, επωφελούμενες της κατάστασης, να οργιάσουν, κερδοσκοπώντας ασύστολα και το χειρότερο, να δημιουργήσουν, σ΄ ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, συνθήκες ασφυκτικής υπερχρέωσης.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, ως κυβέρνηση, θα ενισχύσει αποφασιστικά τη συμμετοχή και την παρουσία του Κράτους στο τραπεζικό σύστημα, με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις :
Αποκατάσταση του ελέγχου στην Εθνική Τράπεζα, με την απόκτηση, σε πρώτη φάση, ενός πακέτου μετοχών της τάξης του 12-13%, έτσι ώστε, μαζί με το 21,5%, που ελέγχουν τα διάφορα Ταμεία, να φτάσει, σε πρώτη φάση, στο κρίσιμο ποσοστό του 33+ %.
Αντιστροφή της πορείας ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, (Post Bank), και απόκτηση του καθαρού ελέγχου του, με το Κράτος στο +51%, (σήμερα ελέγχει άμεσα το 34% και έμμεσα - δια των ΕΛΤΑ - άλλο ένα 10%)…
Ματαίωση κάθε διαδικασίας, ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και διατήρηση του πλήρους ελέγχου του Κράτους επ΄ αυτής.
Ο κρατικός πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα, θ΄ αποκτήσει, κατ΄ αρχήν, κεντρικό συντονισμό, σ΄ ό, τι αφορά τη λειτουργία και τις παρεμβάσεις του, ενώ δεν αποκλείεται στην πορεία, να υπάρξουν και αλλαγές στις δομές και τα σχήματα, π.χ. ενοποιήσεις, κύρια του ΤΤ με την ΑΤΕ.
Το κύριο ζητούμενο, πάντως, είναι ο περιορισμός της ασυδοσίας, της κερδοσκοπίας και της εκμετάλλευσης, όχι μόνο σε βάρος των πολιτών, αλλά και ολόκληρων τάξεων, π.χ. μικρομεσαίων…

Read more...

Οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη απόφασης για την έκτακτη εισφορά!!!

sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ ΤΟ ΓΡΕΚΙ

* Κι όμως, ο καταλληλότερος δεν ξεχνάει ποτέ -παρά την "κρίση"- να τακτοποιεί τις οικογενειακές του "εκκρεμότητες"... ας δούμε πως τακτοποιεί όσους τον "εξυπηρετούν":

Read more...

Αναταραχές στο Πέραμα

Συνεχίζοντας δυναμικά τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, ο δήμος και οι κάτοικοί του ξεκίνησαν τον αποκλεισμό του τελωνείου στο Ν. Ικόνιο Περάματος

Μερίδιο από τα τέλη που εισπράττει ο ΟΛΠ από το πορθμείο διεκδικούν ο Δήμος Περάματος και οι κάτοικοί του, ως αντισταθμιστικό όφελος για την επιβάρυνση της πόλης από τη διέλευση χιλιάδων αυτοκινήτων από και προς τη Σαλαμίνα.

Συνεχίζοντας δυναμικά τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, ο δήμος και οι κάτοικοί του ξεκίνησαν τον αποκλεισμό του τελωνείου στο Ν. Ικόνιο Περάματος. Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ο δήμος και οι κάτοικοι έκλεισαν για τα οχήματα το πορθμείο του Περάματος προς τα Παλούκια Σαλαμίνας.

Ο αποκλεισμός είχε ως με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι δήμαρχοι Σαλαμίνας, Σπυρίδων Σοφράς, και Αμπελακίων, Μάριος Τραυλός αλλά και οι εξωραϊστικοί σύλλογοι του νησιού, και να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα εκατοντάδες επιβάτες των φεριμπότ Πέραμα - Παλούκια, οι οποίοι αναγκαστικά διακινήθηκαν από την Πάχη Μεγάρων προς τη Φανερωμένη. Στην Πάχη δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων την Παρασκευή και το Σάββατο και ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας.

Σημειώνεται πως οι Δήμοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων κατέθεσαν και μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του δημάρχου Περάματος, Γιάννη Γλύκα. Το Σάββατο οι 3 δήμαρχοι πραγματοποίησαν σύσκεψη στο λιμάνι του Περάματος και παρουσία των βουλευτών της Β Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Γρ. Νιώτη, Γιάννη Διαμαντίδη και Δημ. Λιντζέρη, όπου και αποφασίστηκε να αποκλιμακωθει η κινητοποίηση στο πορθμείο και να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος.

www.imerisia.gr

Read more...

Την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί ο Γ.Παπανδρέου Βλέπει «διπλές κάλπες»

www.tanea.gr

Για διπλές κάλπες τον Ιούνιο φαίνεται να προετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ και σήμερα, Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να θέσει τους άξονες της προεκλογικής εκστρατείας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα ξεκινήσει μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα Νέα, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι παρά τις συνεχείς δηλώσεις περί του αντιθέτου, η προοπτική των πρόωρων εκλογών, και μάλιστα τον Ιούνιο, δεν αποκλείεται, αλλά αντίθετα υπάρχουν πολλές πληροφορίες και ενδείξεις ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει εκλογικό αιφνιδιασμό. Εκτιμούν μάλιστα ότι η ημερομηνία- ορόσημο για την προκήρυξη των εκλογών είναι η 10η Μαΐου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο κ. Παπανδρέου θα χαρακτηρίσει τις εκλογές του Ιουνίου ως ευκαιρία να γυρίσει σελίδα η χώρα, να αλλάξει πορεία και να αρχίσει η προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τονίσει ότι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου εκ των πραγμάτων αποκτούν χαρακτήρα δημοψηφίσματος καθώς σε αυτές ο λαός θα κληθεί να καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς, και κυρίως στον τομέα της οικονομίας.

Θα επισημάνει, επίσης, ότι για το ΠΑΣΟΚ οι ευρωεκλογές έχουν διπλό στόχο: Πρώτον, αφορούν το πολιτικό πρόβλημα της χώρας που έχει προκληθεί από τη διακυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το τι Ευρώπη θέλουν πλέον οι Έλληνες, καθώς -όπως αναμένεται να υποστηρίξει- η ανυπαρξία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην ΕΕ έχει θέσει τη χώρα ουσιαστικά στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Παπανδρέου θα σημειώσει ότι η μόνη επιλογή πλέον της κυβέρνησης είναι να δεχτεί την πρόκληση του ΠΑΣΟΚ για εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για το τι θέλει, ενώ αναμένεται να καταγγείλει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ «δίψα για εξουσία» ως απάντηση στο αίτημα για πρόωρες εκλογές.


Read more...

Πέφτουν οι υπογραφές για την Ολυμπιακή το απόγευμα!

/troktiko.blogspot.com


Υπογράφονται σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο οι συμβάσεις εξαγοράς του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την Marfin Investement Group (MIG).Το συνολικό τίμημα που καταβάλει η MIG ανέρχεται...


στα 177,2 εκατ. ευρώ και αφορά την εξαγορά των άυλων περιουσιακών στοιχείων των Ολυμπιακών Αερογραμμών, το μετοχικό κεφάλαιο της Πάνθεον, την επίγεια εξυπηρέτηση και τη τεχνική βάση της ΟΑ. Η "νέα Ολυμπιακή" θα πετά υπό τον απόλυτο έλεγχο της MIG από την 1η Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση θα παραστούν οι υπουργοί Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Μεταφορών, Ευρ. Στυλιανίδης και ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.


Read more...

Σενάρια εκλογών και διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία

Σενάρια εκλογών και διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία


//www.zougla.gr


Αναταραχή και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στα κυβερνητικά στελέχη το «φεύγω αν χάσω τις εκλογές», που φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ο πρωθυπουργός στο στενό πολιτικό του περιβάλλον.

Το δημοσίευμα της Real News με τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ότι έχει «κουραστεί» και θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος εάν η ΝΔ υποστεί καθαρή ήττα στις ευρωεκλογές, προκαλεί νέο κύμα διαδοχολογίας και δίνει τροφή για σενάρια πρόωρων εκλογών.

Πολλοί, ακόμη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αναγνωρίζουν ότι τα σημάδια πολιτικής «κόπωσης» του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή ανοίγουν νέο κύκλο αναταραχής στο εσωκομματικό πεδίο και επιτείνουν το κλίμα ηττοπάθειας στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό συμπληρώνεται από την «αρχηγική» εμφάνιση του Γιώργου Σουφλιά, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας κάτι για το οποίο ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλες αλλά απέφυγε να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο- αλλά και τους απανωτούς διαξιφισμούς ανάμεσα στους δελφίνους της κομματικής εξουσίας της ΝΔ.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Real news, σε δημοσίευμά της την Κυριακή, ο κ. Καραμανλής διαμηνύει ότι «θα δώσει τη μάχη των επόμενων εκλογών, αλλά αν οι εκλογές χαθούν θα φύγει». «Είμαι πρόεδρος της ΝΔ για περισσότερο από 12 χρόνια. Έχω κουραστεί...» φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί σε συνομιλητές του.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν αμέσως μετά το δημοσίευμα να αναφέρουν ότι οι δηλώσεις που αποδίδονται στον κ. Καραμανλή «βρίσκονται εκτός πραγματικότητας» και πως ο πρωθυπουργός «παραμένει στην πρώτη γραμμή».

Η αναφορά περί «κόπωσης» του πρωθυπουργού προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, νέα πολιτική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, που διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Χρήστου Παπουτσή επανέλαβε την πρόταση για πρόωρες εκλογές.


Read more...

Επιστολή Παπαρήγα στο ΠΑΣΟΚ


/www.palo.gr

Επιστολή Παπαρήγα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή Παπαρήγα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απέστειλε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ για τις αντικομμουνιστικές τοποθετήσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η κ. Παπαρήγα εκφράζει τη διαμαρτυρίας της για τις προκλητικές και ανοίκειες επιθέσεις -όπως αναφέρει- του Θεόδωρου Πάγκαλου σε βάρος του ΚΚΕ , σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένη ή έστω ακραία τακτική.

Στην επιστολή η κ. Παπαρήγα σημειώνει δηλώσεις του κ. Πάγκαλου «η πρώτη αφορούσε στην εκτίμηση ή στην υπόνοια ότι ο χώρος του ΚΚΕ του βάζει γκαζάκια, εννοώντας προφανώς την περίπτωση δύο επιθέσεων που δέχθηκε ο ίδιος την ίδια μέρα στο γραφείο του και στο σπίτι της κόρης του».

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην ομιλία του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γρηγόρη Φαράκου. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ανέφερε ότι «αν το ΚΚΕ νικούσε το 1949 τότε θα σκότωνε όλους τους αντιφρονούντες Έλληνες και ένα μέρος μελών και στελεχών του».

Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Οικονομικών, Αθλητικών

/kafeneio-gr.blogspot.com/
23-3-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
Σε λίγο και οι υπόλοιπεςRead more...