Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί ο Γ.Παπανδρέου Βλέπει «διπλές κάλπες»

www.tanea.gr

Για διπλές κάλπες τον Ιούνιο φαίνεται να προετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ και σήμερα, Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να θέσει τους άξονες της προεκλογικής εκστρατείας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα ξεκινήσει μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα Νέα, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι παρά τις συνεχείς δηλώσεις περί του αντιθέτου, η προοπτική των πρόωρων εκλογών, και μάλιστα τον Ιούνιο, δεν αποκλείεται, αλλά αντίθετα υπάρχουν πολλές πληροφορίες και ενδείξεις ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει εκλογικό αιφνιδιασμό. Εκτιμούν μάλιστα ότι η ημερομηνία- ορόσημο για την προκήρυξη των εκλογών είναι η 10η Μαΐου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο κ. Παπανδρέου θα χαρακτηρίσει τις εκλογές του Ιουνίου ως ευκαιρία να γυρίσει σελίδα η χώρα, να αλλάξει πορεία και να αρχίσει η προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τονίσει ότι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου εκ των πραγμάτων αποκτούν χαρακτήρα δημοψηφίσματος καθώς σε αυτές ο λαός θα κληθεί να καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς, και κυρίως στον τομέα της οικονομίας.

Θα επισημάνει, επίσης, ότι για το ΠΑΣΟΚ οι ευρωεκλογές έχουν διπλό στόχο: Πρώτον, αφορούν το πολιτικό πρόβλημα της χώρας που έχει προκληθεί από τη διακυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το τι Ευρώπη θέλουν πλέον οι Έλληνες, καθώς -όπως αναμένεται να υποστηρίξει- η ανυπαρξία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην ΕΕ έχει θέσει τη χώρα ουσιαστικά στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Παπανδρέου θα σημειώσει ότι η μόνη επιλογή πλέον της κυβέρνησης είναι να δεχτεί την πρόκληση του ΠΑΣΟΚ για εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για το τι θέλει, ενώ αναμένεται να καταγγείλει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ «δίψα για εξουσία» ως απάντηση στο αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: