Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Αναταραχές στο Πέραμα

Συνεχίζοντας δυναμικά τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, ο δήμος και οι κάτοικοί του ξεκίνησαν τον αποκλεισμό του τελωνείου στο Ν. Ικόνιο Περάματος

Μερίδιο από τα τέλη που εισπράττει ο ΟΛΠ από το πορθμείο διεκδικούν ο Δήμος Περάματος και οι κάτοικοί του, ως αντισταθμιστικό όφελος για την επιβάρυνση της πόλης από τη διέλευση χιλιάδων αυτοκινήτων από και προς τη Σαλαμίνα.

Συνεχίζοντας δυναμικά τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, ο δήμος και οι κάτοικοί του ξεκίνησαν τον αποκλεισμό του τελωνείου στο Ν. Ικόνιο Περάματος. Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ο δήμος και οι κάτοικοι έκλεισαν για τα οχήματα το πορθμείο του Περάματος προς τα Παλούκια Σαλαμίνας.

Ο αποκλεισμός είχε ως με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι δήμαρχοι Σαλαμίνας, Σπυρίδων Σοφράς, και Αμπελακίων, Μάριος Τραυλός αλλά και οι εξωραϊστικοί σύλλογοι του νησιού, και να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα εκατοντάδες επιβάτες των φεριμπότ Πέραμα - Παλούκια, οι οποίοι αναγκαστικά διακινήθηκαν από την Πάχη Μεγάρων προς τη Φανερωμένη. Στην Πάχη δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων την Παρασκευή και το Σάββατο και ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας.

Σημειώνεται πως οι Δήμοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων κατέθεσαν και μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του δημάρχου Περάματος, Γιάννη Γλύκα. Το Σάββατο οι 3 δήμαρχοι πραγματοποίησαν σύσκεψη στο λιμάνι του Περάματος και παρουσία των βουλευτών της Β Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Γρ. Νιώτη, Γιάννη Διαμαντίδη και Δημ. Λιντζέρη, όπου και αποφασίστηκε να αποκλιμακωθει η κινητοποίηση στο πορθμείο και να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος.

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: