Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Δεν αλλάζει ο νόμος πλαίσιο

http://www.e-tipos.com


Δεν αλλάζει ο νόμος πλαίσιο


Δεν θα γίνει από μηδενική βάση ο διάλογος του υπουργείου Παιδείας με τα Πανεπιστήμια.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε στους πρυτάνεις με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ότι συζητά μόνο για διορθώσεις που δεν θα αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του νόμου Γιαννάκου.

Οι πρυτάνεις θα καταθέσουν πρόταση για το νέο σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση στις αρχές Μαρτίου, στην τακτική τους σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι.

Την ίδια ώρα η νέα διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε να επιστρέψει στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και να πάρει μέρος στο διάλογο για το εξεταστικό και να καλέσει «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τις πράξεις βίας που με την κάλυψη του ακαδημαϊκού ασύλου καταλύουν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και διαλύουν το Πανεπιστήμιο».

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα εξελέγη ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο επικεφαλής της ΚΙΠΑΝ (ΠΑΣΟΚ) Νίκος Σταυρακάκης. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Σ. Κάτσικας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γενική γραμματέας η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευγενία Μπουρνόβα (ΑΡΜΕ, ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ), ταμίας ο κ. Χρ. Κουρουνιώτης (ΑΡΜΕ) και ειδικός γραμματέας ο καθηγητής της Ιατρικής, κ. Π. Σακκάς (ανεξάρτητη κίνηση γιατρών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: