Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

Μέσα στο καλοκαίρι το σ.ν. για αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά

www.nooz.gr


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Read more...

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Η σημερινή μέρα μας φέρνει στο νου κάθε χρόνο, την τραγωδία της Κύπρου, το πραξικόπημα στη Μεγαλόνησο, την εισβολή και την κατοχή, αλλά και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά από το πραξικόπημα στην Κύπρο, δεν ξεχνάμε και δεν λησμονούμε ότι η τραγωδία της Κύπρου, του Κυπριακού Ελληνισμού, ήταν η αφορμή για το τέλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα.

Η 15η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης, πόνου και συλλογικής περισυλλογής για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Θυμόμαστε όλους τους αγωνιστές, τους εγκλωβισμένους, τους αγνοούμενους, τα δεινά που επιφύλαξε η τουρκική εισβολή με αφορμή, το άφρον πραξικόπημα. Μας φέρνει στο νου τους αγώνες, τις θυσίες, για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Κύπρο.

Αγωνιζόμαστε και σήμερα για να δικαιώσουμε αυτούς τους στόχους και αυτές τις θυσίες, ώστε η Κύπρος να πάψει να είναι διαιρεμένη.

Είναι θλιβερό, εδώ και 35 χρόνια, το Κυπριακό ζήτημα να παραμένει ανοιχτό ως ζήτημα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία. Αυτή είναι η ουσία του Κυπριακού προβλήματος. Η ουσία του προβλήματος είναι η κατοχή. Η παραβίαση του διεθνούς νόμου της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας, και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό κι εμείς το υπενθυμίζουμε με κάθε ευκαιρία και προς πάσα κατεύθυνση.

Σ' αυτή την πληγή έχει ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας. Συμμεριζόμαστε το όραμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και όλης της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου, για μια επανενωμένη, ευρωπαϊκή Κύπρο, όπου θα διασφαλίζονται τα συμφέροντα και η ευημερία όλων των κατοίκων της. Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια που γίνεται χωρίς έξωθεν επιβολές, τεχνητά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία.

Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε διαχρονικά και στην πράξη τη συνεπή θέση του. Αγωνιζόμαστε για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις Αρχές και Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με πλήρη σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

Προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, όχι μόνο είναι καταδικαστέες, αλλά δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια παραγωγικής σχέσης και επίλυσης σοβαρών ζητημάτων.

Η λύση του Κυπριακού προϋποθέτει αλλαγή στρατηγικής αντίληψης από την Τουρκία. Προϋποθέτει ενσωμάτωση στην πολιτική της πράξη, βασικών αρχών του Δικαίου, αρχών που βρίσκονται στο κέντρο του αξιακού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χωρίς παζάρια, όρους και προϋποθέσεις.

Και απαιτείται ν' αφήσει η Τουρκία τους Τουρκοκύπριους να διαπραγματευθούν ελεύθερα ένα κοινό μέλλον σε μια επανενωμένη Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Τουρκία επιδιώκει να γίνει κράτος - μέλος. Η Τουρκία οφείλει ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη της και να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.

Οφείλει πρώτα απ' όλα, ν' αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής κι έτσι να συμβάλλει έμπρακτα και να συνεργαστεί εποικοδομητικά. Οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες υπάρχουν, με πρώτο και σημαντικό σταθμό την επανεξέταση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον προσεχή Δεκέμβριο.

Είναι μια ευκαιρία και για την Ελλάδα να προσδιορίσει και πάλι με αποφασιστικότητα τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και να διασφαλίσει και πάλι, όπως το πετύχαμε και στο Ελσίνκι το 1999, τα συμφέροντά της. Σε όλα τα θέματα που έχει άμεσο ενδιαφέρον και συμφέρον, όπως και στο θέμα των λαθρεμπόρων μεταναστών.

Και τονίζω για άλλη μια φορά αυτό που η Ελληνική κυβέρνηση έχει παραλείψει να πει και οφείλει να έχει ως οδηγό της: Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τη στάση της Ελλάδας, τον Δεκέμβριο, δεδομένη.
Read more...

Πουλάνε και το Αιγαίο! Μυστικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας με την πίεση της Ουάσιγκτον


Το Αιγαίο στο τραπέζι του ΝΑΤΟ
Μυστικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας με την πίεση της Ουάσιγκτον Νέο μήνυμα της Ε.Ε. στην Άγκυρα για τους λαθρομετανάστες
Λουκάς Δημάκας
Διμερείς διαπραγματεύσεις Ελλάδας- Τουρκίας για το Αιγαίο υπό την εποπτεία του Αμερικανού διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, πτέραρχου Λι Μακ Φαν θα διεξαχθούν στις 21 και 22 Ιουλίου στην έδρα του στρατηγείου.
Oι συνομιλίες γίνονται υπό τη σκιά δεκάδων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που το τελευταίο 48ωρο, πέραν των παραβιάσεων, πραγματοποίησαν οκτώ φορές χαμηλές διελεύσεις πάνω από τρία κατοικημένα ελληνικά νησιά- Φούρνοι, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!
Αντικείμενο των συνομιλιών που από ελληνικής πλευράς ορίστηκε να διεξαγάγουν...
H αποκάλυψη στα "ΝΕΑ", 15 Ιούλη 2009Read more...

Πως το έλεγαν τα παπαγαλάκια;"Ανεργία... θα μείνεις χωρίς δουλειά!"
/krogias.blogspot.com/


Read more...

Ένα κόλπο για να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση


Σ'ενα χωριό που ζει απο τον τουρισµό λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί.
Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται απο τον άλλο.
Ο καιρός περνά µέσα σ'αυτή τη θλιβερή ατµόσφαιρα ώσπου µια µέρα
έρχεται ένας και ζητάει ένα δωµάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.
Ο ξενοδόχος του λέει την τιµή και εκείνος προπληρώνει µε ένα
χαρτονόµισµα των 100 Ευρώ
Πρίν ακόµα ανέβει στο δωµάτιο του,...
ο ξενοδόχος πηγαίνει το χαρτονόµισµα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριßώς 100 Ευρώ.
Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόµισµα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει µε κρέας.
Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόµισµα και πηγαίνει να το δώσει στην κουρτιζάνα του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν µαζί.
Εκείνη µε τη σερά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει µερικές ßραδυές που χρησιµοποίησε τα δωµάτια του µε τους πελάτες της.
Οπως άφηνε το χαρτονόµισµα στη ρεσεπσιόν, ο τουρίστας που µόλις κατέßηκε απο το δωµάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώµη, αρπάει το χαρτονόµισµα και φεύγει.
Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρώθηκαν!
Μήπως κάπως έτσι θα µπορέσουµε να βγούµε απο την κρίση;
http://serrespress.blogspot.com/2009/07/blog-post_1305.html

taxalia

Read more...

Περίεργες ασάφειες και παραπλανητικές επικλήσεις νομικών για την αντικατάσταση του Διοικητή της ΕΥΠΕ Ρ Ω Τ Η Σ Η

Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Περίεργες ασάφειες και παραπλανητικές επικλήσεις νομικών διατάξεων στην δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για την αντικατάσταση του Διοικητή της ΕΥΠ – μια δήλωση με την οποία καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες να δικαιολογηθεί η αιφνίδια απομάκρυνση του κ. Κοραντή και η επιλογή του κ. Παπαγγελόπουλου, γνωστού για τους χειρισμούς του σε υποθέσεις μείζονος Κυβερνητικού ενδιαφέροντος και μέχρι πρότινος εν ενεργεία δικαστικού λειτουργού, που ενώ όφειλε ως δικαστικός λειτουργός να είναι και να φαίνεται λειτουργικά ανεξάρτητος,

τοποθετήθηκε σε μία θέση καθαρά κομματικής επιλογής!»


Στην από 13/7/09 δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την αντικατάσταση, λίγο μετά την αποκάλυψη μαγνητοφωνημένων συνομιλιών μελών του συνδικάτου εγκλήματος με αναφορές σε στελέχη της Κυβέρνησης Καραμανλή, του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Ι. Κοραντή από τ. Αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Δ. Παπαγελλόπουλο, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί τόσο με την αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών, όσο και με την υπόθεση της ΜΑΥΟ, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«Η επιλογή του τ. Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Δ. Παπαγγελόπουλου ως νέου Διοικητή της Ε.Υ.Π. εντάσσεται στο πλαίσιο της πιστής εφαρμογής του γράμματος και του πνεύματος του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο εγκαθιδρύθηκε με βάση τις διατάξεις του ν. 3649/2008 «Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις». Όπως προκύπτει από τις διατάξεις αυτές, μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το οποίο έχει ανατεθεί στην Ε.Υ.Π. - με δυνατότητα, μάλιστα, για πρώτη φορά, άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου επ’ αυτής σύμφωνα με το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής - μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα ιδίως από λειτουργούς, οι οποίοι διαθέτουν εχέγγυα δικαστικής ανεξαρτησίας. Αυτό, άλλωστε, σηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, και η θεσμοθέτηση, με το άρθρο 5 παρ. 3 του ν. 3649/2008, της απόσπασης στην Ε.Υ.Π εισαγγελικού λειτουργού, προκειμένου να ελέγχει κυρίως τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών της δράσεων που αφορούν τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η προϋπηρεσία και το αδιαμφισβήτητο κύρος του κ. Παπαγγελόπουλου πληρούν, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις ως άνω προϋποθέσεις»

Τα παραπάνω αναφέρει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δικαιολογήσει την αιφνίδια αυτή απόφαση αντικατάστασης του κ. Κοραντή και την επιλογή του συγκεκριμένου μέχρι πρότινος εν ενεργεία δικαστικού λειτουργού, που οφείλει ως δικαστικός λειτουργός να είναι και να φαίνεται λειτουργικά ανεξάρτητος, για τοποθέτηση σε μία θέση καθαρά κομματικής επιλογής. Στην ομολογουμένως δύσκολη προσπάθειά της, όμως, αυτή καταφεύγει σε περίεργες ασάφειες και προκαλεί τεράστια ερωτηματικά αφού η διάταξη του αρ. 5 παρ. 3 την οποία επικαλείται δεν αφορά στο Διοικητή της ΕΥΠ, αλλά σε διακριτό πρόσωπο, αποσπασμένο δικαστικό λειτουργό, με διακριτές αρμοδιότητες!!!
Συγκεκριμένα:

Το αρ. 5 παρ. 3 του ν. 3649/08 ΔΕΝ αναφέρεται στον Διοικητή της ΕΥΠ. Στον Διοικητή της ΕΥΠ αναφέρεται το αρ. 9 παρ. 2 του ίδιου νόμου που ορίζει ότι

«Ο Διοικητής είναι μετακλητός υπάλληλος της κατηγορίας των ειδικών θέσεων με βαθμό 1ο. Διορίζεται και παύεται ελεύθερα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών».

Και δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά σε δικαστικό λειτουργό.

Αντίθετα το αρ. 5 παρ. 3, που αναφέρεται σε δικαστικό λειτουργό, δεν αφορά στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, αλλά σε διακριτή θέση με συγκεκριμένο επίσης διακριτό ρόλο, που καλύπτεται μετά από απόφαση όχι του Υπουργού Εσωτερικών, αλλά του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

«Στην ΕΥΠ αποσπάται ύστερα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου ένας εισαγγελικός λειτουργός για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί την τριετία, ο οποίος ελέγχει την νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της, που αφορούν θέματα δικαιωμάτων του ανθρώπου και ασκεί όσες άλλες αρμοδιότητες του ανατίθενται με διατάξεις του παρόντος νόμου»

Είναι προφανές ότι η διάκριση αρμοδιοτήτων αυτών των δύο θέσεων και η επιλογή των προσώπων που τις στελεχώνουν από διαφορετικό όργανο και διαφορετική εξουσία, στη μία περίπτωση την εκτελεστική και στην άλλη την δικαστική, εξυπηρετεί το σκοπό του εκατέρωθεν ελέγχου για την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προκύπτει, λοιπόν, εύλογος προβληματισμός σχετικά με την επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σε δήλωσή της να προκαλέσει σύγχυση σχετικά με τις δύο αυτές διακριτές θέσεις Διοικητή και αποσπασμένου ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δικαστικού λειτουργού και να αποδώσει, σε επίπεδο δήλωσης τουλάχιστον, στην πρώτη χαρακτηριστικά της δεύτερης. Προβληματισμός που εντείνεται από την φερόμενη, προς το παρόν τουλάχιστον, ΠΑΝΤΕΛΗ απουσία του εισαγγελέα που προβλέπεται στο αρ. 5 παρ. 3 του ν. 3649/08 από τις τάξεις της ΕΥΠ.


Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Γιατί στην από 13/7/09 σχετική δήλωση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επικαλείται τη διάταξη του αρ.5 παρ. 3 προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή μέχρι πρότινος εν ενεργεία δικαστικού λειτουργού στην θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, την στιγμή που πολύ καλά γνωρίζει ότι αυτή η διάταξη ΔΕΝ αφορά στη Διοίκηση της ΕΥΠ που ορίζεται από την Κυβέρνηση, αλλά σε αποσπασμένο Εισαγγελέα που διορίζεται από τη Δικαιοσύνη για να ελέγχει τη διορισμένη από την Κυβέρνηση Διοίκηση της ΕΥΠ;

2.Ποιος ήταν ο σκοπός της αναφοράς του αρ. 5 παρ. 3 περί αποσπασμένου εισαγγελικού λειτουργού στην παραπάνω δήλωση που αφορούσε εντελώς διαφορετική θέση αυτή του Διοικητή της ΕΥΠ; Μήπως οφείλεται στον υπερβάλλοντα ζήλο της Κυβέρνησης με παραπλανητικές αναφορές να διασκεδάσει τις δικαιολογημένες εντυπώσεις αφενός ότι κρύβονται καθαρά κομματικές σκοπιμότητες πίσω από την αιφνίδια αντικατάσταση του κ. Κοραντή και αφετέρου ότι η καθαρά κομματική επιλογή του προσώπου του κ. Παπαγγελόπουλου επιβεβαιώνει την ύπαρξη στενών δεσμών του μέχρι πρότινος εν ενεργεία Εισαγγελέα με την Κυβερνώσα παράταξη;

3. Υπάρχει αυτή τη στιγμή αποσπασμένος εν ενεργεία ανεξάρτητος εισαγγελέας, που να έχει οριστεί με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου και αρμοδιότητα να ελέγχει την νομιμότητα ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της ΕΥΠ όπως ορίζει ο νόμος και μάλιστα το συγκεκριμένο άρθρο που κατά περίεργο τρόπο έσπευσε να αναφέρει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σε δήλωσή της σχετικά με την τοποθέτηση πρώην εισαγγελικού λειτουργού στη θέση του νέου Διοικητή;

4. Μήπως τελικά η αναφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών υποκρύπτει Κυβερνητική πρόθεση να συγκεντρωθεί ανεπίτρεπτα το σύνολο των αρμοδιοτήτων στο πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου καταργώντας στην πράξη την νομοθετική πρόβλεψη για έλεγχο της Διοίκησης της ΕΥΠ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομιμότητας από ανεξάρτητο αποσπασμένο δικαστικό λειτουργό, που ΔΕΝ επιλέγεται από την Κυβέρνηση και είναι πρόσωπο ΔΙΑΚΡΙΤΟ από τον Κυβερνητικά διορισμένο Διοικητή της ΕΥΠ;Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Ντίνος Ρόβλιας

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Γρηγόρης Νιώτης

Γιάννης Σκουλάς

Γιώργος Ντόλιος

Μάρκος Μπόλαρης

Θεοδώρα Τζάκρη

Βασίλης Κεγκέρογλου

Έκτορας Νασιόκας

Χρήστος Χάιδος

Γιάννης Βλατής

Μιλτιάδης Βέρρας

Γιώργος Πεταλωτής

Γιάννης Αμοιρίδης

Χρήστος Παπουτσής


/laikoyra

Read more...

ΤΟ ΕΣΡ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ" ΤΩΝ BLOGS!


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγο οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Οι Παυλόπουλος και Δένδιας συζήτησαν τον τρόπο αλλαγής της νομοθετικής ρύθμισης για τα blogs. Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών τα blogs θα πρέπει να υπάγονται απευθείας στον έλεγχο του ΕΣΡ ώστε εφόσον ταυτοποιηθούν οι διαχειριστές να πληρώνουν τα πρόστιμα που θα επιβάλλει το ΕΣΡ εάν παραβιαστεί η δεοντολογία! Το φίμωτρο το οποίο επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση στα blogs θα έχει πολλαπλές ιδιότητες. Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να εξασφασλίσει ότι ο Καραμανλής θα πάει σε εκλογές με φιμωμένα τα blogs. Ούτε στην... Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά!
fimotro


Read more...

ΕΡΧΕΤΑΙ Η 7η ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ


Σε 1.965 ευρώ ανέρχεται κατά μέσο όρο ο πρόσθετος φόρος για τα εισοδήματα του 2008 που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία 135.307 φορολογούμενοι οι οποίοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε 1.965 ευρώ ανέρχεται κατά μέσο όρο ο πρόσθετος φόρος για τα εισοδήματα του 2008 που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία 135.307 φορολογούμενοι οι οποίοι θα...
λάβουν τις επόμενες ημέρες χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων άρχισε να ταχυδρομεί και την έβδομη παρτίδα με 517.747 εκκαθαριστικά σημειώματα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί συνολικά 3.238.074 φορολογικές δηλώσεις. Από τις δηλώσεις αυτές προκύπτει ότι:
Το μέσο ετήσιο δηλωθέν εισόδημα ανέρχεται σε 17.174 ευρώ.
823.256 φορολογούμενοι πληρώνουν κατά μέσο όρο πρόσθετο φόρο 1.935 ευρώ για τα εισοδήματα που απέκτησαν το περασμένο έτος.
910.683 φορολογούμενοι έχουν επιστροφή φόρου 721,27 ευρώ κατά μέσο όρο.
Για 1.504.135 φορολογούμενους το αποτέλεσμα που προέκυψε από την εκκαθάριση της δήλωσής τους ήταν μηδενικό.
Ο φόρος που εισπράττει μέχρι στιγμής το Δημόσιο ανέρχεται σε 936,17 εκατ. ευρώ.

fimotro

Read more...

Αβραμόπουλος: "Τα μηνύματα είναι ανησυχητικά"

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έγινε το πρωί δεκτός ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και τον ενημέρωσε για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης των χοίρων, αλλά και για την πορεία των δράσεων κατά του καπνίσματος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, με προτεραιότητα στα παιδιά ηλικιών έως 15 χρόνων και τους ηλικιωμένους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει μέσω των σχολείων και των παιδικών σταθμών και των ηλικιωμένων με τη μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως "έχουμε φροντίσει να αισθάνονται στη χώρα όλοι ασφαλείς, Έλληνες και τουρίστες. Έχουμε ανεβάσει τους δείκτες επαγρύπνησης και ετοιμότητας" και υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο ποσοστό όσων προσβλήθηκαν από τον ιό είναι τουρίστες και επαναπατρισθέντες ομογενείς, των οποίων ο εντοπισμός έγινε δυνατός χάρη στην αποτελεσματικότητα του συστήματος ελέγχου στα σύνορα.

Σχετικά με την πορεία της γρίπης στον κόσμο, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "τα μηνύματα είναι ανησυχητικά και ότι η διεθνής επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενη μετάλλαξη του ιού, ώστε να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα".

Προβληματισμός

Προβληματισμός στον επιστημονικό κόσμο για τη γρίπη Α και το ενδεχόμενο μετάλλαξης του ιού. 33 νέα κρούσματα στη χώρα μας ενώ το εμβόλιο αναμένεται το φθινόπωρο.

.nooz.gr

Read more...

ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Με έναν περίεργο και σχεδόν μεταφυσικό τρόπο το όνομα του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη έχει σχετισθεί με αρκετές ιστορίες του παρασωφρονιστικου και παραδικαστικού κυκλώματος που δρα στην Κρήτη. Το στέλεχος της κυβέρνησης έχει εγγράψει μια πλούσια διαδρομή στις δικαστικές αίθουσες της Κρήτης και έχει οικοδομήσει ισχυρούς δεσμούς με ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες της περιοχής, γεγονός που αποκρυσταλλώνεται στα υψηλά εκλογικά ποσοστά του. Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι έχει επεκτείνει την εκλογική του επιρροή και στον έγκλειστο πληθυσμό, αφού ενδεικτικά στο εκλογικό τμήμα των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων απέσπασε σε καθεστώς μονοσταυρίας ένα ποσοστό της τάξης του 64%, διαψεύδοντας το στερεότυπο που θέλει τους φυλακισμένους να μην αποτελούν προνομιακό κοινό για πρώην εισαγγελείς.
Αν σταθούμε σε ορισμένα κομβικά σημεία μιας πολύκροτης νομικής και πολιτικής καριέρας. Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης ξεκινά την πορεία του ως εισαγγελέας στην Κρήτη το 1972 (επί χούντας κοινώς) και παραμένει σ’ αυτό το πόστο ως το 1980...Read more...

Ερευνα-σοκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτιμούν οι πολίτες όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας για την προοπτική της οικονομίας. Η συντριπτική πλειονότητα βλέπει επιδείνωση της κατάστασης, ενώ σχεδόν οι μισοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν ακόμη και βασικά αγαθά.

Aναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας
4 στους 10 πολίτες, το 43% , δυσκολεύονται να αγοράσουν αγαθά πρώτης ανάγκης. 7 στους 10 πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η φτώχεια θα αυξηθεί. Σχεδόν 8 στους 10, το 77,2%, θεωρούν ότι η φτώχεια τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε.

4 στους 10 , 38%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την εργασία του και τις προοπτικές της. 4 στους 10 ,το 43,3%, θεωρούν ότι τον επόμενο χρόνο η ανεργία θα αυξηθεί πολύ.

5 στους 10 εκτιμούν ότι δεν είναι καθόλου πιθανό να αποταμιεύσει τον επόμενο χρόνο. 7 στους 10 - το 73,6%- αξιολογούν ως κακή ή πολύ κακή την οικονομική κατάσταση της χώρας. 6 στους 10 - το 63% απαντούν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη ή πολύ χειρότερη σε σχέση με πέρυσι.


nooz.gr

Read more...

Δραστικές αλλαγές στο ΛύκειοΑμέσως μετά το καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο προβλέπει δραστικές αλλαγές κυρίως στο Λύκειο, με αιχμή τη μείωσης τη μείωση των μαθημάτων και των ωρών διδασκαλίας.

Αναλυτικότερα, προβλέπονται δραστικές περικοπές έως και 30% σε μαθήματα, διδακτέα ύλη και εξετάσεις. Ο διδακτικός χρόνος μειώνεται από τις 7 στις 5 ώρες.

Προβλέπεται ελεύθερη εισαγωγή σε σχολές χαμηλής ζήτησης, όπως οι ξένες φιλολογίες, ενώ καταργούνται 40 περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ που δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό εισακτέων.

Επίσης προωθείται η δημιουργία ολοήμερου γυμνασίου εως τις 4 το απόγευμα και θα είναι υποχρεωτική η διετής φοίτηση στο νηπιαγωγείο.

Παράλληλα, εισάγονται δίωρες εξωσχολικές δραστηριοτήτων στη διδακτική διαδικασία, αλλα και άλλες δραστηριότητες μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος, ενώ θεσπίζεται «ζώνη πολιτισμού»

Γιώργος Μπαμπινιώτης
Μιλώντας στον Flash 96 o πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητης Γιώργος Μπαμπινιώτης εκτίμησε ότι σε τρια χρόνια, από την λήψη της σχετικής απόφασης, μπορεί να εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπογράμμισε ότι στόχος είναι ένα «μορφωτικό Λύκειο» χωρίς κύκλους και κατευθύνσεις, ενώ σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργού τόνισε ότι οι αλλαγές πρέπει να χρηματοδοτηθούν δεόντως.


nooz.gr

Read more...

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: στη φυλακή ο πρόεδρος παιδικού σταθμού !
Αναστάτωση και σύγχυση προκάλεσε σε γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Τριανδρίας φήμη που διαδόθηκε ότι ο πρόεδρος του οργανισμού που διαχειρίζεται το σταθμό εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ανήσυχοι γονείς επικοινωνούν καθημερινά με το δήμο Τριανδρίας ρωτώντας να μάθουν αν αληθεύουν οι φήμες και παίρνουν την απάντηση ότι “ο πρόεδρος απουσιάζει, διότι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας”. Γονείς όμως που έμαθαν ότι ο πρόεδρος είναι προφυλακισμένος εξοργίστηκαν και εξέφρασαν την ανησυχία τους στη “Μ”. “Είχα το πρώτο μου παιδί στο σταθμό και τώρα πηγαίνω το δεύτερο. Μόλις άκουσα για την υπόθεση, εξοργίστηκα. Πώς είναι δυνατόν να έχει την ευθύνη του οργανισμού ένας υπόδικος;”, αναρωτιέται γονέας. “Ακούγεται στην Τριανδρία ότι...”, λέει πατέρας παιδιού.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ...
Η δημοτική αρχή Τριανδρίας πάντως δεν γνώριζε τίποτε για τυχόν παράνομη δραστηριότητα του προέδρου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο. “Η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μου και μου ανέφερε ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα απουσιάσει από τα καθήκοντά του. Μου ζήτησε μάλιστα να αντικατασταθεί και πράγματι ξεκινούμε τις διαδικασίες για την αντικατάστασή του”, εξηγεί στη “Μ” η δήμαρχος Τριανδρίας Πολυξένη Δρίτσα. “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει εμπλακεί ο πρόεδρος σε υπόθεση ναρκωτικών. Σας το δηλώνω κατηγορηματικά. Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση ακόμη και την υποψία να είχαμε. Προφανώς είναι φήμες. Προσωπικά γνωρίζω ό,τι μου μετέδωσε η οικογένειά του”, υποστηρίζει η κ. Δρίτσα.

... ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πέρα από τις δικαιολογίες που προβάλλονται για την απουσία του προέδρου, η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς κατηγορείται για υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης. Πριν από ενάμιση μήνα ο πρόεδρος του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού Τριανδρίας και ένας συνεργός του συνελήφθησαν στο Κιλκίς μετά από καταγγελία Κιλκισιώτη ότι τον απειλούσαν, για να εισπράξουν χρήματα που τους όφειλε. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τοκογλυφία και εκβίαση. Διατάχθηκε η προφυλάκισή τους και ξεκίνησε η κύρια ανάκριση. Βέβαια, μέχρι να υπάρξει δικαστική απόφαση, ουδείς μπορεί να θεωρήσει τον πρόεδρο ένοχο. Επίσης, δεν έχει σχέση με υπόθεση ναρκωτικών, όπως φημολογείται στην Τριανδρία.
“Είναι κακοπροαίρετοι και κακόβουλοι όσοι λένε διάφορα στα καφενεία. Δεν έχει καμία σχέση οτιδήποτε προσωπικό με τη λειτουργία του σταθμού”, λέει συγγενής του προέδρου.

Λειτουργεί άψογα

Όσον αφορά το βρεφονηπιακό σταθμό Τριανδρίας, σύμφωνα με γονείς, λειτουργεί άψογα. “Είμαι παιδίατρος, φέρνω το παιδί μου εδώ και γνωρίζω ότι ο σταθμός είναι από τους πιο οργανωμένους, με σύγχρονα προγράμματα για τα παιδιά. Πρέπει να νιώθουν ασφάλεια οι γονείς”, δηλώνει ο κ. Γιάννης Ρίτσαλης, γονέας. Ο βρεφονηπιακός σταθμός διαθέτει 20 υπαλλήλους και φυλάσσει 100 παιδιά και 20 βρέφη. Έχει νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, διατροφολόγο, βοηθητικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. “Τα παιδιά είναι μέχρι 4 ετών, εφόσον δεν απορροφηθούν από τα νηπιαγωγεία. Ικανοποιήσαμε όλες τις αιτήσεις, που στην πλειοψηφία ήταν από δημότες μας. Ήρθαν και γονείς που δεν είναι δημότες, λόγω των χαμηλών τροφείων”, υποστηρίζει η δήμαρχος.

Πηγή:Άρθρο του Φώτη Κουτσαμπάρη, στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=41854
http://taxalia.blogspot.com/
laikoyra.blogspot.com


Read more...

15 ΙΟΥΛΗ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΥΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!!!!!


15 Ιούλη 1965: να μην ξεχνάμε την αποσταCia, τους αποστάτες και τον εφιάλτη της δημοκρατίας

Να μην ξεχνάμε την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ,
το χρηματισμό βουλευτών της Ε.Κ., τους αμερικανούς, το παλάτι και
τον αρχιμάγειρα της αποσταCiaς Μητσοτάκη!
Λαοί που δεν έχουν μνήμη,
δεν έχουν μέλλον!
15 Ιουλίου 1974: η πρώτη μέρα ενός ακόμη εγκλήματος των ΗΠΑ με εκτελεστές τη χούντα της Αθήνας

15 Ιούλη 1974: η αμερικανοκίνητη φασιστική χούντα της Ελλάδας, εκτελεστής ιμπεριαλιστικής συνωμοσίας, πραγματοποίησε ωμή ένοπλη επέμβαση στην Κύπρο
Δευτέρα, 15 Ιούλη του 1974, στις 8:15 το πρωί, όταν άρχισαν να βγαίνουν άρματα μάχης από το στρατόπεδο της Κοκκινοτριμιθιάς, τα οποία πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο κτίριο Τηλεπικοινωνιών και το κτίριο της Αρχιεπισκοπής. Αυτή τη μέρα, η έξοδος των αρμάτων μάχης δεν ήταν άσκηση ρουτίνας, αφού επρόκειτο για πραξικόπημα. Αυτό βεβαίως επιβεβαιώθηκε, όταν τα άρματα έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο και άρχισαν να το χτυπούν.
Η στρατιωτικοφασιστική αμερικανοκίνητη δικτατορία της Ελλάδας, πιο συγκεκριμένα το καθεστώς Ιωαννίδη είχε αποφασίσει, τουλάχιστον, από τις αρχές του 1974 το πραξικόπημα για την ανατροπή του Μακαρίου.
Το πραξικόπημα στην Κύπρο όσο και ο ΑΤΤΙΛΑΣ, που ακολούθησε, αποτελούσαν ένα ενιαίο σχέδιο των Αμερικανών, με κύριο στόχο να προωθήσουν το σχέδιο διχοτόμησης και ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου και οι ένοχοι δεν τιμωρήθηκαν.
Ακόμη και σήμερα καταλαμβάνουν κρίσιμες θέσεις στον κρατικό και κυβερνητικό μηχανισμό.

«Μα εγώ θα ξαναρίξω τα μαλλιά μου πίσω
Θα ξαναφορέσω το ματωμένο πρόσωπο ανάποδα
Θα βγω στους δρόμους, τις πλαταίες
Με τουφέκια, φωνές και συνθήματα
Να διεκδικήσω Ψωμί και Λευτεριά…»
Δώρος Λοΐζου
sibilla-gr
Read more...

O Κώστας Σκανδαλίδης μιλά στο Press-gr...


.
Αν δεν κάνει δουλειά "μυρμηγκιού",
.δεν θα κερδίσει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ...

.
"Τελειώνει το έργο" μέχρι τον Φεβρουάριο. Όλοι μαζί και όχι με το "ή αυτός ή εγώ" θα νικήσουμε. Θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ τυχόν συνεργασία της ΝΔ με τον ΛΑΟΣ. Υποκρισία απ' όλο το πολιτικό σύστημα με αφορμή το θέμα Τσουκάτου. Μπερλουσκονισμός εν όψει. Τι πρέπει να γίνει για το Δήμο της Αθήνας το 2010
.


.
Συνέντευξη στoν Ανδρέα Καψαμπέλη
.
"Μόνο με τη πόλωση και το «ή αυτός ή εγώ» δεν κερδίζεται η αυτοδυναμία. Χρειάζεται πανστρατιά, συστηματική προσπάθεια, δουλειά «μυρμηγκιού»" υπογραμμίζει με νόημα ο Κώστας Σκανδαλίδης σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις.
O κ. Σκανδαλίδης περιγράφει τις προϋποθέσεις για να κερδίσει την αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ δίνοντας το δικό του στίγμα για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση: "Ο Κυβερνήτης, η επόμενη μέρα, η δημοκρατική ανατροπή, η αποφασισμένη ομάδα είναι προϋποθέσεις αυτοδυναμίας" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ:
- θεωρεί ότι "ο κύβος ερρίφθη" για πρόωρες εκλογές τις οποίες προσδιορίζει το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο,
-δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει "να εύχεται" τη συνεργασία ΝΔ και ΛΑΟΣ,
-αναλύει τα "δύο μεγάλα ρεύματα της αποχής",
-αναγνωρίζει την "περισσή υποκρισία που δείχνει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα" με αφορμή το θέμα Τσουκάτου
-εξηγεί γιατί υπάρχει κίνδυνος «μπερλουσκονισμού» στην Ελλάδα
-και αποκαλύπτει τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη πάρει εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2010 στην Αθήνα...

Ολόκληρη η συνέντευξη του
Κ. Σκανδαλίδη έχει ως εξής:

-Γιατί πιστεύετε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο αφού το κυβερνών κόμμα είναι δεύτερο και το πιθανότερο να χάσει;
-Γιατί είναι στιγμές στην πολιτική που αναγκάζεσαι από τα πράγματα να αντιμετωπίσεις τη δυνατότητα διαχείρισης μιας προδιαγεγραμμένης ήττας. Ο Κ. Καραμανλής είναι όμηρος των οικονομικών του επιλογών, της εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του, της τυχωδιοκτικής πολιτικής για τα σκάνδαλα και εσχάτως του Γ. Καρατζαφέρη. Αυτά που προμηνύονται για το φθινόπωρο δείχνουν πιο πιθανό να μην ανοίξει η Βουλή τον Οκτώβριο. Έτσι και αλλιώς πάντως το Φεβρουάριο «τελειώνει το έργο…»

-Δεν φοβάστε όμως ότι θα μπορούσε να γίνει μπούμερανγκ για το ΠΑΣΟΚ, όπως λέει η ΝΔ, η πρόκληση εκλογών με αφορμή την ανάδειξη νέου Πρόεδρου Δημοκρατίας την άνοιξη;
-Σεβόμαστε απόλυτα τους θεσμούς και το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας που, εφόσον το επιθυμεί θα τον υποστηρίξουμε μετά τις εκλογές. Άλλωστε τη θέση αυτή σε σχέση με την προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, πρόσφατα υιοθέτησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σεβόμαστε, όμως, και τη χώρα και πιστεύω ότι προέχει πάνω απ’ όλα η αλλαγή πορείας για να σωθεί ο τόπος κι αυτό προϋποθέτει άλλη διακυβέρνηση. «Ο κύβος ερρίφθη».

-Δείχνετε σίγουροι διότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις ευρωεκλογές. Τι χρειάζεται όμως για να κερδίσει το κόμμα σας με αυτοδυναμία και τις εθνικές εκλογές;
-Οφείλουμε έστω και τώρα να πολιτικοποιήσουμε την αναμέτρηση που μέχρι σήμερα έχει υποβαθμιστεί σε επικοινωνιακά τρικ. Η αυτοδυναμία θα προκύψει ως απάντηση σε πραγματικά διλήμματα:
Θέλουμε Κυβερνήτη μονότονα επαναλαμβανόμενο ρήτορα ή αξιόπιστο συνομιλητή σε διεθνές επίπεδο με σχέδιο και πρόταση για τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική που έχει ανάγκη η χώρα;
Θέλουμε τη σημερινή πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» ή ένα σαφές σχέδιο για την επόμενη μέρα;
Θέλουμε «αόριστες και άφαντες μεταρρυθμίσεις» ή σαφέστατα διατυπωμένες προτάσεις για ανατροπές που θα αλλάξουν το σκηνικό της ανοχύρωτης χώρας και της ακυβέρνητης πολιτείας;
Θέλουμε μία κυβέρνηση «συνιδιοκτητών, ενοικιαστών και διεκδικητών της πολυκατοικίας» ή μία ομάδα που θα πείθει ότι θα προχωρήσει συγκροτημένα και θα σπάσει αυγά μέχρι τέλους,;
Ο Κυβερνήτης, η επόμενη μέρα, η δημοκρατική ανατροπή, η αποφασισμένη ομάδα είναι προϋποθέσεις αυτοδυναμίας. Και εδώ οφείλουμε όλοι μαζί συντεταγμένα να δώσουμε τη μάχη.

-Στο χώρο της κεντροδεξιάς πάντως άρχισαν συζητήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ – ΛΑΟΣ. Κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει τα πολιτικά δεδομένα και πώς; Και πώς πρέπει να αντιδράσει κατά τη γνώμη σας το ΠΑΣΟΚ;
-Το ΠΑΣΟΚ ασφαλώς και δεν πρέπει να αντιδράσει καλύτερα να το εύχεται. Γιατί δεν θα είναι μόνο «γυμνός ο βασιλιάς» στα μάτια του μεσαίου χώρου θα γίνει και φτωχός εταίρος ακραίων απόψεων που κυριαρχούν. Θα διευρύνει την ήττα και θα συρρικνώσει τη ΝΔ η κοινή κάθοδος. Γιατί στην πολιτική το 32 + 7,5% μπορεί να αθροίζεται μόλις στο 34%.

-Για το ΠΑΣΟΚ η κύρια δεξαμενή ψήφων βρίσκεται προς τα «αριστερά» ή τα "δεξιά" του; Και με την ευκαιρία, πώς βλέπετε τις εξελίξεις στην Αριστερά και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ;
-Δύναμή μας είναι οι πολίτες που επιθυμούν μία προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και μία στρατηγική αλλαγών και ανατροπών που στοχεύουν στην αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνία της ευημερίας των πολλών και όχι των λίγων. Απευθυνόμαστε στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
Άρα δύναμή μας δεν είναι η δεξιά, μονόπλευρη και ακραία πολιτική αλλά πολιτική με αριστερό πρόσημο. Η επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να είναι η μέρα της «Κυβερνώσας Αριστεράς».
Με όχημα το ΠΑΣΟΚ και την αυτοδυναμία μας επιδιώκουμε τη σύμπλευση των δυνάμεων του δημοκρατικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς, της οικολογίας και των ριζοσπαστικών δυνάμεων και κινημάτων που διαθέτουν δημοκρατική αντίληψη για την πολιτική. Χωρίς αλαζονεία και επιλεκτικές πολιτικές σε μεμονωμένα πρόσωπα, θέλουμε να ανοίξουμε το διάδοχο κύκλο της Μεταπολίτευσης που τελείωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στις δυνάμεις αυτές και εύχομαι μέσα από τις διαδικασίες του να βρει το βηματισμό ως τμήμα των ανανεωτικών δυνάμεων της Αριστεράς στη χώρα μας.

-Η μεγάλη αποχή που σημειώθηκε στις ευρωεκλογές προσφέρεται για πολιτικές ερμηνείες; Πόσο πρέπει να ανησυχεί (και) το ΠΑΣΟΚ το φαινόμενο αυτό;
-Δύο είναι τα μεγάλα ρεύματα της αποχής. Το παραδοσιακό των ευρωεκλογών που δεν τις θεωρεί σημαντικές ή δεν θεωρεί ότι έχει βαρύτητα η ψήφος του. Και η «πολιτική αποχή» που αφορά τη συνολική απαξίωση και κρίση του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής. Πρέπει να κατανοήσουμε βαθιά αυτή τη στάση. Να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με τη πόλωση και το «ή αυτός ή εγώ» δεν κερδίζεται η αυτοδυναμία. Χρειάζεται πανστρατιά, συστηματική προσπάθεια, δουλειά «μυρμηγκιού».Έχουμε χρέος να συναντήσουμε τους νέους ανθρώπους κυρίως που είναι απογοητευμένοι και έχουν απορρίψει την πολιτική. Και να του προτείνουμε δρόμους και λύσεις. Χωρίς νέα σχέση εμπιστοσύνης μ’ αυτούς δεν αλλάζει σελίδα ο τόπος.

-Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η κατάσταση πώς είναι;
-Μετά τις ευρωεκλογές πορευόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όπλο μας πρέπει να είναι η αλήθεια και η ειλικρίνεια κι όχι τα μεγάλα λόγια ή οι φρούδες υποσχέσεις. Δεν έχουν θέση στην ώρα της μάχης εσωκομματικές καντρίλιες ή μεμψιμοιρίες. Είμαστε στρατιώτες. Όσοι δηλητηριάζουν τις σχέσεις, διασπείρουν υπόνοιες, ενοχοποιούν στάσεις προσφέρουν κακή υπηρεσία. Με τη σκέψη στην επόμενη μέρα και τη δυσκολία της τίποτε δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει.

-Προ ημερών άνοιξε πάλι το «θέμα Τσουκάτου» και των χρημάτων που υποστήριξε ότι κατέλεξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Την περίοδο εκείνη εσείς ήσασταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι η αλήθεια για τα γεγονότα;
-Για τη δική μου θέση το ξεκαθάρισα από την αρχή και δεν χρειάζεται να επανέλθω. Δεν μπορώ, όμως, να μην πω ότι με θλίβει η περισσή υποκρισία που δείχνει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Αντί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και από κοινού να απαντήσουμε μαζί με το «όλα στο φως» τη λυτρωτική θεσμική υπέρβαση, ψάχνουμε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο πρωθυπουργός δεχόταν την πρόταση του Γ. Παπανδρέου από το 2004; Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση η πρώτη πράξη πρέπει να είναι και η πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά κυρίως η μεγάλη τομή για την αυτονομία της πολιτικής. Εκλογικός νόμος, πόθεν έσχες, δημοσιότητα, έλεγχος στα ταμεία, ονομαστικοποιήση συνδρομών, κατάργηση ιδιωτικής χρηματοδότησης, δέσμευση παράνομης κτηθέντων περιουσιών. Όλα από μηδενική βάση, σε δημόσιο διάλογο και τολμηρές αποφάσεις. Αν δεν το κάνουμε ας παραδώσουμε απ’ ευθείας την πολιτική στα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και τον «μπερλουσκονισμό».

-Εκτός από τις εθνικές, εν όψει βρίσκονται και οι δημοτικές εκλογές. Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ με το δήμο της Αθήνας, τον οποίο διεκδικήσατε εσείς το 2006, στις εκλογές του 2010;
-Και στο Δήμο της Αθήνας νομίζω πως είναι ώριμες πια οι συνθήκες για την ανατροπή. Η δημοτική αρχή απέτυχε παταγωδώς προς δόξαν του κατεστημένου των δύο τελευταίων δεκαετιών. Ήδη, γνωρίζετε, ότι έχω αναλάβει πρωτοβουλία για το συντονισμό των προσπαθειών και των ενεργειών μας σε επίπεδο κόμματος και δημοτικής παράταξης αλλά και σε επίπεδο ευρύτερου διαλόγου με τις προοδευτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις της Αθήνας . Υπάρχει ευνοϊκότερο πεδίο συνεργασιών στις δυο μητροπολιτικές περιοχές. Προετοιμαζόμαστε από τώρα με δραστικές και συντονισμένες παρεμβάσεις και με αναλυτική επεξεργασία θέσεων και προτάσεων, για την επόμενη εκλογική μάχη της Αθήνας. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά και ανεξάρτητα από το ποιος θα διεκδικήσει το αξίωμα, η προοδευτική παράταξη μπορεί από τώρα να διαμορφώσει συνθήκες νίκης και αλλαγής πορείας.

press-gr


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- Πρωινών-Οικονομικων, Αθλητικών, Θεσσαλονικής


15-7-2009

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ

ΠΡΩΙΝΕΣ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ


ΑΘΛΗΤΙΚΕΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε λίγο και οι υπόλοιπες
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
kafeneio-gr


Read more...