Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Παράνομη η απεργία των λεωφορείων

Παράνομη η απεργία των λεωφορείων
Τα λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα και αύριο Τρίτη, παρά την σημερινή απόφαση του σωματείου των τεχνικών (ΟΑΣΑ - ΟΣΥ) να αναστείλουν τις απεργίες, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος με τη διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ).
Οι οδηγοί στα λεωφορεία πραγματοποιούν αύριο γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Read more...

Έντεκα συλληφθέντες στα διόδια Αιγινίου

Έντεκα συλληφθέντες στα διόδια Αιγινίου
Με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας», της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», παραβάσεις του ΚΟΚ και του νόμου περί «βεγγαλικών» παραπέμπονται στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, 11 άτομα ηλικίας από 15 έως 51 ετών.
Μεταξύ των συλληφθέντων για τα μεσημεριανά επεισόδια στο σταθμό διοδίων Αιγινίου βρίσκονται δύο αντιδήμαρχοι και τρεις εκπαιδευτικοί.
Οι κάτοικοι του δήμου Πύδνας – Κολινδρού, που αντιδρούν στη λειτουργία τους σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποίησαν κοντά στα διόδια αποφάσισαν να παραβρεθούν αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι στα δικαστήρια και στις τρεις το μεσημέρι και πάλι στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου, ενώ την Τετάρτη θα επιδιώξουν συνάντηση στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία. Το πρωί παραβρέθηκαν στο σημείο, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. 
Το μεσημέρι, οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, απώθησαν κάνοντας «περιορισμένη χρήση δακρυγόνων» τους διαδηλωτές, προκειμένου να επιτραπεί σε υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας να λειτουργήσουν τα διόδια. Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές στο σταθμό διοδίων κατέλαβαν την ΠΑΘΕ, ενώ «στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ξύλινα κοντάρια, μία πέτρα και δέκα  χρησιμοποιημένοι πυρσοί».  
Αργά το απόγευμα αποχώρησαν από τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς και οι υπάλληλοι των διοδίων πλέον τα λειτουργούν κανονικά. Οι κάτοικοι της περιοχής, ωστόσο προγραμματίζουν νέα συνάντηση αύριο Τρίτη στις δύο το μεσημέρι στο παλιό δημαρχείο της Λεπτοκαρυάς για να αποφασίσουν τη στάση τους.

Read more...

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ...


ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...
Το πρωί της Τρίτης θα καταθέσουν οι πρώην "Ανεξάρτητοι" στο Πρωτοδικείο τα χαρτιά για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα-forum...

Το όνομα κρατείται ακόμα και αυτή τη στιγμή επτασφράγιστο μυστικό, ενώ το καταστατικό θα υπογράφουν 21 προσωπικότητες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους (ακαδημαϊκό, δημοσιογραφικό, αγροτικό, αθλητικό κλπ.). Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο δύο πολιτικοί θα υπογράψουν το καταστατικό, ο πρώην γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σταματης, ο οποίος όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να πολιτευτεί.
Όπως έγραψε και η Real News την Κυριακή, πρόκειται για ένα think tank που θα μετεξελιχθεί αργότερα σε κόμμα. Ιδεολογικά προσδιορίζεται από το πατριωτικό κέντρο μέχρι τη λαϊκή Δεξιά.
Προς το παρόν, τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν βγαίνουν στο "προσκήνιο". Δηλαδή, οι Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, Γιάννης Κουράκος και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης. Κι αυτό γιατί θέλουν να περάσουν το  μήνυμα ότι ανοίγουν το δρόμο στην κοινωνία. Στόχος τους είναι η ίδρυση ενός κόμματος αρχών, με ισχυρό καταστατικό. Γι αυτό  θα προηγηθεί το κόμμα και θα ακολουθήσει ο αρχηγός.
Τη θέση του έχει διαχωρίσει ο Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος δεν θα συμμετάσχει  στην κίνηση.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζητήσεις με τον νέο φορέα που θα ιδρυθεί βρίσκονται εκτός από στελέχη που παραιτήθηκαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στελέχη που έχουν διαγραφεί από τη ΝΔ, αλλά και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Εξυπηρέτηση για τους φορολογούμενους από κάθε ΔΟΥ προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ...



«Επανεξετάζεται η μείωση των συντελεστών στην εστίαση»...
Εκσυγχρονισμό της «αρχιτεκτονικής» των φορολογικών υπηρεσιών με επίκεντρο την αναβάθμιση του TAXISnet προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών, επιφέροντας μεταξύ άλλων δυνατότητα εξυπηρέτησης των φορολογουμένων από οποιαδήποτε ΔΟΥ, πληρωμή όλων...
των οφειλών μέσω τραπεζών και τη θέσπιση ηλεκτρονικού παραβόλου. Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάννης δήλωσε αναφερόμενος στον συντελεστή ΦΠΑ ότι «επανεξετάζεται διαιτέρως η μείωση των συντελεστών που εφαρμόζονται στην εστίαση».

Εγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ενημερώνει ότι εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το σύστημα ΤΑΧΙS, που λειτουργεί σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας. Ήδη, το νέο σύστημα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία πιλοτικά στη ΔΟΥ Κορίνθου, με στόχο την ένταξη σε αυτό όλων των ΔΟΥ της Επικράτειας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Το νέο ΤΑΧΙS λειτουργεί με καινούργια κεντρικοποιημένη αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. Η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ θα εγκαταλειφθεί και οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται σε οποιανδήποτε ΔΟΥ με τον ίδιο τρόπο, αφού όλες θα έχουν πρόσβαση στα κεντρικά μητρώα και τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου» αναφέρει στο έγγραφό του ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφερόμενος στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα προστίθεται σταδιακά ένα νέο πακέτο υπηρεσιών στις υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν:

- Την πληρωμή όλων των οφειλών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Ο φορολογούμενος μπορεί να αναζητεί τις οφειλές του στο διαδίκτυο και να εκτυπώνει τον απαραίτητο κωδικό για πληρωμή στην τράπεζα.

- Την πληρωμή οφειλών με χρήση πιστωτικών καρτών και χρεώσεων λογαριασμών μέσω του TAXISnet.

- Την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων που αφορούν ποικίλες περιπτώσεις που μέχρι σήμερα έπρεπε να υποβληθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.

- Την παρουσίαση πιστοποιημένου φορολογικού ημερολογίου σε κάθε φορολογούμενο για να λαμβάνει γνώση των μελλοντικών του φορολογικών υποχρεώσεων.

- Την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη μετάβασης στις ΔΟΥ για την προμήθεια παραβόλων.

- Την ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στον συντελεστή ΦΠΑ, δηλώνει ότι «ιδιαιτέρως η μείωση των συντελεστών που εφαρμόζονται στην εστίαση, επανεξετάζονται στο πλαίσιο της επικείμενης θέσπισης νέου φορολογικού πλαισίου σε συνδυασμό πάντα με το κόστος των επιπτώσεων στα Δημόσια έσοδα».

Για δε την αποκατάσταση των ομολογιούχων που αγόρασαν τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι αυτή «εξετάζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφού ληφθούν υπόψη οι νομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις»...
BHMA


Read more...

“Γιαλαντζί” αριστερό λένε τον Τσίπρα οι Σοσιαλιστές...



tokarfi.gr
Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το επίσημο site των σοσιαλιστών World Socialist, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, τον αποκαλεί ψευτοαριστερό, με γλυκανάλατο ύφος.”Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιούσε την αστυνομία για να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στο...
μετρό, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιούσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ για να πείσει τους αμερικανούς αξιωματούχους και το ΔΝΤ ότι δεν πρέπει να φοβούνται αν ανέβει στην εξουσία”, αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα…
Ακόμη σημειώνεται ότι ο Τσίπρας θέλησε να πείσει ότι στις ΗΠΑ μπορούν να βασίζονται σε εκείνον ότι θα διατηρήσει την καπιταλιστική σταθερότητα.
“Εύχομαι να σας έπεισα ότι δεν είμαι τόσο επικίνδυνος όσο κάποιοι νομίζουν” δήλωσε με γλυκανάλατο ύφος στο Brookings Institution σε μία ομιλία που στόχευε καθαρά στο αμερικανικό κατεστημένο.
“Η αλήθεια είναι ότι η διπλή γλώσσα του ψευδο-αριστερού ΣΥΡΙΖΑ που αποκηρύσσει τη λιτότητα στα λόγια την ώρα που στηρίζει την καπιταλιστική σταθερότητα και την ΕΕ στην πράξη, έχει επίσης ενισχύσει τη Χρυσή Αυγή και την εμφανίζει ως τη μόνη δύναμη που στέκεται απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους τραπεζίτες και το πολιτικό κατεστημένο μέρους του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ” καταλήγει η ανακοίνωση...


Read more...

Τα «μαζεύει» ο Καμμένος για Αντρίκο..



crimenet.gr
«Ποτέ δεν υπήρξε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεων του προσώπου του Αντρίκου Παπανδρέου», είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος όπως προκύπτει από τα πρακτικά της...
δίκης που δημοσιεύει η ιστοσελίδα iefimerida.gr.

Αγωγή εναντίον του κ. Καμμένου είχε καταθέσει ο Αντρίκος Παπανδρέου, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου στις αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) σε ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος ερωτάται «εσείς λοιπόν λέτε ότι δεν είχατε διάθεση, πρόθεση, καταφρονήσεως, περιφρονήσεως, του προσώπου...» για να απαντήσει ο κ. Καμμένος «καμία κε πρόεδρε και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μάλιστα, υποστήριξε ότι «ουδέποτε έχουν ειπωθεί. Είναι προϊόν διαδικτύου όπου υπάρχουν σχόλια διαφόρων ανθρώπων που ελευθέρως γράφουν στο διαδίκτυο και τα οποία παίρνοντας τις δηλώσεις τις δικές μου εντός του κοινοβουλίου ή όπως έχω υποχρέωση λόγω του δημοσίου συμφέροντος στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και αναπαράγουν ιστοσελίδες».

Σε σχετική ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για την έκφραση λαμόγιο ο κ. Καμμένος απαντά «που τον έχω πει λαμόγιο να μας πει. Κε πρόεδρε δεν προκύπτει από πουθενά».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στο δικαστήριο ότι «εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που δημοσίως έχω πει και υπογράψει. Αυτά που γράφουν οι ιστοσελίδες οι οποίες πολλές ελέγχονται από τους ίδιους ή οι οποίες είναι πληρωμένες για να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για να απειληθεί ο βουλευτής ή η δικαιοσύνη....».

Στο σημείο αυτό τον διακόπτει ο πρόεδρος για να τον ρωτήσει «λέει, λέτε, ότι η οικογένειά του είναι μαφία. Αληθές ή ψευδές;».

«Εγώ δεν είπα την οικογένειά του... Παρακαλώ να μου πείτε κε πρόεδρε σε πιο σημείο και με ποιο μέσον».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ούτε τον ήξερα τον κ. Παπανδρέου ποτέ, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» και ότι οι αγωγές εναντίον του έγιναν «διότι ήθελε να σταματήσει καθ' οιοδήποτε τρόπο εκείνος και οι φίλοι του την διερεύνηση την ποινική αλλά και την κοινοβουλευτική των σκανδάλων των οποίων πιθανώς να έχουν διαπράξει ή φέρεται να έχουν διαπράξει».

H κατάθεση του μάρτυρα

Νωρίτερα είχε εξετασθεί ο Κυριάκος Τόμπρας ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Καμμένου.

Ο κ. Τόμπρας υποστηρίζει ότι «ο κ. Καμμένος πότε δεν έβλαψε την τιμή και την υπόληψη του κ. Ανδρέα Παπανδρέου διότι ποτέ δεν αναφέρθηκε εις βάρος του καταφατικά. Εγώ δεν έχω διαβάσει ποτέ μία δήλωση του κ. Καμμένου, του κ. Καμμένου, όμως, όχι την είπε το τάδε σάιτ και λέω είναι του Καμμένου, μία δήλωση του κ. Καμμένου εγώ δεν έχω διαβάσει ποτέ που να λέει ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι απατεώνας, ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε αυτό, τον κατηγορεί για εκείνο. Όχι.

«Ο κ. Καμμένος», συνεχίζει ο κ. Τόμπρας, «έκανε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, εξαιτίας των ερωτήσεων του κάποια θέματα έφερε στο φως και πήρανε δημοσιότητα και η δημοσιότητα δημιούργησε πρωτοσέλιδα και τα πρωτοσέλιδα δημιουργήσανε αναρτήσεις στα σάιτ αλλά αυτά δεν είναι του Καμμένου».


Read more...

Δέσμευση και όχι υπόσχεση από Κουβέλη στους αγρότες...



Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα και αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος είχε τη Δευτέρα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην...
οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης αναγνώρισε ότι τα προβλήματα των αγροτών είναι υπαρκτά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Υπάρχουν πράγματι ζητήματα που έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής του αγροτικού προϊόντος, με τη δαπάνη των καυσίμων και ειδικότερα του πετρελαίου, το φορολογικό σύστημα των αγροτών και το ασφαλιστικό τους, με το δεδομένο ότι υπήρξε αύξηση των ορίων ηλικίας» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και δεσμεύτηκε να τα θέσει στη κυβέρνηση.

«Η δέσμευση και όχι υπόσχεση είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις» είπε.

Εκ μέρους των αγροτών Ημαθίας, που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή της Κουλούρας, ο Τάσος Χαλκίδης τόνισε ότι «ο κόσμος στα τρακτέρ περιμένει να μάθει πότε θα πληρωθεί και ο κ. Κουβέλης δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στην κυβέρνηση».

Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Παναγής, από τους αγρότες των Σερρών, ο οποίος ανέφερε ότι ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πολιτικές δεσμεύσεις και τόνισε ότι οι αγώνες είναι για αυτονόητα αιτήματα. «Οι εποχές της διαχείρισης έχουν περάσει» πρόσθεσε και ζήτησε ο πρωθυπουργός να δημιουργήσει αποταμιευτικό λογαριασμό για την ενίσχυση των αγροτών.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ είχε δηλώσει ότι οι αγρότες δεν μπορούν να αντέξουν τα μεγάλα φορολογικά βάρη και την, κατά πολύ, επιβάρυνση του κόστους παραγωγής, με τις περικοπές των δαπανών, που για το 2013, τα προσδιόρισε σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

Στη Λάρισα οι Θεσσαλοί αγρότες, ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ για κινητοποιήσεις.

Έτοιμοι να συμμετάσχουν στις επικείμενες κινητοποιήσεις και οι Σερραίοι αγρότες. Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Σερρών, Κώστα Ξενιτίδη, που συμμετείχε με άλλους τριάντα Σερραίους αγρότες, στη μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα, οι Σερραίοι αγρότες αναμένουν τα αποτελέσματα των διήμερων συναντήσεων των εκπροσώπων τους που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. «Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, θα συμμετέχουμε στις πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσει», δήλωσε ο κ. Ξενιτιδής.

Παπαρήγα: Απόλυτα δικαιολογημένες οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Απόλυτα δικαιολογημένες χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή. «Δεν πρόκειται για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις, όπως τις εμφανίζει η κυβέρνηση. Ένα μεγάλο μέρος της αγροτιάς έχει χάσει τα πάντα. Αντιμετωπίζει ένα μέλλον πολύ χειρότερο και οι κινητοποιήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες» επισήμανε.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συμφωνία της ΕΕ με τη Βραζιλία, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι οι ισχυροί βιομήχανοι και τα μονοπωλιακά συγκροτήματα, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων που τα στηρίζουν, ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις εξαγωγές μηχανημάτων και τα βιομηχανικά προϊόντα στη Βραζιλία, με αντάλλαγμα να γίνει ακόμα μεγαλύτερη εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα οποία «βεβαίως και δεν ωφελείται η φτωχή αγροτιά της Βραζιλίας».


«Να λοιπόν τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες αγρότες. Τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια, τη χρεοκοπία, την καινούργια θάλασσα των εισαγωγών. Δικαιολογημένα, λοιπόν, βρίσκονται στους δρόμους και χρειάζονται τη συμπαράσταση των εργαζομένων, γιατί χωρίς τα είδη διατροφής δεν μπορούμε να ζήσουμε και να τρώμε και εισαγόμενα και ακριβά αμφιβόλου ποιότητας» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αλλαγές από το Φεβρουάριο Πότε και πώς θα καταβάλλονται στο εξής οι συντάξεις


Στις συντάξεις του Φεβρουαρίου θα επιβληθούν οι νέες παρακρατήσεις από 5% έως 20% για ποσά πάνω από 1.000 ευρώ
Στις συντάξεις του Φεβρουαρίου θα επιβληθούν οι νέες παρακρατήσεις από 5% έως 20% για ποσά πάνω από 1.000 ευρώ   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Σε διαφορετικές ημερομηνίες για ΙΚΑ, Δημόσιο ΟΓΑ και ΟΑΕΕ θα καταβάλλονται στο εξής οι συντάξεις προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.
Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μια ημέρα μετά.
Έτσι, οι συντάξεις του Φεβρουαρίου θα καταβληθούν ως εξής:
  • Στις 30 Ιανουαρίου για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ.
  • Στις 31 Ιανουαρίου για τους συνταξιούχους των υπόλοιπων ταμείων.
  • Την 1η Φεβρουαρίου για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.
Χωρίς σύνταξη θα μείνουν από αυτόν το μήνα, περισσότεροι από 26.000 δικαιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν προσήλθαν να απογραφούν, ενώ έχουν ήδη διακοπεί 11.095 συντάξεις του ΙΚΑ.
Ο ΟΑΕΕ παρέτεινε την προθεσμία απογραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έως τις 28 του ίδιου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στις συντάξεις του Φεβρουαρίου θα επιβληθούν για πρώτη φορά οι νέες παρακρατήσεις από 5% έως 20% για αποδοχές πάνω από 1.000 ευρώ στο σύνολο του ποσού, ενώ θα παρακρατηθεί και η 1η από τις 4 δόσεις για τις μειώσεις που δεν επιβλήθηκαν στις συντάξεις του Ιανουαρίου.
Τέλος, μειωμένες θα δουν τις συντάξεις τους εξαιτίας της παρακράτησης φόρου και οι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 24.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 1.714 ευρώ το μήνα, ενώ ελαφρύνσεις θα έχουν όσοι έχουν χαμηλότερα εισοδήματα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες Έρευνα για το εάν τα ΚΤΕΟ αποδίδουν στο Δημόσιο τα νόμιμα ποσοστά


Ιδιωτικό ΚΤΕΟ
Ιδιωτικό ΚΤΕΟ   (Φωτογραφία:  Newsroom ΔΟΛ )
Αθήνα
Έρευνα σε ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν καταγγελίες ότι δεν αποδίδουν στο δημόσιο τα προβλεπόμενα, από τον κανονισμό λειτουργίας τους, ποσά.

Η προκαταρκτική εξέταση έχει ως αφορμή καταγγελίες ότι ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν αποδίδουν στο Δημόσιο το 10% που ορίζει ο νόμος για κάθε αυτοκίνητο που ελέγχουν, αλλά επίσης και ότι δεν αποδίδουν τα ποσά των παραβόλων για τις περιπτώσεις των εκπρόθεσμων αυτοκινήτων.    
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων Εμπλοκή με την πλήρη κυκλοφορία των τρόλεϊ, την Τρίτη η απόφαση για τα λεωφορεία


Τρόλεϊ στο αμαξοστάσιο στην πλατεία Αττικής
Τρόλεϊ στο αμαξοστάσιο στην πλατεία Αττικής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Παρά την απόφαση των εκπροσώπων των εργαζομένων στα τρόλεϊ για αναστολή των κινητοποιήσεων, τα οχήματα βγήκαν μετ' εμποδίων στους δρόμους της Αθήνας, καθώς πολλοί οδηγοί δεν έβγαλαν τα οχήματα από τα αμαξοστάσια, όπως σε αυτό της πλατείας Αττικής, ζητώντας να οριστεί συνάντηση με τη διοίκηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα κυκλοφορούσε περίπου το 50% του στόλου των τρόλεϊ. Μέχρι στιγμής έχουν βγει στην κυκλοφορία περίπου 70 τρόλεϊ από τα αμαξοστάσια του Ρουφ, του Κόκκινου Μύλου και του Πειραιά, ενώ στην πλατεία Αττικής τα οχήματα παραμένουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακινητοποιημένα.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν αυτή την ώρα συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης με την διοίκηση της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ).

«Πρέπει σήμερα να ξεκινήσει ένας πραγματικός και ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα, για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η τυφλή σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά» δήλωσε ο πρόεδρος του κλάδου Απ.Ραυτόπουλος.

Ακινητοποιημένα παραμένουν τη Δευτέρα τα λεωφορεία, παρά την απόφαση των τεχνικών (ΟΑΣΑ-ΟΣΥ) να αναστείλουν την απεργία τους και να προχωρήσουν σε διάλογο με τη διοίκηση της εταιρείας.

Τα λεωφορεία θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια έως και την Τρίτη, οπότε θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση των οδηγών (αρχίζει στις 10 το πρωί), προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος, σε συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι την συνέλευση.

Πάντως, το το ονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι η απεργία που είχε προκηρύξει για τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) στα λεωφορεία είναι παράνομη.

«Είναι απολύτως απογοητευτική η εναρμόνιση της δικαιοσύνης, μιας διακριτής εξουσίας δηλαδή, με τις αντεργατικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και η μη τήρηση ούτε των προσχημάτων» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αντίστοιχη δικαστική απόφαση της Κυριακής.

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, εξάλλου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Από το βράδυ αποκαθίστανται τα δρομολόγια των συρμών του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, οι βραδινές αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ 500 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα ) θα αναχωρήσουν περί τις 00:15 αντίστοιχα. Τα δρομολόγια του Προαστιακού θα εκτελεστούν κανονικά από την Τρίτη.

Με επιστρατευμένο προσωπικό λειτουργούν το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Ικανοποιημένη από την εξέλιξη εμφανίζεται η κυβέρνηση, με κύκλους του υπουργείου να δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και οι τεχνικοί λεωφορείων «άκουσαν τη φωνή της λογικής και επιστρέφουν στις δουλειές τους» και να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και οι οδηγοί των λεωφορείων, προσθέτοντας πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι».

Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, ζητά από πρωθυπουργό και υπουργούς, τη διεξαγωγή διαλόγου με τα συνδικάτα «με επίκεντρο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» προκειμένου να βρεθεί λύση «στα σοβαρά, ισοπεδωτικά και αντιφατικά προβλήματα που δημιουργεί το ενιαίο μισθολόγιο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Θα ξεπεράσουμε φόβους και αυταπάτες» Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης, της εφορίας και των χαρατσιών, είπε η Αλ.Παπαρήγα


Η Αλέκα Παπαρήγα
Η Αλέκα Παπαρήγα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η πολιτική του 'νόμου και της τάξης' έχει πολύ κοντά ποδάρια, μπορεί προσωρινά να φαίνεται ότι έχει ορισμένες επιτυχίες, θα έρθει όμως η στιγμή που οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν και τον φόβο και τις συγχύσεις και τις αυταπάτες» ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι οι υποχωρήσεις των εργαζομένων δεν σημαίνουν πως είναι δειλοί, αλλά ότι ακόμα δεν έχουν πιστέψει πως υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ο οποίος οδηγεί ταυτόχρονα και στη δική τους λαϊκή εξουσία, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει και φόβος πως δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη υπέρ του λαού έξω από την ΕΕ, με δεδομένο ότι όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ, επί δεκαετίες υποστήριζαν τον ευρωμονόδρομο.

«Αν ο λαός δεν ξεπεράσει αυτόν το φόβο, δεν θα έχει αποδείξεις ότι μπορεί να νικήσει» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο ΔΝΤ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα λέει πως το ΔΝΤ «δεν ζήτησε και πολλά» και ότι «συζητάμε, γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνταγή του ΔΝΤ, αλλά της ΕΕ», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να 'τιμωρήσουμε' την Μέρκελ, πηγαίνοντας στο πλευρό του Ομπάμα και αντίστροφα».

«Το ΚΚΕ δίνει τη μάχη για τη λαϊκή συμμαχία δυνάμεων που θα περάσει στην αντεπίθεση κατά της πολιτικής και του 'νόμου και της τάξης', αλλά και κατά της 'άνοιξης' που υπόσχεται ο Ομπάμα, το ΔΝΤ και ο προσφάτως 'καλός' κ. Τόμσεν» είπε η κ. Παπαρήγα.

Είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες που αναπτύσσονται και κάλεσε σε μεγαλύτερη μαζικότητα και μαχητικότητα των αγώνων, ενώ απαντώντας σε ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης, τα χαρτιά της εφορίας και τα χαρτιά των χαρατσιών, αλλιώς τα μνημόνια θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια».

Αναφερόμενη στα μέτρα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτά ήταν προαποφασισμένα, πριν από την κρίση. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι αν δεν υπάρξει λαϊκή αντεπίθεση, «η καταιγίδα των μέτρων θα συνεχιστεί, ενώ αυτά έρχονται για να μονιμοποιηθούν και να αποδώσουν στην περίοδο της ανάκαμψης, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: «Και λοιπόν;», προσθέτοντας ότι «όσοι 'έσκιζαν' τα μνημόνια, αποφάσισαν να διαπραγματευθούν».

Ερωτηθείσα αν ορισμένες αποστροφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εκτός νομιμότητας αγγίζουν το ΚΚΕ, είπε: «Δεν μας αγγίζουν, δεν είμαστε δορυφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, επισήμανε ότι για τα «φιλέτα» ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, κ.λπ. «έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια και οι αντιθέσεις είναι πολύ οξυμένες». «Κάποιοι λένε 'δώστα στον Πούτιν', κάποιοι άλλοι λένε 'δώστα στον Ομπάμα', ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής σε αυτή την διαμάχη: Ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον, λαϊκή περιουσία» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Την Τρίτη οι τελικές αποφάσεις Βγήκαν στους δρόμους τα τρόλεϊ, χωρίς λεωφορεία και Προαστιακό η Αθήνα


Από το μεσημέρι επιστρέφουν σταδιακά στην κυκλοφορία τα τρόλεϊ
Από το μεσημέρι επιστρέφουν σταδιακά στην κυκλοφορία τα τρόλεϊ   (Φωτογραφία:  Phasma )

Αθήνα
Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τα οποία ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στους δρόμους του λεκανοπεδίου. Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ, αλλά οι οδηγοί των λεωφορείων αποφασίζουν την Τρίτη για τη στάση που θα κρατήσουν. Με επιστρατευμένο προσωπικό λειτουργούν το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ - ΟΣΥ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του σωματείου Απόστολου Ραυτόπουλου.

«Κάνουμε πράξη, την πρόσκληση της διοίκησης για διάλογο», ανέφερε ο κ. Ραυτόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συνεδριάσουν στις 10 το πρωί της Τρίτης, οπότε μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία στο λεκανοπέδιο.

Με επιστρατευμένο προσωπικό λειτουργούν το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Η κυβέρνηση, πάντως, από την πλευρά της, διαμηνύει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Παρέμβαση και από τη Δικαιοσύνη

Προκαταρκτική εξέταση, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης.

Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» (ΟΣΥ) προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη για τις απεργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τη Δευτέρα και την Τρίτη και αφορούν στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Tα νέα όρια ηλικίας για δημοσίους υπαλλήλους


Σύνταξη στα 67 για όσους συμπληρώνουν την 25ετία από το 2013 και μετά φέρνουν για εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οι αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Από τις αλλαγές επηρεάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν κλειδώσει την 25ετία ως το 2012 και έτσι οδηγούνται αναπόφευκτα για σύνταξη στα 67.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι διορίστηκαν μετά το 1983 και κυρίως η φουρνιά των υπαλλήλων που άρχισε να μπαίνει στο δημόσιο από το 1987 και μετά.
Οσοι συμπληρώνουν την 25ετία μετά το 2013 οδηγούνται αναπόφευκτα για σύνταξη στα 67 ή μειωμένη στα 62. Στην ουσία το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται κατά 2 έτη, από τα 65 στα 67 για πλήρη σύνταξη και από τα 60 στα 62 για μειωμένη.

Πατήστε πάνω στους πίνακες για μεγέθυνση

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
enikos.gr

Read more...

Πατάει γερά ο Σαμαράς, υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική σταθεροποίηση δείχνει το δημοσκοπικό «κύμα»

Παρά την εμφανή οικονομική δυσπραγία και την προφανή δυσκολία της πλειονότητας των πολιτών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε φόρους και τραπεζικά δάνεια, κλίμα πολιτικής σταθεροποίησης καταγράφεται στις δημοκοπήσεις, καθώς η Νέα Δημοκρατία, με βασικό όπλο τη θετική εικόνα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ανακτά, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουνίου, το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η απήχηση του οποίου εμφανίζεται να υποχωρεί.

Σε έρευνα της εταιρίας Alco, που δημοσίευσε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής, διαπιστώνεται  στην πρόθεση ψήφου ταυτόχρονη υποχώρηση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, την ίδια ώρα που βελτιώνουν τις επιδόσεις τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και παραμένει σταθερή η ΔΗΜΑΡ, ενώ καταγράφεται μεγαλύτερη ικανοποίηση των πολιτών από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Σαμαράς, συγκριτικά με τον τρόπο που πολιτεύεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ανάλογα ευρήματα αποτυπώνονται και σε τρεις άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο και το κοινό συμπέρασμα που εξάγεται από τις απαντήσεις των πολιτών είναι ότι, με εξαίρεση την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, δεν παρουσιάζεται άλλη αξιόλογη πολιτική μετακίνηση και το σκηνικό παρουσιάζεται σχεδόν αμετάβλητο, όπως διαμορφώθηκε στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου

Ειδικότερα, κατά την έρευνα της Alco, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, που συγκριτικά με προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας, τον Δεκέμβριο, είναι βελτιωμένο κατά μισή μονάδα (είχε 20,7%). Η ανατροπή στο προβάδισμα έρχεται από την πτώση κατά 2,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα ήταν πρώτος με 22,3%, ενώ τώρα υποχωρεί στο 20,2% και περνά στη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 8,4%, που, όμως, είναι μειωμένο κατά 1,8% από τον προηγούμενο μήνα. Άνοδο, αντιθέτως, μεγαλύτερη των δύο μονάδων, παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ που από το 5,3% του Δεκεμβρίου βρίσκεται τώρα στο 7,4%, ενώ η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερά στο 4,1%. Βελτίωση, επίσης, των επιδόσεων τους παρουσιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 5,7% από 4,5% τον Δεκέμβριο και ελαφρά άνοδο η επιρροή του ΚΚΕ που, από το 4,3%, είναι τώρα στο 4,5%.

Το 4,7%, εξάλλου, των ερωτηθέντων εκφράζει προτίμηση σε άλλο κόμμα, ενώ το σύνολο της «αδιευκρίνιστης» ψήφου ανέρχεται στο 23,5%, με το 5,3% των ερωτηθέντων να δείχνει προτίμηση στο λευκό, αναποφάσιστοι να δηλώνουν το 9,7% και στο 8,5% φθάνουν όσοι εκφράζουν πρόθεση αποχής.

 Με αναγωγή επί των εγκύρων, οι αναλυτές της Alco υπολογίζουν τη διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων στη μιάμιση εκατοστιαία μονάδα και, κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης, οι επιδόσεις στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής: ΝΔ 24,9%, ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, «Αναποφάσιστοι» 11,3%, Χρυσή Αυγή 9,7%, ΠΑΣΟΚ 8,6%, ΑΝΕΛ 6,6%, «Άλλο» 5,5%, ΚΚΕ 5,2% και ΔΗΜΑΡ 4,8%.

Υπεροχή Σαμαρά στις θετικές γνώμες

Με το υψηλότερο ποσοστό θετικής γνώμης (36%), αλλά και το χαμηλότερο αρνητικής (56%) είναι, μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς που έχει θετική αποδοχή από το 76% των οπαδών της ΝΔ, το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 21% της ΔΗΜΑΡ.

Το 35% των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πρωθυπουργία του, υπερβαίνει το άθροισμα των ποσοστών των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, καθώς εμφανίζει διεισδυτικότητα και στο χώρο της αντιπολίτευσης που ανέρχεται στο 15% των οπαδών των ΑΝΕΛ και στο 13% των ψηφοφόρων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Την πλέον αρνητική εικόνα για τον κ. Σαμαρά έχουν, σε ποσοστό 95%, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και ακολουθούν, με 87%, οι οπαδοί του ΚΚΕ.

Διευρυμένα ποσοστά, σε σχέση με το κόμμα του, έχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 27% των πολιτών απαντούν θετικά στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ασκεί το ρόλο του ο κ. Τσίπρας, ενώ στο 29% του συνόλου των ερωτηθέντων είναι οι θετικές γνώμες για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ειδικότερο, πάντως, ερώτημα της δημοσκόπησης αν τα πρόσφατα ταξίδια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Γερμανία και ΗΠΑ συνιστούν ή όχι υποχώρηση από τις θέσεις του για το μνημόνιο, το 40% απαντά «ναι», έναντι 31% που απαντούν αρνητικά, ενώ το 29% δεν παίρνει θέση.

«Γαλάζιο» προβάδισμα και σε τρεις άλλες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά δείχνουν και τρεις άλλες δημοσκοπήσεις:
Ειδικότερα, σε έρευνα της Κάπα Research, για το Βήμα της Κυριακής, παρουσιάζεται προβάδισμα 1,7% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι: ΝΔ 22,9%, ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, Χρυσή Αυγή 10,5%, ΠΑΣΟΚ 7,2%, ΚΚΕ 5,5%, ΔΗΜΑΡ 4,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα έχουν συνολικό ποσοστό 6,4%. Η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο 42% και στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 46,9% προηγείται του κ. Τσίπρα κατά 17,7%. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (44,2%) θεωρεί, σε ποσοστό 44,2% ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δεκαετίας, έναντι 33,1% που επιλέγει συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δημοσκόπηση, εξάλλου, της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με μια μονάδα συγκεντρώνοντας 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.
Δημοσκόπηση, τέλος, της Rass για την εφημερίδα Παραπολιτικά εμφανίζει μπροστά με 0,4% τη ΝΔ. Η ΝΔ συγκεντρώνει 25,5% , ο ΣΥΡΙΖΑ 25,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3% , η ΔΗΜΑΡ με 5,2 %, το ΚΚΕ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%.

«Καταπέλτης» για Γ. Παπακωνσταντίνου

Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της έρευνας της Alco για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι η εδραία πεποίθηση που φαίνεται να έχει η πλειονότητα των πολιτών για την ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς το 65% αποδέχεται την άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν εξ αρχής αυτήν την πρόθεση.

«Καταπέλτης», εξάλλου, για τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι και οι απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα για τις ευθύνες του σχετικά με τον χειρισμούς στο σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ, αφού μόνον το 12% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν αφαίρεσε εκείνος τα ονόματα των συγγενών του και σχεδόν οκτώ στους 10 πολίτες θεωρούν σωστή την απόφαση της Βουλής για την παραπομπή του.

Δεν έχει να πληρώσει το 62%

 Ενδιαφέρον, εξάλλου, έχει το εύρημα της Alco για την τεράστια δυσκολία που αντιμετωπίζει η πλειονότητας των πολιτών να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις από φόρους, χαράτσια και τραπεζικά δάνεια.

Τα νοικοκυριά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και τις τράπεζες φθάνουν, σύμφωνα με τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα, στο εντυπωσιακό ποσοστό του 62%, έναντι μόλις του 30%, που εμφανίζεται να μην έχει πρόβλημα.

Read more...

Ανείπωτη τραγωδία: Πάνω από 200 νεκροί σε κλαμπ στη Βραζιλία Η διασκέδαση κατέληξε στον απόλυτο εφιάλτη!



233 νεκροί, τουλάχιστον 200 τραυματίες! Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός από την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε σε νυχτερινό κλαμπ της πόλης Σάντα Μαρία στη Βραζιλία.

Τα θύματα πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου όταν ξέσπασε – για άγνωστους ακόμη λόγους - πυρκαγιά μέσα στο κλαμπ, εκεί όπου βρίσκονταν περίπου 500 άνθρωποι.

Πολλοί από τους θαμώνες του κέντρου δεν κατάφεραν να φτάσουν στην έξοδο κινδύνου και προκλήθηκε πανικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν στη διάρκεια συναυλίας έγινε επίδειξη πυροτεχνημάτων. Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το υλικό της ηχομόνωσης που υπήρχε στο ταβάνι και το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ επέστρεψε εκτάκτως στη Βραζιλία από τη Χιλή και επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για να βοηθήσει τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων. 

Πυροσβέστης δήλωσε στο BBC ότι ήταν ό,τι χειρότερο έχει δει στη ζωή του. 

Τοπικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι στο κλαμπ διεξαγόταν ο χορός των πρωτοετών του ομοσπονδιακού πανεπιστημίου UFSM.

Συλλυπητήρια στη Βραζιλία έστειλε η  Ελλάδα. 








Read more...

ΠΛΗΡΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΘ


Yπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ΟΛΠ και ΟΛΘ τοποθετήθηκε η διοίκηση της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης που εκπροσωπεί στην Ελλάδα μέσω πρακτορείων τις μεγάλες εταιρείες τακτικών εμπορικών γραμμών...
και κρουαζιερόπλοιων. Σε εκδήλωση για το 2013, ο πρόεδρός της Γιάννης Χατζηαντωνίου, υποστήριξε ότι το Δημόσιο πρέπει να αποχωρήσει από τις εταιρείες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και να περιοριστεί στη θέσπιση κανόνων και την άσκηση ελέγχου. Ο ίδιος αναφερόμενος στη συζήτηση που υπάρχει για τα μοντέλα ιδιωτικοποιήσεων στα λιμάνια, ενόψει και των ανακοινώσεων του ΤΑΙΠΕΔ, είπε ότι οι δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας θα πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης, ενώ οι παράγοντες της πολιτείας να σταθούν αρωγοί τους χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και ατέρμονες συζητήσεις για νέα μοντέλα σε ένα χώρο όπου αυτά είναι συγκεκριμένα.

Read more...

TO ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ '' ΠΑΓΩΜΑ '' ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΞΗΣ...


Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του «Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» που ζητούσε να «παγώσει» η επίταξη του προσωπικού του Μετρό, καθώς και η επίταξη της χρήσης των ακινήτων... 
και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία να «παγώνει» άμεσα τις επίμαχες αποφάσεις του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, όπως επίσης να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι επίμαχες κυβερνητικές αποφάσεις για τη επίταξη.
Ο αντιπρόεδρος του Συμβούλιου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος (λόγω απουσίας στο εξωτερικό του πρόεδρου Κ. Μενουδάκου) απέρριψε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Read more...

Καθυστερεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτών Στα μέσα του 2013 η πρώτη φάση λειτουργίας του Elenxis


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στα μέσα του 2013 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η πρώτη φάση λειτουργίας του Elenxis, του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Οικονομικών για τη διεξαγωγή στοχευμένων ελέγχων.
 
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, αυτό που μένει για να αρχίσουν οι μαζικές διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων είναι να εκπαιδευθούν οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται το λογισμικό – οι οποίοι αρχικά εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε 140.
Ωστόσο, αν και η εκπαίδευση των χειριστών των προγραμμάτων διαρκεί συνολικά μία εβδομάδα, η έλλειψη εκπαιδευτών αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας των προηγμένων συστημάτων ελέγχου, αφού τα μαθήματα θα πρέπει να γίνονται σε δεκαπενταμελείς ομάδες. Γι’ αυτό εκτιμάται ότι η πρώτη φάση ελέγχων με το Elenxis θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με Tα Νέα ειδικοί που έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με το λογισμικό αναφέρουν ότι το Elenxis δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές, μέσω εξειδικευμένων τεχνικών και μεθόδων ανάλυσης κινδύνου, να αποφασίζουν για τη διενέργεια ελέγχων με στόχο συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές ή ανάλογα με το αντικείμενο της δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Άλλες παράμετροι που θα λαμβάνονται υπόψη είναι ο τζίρος, η παραβατικότητα των επιχειρήσεων και η συνέπεια των φορολογουμένων.
Μέσω του λογισμικού οι αρμόδιοι θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των ελέγχων. Επιπλέον, αυτόματα παράγονται στατιστικά στοιχεία που επανεισάγονται στο σύστημα με αποτέλεσμα να υπάρχει «διά βίου μάθηση» των ιδιαιτεροτήτων των φορολογούμενων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κατά ριπάς τα ραβασάκια Κάθε μήνας του 2013 και φόρος για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων



Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσει, είτε να πουλήσει ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστεί
Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσει, είτε να πουλήσει ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστεί   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μηνιαίο θα είναι το ραντεβού των ιδιοκτητών ακινήτων με την Εφορία, καθώς μέχρι το τέλος του έτους, χιλιάδες ιδιοκτήτες θα πληρώνουν και από μία δόση φόρου.

Ενδεικτικά, μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου όσοι έλαβαν στο τέλος Δεκεμβρίου ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2010 θα πρέπει να πληρώσουν τις δύο από τις τρεις δόσεις.

Η τρίτη θα καταβληθεί τέλη Φεβρουαρίου. Η συνέχεια έπεται τον Μάρτιο, όταν η ΓΓΠΣ θα στείλει τα αντίστοιχα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2011, επίσης σε τρεις δόσεις.

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τον ΦΑΠ του 2012, επίσης σε τρεις δόσεις.

«Τρέχει» επίσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το γνωστό «χαράτσι» στα ακίνητα, οι τελευταίες δόσεις του οποίου θα καταβληθούν μέχρι τον Μάιο.

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Σύσκεψη για την οριστικοποίηση του ενιαίου φόρου ακινήτων που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του αρμόδιου υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν, το ύψος του αφορολόγητου ποσού που θα ισχύσει για τον νέο φόρο ακινήτων καθώς και οι συντελεστές της κλίμακας υπολογισμού του φόρου.

Για το αφορολόγητο ποσό εξετάζονται δύο σενάρια: το ένα προβλέπει να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 50.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας) και το άλλο στα 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στον νέο φόρο θα υπαχθεί το σύνολο της αξίας της ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων, δηλαδή και τα αγροτεμάχια.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η είσπραξη σε ετήσια βάση εσόδων που θα υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αποκαλυπτική έρευνα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΠΟΜΙΔΑ: ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσει, είτε να πουλήσει ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστεί για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) φθάνει στο 54%, ενώ ένα 32% δηλώνει ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι.

Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία, ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.

Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Δημόσια αντιπαράθεση συνδικαλιστών-ΓΕΕΘΑ για το μισθολογικό των ενόπλων δυνάμεων...



Ανυπόστατες οι φήμες περί μεταβολών επί τα χείρω, λέει ο αρχηγός Κωσταράκος...
Σφοδρή δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Μ. Κωσταράκου και του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Η αιτία δεν είναι άλλη από...
την επιστολή την οποία ο ΣΥΣΜΕΔ απηύθυνε προσωπικά στον Α/ΓΕΕΘΑ και με την οποία ζητεί πληροφορίες περί των διαρροών που φέρονται να κυκλοφορούν ότι το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) έχει συζητήσει και προτίθεται να καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών προτάσεις που θα μεταβάλλουν επί τα χείρω τις μισθολογικές προαγωγές και το συνταξιοδοτικό καθεστώς στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η αντιπαράθεση αυτή είναι πρωτοφανής, όπως σημειώνουν στρατιωτικοί επιτελείς, και δεν βοηθά καθόλου την κατάσταση, διότι απειλεί να οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε διαλυτικά συνδικαλιστικά φαινόμενα όπως αυτά που έχουν πλήξει την Ελληνική Αστυνομία.

Η αντίδραση του Α/ΓΕΕΘΑ ήταν άμεση και σκληρή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και μάλιστα εις διπλούν.

Στο πρώτο του μήνυμα έγραψε ότι «το ΣΑΓΕ ουδέποτε εισηγήθηκε και ουδέποτε θα εισηγηθεί μέτρα εις βάρος των στελεχών. Οι θέσεις και οι απόψεις μας είναι γνωστές και σαφείς», ενώ στο δεύτερο τόνισε ότι «η διασπορά ανυπόστατων φημών μόνο κακό κάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα στελέχη μας».

Τι ακριβώς όμως λέει στη σχετική επιστολή του ο ΣΥΣΜΕΔ, με την οποία μάλιστα εκφράζει την έντονη απογοήτευσή του; Τρία είναι τα βασικά σημεία:

Πρώτον, ότι προτείνεται η κατάρτιση νέου μισθολογίου των ελλήνων στρατιωτικών με κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και πληρωμή βασικού μισθού (και συνεπακόλουθα των όποιων εναπομείναντων επιδομάτων στο φέροντα βαθμό και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1η Αυγούστου 2012 του επιδόματος εξομάλυνσης.

Δεύτερον, ότι εξετάζεται η νομοθέτηση 40ετούς πραγματικής υπηρεσίας (χωρίς τον υπολογισμό των πέντε πλασματικών ετών ο οποίος καταργείται) για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμη και αυτών που ήδη θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Σε αυτούς, κατά τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΣΜΕΔ, περιλαμβάνονται και όσοι αιτήθηκαν αποστρατείας, αλλά οι αιτήσεις τους είτε δεν έχουν ακόμη γίνει δεκτές είτε δεν έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Τρίτον, ότι συζητείται η αλλαγή, επί τα χείρω, του νομικού/θεσμικού πλαισίου της εξέλιξης των υπαξιωματικών που προέρχονται από τις παραγωγικές σχολές, με την κατάργηση της μονιμότητας και την περιοδική κρίση ανά πενταετία με τη σύναψη σύμβασης εργασίας...
BHMA


Read more...

«Σταυρώνει» τον Άκη η πρόταση του Εισαγγελέα...




Με μεθόδους και τακτικές μαφιόζικης οργάνωσης παρομοιάζει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης τις εγκληματικές δραστηριότητες του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορούμενών του, στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Στις ...
340 σελίδες της πρότασης, ο εισαγγελέας είναι «καταπέλτης» τόσο για τον πρώην υπουργό και τους συνεργάτες του όσο και για τα μέλη της οικογένειάς του, και ειδικότερα για την κόρη του Αρετήκαι τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, οι οποίες, σύμφωνα με τον Π. Καραγιάννη, γνώριζαν τα πάντα.

«Κατένειμαν ρόλους»
Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφεται με ιδιαίτερα αποκαλυπτικό τρόπο το πώς δρούσε η ομάδα επί σειρά ετών προκειμένου να κρύψει το μαύρο χρήμα από τις μίζες των εξοπλιστικών: «Ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο εκ των συγκατηγορούμενών του Νικόλαος Ζήγρας διηύθυναν την οργάνωση και κατένειμαν ρόλους. Ο Νικόλαος Ζήγρας ήταν δικαιούχος των εταιρειών Bluebell S.A., Nobilis, Torcaso, P&A Investment S.A., στις οποίες διοχετεύονταν τα χρήματα της δωροδοκίας και ο ίδιος (ο Ακης Τσοχατζόπουλος) πραγματικός ιδιοκτήτης. Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ήταν η φορολογική εκπρόσωπος τουλάχιστον των τριών πρώτων εκ των εταιρειών αυτών και λογίστρια τόσο αυτών όσο και της οργάνωσης, καθώς και εκπρόσωπος της Torcaso από 3-5-2000 έως 30-4-2007 και της Bluebell από την έναρξή της τον Νοέμβριο του έτους 1998 έως τη λήξη της στις 2-6-2005. Ο Σπύρος Χατζηνικολάου ήταν μέλος του διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντής και εκπρόσωπος της Torcaso, ο Γεώργιος Σαχπατζίδης εμφανιζόταν ως δήθεν αληθινός ιδιοκτήτης της Torcaso από το έτος 2006 και μετά, η Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα υπήρξε εκπρόσωπος της Nobilis, ο Νικόλαος Γεωργουλάκηςεμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας μετά το έτος 2004 έως το έτος 2010, οι δε λοιποί μετέρχονταν διάφορες πράξεις νομιμοποίησης της παράνομης περιουσίας, είτε αποκρύπτοντας είτε μετατρέποντας είτε κατέχοντας είτε αποκτώντας είτε διαχειριζόμενοι μέρος της παράνομης περιουσίας αυτής, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από παράνομη δραστηριότητα».

Ιδιαίτερα για τον Α. Τσοχατζόπουλο, ο εισαγγελέας είναι... καταπέλτης: «Κατά το διάστημα από τις αρχές Μαΐου 1998 έως τις 16 Απριλίου 2010, ενεργώντας από κοινού με τον Νικόλαο Ζήγρα, εξακολουθητικά, με πρόθεση απέκρυψε και μετέτρεψε περιουσία που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα, επιχειρώντας σειρά κινήσεων και συναλλαγών σε πολλούς χρηματοπιστωτικούς φορείς, για τη μεταφορά της περιουσίας αυτής από την αλλοδαπή στην Ελλάδα, με σκοπό να απομακρυνθούν τα ίχνη των κεφαλαίων από την αρχική τους προέλευση και να παρεμποδιστεί ο εντοπισμός τους από τα ελεγκτικά όργανα στην Ελλάδα, όπου τελικά μεταφέρθηκε η περιουσία αυτή. Για την επίτευξη του προαναφερόμενου σκοπού πραγματοποίησε μια σειρά συναλλαγών, χρησιμοποιώντας περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ελβετίας και διάφορους ενδιάμεσους δήθεν δικαιούχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, όπως τον Νικόλαο Ζήγρα, τον Γεώργιο Σαχπατζίδη, τον Αστέριο Οικονομίδη, τις εταιρείες Bluebell S.A., Nobilis, Torcaso, P&A Investment S.A. κ.λπ. Μέσω αυτών διακινήθηκαν τα χρήματα της δωροδοκίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επενδύθηκαν, αποκτήθηκαν με αυτά ακίνητα από τα ανωτέρω και άλλα πρόσωπα, ή κυκλοφόρησαν στον χρηματοπιστωτικό τομέα προς την αφάνεια…».
realnews


Read more...