Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Θα συνεχίσει η καταβολή μισθών Σε συμφωνία με τους εργαζόμενους η Μαρινόπουλος


Σε συμφωνία με τους εργαζόμενους η Μαρινόπουλος
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Nα εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης συμφώνησε η διοίκηση της Μαρινόπουλος με το σωματείο των εργαζομένων.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρονται τα εξής:

Η διοίκηση της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:

α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απάντηση μετά την αναστάτωση Υπουργείο: Τη Δευτέρα η πληρωμή των επικουρικών


Υπουργείο: Τη Δευτέρα η πληρωμή των επικουρικών
O υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Σε τεχνικά προβλήματα που αφορούν το τραπεζικό σύστημα απέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, την αλλαγή του συστήματος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, καθώς θα καταβάλλονται τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, έκανε λόγο για «αυταπόδεικτες αναλήθειες», ψεύδη και «αντιπολιτευτικό πάθος και μίσος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο με την αλλαγή της ημερομηνίας το 2016, οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν συνολικά τον χρόνο 11 και όχι 12 επικουρικές συντάξεις, επειδή το ΕΤΕΑ σταματά, πλέον, να πληρώνει τη σύνταξη του επόμενου μήνα στο τέλος του προηγούμενου και θα την καταβάλλει στις αρχές του επόμενου.

Έτσι, η σύνταξη που θα έπαιρναν προκαταβολικά τον Ιούνιο θα καταβληθεί σε «δεδουλευμένη» βάση, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

«Οι συνταξιούχοι έπαθαν μεγάλο σοκ. Ποια είναι η σκοπιμότητα ότι οι επικουρικές δεν αποτελούν ενιαίο μέρος της σύνταξής τους; Γιατί αλλάζετε την ημερομηνία καταβολής της; Με αυτόν τον τρόπο θα πάρουν για το 2016, 11 και όχι 12 επικουρικές συντάξεις. Μήπως, τελικά, σκοπός σας είναι να συνηθίσουν οι συνταξιούχοι ότι οι επικουρικές δεν αποτελούν ενιαίο μέρος της σύνταξης τους;» ρώτησε ο κ. βουλευτής του ΚΚΕ.

«Είναι παράδοξο να ακολουθείτε τη συνταγή του 'Ελεύθερου', που ισχυρίζεται με πρωτοσέλιδό του ότι η μεταφορά κατά δύο μέρες της πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, λόγω τεχνικής αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος, σημαίνει ότι θα χαθεί μια επικουρική σύνταξη τον χρόνο. Κοινή λογική χρειάζεται. Δεν περίμενα από εκπρόσωπο του ΚΚΕ να υιοθετήσει αυτούς τους παραλογισμούς. Εμείς με τις νέες δομές στις οποίες προχωρούμε, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες στήριξης των μικροσυνταξιούχων» απάντησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Ρίχνετε τις ευθύνες στο τραπεζικό σύστημα, ενώ δική σας απόφαση ήταν να αλλάξετε την ημερομηνία πληρωμών των επικουρικών συντάξεων. Δεν μπορεί να λέτε ψέματα. Έτσι λέγατε και ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, και σήμερα οι συνταξιούχοι βλέπουν ότι λείπουν χρήματα. Και τώρα λέτε ψέματα ότι θα αναπληρωθούν οι συντάξεις» απάντησε ο κ. Κατσώτης.

Ακόμη, ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι εάν ένα ζευγάρι έχει εισόδημα 5.508 έκαστος, χάνει το ΕΚΑΣ, αφού υπερβαίνει το όριο των 11.000 ευρώ ετησίως.

«Αν πρόκειται να υιοθετείτε όλη τη συνθηματολογία της Δεξιάς, με την οποία κατά τα άλλα είστε αντίπαλοι, θα δούμε πού θα καταλήξει. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε. Το αποδεικνύουν οι ρυθμίσεις που προωθούμε… » ανταπάντησε ο κ. Πετρόπουλος.

«Σήμερα, ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ δεν υφίσταται πια», επεσήμανε ο υφυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι το ΕΚΑΣ θεσπίστηκε το 1996 για να καλύψει τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο μέσο εισόδημα, που ήταν 5.208 ευρώ, και τη μέση σύνταξη, που ήταν 3.900 ευρώ. Έτσι, όπως είπε, σήμερα το μέσο κατώτατο εισόδημα είναι 7.680 και η μέση κατώτατη σύνταξη 7.667 ευρώ.

«Με το νέο σύστημα θέτουμε τους κανόνες και τα κίνητρα ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος και είπε, ως παράδειγμα, ότι κάποιος με 4.500 ένσημα και 700 ευρώ μέσες αποδοχές, έπαιρνε 717 ευρώ σύνταξη (230 ευρώ ΕΚΑΣ και 487 βασική σύνταξη), τη στιγμή που σύνταξη 717 ευρώ, χωρίς ΕΚΑΣ, παίρνει κάποιος με 8.700 ένσημα και μέσες αποδοχές 1.400 ευρώ.

ΝΔ: Ξεχειλίζουν από αλαζονεία και ανευθυνότητα.

«Τα κυβερνητικά στελέχη εμπαίζουν τον ελληνικό λαό και προκαλούν, με τον πιο βάναυσο τρόπο, χιλιάδες συνταξιούχους. Στους οποίους -κόβοντας το ΕΚΑΣ- δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Οι Υπουργοί ξεχειλίζουν από αλαζονεία και ανευθυνότητα. Οι πολίτες από πικρία και αγανάκτηση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Οι διορθωτικές παρεμβάσεις «Ικανοποιημένη η COSCO» από τις αλλαγές στο νομοσχέδιο


«Ικανοποιημένη η COSCO» από τις αλλαγές στο νομοσχέδιο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Την ικανοποίησή τους για τις σημαντικές διορθωτικές παρεμβάσεις στη σύμβαση παραχώρησης, στις οποίες προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στελέχη της κινεζικής COSCO.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, αλλά ούτε αλλαγής αναφορικά με την ισχύ του Γενικού Κανονισμού Εργασίας, που θα μπορεί να αλλάζει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και έπειτα από διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.
Η κινεζική πλευρά φέρεται να επιθυμούσε να προστεθεί στο κείμενο της σύμβασης παραχώρησης η εξάλειψη των γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετικά με τις εκτελέσεις έργων, αλλά και στον τρόπο επίλυσης των διαφορών που μπορεί να προκύψουν από τη σύμβαση παραχώρησης.
Σύμφωνα πάντως με τις βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, στο άρθρο 9 στην παράγραφο 1, όπου ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς δύναται να προκηρύσσει διαγωνισμούς και να αναθέτει συμβάσεις έργων ως ιδιωτικές, προστίθεται η φράση «χωρίς να υποχρεούται προς τούτο να ακολουθήσει τυπικές διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων».
Επίσης, στο ίδιο άρθρο στην παράγραφο 3 σχετικά με τις οριστικές μελέτες και τα έργα που αναλαμβάνει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και απαιτείται σχετική έγκριση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, «η εν λόγω έγκριση θα πρέπει να χορηγείται 90 ημέρες από την υποβολή της οριστικής μελέτης συνοδευόμενης από πλήρη φάκελο δικαιολογητικών τεκμηρίωσης».
Εξάλλου, νομοτεχνικές βελτιώσεις έγιναν στο άρθρο 6 και στην επίλυση διαφορών, όπου οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης θα επιλύεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.
Νομοτεχνικές βελτιώσεις περιλαμβάνονται και στο άρθρο 12, όπου ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να υιοθετεί, να τροποποιεί και να εφαρμόζει δεσμευτικούς εταιρικούς κανόνες και κανονισμούς που θα ισχύουν για τον ίδιο στο βαθμό που αυτό είναι ειδικότερα αναγκαίο από τη σύμβαση παραχώρησης ή και να επιτρέπεται από την εφαρμοστέα κείμενη νομοθεσία για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εσωτερικές πτυχές της οργάνωσης της δομής των υπηρεσιών και των λειτουργιών της.
Στο άρθρο 19, επίσης, στην παράγραφο 2, αναφορικά με την παραχώρηση της περιοχής των λιπασμάτων της Δραπετσώνας, «η χρήση της έκτασης ασκείται αποκλειστικά και μόνο από τον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας χωρίς δικαίωμα παραχώρησης χρήσης σε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Ο δήμος δεν οφείλει αντάλλαγμα για την άσκηση της χρήσης».
Επίσης, οι νομοτεχνικές βελτιώσεις για τα άρθρα 14-15-19 δεν αφορούν θέματα της σύμβασης παραχώρησης.
Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας επισήμαναν ότι η σύμβαση παραχώρησης προωθήθηκε στη Βουλή, όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί με την κινεζική πλευρά και ορισμένες παρεμβάσεις έγιναν εν συνέχεια από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση της σύμβασης με το ελληνικό δίκαιο.
Χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στη Βουλή για το θέμα της επιστολής του διευθυντή της ΣΕΠ θυγατρική της Cosco Αγγέλου Καρακώστα, συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί με μια επιστολή και με μία νομοθετική πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βουλή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθενται ζητήματα.
Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε μάλιστα ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι σχέσεις σταθερές, προοπτικής και στρατηγικού χαρακτήρα και όλη η κυβέρνηση υπηρετεί αυτούς τους σχεδιασμούς με απόλυτη συνέπεια και συνέχεια. Ολα τα άλλα, τόνισε, είναι παραπολιτικά δημοσιογραφικού χαρακτήρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Προβάδισμα της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της MRB...



Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 5,9% καταγράφει δημοσκόπηση της MRB, η οποία πραγματοποιήθηκε από 16 - 24 Ιουνίου για λογαριασμό της Real.

Ειδικότερα...
στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη/ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 5,8%, η Ένωση Κεντρώων με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, το Ποτάμι με 2,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1%, ενώ «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,2% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,1% και αναλύεται ως εξής: 8,5% Αναποφάσιστοι και 12,6% Αποχή (7%), Άκυρο (3,3%) και Λευκό (2,3%).

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 51,4%, έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 21,8% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 27,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 45,4%.

Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την πορεία της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες το 36,1% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 44,7% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα βουλή.

Read more...

Κατατέθηκαν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις για COSCO...



Τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου για την κύρωση πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ στην COSCO κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 5 αναφέρεται πλέον με τις αλλαγές που...
έκανε ο υπουργός ότι οι νέοι κανονισμοί που θα αφορούν στην εμπορική δραστηριότητα του ιδιωτικού πλέον ΟΛΠ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ασκούνται με τρόπο αντίθετο από τα προβλεπόμενα στην κυρούμενη σύμβαση παραχώρησης, ενώ στο άρθρο 9 αναφέρετε ρητά πλέον στο σχέδιο νόμο ότι θα πρέπει μέσα σε 90 ημέρες από την ημερομηνία υποβολής αιτήματος έγκρισης αδειών το ελληνικό δημόσιο να έχει δώσει οριστική απάντηση στον παραχωρησιούχο. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «η κυβέρνηση σέβεται τον παραχωρησιούχο και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, και ως εκ τούτου δεν έχει καμία αντίρρηση να εξαντλήσει όλη την καλή της πίστη προκειμένου να υλοποιηθεί απρόσκοπτα η συμφωνία».

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι οι αλλαγές που προκάλεσαν την αντίδραση του κινεζικού ομίλου δεν αποτελούν αποκλειστικά ευθύνη της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, όπως υποστήριξε το πρωί, αλλά και δική του ευθύνη, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που όπως είπε μετά την πρωινή του τοποθέτηση μετέδωσαν ότι το Μαξίμου «αδειάζει» τον Δρίτσα. 

Απευθυνόμενος στους βουλευτές τους κάλεσε «να αντισταθούν στην αθλιότητα των ΜΜΕ και μην ανεχθούν αυτή την αγυρτεία.» 

«Ανύπαρκτο θέμα» χαρακτήρισε από την πλευρά της την εμπλοκή στην κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ η Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας μάλιστα λόγο για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος και για «παιχνίδι εντυπώσεων», τη στιγμή που ο ίδιος ο κινεζικός κολοσσός αντέδρασε έντονα στις τροποποιήσεις στη σύμβαση. 

Έντονες ήταν πάντως οι επικρίσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης με τον Νίκο Δένδια από τη ΝΔ να υποστηρίζει ότι η επιστολή ομιλεί «περί απατεωνιάς» και είτε ψεύδεται η COSCO είτε η κυβέρνηση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγόρησε τον κ Δρίτσα ότι αφαίρεσε διατάξεις και προσπαθεί να καλύψει λαθροχειρίες. 

Σημειώνεται ότι στη σκιά της αυστηρής επιστολής της COSCO για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Κίνα με στόχο να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις και κυρίως την προσέλκυση επενδύσεων.

skai.gr

Read more...

Αναχωρεί αύριο για την Κίνα ο Αλ. Τσίπρας...



Για την Κίνα αναχωρεί αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραμείνει στην Κίνα μέχρι και την...
Τετάρτη, 6 Ιουλίου, προκειμένου να έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία, αλλά και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής (αναφέρεται η τοπική ώρα, η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είναι 5 ώρες).

Παρασκευή, 1 Ιουλίου
17:00 Αναχώρηση από Αθήνα προς Πεκίνο

Σάββατο, 2 Ιουλίου
09:00 Άφιξη στο Πεκίνο
18:30 Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV
20:00 Παράθεση δείπνου από τον Πρωθυπουργό προς τα μέλη της επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής αποστολής

Κυριακή, 3 Ιουλίου
10:30 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Wanda Group
11:45 Επίσκεψη στο τεχνολογικό πάρκο της HUAWEI και συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της HUAWEI
14:30 Επίσκεψη στο Σινικό Τείχος

Δευτέρα, 4 Ιουλίου
10:15 Συνάντηση με Κινέζους δημοσιογράφους
15:40 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λ.Δ. της Κίνας, κ. Ζάνγκ Ντετζιάνγκ
16:30 Επίσημη τελετή υποδοχής
16:45 Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Λ.Δ. της Κίνας, κ. Λι Κεκιάνγκ
17:15 Διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών
17:45 Υπογραφή διμερών συμφωνιών
18:00 Επιχειρηματικό Φόρουμ

Τρίτη, 5 Ιουλίου
10:30 Επίσκεψη στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου
15:45 Τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιέν Αν Μεν
16:00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λ.Δ. της Κίνας, κ. Ξι Γινπίνγκ
18:00 Αναχώρηση από Πεκίνο προς Σαγκάη

Τετάρτη, 6 Ιουλίου
8:45 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της κινεζικής εταιρίας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba
9:30 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της COSCO
10:30 Επίσκεψη στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της ΖΤΕ και συνάντηση με τον πρόεδρο της ΖΤΕ
11:45 Συνάντηση με το Δήμαρχο Σαγκάης, κ. Γιανγκ Ξιόνγκ
13:45 Επίσκεψη στο Μουσείο της Σαγκάης
15:00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρίας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες
17:00 Αναχώρηση από Σαγκάη προς Αθήνα...

naftemporiki.gr

Read more...

Δεσμεύτηκε η προσωπική περιουσία του Ψυχάρη...


Σταύρος Ψυυχάρης
Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί προσωπικοί λογαριασμοί και θυρίδες του Σταύρου Ψυχάρη. 

Αιτία αποτελεί το...
γεγονός πως οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη δεν συμβαδίζουν με το «πόθεν έσχες» του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι εισαγγελείς φέρονται να εντόπισαν απόκλιση άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία –μέχρι αποδείξεως του εναντίου– θεωρούνται προϊόν εικαζόμενης φοροδιαφυγής. 

Η έρευνα στηρίζεται στην περίφημη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση 65 cd τα οποία περιέχουν τραπεζικά στοιχεία από όλες τις ελληνικές τράπεζες.  

Η υπόθεση ερευνάται από το ΚΕΦΟΜΕΠ ενώπιον του οποίου έχει κληθεί πριν δύο μήνες ο εκδότης του ΔΟΛ για να αποδείξει με στοιχεία την προέλευση των συγκεκριμένων χρηματικών ποσών. 

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος αναμένεται να δικαστεί στις 29 Ιουλίου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος...

Πηγή: efsyn.gr

Read more...

Άρειος Πάγος: Συνταγματικό το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ...


xaratsii
Συνταγματικό και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε το ‘Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών η Ολομέλεια του...
Αρείου Πάγου.

Η απόφαση για το λεγόμενο και «πρώτο χαράτσι» που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είχε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς το Δ΄ Τμήμα του ίδιου δικαστηρίου με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά,  το χαρακτήρισε αντισυνταγματικό και έτσι παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

Στην απόφαση του Αρείου Πάγου, από τα 22 μέλη, μειοψήφησαν  μόνο η πρόεδρος Βασιλική Θάνου και η αρεοπαγίτης Μαρία Χυτήρογλου.

Έκρινε ότι το «χαράτσι» είναι φόρος με προσωρινό χαρακτήρα και επιβλήθηκε για σοβαρούς δημοσιονομικούς λόγους (έλλειμμα) και για το λόγο αυτό κρίθηκε ότι είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και ειδικά με τα άρθρα:
– 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών,
-5 που επιβάλλει την οικονομική ελευθερία,
-17 που προβλέπει την προστασία της ιδιοκτησίας,
– 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια,
– 25 περί κράτους δικαίου και
– 78 που προβλέπει ότι   φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο,
Ακόμη, είναι σύμφωνο με το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.
Παράλληλα, η πλειοψηφία των αρεοπαγιτών συμφώνησε ότι η είσπραξή του μπορεί να γίνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Στο ανώτατο δικαστήριο είχαν προσφύγει ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας και καταναλωτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το ΙΝΚΑ...

Πηγή: aixmi.gr

Read more...