Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Τελική λύση ή ρήξη: Διπλό Euro-working Group στις 8 και 9 Απριλίου


eurogroup-brukselles

Συσκέψεις του Euro-working Group θα λάβουν χώρα στις 8 και στις 9 Απριλίου, καθώς κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τη γερμανική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.
Η διάσκεψη της 8ης Απριλίου είναι τακτικά προγραμματισμένη όμως, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες συσκέψεις, θα επεκταθεί έως και το πρωί της επόμενης ημέρας. Υπενθυμίζεται πως η 9η Απριλίου είναι η ημέρα οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει δόση περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters έδωσε στη δημοσιότητα τηλεγράφημα που ανέφερε πως κατά την τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group χθες Τετάρτη η ελληνική αντιπροσωπεία προειδοποίησε τους εταίρους πως τα δημόσια ταμεία θα αδειάσουν ακριβώς στις 9 Απριλίου και ζήτησε την εκταμίευση δόσεων στήριξης πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, οι εταίροι απέρριψαν το ελληνικό αίτημα, θέτοντας ως προϋπόθεση την επίτευξη οριστικής συμφωνίας για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Το τηλεγράφημα διέψευσε «κατηγορηματικά» το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας μάλιστα λόγο για «δημοσιεύματα που υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters οι εκπρόσωποι των εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αντέτειναν κατά την τηλεδιάσκεψη πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα ρευστότητας αντλώντας χρήματα από τους διάφορους οργανισμούς που ανήκουν στη γενική κυβέρνηση (ασφαλιστικά Ταμεία κ.λπ), ακόμα κι αν αυτό απαιτεί την υπερψήφιση ειδικών νόμων.
Υπογράμμισαν δε, σύμφωνα πάντα με το Reuters, πως προκειμένου να αποδεσμευθούν τα «παγωμένα» 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε δόσεις στήριξης η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να τις εφαρμόσει.
Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει παρουσιάσει έως τώρα η ελληνική κυβέρνηση, οι ίδιες πηγές δήλωσαν πως οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι ακόμα ικανοποιητικές, αλλά η όλη διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Υπό αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα πάντα με το Reuters, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισήμαναν πως είναι κρίσιμο να υπάρξει συμφωνία έως την επόμενη τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, στις 24 Απριλίου.
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Η Ζωή το παράκανε»


Με δυσκολία συγκράτησαν χθες τα νεύρα τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν διαπίστωσαν ότι η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εκδώσει δήλωση με την οποία... άδειαζε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
zoikonstantopoyloy
Με αφορμή την εισβολή κουκουλοφόρων στο προαύλιο της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «προκλητική και ακατανόητη ενέργεια» και αναφέρθηκε ευθέως σε «εισβολή», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου».
Όμως, η Πρόεδρος της Βουλής, εκδίδοντας ανακοίνωση «προς πάσα κατεύθυνση», όπως έγραφε το δελτίο Τύπου, διαφώνησε με τα περί... εισβολής, αδειάζοντας ευθέως τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
«Ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας άλλο ένα θερμό επεισόδιο την διαμάχη της με το Μέγαρο Μαξίμου...
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Λύση τελευταίας στιγμής» Bloomberg: Πώς θα αποφύγει το Grexit η Ελλάδα


Ένα σχέδιο για να αποφευχθεί το Grexit παρουσιάζει σήμερα, Πέμπτη, σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.
greece-euro-crisis
To δημοσίευμα του πρακτορείου εκτιμά πως η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, κάτι που εξάλλου αποτελεί επιθυμία κάθε συμβαλλόμενης πλευράς.
Θεωρεί πως το χρηματικό έλλειμμα που αντιμετωπίζει στην παρούσα κατάσταση η ελληνική κυβέρνηση είναι σχετικά μικρό, μπροστά στην οικονομική βοήθεια που η χώρα έχει λάβει στο παρελθόν και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην άμεση μελλοντική πορεία της χώρας.
Προβλέπει πως η Ελλάδα και οι δανειστές θα προβούν σε μια κοινώς συμφωνημένη λίστα μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να απελευθερωθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την χώρα, ενώ δεν αποκλείει και την περίπτωση η λύση να δοθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή: λίγο, μόλις, πριν την αποπληρωμή που θα πρέπει να γίνει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ωστόσο, υπογραμμίζει πως, καθώς ο χρόνος περνάει, αυξάνεται και το ρίσκο εξάντλησης της υπομονής των Ευρωπαίων ηγετών, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε μία ταραχώδη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Ιδιαίτερη έμφαση, όπως και στα περισσότερα εγχώρια και διεθνή μέσα, δίνεται στην καθοριστική ημερομηνία της 9ης Απριλίου, κατά την οποία το ελληνικό κράτος θα πρέπει να αποπληρώσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περίπου 462 εκατομμυρίων ευρώ.
Προκειμένου να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει την πληρωμή εγκαίρως, είναι πιθανόν, εκτιμάει το πρακτορείο Bloomberg, να προβεί σε κάποια συμφωνία με τους πιστωτές της.
Οι χρηματικές υποχρεώσεις της χώρας, όμως, δεν τελειώνουν στην συγκεκριμένη ημερομηνία. Η Ελλάδα θα πρέπει να βρει περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις δόσεις της υπόλοιπης χρονιάς.
Συγκεκριμένα, 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να διατεθούν για την αποπληρωμή τόκων, και 13 δισεκατομμύρια ευρώ στα χρέη της χώρας.
Το πρακτορείο κάνει ειδική αναφορά στις χρηματοδοτικές πηγές της Ελλάδας, οι οποίες και θεωρεί πως θα είναι εκείνες που θα συμβάλουν, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα.
Αρχικά, σημειώνει την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα ισούται με 1.5% του ΑΕΠ. Υπολογίζεται πως θα διαθέσει στα κρατικά ταμεία περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ως ενίσχυση στις προσπάθειες της κυβέρνησης.
Ακόμη 1,9 δισ. ευρώ, υπολογίζεται να διασφαλιστεί, ύστερα από την συμφωνία των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, για επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων που είχαν αγοραστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ωστόσο, για την λήψη των χρημάτων αυτών, σημειώνει το πρακτορείο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους, που προηγουμένως λέγονταν «τρόικα». Με την εξασφάλιση και αυτού του χρηματικού ποσού, η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη 13 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ακόμη μια πηγή χρηματοδότησης αποτελεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε περίπτωση που διαπεραστούν τα όποια εμπόδια και προκύψει συμφωνία, η ελληνική πλευρά έχει λαμβάνειν περίπου 3.5 δισεκατομμύρια ευρώ, οι καταβολές των οποίων έχουν καθυστερήσει, ενώ δεν είναι απίθανο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επισπεύσει και την έβδομη και όγδοη δόση, αντίστοιχα, που κανονικά προορίζονταν για τις 30 Νοεμβρίου 2014 και 28 Φεβρουαρίου 2015.
Αυτό θα διασφάλιζε στην ελληνική πλευρά περίπου ακόμη 5,3 δισ. ευρώ.
Τα υπόλοιπα χρήματα που θα μπορέσει να εξασφαλίσει η ελληνική πλευρά αφορούν την τελευταία δόση από την οικονομική βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που θα αποφέρει 1.8 δισ. ευρώ, αφήνοντας ένα κενό μόλις 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πιστεύεται πως δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την χώρα.
Το δημοσίευμα ενασχολείται και με τα ρίσκα που διαφαίνονται για το μέλλον του ελληνικού κράτους, σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά δεν μπορέσει να εξασφαλίσει κάποιον συμβιβασμό και δεν μπορέσει να καταβάλλει εγκαίρως την δόση.
Εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα «έπαυε» την ρευστότητα της χώρας, γεγονός που θα γονάτιζε τον τραπεζικό τομέα. Τότε, οι πιθανότητες θα ήταν πολλές, για ανάγκη επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.
Επίσης, καθώς η τετράμηνη παράταση λήγει στα τέλη Ιουνίου, υπογραμμίζεται η ανάγκη περαιτέρω διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης στο μέλλον, για συμβιβασμούς και μεταρρυθμίσεις.
Τέλος, σημειώνεται και το πολιτικό ρίσκο που είναι πιθανό να προκύψει, κατά τους προσεχείς, κρίσιμους μήνες με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να ανταποκριθεί στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, τον Αντώνη Σαμαρά να προσανατολίζεται στην προάσπιση της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, και τα περιθώρια πολιτικής αστάθειας που είναι πιθανό να προκύψουν.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Είπαν «όχι» στη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό


diamarturia-gia-ti-diki-tis-xrusis-augis-ston-korudallo
Δεκάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού με βασικό αίτημα να μη γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου στις εκεί δικαστικές φυλακές.
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σε χαιρετισμό του επανέλαβε το πάγιο αίτημα για απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να γίνει στον «τόπο του εγκλήματος», στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και έγιναν οι επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης χαιρέτισε τη συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετή η στήριξη του αιτήματος από τους υπουργούς, αλλά υπάρχει απαίτηση για αλλαγή της απόφασης.
Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν, επίσης, οι βουλευτές Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και οι Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) και Νίκος Ορφανός (Ποτάμι) ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά Νίκος Βαρδουνιώτης, ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας Δημήτρης Κρατημένος, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κορυδαλλού θα έχει συναντήσεις τις επόμενες μέρες με στόχο την έγκαιρη αλλαγή της αίθουσας της δίκης, προτείνοντας το Εφετείο Αθηνών.
Η επόμενη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στις 20 Απριλίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους ετοιμάζουν και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Read more...

Κίνημα: «Πλημμυρισμένο» στην ασάφεια το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

kidiso

Την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ είναι γεμάτο ασάφειες και γενικότητες για τα ουσιώδη εξέφρασε με ανακοίνωση του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, προσθέτοντας ότι «όλα παραπέμπονται στο μέλλον και τις εξουσίες του αρμόδιου υπουργού και ενός πανίσχυρου και πρακτικά ανέλεγκτου διευθύνοντος συμβούλου».
Παράλληλα, παρατηρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη, ούτε πρακτική δέσμευση για δημόσια και κοινωνική λογοδοσία, ενώ κάνει αναφορά και στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καταλογίζοντας στην απελθούσα κυβέρνηση «προσχηματικά επιχειρήματα», με βάση τα οποία απολύθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι με «πρωτοφανή κυνισμό».
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σημειώνει ότι το νομοσχέδιο της ΕΡΤ διατηρεί ουσιαστικά τον ισχύοντα νόμο περί ΝΕΡΙΤ, τροποποιώντας μόνο ορισμένες διατάξεις.
«Το νομοσχέδιο της σημερινής Κυβέρνησης για την ΕΡΤ, όφειλε να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και τις αδικίες – πέραν των εργαζομένων», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ και προσθέτει:
«Ταυτόχρονα έπρεπε να θεμελιώνει μια νέα, σύγχρονη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ποιοτικά αναβαθμισμένη, λειτουργικά εύρυθμη, οικονομικά υγιή και κυρίως κομματικά ανεξάρτητη. Με εγγυήσεις και σταθερή λογοδοσία».
Συνεχίζοντας, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κάνει λόγο για «απλή αλλαγή του ονόματος» στα μεγάλα θέματα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά και προχειρότητα και ασάφεια.
«Από το νομοσχέδιο απουσιάζει ό,τι θα αποτελούσε ένδειξη πραγματικού σεβασμού προς τους εργαζόμενους, αλλά και προς τους πολίτες. Η δημοκρατική οχύρωση κι η ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», καταλήγει το το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Θα πληρώσουν (επιτέλους) τα κανάλια...


Κάμερα μπροστά στη ΒουλήΑναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το απόγευμα της Πέμπτης, η απόφαση του υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τα ΜΜΕ Νίκου Παππά με την οποία καλούνται τα κανάλια (εθνικής εμβέλειας και συνδρομητικά) να καταβάλουν...
όσα οφείλουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν. Τις δημόσιες συχνότητες, υπενθυμίζουμε.
Τα χρέη των ΜΜΕ

Τα χρέη των ΜΜΕ | 



Είναι τα ποσά που οφείλουν για τη χρήση των συχνοτήτων και που προκύπτουν σύμφωνα με τη νομοθεσία από το 2% του ετήσιου τζίρου τους - δεν πλήρωναν τα τελευταία χρόνια. Έτσι, απλά. Είναι το «αντάλλαγμα Ελληνικού Δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014».  

Το συνολικό οφειλόμενο ποσό προς το κράτος ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και είναι άμεσα απαιτητό. Είναι 24.150.633,93 € για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (Mega, Σκάι, ΑΝΤ1, Alpha, Μακεδονία κτλ), 16.328.654,38 € για τη συνδρομητική Nova και 291.742,51 € για τον OTE TV.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Read more...

"Περιέχει σοβαρά εσκεμμένα κενά και ελλείψεις"...


Το ΚΚΕ επικρίνει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ...


"Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη δημιουργίας μιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης που θα υπηρετεί πραγματικά την ενημέρωση και...
ψυχαγωγία του λαού, αλλά αντίθετα διατηρεί τη λειτουργία μιας απόλυτα ελεγχόμενης απ' την εκάστοτε κυβέρνηση ραδιοτηλεόρασης, ενώ την ίδια στιγμή περιέχει σοβαρά εσκεμμένα κενά και ελλείψεις στο ζήτημα της αποκατάστασης των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ", αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την ΕΡΤ, ενώ η κυβέρνηση εγκαλείται διότι, όπως αναφέρει και στην περίπτωση της ΕΡΤ εφαρμόζει την πρακτική της αλλαγής ονομάτων και τίτλων, κρατώντας ουσιαστικά την προηγούμενη πολιτική. 

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων για να κρύψει την αθέτηση των όποιων υποσχέσεών της και να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης, φερέφωνο της κυρίαρχης πολιτικής, με τα ίδια ακριβώς προβλήματα, που είχε και η προηγούμενη», αναφέρει το ΚΚΕ. 
Στην ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται πως παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, η ΕΡΤ «δεν αναβιώνει με το σύνολο των υποδομών, προγραμμάτων και λειτουργιών της, καθώς το νομοσχέδιο αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του - ελεγχόμενου από την εκάστοτε κυβέρνηση - διοικητικού συμβουλίου ν' αποφασίζει τι και πως θα λειτουργεί, ενώ δεν καταργείται η ΚΥΑ που «έκλεισε» την ΕΡΤ, συνεπώς και όλα τα δυσμενή μέτρα που αυτή συνεπαγόταν. Αυτά δημιουργούν σοβαρά ζητήματα κινητικότητας και δυσμενών συνεπειών σε βάρος των εργαζομένων».

«Με το νομοσχέδιο δεν αποκαθίστανται όλοι οι εργαζόμενοι (όπως οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου) δεν εξασφαλίζονται θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οι αποδοχές τους θα καθορίζονται με βάση «μνημονιακούς» εφαρμοστικούς νόμους, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω μειώσεις. Επίσης, μια σειρά εργασιακά ζητήματα παραπέμπονται στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων», αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή διατηρείται η δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων πολλών ταχυτήτων που θα βρίσκονται σε διαρκή εργασιακή και άρα και πολιτική ομηρία».

Το ΚΚΕ, επίσης, αναφέρει ότι με την επίκληση της δέσμευσης για ετήσιους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δίνεται η δυνατότητα για νέες μειώσεις σε δικαιώματα εργαζομένων και λειτουργικές ανάγκες της ΕΡΤ και παράλληλα η δυνατότητα στο ΔΣ να αυξάνει το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΡΤ πρέπει να είναι πλεονασματική και να συμβάλλει στον κρατικό προϋπολογισμό. 

Το ΚΚΕ προσθέτει ότι δεν αναφέρεται τίποτα για τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ που περιήλθαν στο ΤΑΙΠΕΔ και ότι προβλέπεται η ανάθεση έργου, που «παραπέμπει σε συμπράξεις με ιδιώτες επιχειρηματίες, εργολαβίες και εξωτερικές παραγωγές», υπενθυμίζει ότι τέτοιες πρακτικές είχαν καταδικαστεί από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και αναφέρει στη συνέχεια ότι «αντί να καταργηθούν όλα αυτά, η κυβέρνηση μιλάει στο νομοσχέδιο γενικόλογα για «προνόμια», αναπαράγοντας όλη την προπαγάνδα ενοχοποίησης των εργαζομένων».

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για δήθεν «ανεξάρτητη» και «πολυφωνική» ΕΡΤ αποδεικνύονται λόγια του αέρα, αφού το ΔΣ της νέας εταιρείας θα είναι ελεγχόμενο από την εκάστοτε κυβέρνηση, με τη δυνατότητα που δίνεται στον αρμόδιο υπουργό και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να διορίζουν την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ. Ενώ ο λεγόμενος «κοινωνικός έλεγχος» είναι το φύλλο συκής», αναφέρει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι και η νέα ΕΡΤ θα λειτουργεί στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς των ΜΜΕ, ως ιδεολογικός μηχανισμός του αστικού κράτους κι αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής».

«Το ΚΚΕ διεκδικεί την πλήρη αποκατάσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ και της κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Η ΕΡΤ έχει δυνατότητες να αξιοποιήσει και να στηριχτεί στα μέσα και το προσωπικό της, σε διαφορετική οργάνωση και λειτουργία, για να υπηρετήσει πραγματικά το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, αλλά και για να στηρίξει την πολύμορφη πολιτιστική, καλλιτεχνική δημιουργία και την ψυχαγωγία του λαού. Αυτή η διεκδίκηση πάει χέρι χέρι με τον αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος...
newsbeast.gr

Read more...

Αφέθηκαν οι 4 σωφρονιστικοί που είχαν αναλάβει τη φύλαξη της Σταμάτη...


Αφέθηκαν οι 4 σωφρονιστικοί που είχαν αναλάβει τη φύλαξη της ΣταμάτηΕλεύθεροι αφέθηκαν απο το Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατούνταν οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που...
εκτελούσαν σε βάρδιες τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον εισαγγελέα Εφετών Γρ. Πεπόνη που χειρίζεται την έρευνα για την απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά από συνεννόηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς συμφώνησαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων από τη στιγμή που διενεργείται και προκαταρκτική εξέταση για το ίδιο ζήτημα.

Έτσι οι υπάλληλοι αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί προχώρησαν σε αυτοψία των χώρων του ΨΝΑ Δρομοκαϊτειου προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο η καταδικασθείσα σε πολυετή ποινή κάθειρξης κατάφερε να διαφύγει...
Άννας Κανδύλη
enikos.gr

Read more...

Τέσσερις συλλήψεις, για την απόδραση της Σταμάτη....


'Αφησε γράμμα,ξεκλείδωσε και έφυγε από το Δρομοκαϊτειο - BINTEO
Συνολικά τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι - οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο- συνελήφθησαν από την ασφάλεια δυτικής Αττικής που...
διενεργεί την προανάκριση για την απόδραση στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας και σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία, για απελευθέρωση κρατουμένου.

Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, πιθανότατα σήμερα. Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 
 
 

Read more...

Έκκληση Άκη στη Βίκυ: Σε παρακαλώ γύρνα πίσω...


Έκκληση Άκη στη Βίκυ: Σε παρακαλώ γύρνα πίσω
Μητέρα Β. Σταμάτη: Το παιδί είναι μαζί μας, δεν ξέρω τι είναι αυτά που λέγονται...
Συντετριμμένος και ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έπειτα από την κίνηση της συζύγου του να δραπετεύσει από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη. Ο πρώην υπουργός φοβάται ακόμα και για...
τη ζωή της καθώς η κατάστασή της υγείας της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. 



Όπως δήλωσε ο ίδιος στο protothema.gr μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Νικολάου «είμαι πολύ στεναχωρημένος και φοβάμαι μην αυτοκτονήσει. Κάνω έκκληση να γυρίσει πίσω και να σκεφτεί πρωτίστως το παιδί μας». 

Ο ίδιος σύμφωνα με τον δικηγόρο κάνει την δική του έρευνα μέσα από τη φυλακή για να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και πού μπορεί να έχει πάει.

Μητέρα Βίκυς Σταμάτη: Το παιδί είναι μαζί μας, δεν ξέρω τι είναι αυτά που λέγονται

Σύγχυση έχει προκληθεί από μία πληροφορία που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και αναφέρει πως ο 8χρονος γιος της κυρίας Σταμάτη είναι άφαντος. Το protothema.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γιαγιά του γιου του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, και η κυρία Γεωργία Σταμάτη διέψευσε κατηγορηματικά όσα ακούγονται: «Το παιδί είναι μαζί μου. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά που ακούγονται» είπε. 


«Φοβάμαι ότι η κόρη μου κινδυνεύει. Μίλησα χθες το απόγευμα μαζί της και ήταν στενοχωρημένη και απογοητευμένη. Είχε να μιλήσει δύο μήνες με το παιδί της. Φοβάμαι μήπως κάνει κάτι κακό», είπε η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη. 

πηγη protothema.gr

Read more...

Τσίπρας για την Υγεία: Δωρεάν πρόσβαση και περίθαλψη για όλους ...


Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Υγείας – Ξεκινά με 4.500 προσλήψεις - Media
Ενίσχυση δομών με 4.500 προσλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)....
 Εργαζόμαστε εντατικά για να ανατρέψουμε το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επισκεψη του στο υπουργείο Υγείας και μίλησε αναλυτικά για το...
κυβερνητικό σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις "απορρύθμισης και διάλυσης" που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν είχαν στόχο το ιδιωτικό κεφαλαιο να εισβάλει στη δημόσια υγεία, οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των δομών με ανθρώπινο δυναμικό. Ανακοίνωσε, καταχειροκρτούμενος, την πρόσληψη 4.500 εξειδικευμένου προσωπικού για την Υγεία.

   
Βασικά σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού:


-Είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε απτά, συγκεκριμένα αποτελέσματα καθώς διαθέτουμε την αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα 
-Ηλεκτρονικό σύστημα καταπολέμησης της διαφθοράς στο σύστημα Υγείας 
 -Η αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΕΟΦ άμεση προτεραιότητα 
-Διάλογος για αξιοποίηση στρατιωτικών νοσοκομείων στο δημόσιο σύστημα υγείας 
-Δωρεάν πρόσβαση και περίθαλψη για όλους τους πολίτες
- Επεξεργαζόμαστε κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στην Υγεία
 - Ενίσχυση προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας 
-Πρωταρχικός στόχος η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ 
-Πρόσληψη 4.500 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού στην Υγεία 
-Προτεραιότητα η ενίσχυση των δομών με ανθρώπινο δυναμικό 

Read more...

Δύο συλλήψεις υπόπτων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»...



Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα για τη σύλληψη ενός 27χρονου Αλβανού και μιας 24χρονης ομοεθνούς του, οι οποίοι...
κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για κατοχή καλάσνικοφ, το οποίο η αστυνομία ισχυρίζεται ότι προόριζαν για εξοπλισμό των «Πυρήνων». Η αστυνομία διαρρέει επίσης ότι τα δύο αυτά άτομα είχαν επικουρικό ρόλο στο προπαρασκευαστικό στάδιο του σχεδίου Γοργοπόταμος για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

left.gr

Read more...

Συνελήφθησαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι...


Συνελήφθησαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη
ΦΩΤΟ από το δωμάτιο της Σταμάτη, λίγες ώρες μετά την απόδραση της...
Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οδηγήθηκαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της κυρίας Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου...
νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα. 

Οι φρουροί συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου και το αδίκημα είναι αυταπάγγελτο...

ΦΩΤΟ από το δωμάτιο της Σταμάτη, λίγες ώρες μετά την απόδραση της


Αυτό είναι το δωμάτιο που ζούσε η Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, όπως ακριβώς το άφησε πριν δραπετεύσει.


πηγη protothema.gr

Read more...

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ...


 
Κλειστή η Πατησίων...

NEA ANAΡΤΗΣΗ 

Ενταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Πατησίων, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη. 
Ομάδα νεαρών έχει...
βάλει φωτιά σε δύο κάδους, ενώ η κυκλοφορία στην Πατησίων έχει διακοπεί...

πηγη φωτό @Lihtenvalner




Read more...

Απέδρασε, παίρνοντας μαζί όλα της τα πράγματα...


Ποια είναι η Βίκυ Σταμάτη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της, όσο και για τον εντοπισμό των ανθρώπων που ενδεχομένως της παρείχαν βοήθεια για να αποδράσει.

Νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως...
το λουκέτο της μπαλκονόπορτας στο δωμάτιο της κυρίας Σταμάτη δεν είχε ίχνη παραβίασης, κάτι που στρέφει τις έρευνες στο ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιος που βοήθησε την σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου. 

Μάλιστα για συνεργό είχε κάνει λόγο το πρωί ο πρόεδρος του ψυχιατρείου ο οποίος επεσήμανε ότι είναι πιθανό να είχε βοήθεια για να αποδράσει και ότι στην μπαλκονόπορτα από όπου έφυγε υπάρχει λουκέτο.

Σημειώνεται ότι η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο. Η Βίκυ Σταμάτη έφυγε παίρνοντας όλα της τα πράγματα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετων, Ισίδωρος Ντογιακος, μετά απο εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διέταξε εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών και τη διακρίβωση των συνθηκών της απόδρασης. Παράλληλα διατάχθηκε και κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα απο το υπουργείο Δικαιοσύνης για τυχόν ευθύνες των φρουρών που είχαν την ευθύνη της φύλαξης της Βίκυς Σταμάτη.

Μάλιστα δύο φρουροί έχουν ήδη συλληφθεί.

Η απόδραση διαπιστώθηκε τα χαράματα της Πέμπτης, κατά την αλλαγή της βάρδιας των φρουρών. 

Ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, όπως επίσης η μητέρα και ο αδελφός της, απηύθυναν έκκληση «να γυρίσει αμέσως» στο παιδί της, ενώ η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της.


Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος μίλησε μαζί της για τελευταία φορά γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, δεν έκρυψε τους φόβους του για τις τάσεις αυτοκτονίας της.

«Ηταν απογοητευμένη. Με ευχαρίστησε και μου είπε ότι δεν θα πεθάνει στο Δρομοκαΐτειο, εγκαταλελειμμένη και σαν τρελή, θα είναι κοντά στο παιδί της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

πηγη newsbeast.gr

Read more...

Εντολή προς τον εισαγγελέα Εφετών Έρευνα για την απόδραση της Β.Σταμάτη ζητά η εισαγγελέας Αρείου Πάγου


Έρευνα για την απόδραση της Β.Σταμάτη ζητά η εισαγγελέας Αρείου Πάγου
H Βίκυ Σταμάτη απέδρασε από το Δρομοκαϊτειο τα ξημερώματα της Πέμπτης   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

Με έγγραφό της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο (στο οποίο επισυνάπτονται σημερινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο), η κ. Κουτζαμάνη ζητά να αναλάβει εισαγγελέας εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου και τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξη της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων.

Η εισαγγελέας ζητά να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Ο κ. Ντογιάκος πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» μαζί με τον Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί πήγαν στο Νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο που κατάφερε η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου να διαφύγει.

Με εντολή των Εισαγγελικών λειτουργών αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις σωφρονιστικοί που συνελήφθησαν νωρίτερα ως υπεύθυνοι για την επιτήρηση της κρατούμενης νοσηλευομένης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατεπείγουσα έρευνα που διενεργείται ώστε να εντοπιστεί κάθε υπεύθυνος.

Έτσι κρίθηκε ότι δεν υφίστανται λόγοι για την εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus A320...


Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus A320Ύστερα από εννέα ημέρες ερευνών εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Germanwings, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Βάση αυτού, οι...
αρχές θα μπορέσουν να ρίξουν «φως» στην υπόθεση συντριβής του αεροσκάφους και να αντλήσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις αποκαλύψεις του πρώτου μαύρου κουτιού, οι οποίες θέλουν τον συγκυβερνήτη, Αντρέας Λουμπιτς, να ρίχνει σκόπιμα το αεροπλάνο.

Το BBC αναφέρει πως εντοπίστηκε και η κάρτα μνήμης, η οποία ενδέχεται να έχει καταγράψει τις τεχνικές λεπτομέρειες της πτήσης όπως τη θέση του αεροσκάφους, την ταχύτητα και την πορεία.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, τα θύματα, που βρήκαν τραγικό θάνατο ήταν 72 Γερμανοί, 47 Ισπανοί, τρεις Αργεντίνοι, δύο Αυστραλοί, ένας Βέλγος, ένας κάτοικος Ακτής Ελεφαντοστού, δύο Κολομβιανοί, ένας Δανός, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, δύο Ιάπωνες, τρεις υπήκοοι Καζακστάν, ένας Μεξικανός, ένας Μαροκινός, ένας Ολλανδός, τρεις Αμερικανοί και ένας κάτοικος Βενεζουέλας.

Πέντε θύματα είχαν διπλή υπηκοότητα με 4 Ισπανούς και ένα επιβάτη από τη Βενεζουέλα και τη Χιλή.

Την ίδια ώρα, αρχισυντάκτης της Bild με δηλώσεις του στο CNN, περιγράφει φρικιαστικές λεπτομέρειες από βίντεο-ντοκουμέντο, που φέρεται να έχει η εφημερίδα στα χέρια της, το οποίο αποκαλύπτει την κατάσταση που επικρατούσε στην καμπίνα επιβατών κατά τη διάρκεια της πτώσης...
iefimerida.gr

Read more...

Σοκ στην τεχνική σχολή ΟΑΕΔ στο Ρέντη...


Alert! Σοκ στην τεχνική σχολή ΟΑΕΔ στο Ρέντη: 20χρονη μαθήτρια μαχαίρωσε τρεις συμμαθητές της 20χρονη μαθήτρια μαχαίρωσε τρεις συμμαθητές της...


Μαθήτρια σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις συμμαθητές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, σύμφωνα με...
τις πρώτες πληροφορίες. 

Η μαθήτρια είναι ηλικίας 20 ετών και επιτέθηκε σε τρεις συμμαθήτριές της, δύο αλλοδαπές και μία Ελληνίδα, ενώ ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, η 20χρονη επιτέθηκε στις συμμαθήτριές της μέσα στην αίθουσα διδασκαλείας της νοσηλευτικής σχολής, όπου σπουδάζουν...
protothema.gr

Read more...

Στάση Εργασίας ΙΑΣΩ

Στάση εργασίας αποφάσισε σήμερα το σωματίο εργαζομένων του μαιευτερίου ΙΑΣΩ είναι 11:00-14:00λόγω μη καταβολης του μισθού του Μαρτιου 2015.


Read more...

Αύριο στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Απολογούνται οι πρώτοι για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο


Τελικά, η σημαντική ημέρα για τις δικαστικές εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι η σημερινή (όπως είχε προγραμματιστεί), αλλά αύριο Πέμπτη.
ball1
Από το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς ήταν προγραμματισμένο να περάσουν την Τετάρτη οι πρώτοι εκ των κατηγορουμένων για τις πρώτες απολογίες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτές θα ξεκινήσουν τελικά την Πέμπτη.
Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης είχε να τακτοποιήσει την Τετάρτη μία άλλη σημαντική υπόθεση, για αυτό οι απολογίες πήραν παράταση. Οι πρώτοι τέσσερις κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Πέμπτη (2/4) και ακόμη τέσσερις την Παρασκευή (3/4).
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Καταργήθηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία


Καταργήθηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία

Αθήνα
Μία προαναγγελθείσα εξαγγελία υλοποιήθηκε και επισήμως από το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία με την υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Δ.Μάρδα, Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του υπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Όπως αναφέρεται, «καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση "Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων" στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11.09.2002 (ΦΕΚ 1223/Β') κοινής υπουργικής απόφασης Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες, όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Το τελευταίο διάστημα πάντως είχε ατονήσει το μέτρο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το ΦΕΚ φαίνεται ότι απλώς επισημοποίησε την απόφαση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...