Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Εντολή προς τον εισαγγελέα Εφετών Έρευνα για την απόδραση της Β.Σταμάτη ζητά η εισαγγελέας Αρείου Πάγου


Έρευνα για την απόδραση της Β.Σταμάτη ζητά η εισαγγελέας Αρείου Πάγου
H Βίκυ Σταμάτη απέδρασε από το Δρομοκαϊτειο τα ξημερώματα της Πέμπτης   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

Με έγγραφό της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο (στο οποίο επισυνάπτονται σημερινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο), η κ. Κουτζαμάνη ζητά να αναλάβει εισαγγελέας εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου και τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξη της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων.

Η εισαγγελέας ζητά να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Ο κ. Ντογιάκος πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» μαζί με τον Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί πήγαν στο Νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο που κατάφερε η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου να διαφύγει.

Με εντολή των Εισαγγελικών λειτουργών αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις σωφρονιστικοί που συνελήφθησαν νωρίτερα ως υπεύθυνοι για την επιτήρηση της κρατούμενης νοσηλευομένης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατεπείγουσα έρευνα που διενεργείται ώστε να εντοπιστεί κάθε υπεύθυνος.

Έτσι κρίθηκε ότι δεν υφίστανται λόγοι για την εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: