Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους λόγω πλειστηριασμώνΠοιους θα προστατεύει σχετική ρύθμιση μετά την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους
Στην άρση της αναστολής των πλειστηριασμών από 1/1/2014 κατέληξαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και οι επικεφαλής της τρόικας, κρίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υποχρεώσουν όσους δανειολήπτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το κάνουν, να προσέλθουν στα γκισέ των τραπεζών.
Ωστόσο, πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η περίοδος απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση θα προβεί στη θέσπιση μιας ρύθμισης, βάσει της οποίας θα υπάρξει πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών που θα αποδεικνύεται ότι έχουν πραγματική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο την άρση του προστατευτικού καθεστώτος σε «μερική απελευθέρωση».
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το καθεστώς προστασίας εξετάζεται να υπαχθούν και μικροεπιχειρηματίες που έχουν υποθηκεύσει την πρώτη κατοικία τους, λαμβάνοντας επιχειρηματικά δάνεια.
"Στόχος τα μεγάλα δάνεια"
Τα παραπάνω προκύπτουν από τις χθεσινές δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης, που έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση της πολιτικής του ηγεσίας με τους επικεφαλής της τρόικας.
Αν και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην υπάρξει ουδεμία διαρροή του τελικού σχεδίου έως τα τέλη του Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι προστατευμένοι από τους πλειστηριασμούς, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, θα είναι μόνο όσοι τεκμαίρεται ότι έχουν πραγματική αδυναμία.
Ανακοινώνοντας τη «συμφωνία» με την τρόικα για τη μη διαρροή των σχεδιασμών, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία θα αποκαλυφθούν».
Το ίδιο στέλεχος, αρνούμενο να παράσχει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρέπεμψε τους εκπροσώπους του Τύπου στη δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στις 22 Αυγούστου είχε πει: «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξαιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα.
Η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».
Εύλογη, ωστόσο, είναι η απορία για το ποιοι δανειολήπτες χαρακτηρίζονται ως «μεγάλα ψάρια» από το υπουργείο Ανάπτυξης και την τρόικα, αλλά και για το ποιοι θα χαρακτηριστούν και νομοθετικά ως «φτωχοί».
Με δεδομένο ότι χθες η τρόικα δεν ενέκρινε την πρόταση του υπουργείου για τον ορισμό των «αποδεκτών δαπανών διαβίωσης», οι οποίες -σύμφωνα με το υπουργείο και την ΕΛ.ΣΤΑΤ.- για μια τετραμελή οικογένεια ανέρχονται στα περίπου 1.000 ευρώ, φαίνεται ότι ως «μεγάλα ψάρια» θα χαρακτηριστούν και χαμηλά εισοδήματα.
Διάσταση για τις εμπορικές μισθώσεις
Αναφορικά με το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, χθες, επανεπιβεβαιώθηκε η διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και της τρόικας, με το πρώτο να προτείνει τη μη μεταβολή των υφιστάμενων μισθώσεων, αλλά η απελευθέρωση να αφορά μόνο τις νέες και την τρόικα να ζητεί την πλήρη απελευθέρωση (υφιστάμενων και νέων).
Πλέον η απόφαση για το θέμα αυτό μετατίθεται σε ανώτατο επίπεδο, δηλαδή στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι χθες, όπως επισημάνθηκε και από κύκλους του υπουργείου, δεν έγινε καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης για τις επαγγελματικές μισθώσεις και για το λόγο αυτό δεν είχε κληθεί να παραβρεθεί στη συνάντηση ο αρμόδιος για το θέμα γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός.
Επί της εξέλιξης αυτής τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «θα ήταν ενθαρρυντικό το υπουργείο Ανάπτυξης να επεδείκνυε την ίδια ζέση που επέδειξε με το ζήτημα των Κυριακών και στο φλέγον θέμα για όλους τους εμπόρους των εμπορικών μισθώσεων και της επαγγελματικής στέγης.
Η επιλεκτική ευαισθησία φανερώνει πολιτικές προτεραιότητες που πραγματικά απογοητεύουν τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Το υπουργείο οφείλει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, να αρνηθεί την καταστροφική επιλογή της πλήρους απελευθέρωσης και της κατάργησης και να υπερασπιστεί με σθένος τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για τις επαγγελματικές μισθώσεις, σύμφωνα με τις προτάσεις μας».
Κατά τα λοιπά, πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τρόικα συμφώνησαν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης του ΟΟΣΑ για τα εμπόδια στον ανταγωνισμό θα παρουσιαστούν από τον επικεφαλής του Οργανισμού, Ανχελ Γκουρία, στις 27 Νοεμβρίου.
Επίσης, η τρόικα ενημερώθηκε για τη στρατηγική για τα logistics και την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα.

Read more...

Αποχωρεί από την Αθήνα ο ξενοδοχειακός κολοσσός MarriottΟ λόγος της αποχώρησης είναι η αδυναμία συμφωνίας για ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας που λήγει στο τέλος του χρόνου
Από τις 31 Δεκεμβρίου η αλυσίδα Μarriott Ιnternational δεν θα στεγάζεται στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott στη Λ Συγγρού, καθώς ο κολοσσός σταματά τη συνεργασία του με την Αθήνα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Μariott στην ιστοσελίδα της, από τις 31 Δεκεμβρίου το ξενοδοχείο δεν θα λειτουργεί πλέον ως Marriott και βεβαίως δεν δέχεται κρατήσεις πέραν αυτής της ημερομηνίας.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο λόγος της αποχώρησης είναι η αδυναμία συμφωνίας για ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας που λήγει στο τέλος του χρόνου.

Read more...

Εντολή Βρυξελλών: Από το 2016 οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτωνΟ Όλι Ρεν αποκάλυψε το πότε θα ισχύουν οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στην Ελλάδα. Διαβάστε γιατί θα υπάρξει αναβολή στην απόφαση
Από το 2016 θα ισχύσουν οι νέες αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με απάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή της Ομάδας "Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη", Θόδωρου Σκυλακάκη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Όλι Ρεν δήλωσε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , η απάντηση του κ.Ρεν υπήρξε η εξής: "Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016".
Σε σχετική δήλωσή του ο κ.Σκυλακάκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι "η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής γίνεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις και αποδεικνύει δυστυχώς ότι τόσο η ελληνική πλευρά, που προφανώς έχει συμφωνήσει με την απόφαση αυτή, όσο και η ευρωπαϊκή, αδιαφορούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές όταν θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ευκολότερα φόρους, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την πιο ακραία, παράλογη και παράνομη φορολογία, όπως είναι η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

STOP σε εισαγωγές και χειρουργεία στο Αττικό λόγω έλλειψης χρημάτων!...


Την ώρα που ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλά για τον περιορισμό των δαπανών στα Νοσοκομεία το 2013 και ετοιμάζει νέο "τσεκούρι" στο...
πρόγραμμα προμηθειών του 2014 φαίνεται ότι αυτό οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας κρίσιμων υπηρεσιών των Νοσοκομείων.

Το έγγραφο της Διοίκησης του Αττικού Νοσοκομείου προς τους Διευθυντές των Κλινικών και τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίες να σταματήσουν τις εισαγωγές και τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω οικονομικής αδυναμίας, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν έστω και τα επείγοντα περιστατικά αποδεικνύει ότι αυτή η πολιτική οδηγεί τα Νοσοκομεία σε διάλυση και κατάρρευση.

Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι τα περισσότερα Νοσοκομεία έχουν υπερβεί σε δαπάνες στους περισσότερους κωδικούς και γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες με μεγάλες περικοπές σε κρίσιμους τομείς για να διασφαλίσουν την ελάχιστη λειτουργία. Οι περικοπή κατά 20-40 % του προγράμματος προμηθειών του 2014 θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού υπηρεσιών και ίσως και των ίδιων των Νοσοκομείων.

Τη διάλυση των Νοσοκομείων η μνημονιακή κυβέρνηση και ο Υπ. Υγείας την χαρακτηρίζει ως νοικοκύρεμα.

Πιάσαμε πάτο λοιπόν!

Δείτε το έγγραφο της Διοίκησης του Αττικού Νοσοκομείου προς τους Διευθυντές των κλινικών και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας...
left.gr

Read more...

Ο διάσημος γιατρός πρώην ποδοσφαιριστής που κατηγορείται για φοροδιαφυγή 2 εκατ.ευρώ...


 Το ΣΔΟΕ φαίνεται ότι έχει βαλθεί να ξεδιαλύνει το… τοπίο στους Ελληνες γιατρούς και δικηγόρους που φοροδιαφεύγουν. Μετά τον ...
κ.Καπερνάρο το δεύτερο… λαβράκι αφορά διάσημο γιατρό, πρώην ποδοσφαιριστή μεγάλης ελληνικής ομάδας.

Το δεύτερο λαβράκι είναι ο γνωστος γιατρός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου, ο οποίος κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει αποκρύψει εισόδημα 2 εκατ. ευρώ. Ο κ.Νικολάου είναι εκ των ιδιοκτητών του ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ενώ εργάζεται και στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια ως επικεφαλής του ιατρικού τιμ της...
e-reportaz.gr

Read more...

Έρχονται "μπουλντόζες" για 3.000 αυθαίρετα...


Μόνο στη Μύκονο έχουν εντοπιστεί 120 και πλέον ακίνητα...

Πρόκειται για τα αυθαίρετα που χτίστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου του 2011 και τα οποία δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση με αποτέλεσμα το ...
υπουργείο Περιβάλλοντος να... «ζεσταίνει» τις μπουλντόζες.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα δοθεί σε τουριστικές περιοχές όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και Ρόδος.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως μόνο στη Μύκονο έχουν εντοπιστεί 120 και πλέον ακίνητα. Για αυτά και όλα τα υπόλοιπα έχουν εκδοθεί ήδη πρωτόκολλα κατεδάφισης. Συνολικά στην επικράτεια έχουν εκδοθεί μέχρι αυτή την ώρα 3.000 πρωτόκολλα κατεδάφισης...

Read more...

Νέα συνάντηση τη Δευτέρα Απολύσεις και β' κύμα διαθεσιμότητας στη συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικαςΑπολύσεις και β' κύμα διαθεσιμότητας στη συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας
Οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στο υπουργείο τη Δευτέρα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το προσχέδιο για το «δεύτερο κύμα» διαθεσιμότητας (Δεκεμβρίου) και ο κατάλογος των 12.500 δημόσιων υπαλλήλων του «πρώτου κύματος» (Σεπτεμβρίου) βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, το πρωί της Παρασκευής. Νέο ραντεβού ορίστηκε για τη Δευτέρα με τη μνημονιακή υποχρέωση των 4.000 απολύσεων από το Δημόσιο να παραμένει «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει ότι έχει «κλείσει η υπόθεση του πρώτου κύκλου» της διαθεσιμότητας, που περιλαμβάνει και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, παρά τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, τις προσφυγές στη δικαιοσύνη και τις καθυστερήσεις στη σύνταξη της λίστας.   

Οι επιτελείς του υπουργείου θεωρούν ότι δεν είναι πλέον η κινητικότητα τροχοπέδη στις εν γένει διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας. Μάλιστα, προβάλλουν προς επίρρωσιν της συγκρατημένης αισιοδοξίας τους όσα είπε και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά την πρόσφατη  συνέντευξή του στο Mega. Είχε υπογραμμίσει ότι το θέμα της κινητικότητας έχει τελειώσει και ότι αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση να λύσει κατά τις διαπραγματεύσεις είναι η υπόθεση με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).
Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή, τα στοιχεία για το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας δόθηκαν στον εκπρόσωπο της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα Γουές Μακ Γκρου , και, όπως έλεγαν στελέχη του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, κρίθηκαν θετικά.

Τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις
Ωστόσο, δεν είναι ανέφελος ο δρόμος των διαπραγματεύσεων για τη δημόσια διοίκηση. Η ασφυκτική προθεσμία για να υλοποιήσει η κυβέρνηση τη δέσμευσή της για 12.500 «διαθέσιμους» ως τον Δεκέμβριο (πέραν των 12.500 του Σεπτεμβρίου) αλλά και οι 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου προκαλούν «πονοκέφαλο» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως ήδη έχει πει ο κ. Μητσοτάκης για να προχωρήσει η κυβέρνηση στον δεύτερο κύκλο κινητικότητας, θα πρέπει να έχουν εντοπιστεί οι θέσεις που πλεονάζουν και να καταργηθούν, αφού πρώτα έχουν προκύψει τα σχέδια στελέχωσης από όπου θα προέλθουν οι 12.500 προς διαθεσιμότητα εργαζόμενοι. Κι όλα αυτά μέχρι το Δεκέμβριο. Γι αυτό άλλωστε ήδη από την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας είχε ζητήσει δίμηνη παράταση και ακόμη αναμένει απάντηση της τρόικας στο αίτημα αυτό.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ανά χείρας ένα προσχέδιο για το «δεύτερο κύμα», στο οποίο περιγράφονται οι δεξαμενές από όπου θα αντληθούν οι επόμενοι «διαθέσιμοι». Όπως επισημαίνεται από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, οι άλλοι 12.500 ως τέλος Δεκεμβρίου θα προκύψουν κυρίως από τους ΟΤΑ, από τον χώρο της Υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία.  

Ως προς τις απολύσεις, παραμένουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί να καταγραφούν στις 4.000 απολύσεις του 2013 οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, υπάλληλοι από την αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ-ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ, οι επίορκοι, οι συμβασιούχοι των «προσωρινών διαταγών».

Όμως, είναι αβέβαιες οι εξελίξεις, μια και η τρόικα δεν φαίνεται, προσώρας, διατεθειμένη να αποδεχθεί να προσμετρηθούν όλες αυτές οι περιπτώσεις στον κατάλογο των προς απόλυση.

Πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αναφερθεί το τελευταίο διάστημα στην αριθμητική των απολύσεων, σημειώνοντας ότι  2.730  έχουν βρεθεί - 2.000 πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, 500 που έφυγαν για λόγους υγείας και 230 που αποχώρησαν αναγκαστικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων («επίορκοι»). Λείπουν, λέει, 1.270.

Στις απολύσεις προβλέπεται, σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, να οδηγηθούν και εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα τα οποία  εποπτεύονται από υπουργεία, υπηρεσίες του δημοσίου και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.   
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αναλυτικά όλες οι αποδείξεις που περνάνε στην εφορία


apodeixeis1Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βρίσκονται και φέτος αντιμέτωποι με το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων, καθώς θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ.
Αν συλλέξουν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες, δεν έχουν το παραμικρό κέρδος. Αν λείπουν όμως αποδείξεις, απειλούνται με ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς, όπω αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Έθνος».
Ετσι, μέχρι το τέλος του χρόνου περισσότεροι από 3,5 εκατ. φορολογούμενοι έχουν την τελευταία ευκαιρία να μαζέψουν τα πολύτιμα «χαρτάκια». Οχι για να γλιτώσουν φόρο, αλλά για να μην πληρώσουν περισσότερα.
Αυτές είναι οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψετε:
Διατροφή- Ποτά- Καπνικά προϊόντα
Ολα τα τρόφιμα
Ροφήματα
Αναψυκτικά
Χυμοί
Νερό
Κρασιά
Τσιγάρα
Πούρα
Ενδυση- Υπόδηση
Υφάσματα
Ρούχα
Αξεσουάρ ένδυσης
Παπούτσια
Επιδιορθώσεις υποδημάτων
Μεταποίηση ρούχων
Καθαρισμός ενδυμάτων
Επισκευή και συντήρηση οικίας
Υλικά οικοδομής όπως χρώματα ή στόκος
Εργασίες υδραυλικού
Εργασίας ηλεκτρολόγου
Κλειδαράς
Εργασίες ελαιοχρωματιστή
Είδη νοικοκυριού
Επιπλα
Φωτιστικά
Διακοσμητικά
Χαλιά- Μοκέτες
Υφάσματα Κουρτίνας
Ριχτάρια
Στρώματα
Μαξιλάρια
Σεντόνια
Κουβέρτες
Ηλεκτρικές συσκευές
Μικρές οικιακές συσκευές
Επισκευή ηλεκτρικών συσκευών
Πιάτα- Μαχαιροπίρουνα
Υαλικά
Σκεύη Κουζίνας
Εργαλεία
Είδη κηπουρικής
Εξαρτήματα
Είδη καθαρισμού
Οικιακές υπηρεσίες
Φύλαξη και καθαρισμός χαλιών
Μεταφορές
Ανταλλακτικά αυτοκινήτου
Ελαστικά
Λιπαντικά
Πυροσβεστήρες
Καύσιμα
Σέρβις αυτοκινήτου- μοτοσικλέτας
Πλύσιμο αυτοκινήτου
Βαφή αυτοκινήτου
Βουλκανιζατέρ
Μίσθωση ταξί
Μεταφορές πραγμάτων
Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες
Ράδιο- CD
Τηλεοράσεις
Δορυφορική κεραία
Αποκωδικοποιητής
Συσκευή GPS
Ψηφιακή κορνίζα
Φωτογραφική μηχανή
Βιντεοκάμερες
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Επισκευές οργάνων
Μουσικά όργανα
Μεγάλα είδη αναψυχής
Μέσα εγγραφής ήχου- εικόνας
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Παιχνίδια
Είδη άθλησης
Ανθη
Τροφές και είδη για κατοικίδια ζώα
Κτηνιατρικές υπηρεσίες
Εισιτήρια αθλητικών δραστηριοτήτων
Γυμναστήρια
Σχολές χορού
Ωδεία
Μαθήματα ποδοσφαίρου- μπάσκετ
Μαθήματα κολύμβησης
Λούνα παρκ
Internet Cafe
Κινηματογράφος
Θέατρα
Μουσεία
Εκτυπώσεις φωτογραφίας
Ενοικιάσεις DVD
Βιβλία
Εφημερίδες
Περιοδικά
Γραφική Υλη
Σχολικά είδη
Πακέτο διακοπών
Εκπαίδευση
Δίδακτρα νηπιαγωγείου- δημοτικού
Δίδακτρα γυμνασίου-λυκείου
Δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών
Εστιατόρια- Καφέ- Ξενοδοχεία
Εστιατόρια
Ταβέρνες
Ζαχαροπλαστεία
Καφενεία
Μπαρ
Νυχτερινά κέντρα
Εξοδα ξενοδοχείων
Διάφορα αγαθά- υπηρεσίες
Κουρεία- Κομμωτήρια
Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή
Πιστολάκι μαλλιών
Είδη ατομικής φροντίδας
Κοσμήματα- Ρολόγια
Είδη ταξιδιού
Είδη καπνιστού
Παιδικό καροτσάκι
Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου
Βρεφονηπιακοί σταθμοί
Οίκοι ευγηρίας
Βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι
Τραπεζικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες χρηματιστών
Υπηρεσίες συμβούλων φορολογίας
Δικηγόροι
Εξοδα θρησκευτικών τελετών (κηδείες)
Υπηρεσίες μεσιτικών γραφείων
Αγγελίες σε εφημερίδες
Φωτοτυπίες

ΠΗΓΗ: ysterografa.gr

Read more...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγνωστος μαχαίρωσε γραμματέα του πρωτοδικείου στην Ευελπίδων


evelpidon600Άγνωστος μαχαίρωσε γραμματέα ανακρίτριας στο κτίριο 10 του Πρωτοδικείου Αθηνών στην οδό Ευελπίδων, όπου στεγάζονται τα ανακριτικά γραφεία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη. Άνδρες της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το κτίριο.
Στο σημείο βρίσκονται τραυματιοφορείς και η υπάλληλος μεταφέρεται άμεσα σε νοσοκομείο. Το μαχαίρι πέρασε από τον έλεγχο της αστυνομίας στις πύλες των δικαστηρίων παρότι είναι αυστηρός.
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Read more...

Βρούτσης: «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων»


vroutsis_athenspress.gr_Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε πως «Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις στα ευγενή ταμεία».
Ο υπουργός συμπλήρωσε πως οι απαραίτητες ρυθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί από το νόμο Πετραλιά, ο οποίος προβλέπει μείωση στο μισθολογικό κόστος των ταμείων μέχρι το 2020, ενώ δεν διευκρίνισε τον τρόπο που αυτό θα πραγματοποιηθεί. «Είναι στη δική μας επιλογή και δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η μείωση των συντάξεων αυτών των Ταμείων».
Πληροφορίες ήθελαν η μείωση των συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, ακόμα και για τους ήδη συνταξιούχους, να βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και να προκρίνεται από την πλευρά της τρόικας, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014, συμπληρωματικά με τα άλλα μέτρα που εισηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τα οποία έχουν στο επίκεντρό τους την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα από το υπουργείο, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη μεταρρύθμιση», η οποία δεν έχει «καμία σχέση με την τρόικα».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων επανέλαβε: «Ούτε στις προθέσεις μας είναι ούτε θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»

Read more...

Σταϊκούρας: Από την Παρασκευή θα αρχίσει η προκαταβολή σύνταξης στους δικαιούχους του Δημοσίου


staikourasΣε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης που νομοθετήθηκε στα τέλη του Απριλίου του 2013, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σε ανακοίνωση του, ο Χρήστος Σταικούρας διευκρινίζει πως την Παρασκευή θα λάβουν την προκαταβολή σύνταξης για τον Νοέμβριο 10.898 υπάλληλοι του Δημοσίου από τους 11.112 οι οποίοι αποχώρησαν από την υπηρεσία τους την 1η Μαρτίου του 2013 και μετά. Η προκαταβολή σύνταξης, καλύπτει το 65% της οριστικής σύνταξης που θα λάβει ο δικαιούχος.
Σύμφωνα με το Υπουργείο «η εφαρμογή του μέτρου διευθετεί το διαχρονικό πρόβλημα της σειράς της απονομής της σύνταξης και του μισθοδοτικού κενού που αντιμετώπιζαν οι εξερχόμενοι από το Δημόσιο μέχρι τον οριστικό κανονισμό της σύνταξης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διευθέτησαν, εν πολλοίς, τις εκκρεμείς αιτήσεις από την περίοδο πριν από το Μάρτιο του 2013 με αποτέλεσμα να συντμηθεί ο χρόνος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει περιοριστεί σε 2-3 μήνες για τους στρατιωτικούς και υπαλλήλους σωμάτων ασφαλείας, σε 4-5 μήνες για τους πολιτικούς υπαλλήλους και σε περίπου 6 μήνες για τους υπαλλήλους ΝΠΔΔ και ειδικών κατηγοριών. Δηλαδή, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, στους 4-5 μήνες από 11 – 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012. Κατά το επόμενο διάστημα, ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί περαιτέρω».
Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει: «Στο κοινωνικά ευαίσθητο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το καλοκαίρι του 2012, τέθηκε στόχος η προώθηση της εξυγίανσης, της διαφάνειας και της αποτελεσματικής διαχείρισης της διαδικασίας απονομής των συντάξεων. Με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και διοικητικές πράξεις, πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών, έχει επιτευχθεί καλή προσέγγιση του στόχου. Η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα, απτά και αντανακλούν στην καθημερινότητα των πολιτών».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Read more...

Πρόταση δυσπιστίας: «Παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ


dhmar«Παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Αρχισαν οι κόντρες στη Βουλή για την πρόταση μομφής


Vouli_athenspress.grΣε υψηλούς τόνους και με την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κατάμεστη ξεκίνησε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με απόφαση του Σώματος η σημερινή συνεδρίαση θα διακοπεί στις 4 το απόγευμα για να συνεχιστεί στις 6 και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 11 το βράδυ. Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται να οριστούν εμβόλιμες συνεδριάσεις, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν τον λόγο, όλοι οι βουλευτές που θα το ζητήσουν. Η ένταση πάντως στη Βουλή ξεκινήσε πριν αρχίσουν οι ομιλίες των βουλευτών με τη διαφωνία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη επί της διαδικασίας.
Δραγασάκης: Η κυβερνητική στάσης δημιουργεί κινδύνους για τη δημοκρατία
Ο πρώτος ομιλητής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννη Δραγασάκης, κάλεσε τη Βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη προς κυβέρνηση, πρώτον λόγω της δυσαρμονίας της κυβερνητικής πολιτικής με τις ανάγκες της κοινωνία, δεύτερον λόγο της αντίθεσης της κοινωνίας προς την πολιτική αυτή και τρίτον λόγω των συνεχών παραβιάσεων της νομιμότητας. Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι οι διαρκείς παραβιάσεις της νομιμότητας και η κυβερνητική στάσης δημιουργεί κινδύνους για τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών.
Βούτσης: Το καντήλι της κυβέρνησής σας έχει τελειώσει, ο λαός θα το σβήσει
Για απαράδεκτη συστηματική προσπάθεια για να μπει και να διατηρηθεί η κατακτημένη μας δημοκρατία στη φορμόλη και στην τεχνητή αναπνοή έκανε λόγο λίγο αργότερα ο Νίκος Βούτσης ο οποίος επίσης μίλησε για καταστρατήγηση δικαιωμάτων και ανομίες από την πλευρά της κυβέρνησης. Ενώ είπε «Το καντήλι της κυβέρνησής σας έχει τελειώσει, ο λαός θα το σβήσει»
Επανέφερε το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας βουλευτών –χθες- γύρο από την ΕΡΤ και προειδοποίησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτούν αυτό το διακοσμητικό ρόλο που θελει η κυβέρνηση να τους επιφυλάξει και –όπως είπε- θα ασκήσουμε μέσα και έξω από Βουλή όλα τα συνταγματικά μας δικαιώματα.
Βενιζέλος: Πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ
Βαριές κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» την πρόταση μομφής, που «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την Τρόικα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα επιχειρεί να στείλει, όπως δικαιούται, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας και όταν υπάρχει ανοιχτή η προοπτική εξόδου από την κρίση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πηγή: iefimerida.gr

Read more...