Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αρχισαν οι κόντρες στη Βουλή για την πρόταση μομφής


Vouli_athenspress.grΣε υψηλούς τόνους και με την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κατάμεστη ξεκίνησε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με απόφαση του Σώματος η σημερινή συνεδρίαση θα διακοπεί στις 4 το απόγευμα για να συνεχιστεί στις 6 και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 11 το βράδυ. Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται να οριστούν εμβόλιμες συνεδριάσεις, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν τον λόγο, όλοι οι βουλευτές που θα το ζητήσουν. Η ένταση πάντως στη Βουλή ξεκινήσε πριν αρχίσουν οι ομιλίες των βουλευτών με τη διαφωνία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη επί της διαδικασίας.
Δραγασάκης: Η κυβερνητική στάσης δημιουργεί κινδύνους για τη δημοκρατία
Ο πρώτος ομιλητής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννη Δραγασάκης, κάλεσε τη Βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη προς κυβέρνηση, πρώτον λόγω της δυσαρμονίας της κυβερνητικής πολιτικής με τις ανάγκες της κοινωνία, δεύτερον λόγο της αντίθεσης της κοινωνίας προς την πολιτική αυτή και τρίτον λόγω των συνεχών παραβιάσεων της νομιμότητας. Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι οι διαρκείς παραβιάσεις της νομιμότητας και η κυβερνητική στάσης δημιουργεί κινδύνους για τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών.
Βούτσης: Το καντήλι της κυβέρνησής σας έχει τελειώσει, ο λαός θα το σβήσει
Για απαράδεκτη συστηματική προσπάθεια για να μπει και να διατηρηθεί η κατακτημένη μας δημοκρατία στη φορμόλη και στην τεχνητή αναπνοή έκανε λόγο λίγο αργότερα ο Νίκος Βούτσης ο οποίος επίσης μίλησε για καταστρατήγηση δικαιωμάτων και ανομίες από την πλευρά της κυβέρνησης. Ενώ είπε «Το καντήλι της κυβέρνησής σας έχει τελειώσει, ο λαός θα το σβήσει»
Επανέφερε το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας βουλευτών –χθες- γύρο από την ΕΡΤ και προειδοποίησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτούν αυτό το διακοσμητικό ρόλο που θελει η κυβέρνηση να τους επιφυλάξει και –όπως είπε- θα ασκήσουμε μέσα και έξω από Βουλή όλα τα συνταγματικά μας δικαιώματα.
Βενιζέλος: Πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ
Βαριές κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» την πρόταση μομφής, που «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την Τρόικα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα επιχειρεί να στείλει, όπως δικαιούται, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας και όταν υπάρχει ανοιχτή η προοπτική εξόδου από την κρίση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: