Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Βρούτσης: «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων»


vroutsis_athenspress.gr_Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε πως «Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις στα ευγενή ταμεία».
Ο υπουργός συμπλήρωσε πως οι απαραίτητες ρυθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί από το νόμο Πετραλιά, ο οποίος προβλέπει μείωση στο μισθολογικό κόστος των ταμείων μέχρι το 2020, ενώ δεν διευκρίνισε τον τρόπο που αυτό θα πραγματοποιηθεί. «Είναι στη δική μας επιλογή και δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η μείωση των συντάξεων αυτών των Ταμείων».
Πληροφορίες ήθελαν η μείωση των συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, ακόμα και για τους ήδη συνταξιούχους, να βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και να προκρίνεται από την πλευρά της τρόικας, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014, συμπληρωματικά με τα άλλα μέτρα που εισηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τα οποία έχουν στο επίκεντρό τους την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα από το υπουργείο, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη μεταρρύθμιση», η οποία δεν έχει «καμία σχέση με την τρόικα».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων επανέλαβε: «Ούτε στις προθέσεις μας είναι ούτε θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: