Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Στην Κύπρο θα μείνουν μόνο οι παραλίες, λέει ο σουηδός ΥΠΟΙΚ...



Στην Κύπρο «έχουν μόνο έναν χρηματοπιστωτικό τομέα και παραλίες. Τώρα που ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε πορεία κλεισίματος, δεν θα έχουν παρά μόνο τις παραλίες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο...
υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Άντερς Μποργκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Σβένσκα Ντάγκμπλαντεντ.

«Η Ευρώπη έχει βαθιά και δομικά προβλήματα που πρέπει να ρυθμιστούν μέσω της αναδιοργάνωσης του κοινωνικού μοντέλου στη νότια Ευρώπη» πρόσθεσε.

Ο σουηδός υπουργός εξήγησε ότι για την Ιταλία, παραδείγματος χάρη, ο ίδιος θα προέβλεπε ότι απαιτούνται 10-15 χρόνια σκληρής δουλειάς για μεταρρυθμίσεις....\
naftemporiki.gr 


Read more...

ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ!...


Ο ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΝΑΛΗΣ ΠΡΩΗΝ Γ.Δ. ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΜΦΘΗΚΕ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!!!
Μόλις το πληροφορηθήκαμε παραλίγο να μας πέσουν τα μαλλιά. Ένας από τους τρειςπρώην Γενικούς Διευιθυντές του Χ.Α. που αποπέμφθηκε με εντολή της τότε κυβέρνησης, αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στην ΕΡΤ!!! Τώρα είναι...
εμπειρογνώμων στο ΤΑΙΠΕΔ και θεωρείται κλασικός υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ καθώς συνεργαζόταν με τον Π. Αλεξάκη όταν ήταν πρόεδρος στο Χρηματιστήριο! Τι άλλο θα δούμε...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6371.html

Read more...

OI ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ...


... ΕΚΤΑΚΤΟ...
Παραχώρηση μεριδίων σε κυπριακές τράπεζες καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου φαίνεται πως ζητούν οι Ρώσοι προκειμένου να βοηθήσουν την χώρα με με 5,8 δισ. ευρώ.
Εκτός της αναδιάρθρωσης του παλαιού ...
ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, οι Ρώσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ρωσία βάζει ως όρο για οικονομική βοήθεια, 20% στη διαχείρισή του.
Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες φήμες θέλουν τους Ρώσους να ζητούν να γίνεται ανεφοδιασμός των ρωσικών πολεμικών πλοίων από το Μαρί και των πολεμικών της αεροπλάνων από το αεροδρόμιο της Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ
σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Today,  το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει διατάξει  την παρουσία μόνιμου στόλου έξω από την Κύπρο.
Ανάλογο σενάριο σχετικά με τις απαιτήσεις των Ρώσων μας «αποκάλυψε» μέσω Twitter ο Nουριέλ Ρουμπινί, λέγοντας ότι εκτός από πρόσβαση στο φυσικό αέριο επιθυμεί να δημιουργήσει και μια στρατιωτική ναυτική βάση στο νησί.
Επίσης, σύμφωνα δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σκοπεύει να συνδυάσει την βοήθεια στην Κύπρο με την αποκάλυψη εκ μέρους των κυπριακών αρχών, των στοιχείων των ιδιοκτητών ρωσικών εταιρειών, που ιδρύθηκαν στο νησί.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για κατ' αρχήν συμφωνία πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου σε Ρώσους επενδυτές.
Εάν αυτή η συμφωνία υλοποιηθεί, θα μειώσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Μεγαλονήσου κατά περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία φέρεται να είναι προφορική καθότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμα τα απαραίτητα συμφωνητικά, όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου.

Read more...

Πρόταση για εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων από ευρωπαϊκή κοινοπραξία...



Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει αν μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία ενεργειακών ομίλων μπορεί να διαθέσει τα χρήματα που χρειάζεται η Κύπρος, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα δικαιώματα εκμετάλλευσης στα κυπριακά κοιτάσματα φυσικού αερίου, δήλωσε...
σήμερα στη Βιέννη ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Κρίστοφ Λάιτλ.

Κάτι για το οποίο καταβάλλουν άλλοι προσπάθειες, πιθανόν για παράδειγμα η ρωσική Gazprom, θα μπορούσε να το υλοποιήσει η ΕΕ, πετυχαίνοντας αφενός τη λύση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της Κύπρου και αφετέρου μια περαιτέρω διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης. Αυτή η λύση θα πρέπει να εξεταστεί τάχιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λάιτλ.

Ο ίδιος υποστηρίζει τη συνέχιση εποικοδομητικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ και την Κύπρο, θεωρώντας πως, ούτε μια χρεοκοπία και μια έξοδος της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης ούτε μια παρουσία ως φορολογικός παράδεισος στη Μεσόγειο είναι προς συμφέρον της Ευρώπης.

Ακόμη και αν μια κρατική χρεοκοπία της Κύπρου δεν σημαίνει κίνδυνο για την Ευρωζώνη, εξαιτίας του μικρού μεγέθους της χώρας, αυτή θα είχε ωστόσο έναν «πολύ αρνητικό συμβολισμό» με αβέβαιη έκβαση, κυρίως για τους ανθρώπους στην Κύπρο, τη στιγμή που η σταθερότητα στην Ευρώπη πρέπει να έχει προτεραιότητα, σημείωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Κατά τη γνώμη του, ακόμη και μετά την απόρριψη του πακέτου στήριξης από την κυπριακή Βουλή, δεν μπορεί να εξηγηθεί στους Ευρωπαίους φορολογουμένους γιατί πρέπει να διαθέσουν 17 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη ενός τραπεζικού συστήματος που έχει εκτροχιαστεί, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις δισεκατομμυριούχων, χωρίς η ίδια η Κύπρος να συνεισφέρει κάτι....


Read more...

«Ζωή δεν σ' αντέχω άλλο, θα παραιτηθώ»...



crimenet.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Δεν ήταν δυνατόν να μην έχουμε ένα ακόμη επεισόδιο στην Προανακριτική της Βουλής και μάλιστα την ώρα της κατάθεσης της πολυθρύλητης Μαρίας Παντελή.
Επεισόδιο έντονο,...
μεταξύ του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Κατά τα συνήθη, η κόντρα άρχισε με τις ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τη μάρτυρα:

Μαρκογιαννάκης: Παρακαλώ συντομεύετε.

Κωνσταντοπούλου: Αλήθεια, μας χρωστάτε μια απάντηση, θα μας πείτε τελικά ποιος είναι ο μπαμπάς σας; (σ.σ. πως της ήρθε της Ζωής Κωνσταντοπούλου εκείνη τη στιγμή να θυμηθεί έναν παλαιότερο διαπληκτισμό με τον Πρόεδρο, ο οποίος της είχε πει «εγώ δεν είμαι παιδί του μπαμπά μου, ούτε είναι γόνος πολιτικής οικογένειας»).

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης το θεώρησε ως προσβολή για την ηθική των γονιών του και της απάντησε ότι είναι «η ντροπή του κοινοβουλίου», προσθέτοντας:

«Οι γονείς μου είναι νεκροί και προσβάλλεις της μνήμη τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρκογιαννάκης βρόντηξε πίσω του με νεύρα την πόρτα και αποχώρησε, διακόπτοντας τη συνεδρίασης της Επιτροπής για τις 6:30

Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου λέει ότι δεν συνέβησαν τα πράγματα όπως τα περιγράφουν κύκλοι του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν τα πρακτικά που αποδεικνύουν ότι δεν ειπώθηκαν ακριβώς αυτές οι φράσεις.

Μάλιστα, αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Προανακριτικής «κοινό συκοφάντη», ενώ σε δήλωσή της, αναφέρει:

«Συστηματικά ο κ. Μαρκογιαννάκης προσπαθεί δια των προσβολών και εκχυδαϊσμών να αποπροσανατολίσει και να αποτρέψει την εξέταση μαρτύρων».


Read more...

Καταγγελία δημοτικού συμβούλου:Ο Μπουτάρης τάιζε τους αστέγους με κρέας αλόγου

Σάλος έχει ξεσπάσει στο δήμο Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες δημοτικού συμβούλου πως στα συσσίτια διοχετεύθηκαν προϊόντα με κρέας αλόγου. Τι αναφέρει ανακοίνωση του δήμου
Την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Μάτη, με την οποία ζητεί να μάθει αν στα συσσίτια του δήμου διοχετεύθηκαν κεφτεδάκια από κρέας αλόγου.
Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η Espresso, η ανακοίνωση του κου Μάτη  αναφέρει πως εντοπίστηκαν θετικά δείγματα ως προς την παρουσία DNA αλόγου στα ''κεφτεδάκια Ναπολιτέν κατεψυγμένα, σε συσκευασία βάρους 2 kgr, με αριθμό παρτίδας 06021339, τα οποία παράγονται από την εταιρεία Special Εδέσματα Α.Ε.''.
Πρόκειται για την εταιρεία που ύστερα από διαγωνισμό της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης ανέλαβε την προμήθεια παροχής συσσιτίου σε απόρους, αστέγους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες.
''Στα συγκεκριμένα δείγματα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.
Έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη-μέλη να ενημερώσουν το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, όταν εντοπίζεται παρουσία DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1%'' αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος.
Σημείωσε τέλος, ότι σύμφωνα με την απόφαση η εταιρεία οφείλει να προμηθεύσει το δήμο με 87.850 γεύματα.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά τη φασαρία που προκλήθηκε ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με την εταιρεία, η οποία βεβαίωσε ότι ουδέποτε διέθεσε τέτοιου είδους φαγητό.
''Όσον αφορά τη συνεργασία της επιχείρησης με το δήμο Θεσσαλονίκης, ουδέποτε διαθέσαμε σε αυτόν κατεψυγμένα φαγητά ή το συγκεκριμένο είδος φαγητού. καθώς η σύμβαση αφορά μόνο θερμά φαγητά, τα οποία παράγονται αποκλειστικά από νωπή πρώτη ύλη'' διευκρινίζει η εταιρεία.
http://news247.gr

Read more...

Ποιοι ειδοποιήθηκαν με e-mail στις 8 Μαρτίου να μεταφέρουν καταθέσεις από την Κύπρο στη Μάλτα...





Δείτε το έγγραφο... 
Ενα e- mail με το οποίο εταιρεία νομικής και φοροτεχνικής κάλυψης πρότεινε σε συγκεκριμένες εταιρείες να μεταφέρουν καταθέσεις σε τράπεζες της Μάλτας αποκαλύπτει σήμερα η ...
"Ελευθεροτυπία".

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα έρχεται να ενισχύσει την έντονη φημολογία πως κάποιοι γνώριζαν τί επρόκειτο να συμβεί και πρόλαβαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Το μήνυμα που αποκαλύπτει σήμερα η "Ελευθεροτυπία", φαίνεται ότι εστάλη στις 8 Μαρτίου με τον τίτλο «Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κυπριακών εταιρειών (και φυσικών προσώπων) σε μαλτέζικες τράπεζες . Με το e-mail, που είναι γραμμένο σε αγγλικά και ελληνικά, «συστήνεται ανεπιφύλακτα η πρακτική αυτή», δηλαδή το άνοιγμα λογαριασμών στην Μάλτα, «αν μη τι άλλο για να επιτύχουμε μεγαλύτερη διασπορά κινδύνου, ενισχύοντας παράλληλα εκ των πραγμάτων πρακτικά και την εμπιστευτικότητα ως προς το πού βρίσκονται τα χρηματικά διαθέσιμα μιας εταιρείας, καθώς μοιράζονται σε διαφορετικά μέρη».

Το ηλεκτρονικό μήνυμα κλείνει με το συμπέρασμα: «Το άνοιγμα επιπλέον λογαριασμών σε άλλη χώρα από τη χώρα σύστασης είναι (και ήταν για χρόνια τώρα) μια πρακτικά πολύτιμη τεχνική για διαχείριση μείωση των κινδύνων της φορολογικής σας διάρθρωσης. Πολύ περισσότερο σε εποχές οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας.» Μάλιστα σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι καλό είναι να μην βρίσκονται όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι.

iefimerida.gr


Read more...

ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ;


... ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ...
 Σχέδια για “πάγωμα” όλων των καταθέσεων και περιορισμό στις αναλήψεις και τη διακίνηση κεφαλαίων ετοιμάζονται να επιβάλουν οι κυπριακές τραπεζικές αρχές,...
μόλις ανοίξουν ξανά οι τράπεζες της χώρας. Κάθε μέρα που περνά με τις τράπεζες να παραμένουν κλειστές, επιβαρύνει ακόμα  περισσότερο την οικονομική κατάσταση της Κύπρου, καθώς ήδη, κάθε οικονομική δραστηριότητα στο νησί έχει παγώσει.
Όμως, είναι σαφές ότι μία απόφαση για την επαναλειτουργία των τραπεζών χωρίς να υπάρχει τελική συμφωνία για τη διάσωση της χώρας, θα ήταν καταστροφική. Η έξοδος των καταθέσεων εκτιμάται ότι θα οδηγούσε στην κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος μέσα σε λίγες ώρες, αν όχι λεπτά.
Όπως έχει δηλώσει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης, οι τράπεζες της χώρας μπορούν να αντέξουν την απώλεια μόλις του 10% των καταθέσεών τους, στις επόμενες μέρες μετά το άνοιγμά τους. Δηλαδή, περίπου 7,5 δισ. ευρώ.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9133.html

Read more...

Τα κράτη αποφασίζουν Δέχεται η Κομισιόν να μην κουρευτούν οι καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ


«Καμιά απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη συνεργασία των κρατών, της Κύπρου περιλαμβανομένης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαϊγί
«Καμιά απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη συνεργασία των κρατών, της Κύπρου περιλαμβανομένης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαϊγί  

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Το «μπαλάκι» στην Κύπρο πετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας της να παρουσιάσει μια λύση η οποία εγγυάται ότι το χρέος της θα παραμείνει βιώσιμο.
Όπως δήλωσε ο Ολιβιέ Μπαϊγί, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «έγκειται πλέον στις κυπριακές αρχές να παρουσιάσουν μια λύση η οποία να σέβεται το κριτήριο της βιωσιμότητας του χρέους». Και προσέθεσε ότι «οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα κράτη μέλη και καμιά απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη συνεργασία τους, της Κύπρου περιλαμβανομένης».
Ο ίδιος δήλωσε πως η Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι θα δεχόταν μια εναλλακτική επιλογή που να μην περιλαμβάνει την επιβολή τέλους για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ωστόσο πρόσθεσε ότι «οι κυπριακές αρχές δεν αποδέχονται ένα τέτοιο εναλλακτικό σενάριο».


Read more...

Χωρίς σχέδιο Β Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο



Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο, όχι όμως και η Βουλή (φωτό από την πρόσφατη ψηφοφορία)
Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο, όχι όμως και η Βουλή (φωτό από την πρόσφατη ψηφοφορία)  

Λεωκωσία, Κύπρος
Συνεδριάζει το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο, στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στη Μεγαλόνησο.

Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, οι νέες δηλώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελάχιστο ύψος του κουρέματος των καταθέσεων και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα βρίσκονται στο τραπέζι της κυπριακής κυβέρνησης.
Εντούτοις, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο, Σωκράτης Σωκράτους δεν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, παρά τα περί του αντιθέτου σενάρια.
Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτους ο λόγος που δεν συγκαλείται η Ολομέλεια είναι ότι δεν διαβιβάστηκαν στη Βουλή νομοσχέδια για να καταστεί δυνατή η εξέτασή τους.
Αργά το μεσημέρι η τρόικα αναχώρησε από την Βουλή η τρόικα χωρίς δηλώσεις και στη συνέχεια μετέβη εκεί για διαβουλεύσεις και κατευθύνθηκε προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Στις διαβουλεύσεις της η τρόικα επισημαίνει συνεχώς ότι το σχεδιο του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων βρίσκεται στο τραπέζι.

Read more...

Αντιδρούν οι δάσκαλοι στην αξιολόγηση!..



Tην κατηγορηματική αντίθεσή της με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, για την αξιολόγηση, εκφράζει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), τονίζοντας ότι η αξιολόγηση «αποδομεί το δημόσιο σχολείο, εντείνει τις...
ταξικές ανισότητες και κατηγοριοποιεί σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Με ανακοίνωσή της, παράλληλα, η ΔΟΕ καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια που σχεδιάζει το υπουργείο και τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία. Μάλιστα, σημειώνει ότι γι' αυτόν τον σκοπό παρέχει προς τους εκπαιδευτικούς πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.

Η ΔΟΕ, επίσης, στην ίδια ανακοίνωση δηλώνει ότι επικαιροποιεί τη θέση της εναντίον της «αυτοαξιολόγησης» της σχολικής μονάδας και επαναβεβαιώνει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση, αλλά και την «αταλάντευτη θέληση της να παρεμποδίσει την εφαρμογή του».

Μάλιστα, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας ότι, παρά την καθολική αντίθεση του συνόλου των εκπαιδευτικών, προχωράει στη διαδικασία γενίκευσης της «Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού 'Εργου της σχολικής μονάδας-Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης». Για τον σκοπό αυτό-συνεχίζει η ΔΟΕ- το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να οργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της γενικής εκπαίδευσης στο διάστημα, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2013.
ΑΠΕ


Read more...

Κατεπείγουσα εγκύκλιος Αναστολή καταβολής σύνταξης για όσους δεν απογράφηκαν ζητά ο Γ.Βρούτσης


Ο Γ.Βρούτσης
Ο Γ.Βρούτσης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή της καταβολής των συντάξεων για όσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί κατά τα έτη 2012 και 2013 ζητά με κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας ζητά από τους διοικητές των ασφαλιστικών φορέων να αποστείλουν έως τις 12 Απριλίου 2013 στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ τον επικαιροποιημένο αριθμό των αναπόγραφων συνταξιούχων των ετών 2011, 2012 και 2013, το μηνιαίο ποσό σύνταξης αυτών και τις ημερομηνίες έναρξης αναστολής πληρωμής των αντίστοιχων συντάξεων.

Με την ίδια εγκύκλιο, η οποία κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού και το υπουργείο Οικονομικών, οι διοικητές και οι πρόεδροι των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης καλούνται να ενημερώσουν για τις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την επιστροφή χρημάτων που έχουν δοθεί σε μη δικαιούχους.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρεται στη λειτουργία για πρώτη φορά στη χώρα ψηφιακής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου του συνολικού ύψους σύνταξης που λαμβάνεται ανά συνταξιούχο.

Για να επιτευχθεί η πλήρης λειτουργία της και να αντιμετωπισθούν οι παθογένειες του συστήματος, τα φαινόμενα παραβατικότητας και οι αδικίες, επιβάλλεται, σύμφωνα με την εγκύκλιο, να μηδενιστούν όλες οι αποκλίσεις σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, επί συνόλου 4.390.378 συντάξεων εμφανίζονται 167.364 με κενά ή άκυρα ΑΜΚΑ (απόκλιση 3,81%) και 152.311 με κενά ή άκυρα ΑΦΜ (3,46%),ενώ έχουν εντοπιστεί 15.882 συντάξεις με ταυτόχρονα κενούς και άκυρους ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, για τις οποίες έχει ήδη δοθεί οδηγία άμεσης αναστολής τους.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει, ότι «η μη πλήρης ταυτοποίηση των στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για το σύνολο των συνταξιούχων μπορεί να ακυρώσει το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας». Τονίζει δε ότι αποτελεί «χρέος όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Δημοσίου και ασφαλιστικών οργανισμών, να επιτελέσουν το θεσμικό τους χρέος και να συνδράμουν άμεσα στο τεράστιο εγχείρημα της εξυγίανσης του ασφαλιστικού συστήματος».

Στην εγκύκλιο προβλέπεται επίσης ότι, εφόσον κατά τον ηλεκτρονικό έλεγχο που θα διενεργηθεί μεταξύ των Ταμείων, του Δημοσίου και της ΗΔΙΚΑ στις 10/04/2013, διαπιστωθούν κενοί ή άκυροι ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ των συνταξιούχων, θα ανασταλεί προσωρινά η σύνταξη που επρόκειτο να καταβληθεί κατά το μήνα αυτό. Η σύνταξη επαναχορηγείται άμεσα με την κατάθεση του ελλείποντος στοιχείου στον αρμόδιο φορέα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Schlacht von Stalingrad...

70 χρόνια μετά η Κύπρος ξυπνά στον Σόιμπλε μνήμες από την καθοριστική ήττα του Άξονα... kourdistoportocali
 70 χρόνια μετά την φονικότερη μάχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Κύπρος κινδυνεύει να εξελιχθεί για τους Γερμανούς σε ... νέο Στάλινγκραντ. Η εμπλοκή της Ρωσίας στην διάσωση της Κύπρου-ήδη η μισή κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται στη Μόσχα-προκαλεί εκνευρισμό τον Βόλφαγκ Σόιμπλε ο οποίος άρχισε ήδη τις χολερικές του δηλώσεις. Σε περίπτωση που η Ρώσοι, οι οποίοι μας έχουν συνηθίσει στις διπλωματικές τους αναδιπλώσεις, δεν υπαναχωρήσουν και παραμείνουν δυναμικά στη πρώτη γραμμή διάσωσης (των τραπεζών) της Κύπρου, το χθεσινό ΟΧΙ των Κυπρίων θα έχει πέρα από ιστορική και καθοριστική σημασία για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ Η μεγαλύτερη και φονικότερη μάχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της παγκόσμιας ιστορίας γενικότερα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.500.000 άνθρωποι (στρατιώτες και πολίτες) έχασαν τη ζωή τους. Όταν κάνουμε λόγο για «Μάχη του Στάλινγκραντ», εννοούμε μια σειρά πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ Γερμανών και Σοβιετικών, που έλαβαν χώρα από τις 23 Αυγούστου 1942 έως τις 2 Φεβρουαρίου 1943 στα περίχωρα και στο κέντρο της πόλης του Στάλινγκραντ (νυν Βόλγκογκραντ). Μετά την καταστροφική επιχείρηση του 1941 για την κατάληψη της Μόσχας, οι Γερμανοί σταθεροποίησαν τις θέσεις τους στην Ουκρανία και την άνοιξη του 1942 ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν νέα επίθεση κατά της Νότιας Ρωσίας. Ο Χίτλερ, με την παρότρυνση των οικονομολόγων του Τρίτου Ράιχ, επιδίωκε να θέσει υπό τον έλεγχό του τις πετρελαιοφόρες περιοχές του Καυκάσου, προκειμένου να εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου, που θα του επέτρεπαν να συνεχίσει τον πόλεμο. Το Στάλινγκραντ θεωρήθηκε στρατηγικής σημασίας περιοχή για πολλούς λόγους. Ήταν ένα μεγάλο βιομηχανικό κέντρο στις όχθες του ποταμού Βόλγα (ζωτικής σημασίας θαλάσσιου δρόμου μεταξύ Κασπίας Θάλασσας και της βόρειας ρωσικής ενδοχώρας), η κατοχή του οποίου θα εξασφάλιζε τα νώτα των γερμανικών δυνάμεων που θα εξορμούσαν στον Καύκασο. Αλλά και σε συμβολικό επίπεδο ήταν σπουδαίο το Στάλινγκραντ. Και μόνο ότι έφερε το όνομα του μισητού του αντιπάλου Στάλιν, αποτελούσε ένα καλό ιδεολογικό και προπαγανδιστικό εργαλείο στα χέρια του Χίτλερ. Η ίδια διαπίστωση ίσχυε και για τον σοβιετικό ηγέτη, που ήθελε να μην αφήσει την πόλη στα χέρια του εχθρού. Γι' αυτό και οι εντολές και των δύο προς τους στρατηγούς τους ήταν: «κρατήστε τις θέσεις σας πάσει θυσία και με οποιοδήποτε κόστος». Η επιθετική ενέργεια των Γερμανών κατά της Νότιας Ρωσίας είχε την κωδική ονομασία «Υπόθεση Μπλε» και θα την έφερναν σε πέρας η Ομάδα Στρατιών Α υπό τον στρατάρχη Πάουλ φον Κλάιστ, η οποία θα αναλάμβανε την επιχείρηση στον Καύκασο και η Ομάδα Στρατιών Β υπό τον στρατηγό Μαξιμίλιαν φον Βάιχς, που θα επιχειρούσε στο Στάλιγκραντ. Την ομάδα Στρατιών Β αποτελούσαν η 6η Στρατιά υπό τον στρατηγό Φρίντριχ φον Πάουλους και η 4η Στρατιά Τεθωρακισμένων υπό τον στρατηγό Χέρμαν Χοτ. Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 28 Ιουνίου 1942 με τη γρήγορη προέλαση του γερμανικού στρατού (850.000 άνδρες) και ιδιαίτερα της 6ης Στρατιάς του Πάουλους, που απώθησε τους Σοβιετικούς στις όχθες του ποταμού Δον, στο τέλος του Ιουλίου. Η σχετικά εύκολη προέλαση των δυνάμεών του έκανε τον Χίτλερ να πιστέψει ότι επρόκειτο για μια επιχείρηση περιπάτου. Έτσι, έλαβε την λανθασμένη απόφαση, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, να αποσύρει την 4η Στρατιά Τεθωρακισμένων από το μέτωπο του Στάλινγκραντ και να την ενσωματώσει στην Ομάδα Στρατιών Α, που επιχειρούσε στον Καύκασο. Μετά την εξέλιξη αυτή, το βάρος της επίθεσης στο Στάλινγκραντ ανέλαβε η 6η Στρατιά του Φον Πάουλους. Την πόλη και την γύρω περιοχή υπερασπιζόταν η 62η Στρατιά του Κόκκινου Στρατού υπό τον στρατηγό Βασίλι Τσούικοφ. Ήταν σαφώς χαμηλότερων προδιαγραφών από την αντίστοιχη γερμανική, αλλά αντιστάθμιζε τις αδυναμίες της από το γεγονός ότι μάχες θα διεξάγονταν σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε ανοικτό πεδίο. Γρήγορα ήλθε σε βοήθειά της η 64η Στρατιά. Συνολικά, οι στρατιωτικές δυνάμεις των Σοβιετικών καθ' όλο το διάστημα των μαχών ανήλθαν γύρω στους 1.700.000 άνδρες. Η Μάχη του Στάλινγκραντ άρχισε στις 23 Αυγούστου 1942 με καταιγιστικό βομβαρδισμό από την «Λουφτβάφε». Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα το 80% της κτιριακής υποδομής της πόλης καταστράφηκε, λαμβανομένης υπ' όψη και της ανεπαρκούς αντιεροπορικής άμυνας, στην οποία υπηρετούσαν νεαρές εθελόντριες. Τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου τα χερσαία τμήματα της «Βέρμαχτ» είχαν σχεδόν περικυκλώσει την πόλη. Η μόνη γραμμή ανεφοδιασμού που απέμενε ήταν από τη θαλάσσια οδό του Βόλγα. Στα μέσα Σεπτεμβρίου οι Γερμανοί είχαν συμπιέσει τους Σοβιετικούς σε μια ζώνη μήκους 14 χιλιομέτρων και πλάτους 5 χιλιομέτρων. Οι σοβιετικοί επέλεξαν να αμυνθούν μέσα στην πόλη και τους επόμενους τρεις μήνες το κατεστραμμένο Στάλινγκραντ έγινε θέατρο σκληρών συγκρούσεων, πρωτοφανούς αγριότητας, αλλά και ανείπωτου ηρωισμού. Δρόμοι, οικοδομικά τετράγωνα, ακόμη και μεμονωμένα κτίρια διεκδικούνταν πόντο με πόντο και με το μεγαλύτερο πείσμα από τους εμπόλεμους, σε μάχες εκ του συστάδην. Όσο και να φαίνεται παράξενο, η κατάληψη μιας κουζίνας σε ένα από τα λιγοστά άθικτα κτίρια του Στάλινγκραντ κόστιζε δεκάδες νεκρούς. Στα μέσα Οκτωβρίου η κατάσταση για αμυνομένους ήταν απελπιστική, καθώς δυσκόλεψε ο ανεφοδιασμός από τον Βόλγα, αφού γινόταν κάτω από τα πυρά των γερμανικών όπλων. Όμως, και το ηθικό των επιτιθεμένων είχε καταπέσει, εξαιτίας της κόπωσης, του επερχόμενου χειμώνα, αλλά και των βαρύτατων απωλειών. Θραύση έκαναν οι ελεύθεροι σκοπευτές του Κόκκινου Στρατού, που υπό την κάλυψη των ερειπίων, προκαλούσαν ανυπολόγιστη φθορά στους γερμανούς στρατιώτες. Πρωταθλητής στον μακάβριο κατάλογο, ο στρατιώτης Ιβάν Σιντορένκο του 1122ου Συντάγματος Τυφεκιοφόρων, ο οποίος σκότωσε πάνω από 500 γερμανούς στρατιώτες. Ακολούθησε ο Βασίλι Ζάιτσεφ από την ίδια μονάδα με 242 σκοτωμούς. Αυτός είναι πιο γνωστός στις μέρες μας, λόγω της ταινίας του Ζαν Ζακ Ανό «Ο εχθρός προ των πυλών» (2001), που εξιστορεί το κατόρθωμά του. Τον Νοέμβριο του 1942, το 90% του Στάλινγκραντ ήταν ένας σωρός ερειπίων και βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Γερμανών. Τα μόνα κτίρια που απέμεναν όρθια ήταν κάποια εργοστάσια που τα κρατούσαν με νύχια και δόντια οι αμυνόμενοι για τις ανάγκες του ανεφοδιασμού τους. Ο Στάλιν, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στις 19 Νοεμβρίου 1942, οι Σοβιετικοί εκδήλωσαν αντεπίθεση με την κωδική ονομασία «Ουρανός». Το σχέδιο είχε εκπονηθεί από τους στρατηγούς Γκιόργκι Ζούκοφ και Αλεξάντρ Βασιλιέφσκι και προέβλεπε την προσβολή των εφεδρικών δυνάμεων της 6ης Στρατιάς, που τη συγκροτούσαν κακοεκπαιδευμένοι στρατιώτες των συμμαχικών χωρών των Άξονα (Ιταλοί, Κροάτες, Ρουμάνοι, Ούγγροι, αλλά και ντόπιοι συνεργάτες των Γερμανών). Η σοβιετική αντεπίθεση εκδηλώθηκε με τρεις στρατιές υπό τον στρατηγό Νικολάι Βατούτιν και σημείωσε απόλυτη επιτυχία. Οι Γερμανοί σύντομα εγκλωβίστηκαν και μέσα σε μια περιοχή ολίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων βρέθηκαν περικυκλωμένοι 250.000 στρατιώτες. Οι Σοβιετικοί ζήτησαν από τους Γερμανούς να παραδοθούν, προσφέροντάς τους ευνοϊκούς όρους. Όμως η διαταγή του Χίτλερ ήταν επίθεση μέχρις εσχάτων. Μια αερογέφυρα που στήθηκε για τον ανεφοδιασμό των εγκλωβισμένων γερμανικών δυνάμεων κατέληξε σε οικτρά αποτυχία. Η σοβιετική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 490 αεροπλάνα της «Λουφτβάφε». Στις 16 Δεκεμβρίου 1942 οι σοβιετικοί εξαπέλυσαν και νέα επίθεση με την κωδική ονομασία «Κρόνος», με στόχο να εγκλωβίσουν αυτή τη φορά την Ομάδα Στρατιών Α, που είχε σταθεροποιήσει τις θέσεις της στον Καύκασο. Δεν τα κατάφεραν, αφού η αντίσταση της εγκλωβισμένης 6ης Στρατιάς στο Στάλινγκραντ έδωσε την ευκαιρία στον Φον Κλάιστ σε μια συντεταγμένη υποχώρηση. Μάλιστα, ο Χίτλερ προβίβασε τον φον Πάουλους στον βαθμό του στρατάρχη για τον ηρωισμό και την αυταπάρνησή του. Όμως, τρεις μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου 1943 ο στρατάρχης πλέον Φον Πάουλους αναγκάστηκε να παραδοθεί, όταν οι Σοβιετικοί πολιόρκησαν το αρχηγείο του και κάθε αντίσταση ήταν μάταιη. Ήταν ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός που αναγκάστηκε να παραδοθεί στην ιστορία του γερμανικού στρατού. Μαζί του παραδόθηκαν 22 στρατηγοί και οι εναπομείναντες 91.000 στρατιώτες της 6ης Στρατιάς. Τελικά και από αυτούς μόνο οι 5.000 επέζησαν από τις κακουχίες της αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στη Γερμανία αρκετά χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Συνολικά, οι απώλειες για τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους ανήλθαν σε 800.000 νεκρούς και τραυματίες. Οι Σοβιετικοί από την πλευρά τους είχαν ασυγκρίτως μεγαλύτερες απώλειες: 478.741 νεκρούς και 650.000 τραυματίες, στρατιώτες και πολίτες. H Μάχη του Στάλινγκραντ αποτέλεσε σημείο καμπής στην πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης. Εξολόθρευσε πολύτιμες στρατιωτικές δυνάμεις για τον Χίτλερ και ταπείνωσε τη γερμανική πολεμική μηχανή. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Mπλόκο των ΜΑΤ στους εργαζομενους (BINTEO) ...



Δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν στο υπ. Ναυτιλίας...
Συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και... της ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Αυτή την ώρα συνεχίζουν με την πορεία τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ κλειστή είναι η Ακτή Ποσειδώνος στο ρεύμα του υπουργείου.

Άνδρες των ΜΑΤ και λιμενικοί έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση των διαδηλωτών στο υπουργείο. Στο σημείο γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: -Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στα Ν. Σκαραμαγκά και να αποκατασταθούν στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι του Τροχαίου Υλικού. -ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. -Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για την χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών για να πηγαίνουν αυτοί τα καράβια τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία. protothema.gr


Read more...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση...



Προβάδισμα στην παράσταση νίκης και την εκτίμηση ψήφου καταγράφει τον Μάρτιο ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην...
παράσταση νίκης με ποσοστό 44,8% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που καταγράφει ποσοστό 36,2%.

Όσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα με ποσοστό 28,4% έναντι 27,4% της ΝΔ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,7%, το ΠΑΣΟΚ με 6,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6,6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7% και τέλος το ΚΚΕ με 5,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 47,4% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 32,4%.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος εμφανίζεται ο αρχηγός της ΝΔ (45,8%), ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης (45,1%), ο Αλέξης Τσίπρας (39,5%), ο Πάνος Καμμένος (30,8%), η Αλέκα Παπαρήγα (26,1%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (22,4%) και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (15,7%).

Στην ερώτηση «ποια είναι η γνώμη σας για την κυβέρνηση», το 34,1% απαντά «μάλλον θετική» και το 53,3% «μάλλον αρνητική».

Το 21,2% των ερωτηθέντρων εκτιμά πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση ενώ το 40,3% πιστεύει πως η κατάσταση στη χώρα θα ήταν χειρότερη.

Τέλος το 39,8% επιθυμεί πρόωρες εκλογές ενώ το 58,7% προτιμά να ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης....
NEA


Read more...

Αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ ύψους 250 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου...




Γραφειοκρατικά όμως προβλήματα καθυστερούν την εξόφληση των χρεών προς τους προμηθευτές...
Στην αποπληρωμή οφειλών του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ύψους 250 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ωστόσο γραφειοκρατικά προβλήματα καθυστερούν την...
εξόφληση των χρεών προς τους προμηθευτές.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας έχει ξεκαθαρίσει ότι οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι έτοιμες, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, να δρομολογήσουν τις διαδικασίες μεταβίβασης των πιστώσεων προκειμένου να πληρωθούν οφειλές παρελθόντων ετών.

Σημειώνεται πως τα 250 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει εντός των επομένων ημερών ο ΕΟΠΥΥ είναι το ποσό που έχει προκύψει μετά το κούρεμα των οφειλών. Το ποσοστό έκπτωσης που αφορά στις υπολειπόμενες οφειλές, προ ΦΠΑ, του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας καθορίζεται ως ακολούθως:

1. Διαγνωστικά Κέντρα − Εργαστήρια:

α) για ποσό μηνιαίας οφειλής μέχρι 15.000,00 €, ποσοστό έκπτωσης 10%

β) για ποσό μηνιαίας οφειλής πάνω από 15.000,00 €, ποσοστό έκπτωσης 15%.

2. Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, για δαπάνες νοσηλείας ποσοστό έκπτωσης 8%.

3. Συμβεβλημένοι Ιδιώτες Ιατροί:

α) για ποσό μηνιαίας οφειλής μέχρι 4.000,00 € ποσοστό έκπτωσης 10%

β) για ποσό μηνιαίας οφειλής πάνω από 4.000,00 € ποσοστό έκπτωσης 15%

4. Προμηθευτές υγειονομικού και λοιπού υλικού ποσοστό έκπτωσης 20%, για δαπάνες ειδικών νοσοκομειακών υλικών (υλικά λαπαροτομίας, ορθοπεδικά υλικά, μοσχεύματα, τεχνητού νεφρού, καρδιοχειρουργικά, καρδιοεπεμβατικά, ενδοφακοί, επιθέματα μαστού, υλικά αγγειοπλαστικής, κ.α.).

5. Συμβεβλημένοι λοιποί πάροχοι υπηρεσιών υγείας (φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ.λπ.) ποσοστό έκπτωσης 10%.

6. Φαρμακευτικές εταιρείες ποσοστό έκπτωσης 2%.

Οι ανωτέρω οφειλές εξοφλούνται εφόσον παρασχεθεί η παραπάνω κατά περίπτωση αναφερόμενη έκπτωση εκ μέρους του δικαιούχου − παρόχου, με την προσκόμιση στον ΕΟΠΥΥ πιστωτικού τιμολογίου και υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους του δικαιούχου − παρόχου, στην οποία ρητά αναφέρεται ότι αποδέχεται τη ρύθμιση αυτή και παραιτείται από οποιαδήποτε άλλη αξίωση συμπεριλαμβανομένων και των τόκων υπερημερίας.


Read more...

Χρυσόστομος: Η περιουσία της Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους (ΒΙΝΤΕΟ)...




Α.Παπαδόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Ευτυχώς που στην Ελλάδα έχουμε τον Iερώνυμο, και όχι ένα Ιεράρχη σαν τον Χρυσόστομο...
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο δήλωσε πως, η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του κράτους για να ξεπεραστεί η κρίση. Είπε μάλιστα και τον τρόπο: Να υποθηκευτεί όλη η περιουσία για...
να πάρει το κράτος ομόλογα.
Παρακολουθώντας τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Α.Παπαδόπουλος, την σχολίασε αρνητικά στο MEGA:
Ευτυχώς που στην Ελλάδα έχουμε τον Ιερώνυμο, κι όχι ένα Ιεράρχη σαν τον Χρυσόστομο, που συνέχεια κάνει πολιτικές παρεμβάσεις.
"Μα τι κακό έκανε ο άνθρωπος, τι περιουσία της εκκλησίας δίνει για να σωθούν", του είπε ο Kαμπουράκης, αλλά ο Παπαδόπουλος επέμενε στο απαράδεκτον των πολιτικών παρεμβάσεων.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις Χρυσόστομου....


Read more...

«Όχι» στο αίτημα Λαυρεντιάδη για αποφυλάκιση...



Αρνητική απάντηση στην αίτηση αποφυλάκισής του έλαβε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προσωρινά κρατούμενος, από ...τον περασμένο Δεκέμβριο για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας.
Με πολυσέλιδο βούλευμά του (αριθμ. 1327/13) και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, το Συμβούλιο απέρριψε τους λόγους που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας στην αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους και διατάσσει την παραμονή του στις φυλακές.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης υποστήριζε ότι η προσωρινή του κράτηση είναι παράνομη, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής ενώ ήταν στη χώρα όταν συνελήφθη και ήταν διαρκώς στη διάθεση των αρχών και παράλληλα επικαλείτο, με σειρά ιατρικών βεβαιώσεων, λόγους υγείας που επιβάλουν την αποφυλάκισή του.

ΑΜΠΕ


Read more...

Ατύχημα στην Πολεμική Αεροπορία...




Ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί, στη Βοιωτία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Συγκεκριμένα, ελικόπτερο τύπου Αγκούστα Μπελ 205, με τριμελές πλήρωμα, ακούμπησε στο...
έδαφος με το ουραίο τμήμα του, κατά τη διάρκεια προσγείωσης.
Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης προσγείωσαν επιτυχώς το ελικόπτερο και οι συνολικά τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.


Read more...

Στη σκιά του κυπριακού «όχι» Επαφές της τρόικα στη Λευκωσία με Αναστασιάδη και Βουλή


Το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία
Το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία   (Φωτογραφία:  Reuters )

Λευκωσία
Στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία βρέθηκε η τρόικα για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνέχεια μετέβη στη Βουλή των Αντιπροσώπων για διαβουλεύσεις.

Η συνάντηση των απεσταλμένων των δανειστών με τον κύπριο ηγέτη έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται λίγες ώρες μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων που ζήτησε το Eurogroup, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται ήδη στη Μόσχα και διαπραγματεύεται τη «στήριξη» της Ρωσίας.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Κύπρου διαρρέεται ότι προτείνουν νέο σενάριο με το οποίο θα δανείσουν οι χώρες που εκπροσωπούνται από την τρόικα το ποσόν των 5,8 δισ. ευρώ αλλά παράλληλα, και εδώ ακριβώς είναι η αντίφαση, κάλεσαν την Κύπρο να βρει από μόνη της τα υπόλοιπα δέκα δισ. ευρώ που απαιτούνται.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την επεξεργασία του σχεδίου Β' που προκρίνει η κυπριακή κυβέρνηση για την εξεύρεση των 5,8 δισ. ευρώ.

Read more...

Τώρα-Έρευνα στο σπίτι της Λαγκάρντ...



Έρευνα στο διαμέρισμα της Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι γαλλικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση του... γάλλου επιχειρηματία και προσωπικού φίλου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Ταπί.

Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι καταχράστηκε την εξουσία της εγκρίνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 285 εκατ. ευρώ στον Ταπί το 2008, ωστόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ διαψεύδει ότι έχει προβεί σε οποιαδήποτε αδικοπραγία...


Read more...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ



Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η προθεσμία για την καταβολή από τους αγρότες της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012, μετά την υπογραφή σχετικής υπουργικής απόφασης από τουςαναπληρωτές υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Την παράταση αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, καθώς λόγω της...
οικονομικής συγκυρίας, οι αγρότες δεν κατάφεραν να καταβάλλουν εντός των αρχικών προθεσμιών την ασφαλιστική εισφορά.

Read more...

Η Ρωσία αγοράζει την Λαϊκή Τράπεζα ...



Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί απόψε, μεταξύ του κ. Σαρρή και των Ρώσων αξιωματούχων.
 Φαίνεται να καταλήγουν στο εξής πλάνο.

Από τα 2.5 δις του δανείου που έχουν παραχωρήσει στην Κύπρο, τα... δύο να δοθούν για πώληση της Λαϊκής Τράπεζας.
Τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια συν 1.2 δις θα δοθούν σε νέο δάνειο άμεσα.

πηγη 24h.com.cy


Read more...

Εξετάζει εναλλακτικές Λυπάται αλλά σέβεται την απόφαση της Κύπρου η Μέρκελ


Η Γερμανία επιθυμεί λύση στο πρόβλημα της Κύπρου υποστήριξε η Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με την τρόικα
Η Γερμανία επιθυμεί λύση στο πρόβλημα της Κύπρου υποστήριξε η Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με την τρόικα  

Βερολίνο, Γερμανία
«Λυπούμαι για την ψήφο χθες στην Βουλή, αλλά φυσικά τη σεβόμαστε και θα εξετάσουμε τώρα τις εναλλακτικές προτάσεις που θα καταθέσει η Κύπρος στην τρόικα» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κυρία Μέρκελ, πέραν του να εκφράσει τη λύπη της, χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η Γερμανία επιθυμεί λύση στο πρόβλημα.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «από πολιτική άποψη, η Κύπρος χρειάζεται έναν βιώσιμο τραπεζικό τομέα και ο σημερινός τραπεζικός τομέας δεν είναι βιώσιμος», προσθέτοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, κατά κύριο λόγο με την τρόικα.

Αναφερόμενη στο κούρεμα των καταθέσεων η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούσε να συμπεριλάβει στα μέτρα τους καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το ποσό ωστόσο, διευκρίνισε η καγκελάριος, θα έπρεπε οι καταθέτες να συμμετάσχουν. «Ο τραπεζικός τομέας δεν επιτρέπεται να μείνει απ' έξω», κατέληξε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.


Read more...

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Άκαρπες οι επαφές Σαρρή στη Μόσχα για νέο δάνειο στην Κύπρο


Το «όχι» της Ρωσίας σε νέο δάνειο στην Κύπρο εισέπραξε ο Μιχάλης Σαρρής
Το «όχι» της Ρωσίας σε νέο δάνειο στην Κύπρο εισέπραξε ο Μιχάλης Σαρρής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λευκωσία, Κύπρος
Αρνητική ήταν η απάντηση της Ρωσίας στο αίτημα που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, για παραχώρηση νέου δανείου, με στόχο την αποφυγή χρεοκοπίας της Κύπρου, μετά την αρνητική απάντηση της Βουλής στην πρόταση του Eurogroup.

Μάλιστα ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε συμφωνία στο αίτημα νέου δανείου λέγοντας όμως ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Τονίσαμε στους Ρώσους τη δύσκολη κατάσταση πουν βρίσκεται το νησί, είπε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών.

Στη Μόσχα βρίσκεται και ο υπουργός Εμπορίου, Γεώργιος Λακκοτρύπης, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκθεση για τον τουρισμό.

«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση και τονίσαμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Μιχάλης Σαρρής μετά τη συνάντηση.

«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια λύση η οποία θα παρέχει κάποια στήριξη» δήλωσε.

Την ίδια ώρα, μετά τη συνάντηση που έιχαν με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, οι εκπρόσωποι της τρόικας μεταβαίνουν στη Βουλή για διαβουλεύσεις.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Κύπρου διαρρέεται ότι προτείνουν νέο σενάριο με το οποίο θα δανείσουν οι χώρες που εκπροσωπούνται από την τρόικα το ποσόν των 5,8 δισ. ευρώ αλλά παράλληλα, και εδώ ακριβώς είναι η αντίφαση, κάλεσαν την Κύπρο να βρει από μόνη της τα υπόλοιπα δέκα δισ. ευρώ που απαιτούνται.

Read more...

Μετά το σχέδιο Ανάν Ιστορικό «όχι» της Κύπρου

Ηχηρό «όχι» έστειλε απόψε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην Ευρώπη και στο σχέδιο του κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων, που αποφασίστηκε στο Eurogroup της Παρασκευής.

Συνολικά 36 βουλευτές ψήφισαν κατά των νομοσχεδίων και 19 βουλευτές τήρησαν αποχή, ενώ δεν καταγράφηκε καμία ψήφος υπέρ.

Πρώτη ομιλία ήταν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος τάχθηκε κατά της προσπάθειας εξόντωσης του τραπεζικού και αποταμιευτικού μας συστήματος εκ μέρους των Τροικανών.

Στην ομιλία του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, έκανε λόγο για επιβολή χρεοκρατίας εκ μέρους της Ευρώπης, τασσόμενος κατά της προσπάθειας αυτής μέσω του νομοσχεδίου περί κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, είπε πως οι Ευρωπαίοι μας πρόσβαλλαν σε κάθε συνάντηση που είχαμε μαζί τους. Μας κατηγόρησαν ότι κάνουμε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μας μίλησαν για δελτίο των μυστικών τους υπηρεσιών, όπως είπε. Αν έχουν διαφορές με τους Ρώσους το γήπεδο της επίλυσης δεν είναι η Κύπρος τόνισε ο κ. Συλλούρης.

Από Ευρώπη της αλληλεγγύης αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι είναι να οδηγήσουν σε μια Ευρώπη της αδικίας και του δυσθεώρητου χάσματος μεταξύ Βορρά και Νότου, είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου.
Το ερώτημα, σημείωσε, δεν είναι το παράνομο κούρεμα το ζήτημα σήμερα είναι αν η κυπριακή δημοκρατία ως συντεταγμένο κράτος θα αποδεθχεί να μετατραπεί σε πειραματόζωο «γιατί περί αυτού πρόκειται». «Όχι στον ωμό εκβιασμό» είπε ο κ. Ομήρου.

Ζούμε την κρισιμότητα των εξελίξεων και την ιστορικότητα των περιστάσεων, είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν. Οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σήμερα, σημείωσε, δεν λησμονιούνται γρήγορα, αλλά με αυτές γράφεται ιστορία. Η πατρίδα, τόνισε, υφίσταται άδικη και απρόκλητη επίθεση. Εμείς δεν θα δώσουμε σε κανένα το δικαίωμα να μας μετατρέψει σε πειραματόζωο, διεμήνυσε.

Βρισκόμαστε σε καθοριστικη στροφή της ιστορίας μας, για όλους μας, είπε στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
Οι εξελίξεις στην Κύπρος, όπως εκτίμησε θα σφραγίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην ΕΕ. Η Κύπρος αυτή τη στιγμή γίνεται το πειραματόζωο του κουρέματος των καταθέσεων, σημείωσε και πρόσθεσε πως πίσω από την απόφαση του Eurogroup κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Ο κ. Κυπριανού πρότεινε από του βήματος της Βουλής να αποσύρουμε το αίτημα βοήθειας προς την Τρόικα.

Στην ομιλία του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως είμαστε ενώπιον της πιο κρίσιμης συνόδου της Ολομέλειας στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Δεν είναι η ώρα για αλληλοεπίριψη ευθυνών, είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και πρόσθεσε πως είναι ώρα αυτοκριτικής, εθνικής ευθύνης και αποφάσεων σωτήριων για τη χώρα μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει συγχωροχάρτι για όποιους ευθύνονται, τόνισε.

Δικαιολογημένα νιώθουμε απογοήτευση για την συμπεριφορά του Γιούρογκρουπ απέναντι στην Κύπρο και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ο κ. Νεοφύτου. Χαρακτήσε την απόφαση του Eurogroup ως οικονομικό χαρακίρι στα θεμέλια της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι αυτό δεν ήταν η κοινοτική αλληλεγγύη που αναμέναμε και που επιβαλλόταν να επιδείξουν οι ευρωπαικές κυβερνήσεις.

Πιστεύουμε ότι η πιο κρίσιμη και εποικοδομητική στάση του ΔΗΣΥ, αφού έχει απορριφθεί η πρόταση για αναβολή της συνεδρίας, είναι η στάση της αποχής από την ψηφοφορία, είπε ο κ. Νεοφύτου.
Μερικά από τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα από τη συζήτηση στην κυπριακή Βουλή:

18:43 
«Οι δανειστές» μας ήθελαν να διαλύσουν την οικονομία μας, είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ,  Δ. Συλλούρης 

18:53 Γ. Ομήρου (ΕΔΕΚ - πρόεδρος της Βουλής): Δεν θα γίνουμε πειραματόζωο επιβολής νεοαποικιακών δεσμών - «Όχι» στην υποδούλωση

18:58
 Δ. Συλλούρης (πρόεδρος ΕΥΡΩΚΟ): Η Κύπρος μπορεί να ζήσει και χωρίς την Τρόικα  

19:00 Η πρότασή μας είναι «όχι» στη συμφωνία και επαναδιαπραγμάτευση, λέει ο Γ. Ομήρου

19:03 Μ. Κάρογιαν (Πρόεδρος ΔΗΚΟ): Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που θέτουν εν αμφιβόλω την ύπαρξη της Κύπρου

19:05 Μ. Κάρογιαν (Πρόεδρος ΔΗΚΟ): Η πατρίδα αυτή δέχεται απρόκλητη και άδικη επίθεση - Οφείλουμε να την υπερασπιστούμε

19:15
 Μ. Κάρογιαν (Πρόεδρος ΔΗΚΟ): Η πρότασή μας είναι «όχι» στη συμφωνία που προτείνει το Eurogroup

19:24
 «Μετά την Ελλάδα κάνουν πειραματόζωο και την Κύπρο. Πριν από τις εκλογές δόθηκαν ψεύτικες ελπίδες για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» λέει ο Άντρος Κυπριανού (ΓΓ ΑΚΕΛ)

19:52
  Άντρος Κυπριανού: Προτείνουμε την καταψήφιση της συμφωνίας του κ. Αναστασιάδη με το Eurogroup. Προτείνουμε εθνικό ομόλογο αλληλεγγύης 10ετούς διάρκειας

20:01 Αβ. Νεοφύτου (αν. πρόεδρος ΔΗΣΥ): Κινδυνεύουμε με άμεση χρεοκοπία. Ο πρόεδρος είχε να επιλέξει ανάμεσα στη συμφωνία ή την άμεση χρεοκοπία - Το κούρεμα των καταθέσεων δεν είναι θέση του προέδρου της Δημοκρατίας

20:11 Θα απέχει το ΔΗΣΥ από την ψηφοφορία, λέει ο Νεοφύτου

20:17
 Αβ. Νεοφύτου: Τώρα ξεκινά η πορεία προς τον Γολγοθά, ο Θεός βοηθός

20:19 Απορρίπτεται η συμφωνία με το Eurogroup με 36 ψήψους κατά και 19 αποχές
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=265079

Read more...