Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Χωρίς σχέδιο Β Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο



Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο, όχι όμως και η Βουλή (φωτό από την πρόσφατη ψηφοφορία)
Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο, όχι όμως και η Βουλή (φωτό από την πρόσφατη ψηφοφορία)  

Λεωκωσία, Κύπρος
Συνεδριάζει το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο, στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στη Μεγαλόνησο.

Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, οι νέες δηλώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελάχιστο ύψος του κουρέματος των καταθέσεων και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα βρίσκονται στο τραπέζι της κυπριακής κυβέρνησης.
Εντούτοις, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο, Σωκράτης Σωκράτους δεν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, παρά τα περί του αντιθέτου σενάρια.
Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτους ο λόγος που δεν συγκαλείται η Ολομέλεια είναι ότι δεν διαβιβάστηκαν στη Βουλή νομοσχέδια για να καταστεί δυνατή η εξέτασή τους.
Αργά το μεσημέρι η τρόικα αναχώρησε από την Βουλή η τρόικα χωρίς δηλώσεις και στη συνέχεια μετέβη εκεί για διαβουλεύσεις και κατευθύνθηκε προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Στις διαβουλεύσεις της η τρόικα επισημαίνει συνεχώς ότι το σχεδιο του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων βρίσκεται στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: