Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Άκαρπες οι επαφές Σαρρή στη Μόσχα για νέο δάνειο στην Κύπρο


Το «όχι» της Ρωσίας σε νέο δάνειο στην Κύπρο εισέπραξε ο Μιχάλης Σαρρής
Το «όχι» της Ρωσίας σε νέο δάνειο στην Κύπρο εισέπραξε ο Μιχάλης Σαρρής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λευκωσία, Κύπρος
Αρνητική ήταν η απάντηση της Ρωσίας στο αίτημα που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, για παραχώρηση νέου δανείου, με στόχο την αποφυγή χρεοκοπίας της Κύπρου, μετά την αρνητική απάντηση της Βουλής στην πρόταση του Eurogroup.

Μάλιστα ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε συμφωνία στο αίτημα νέου δανείου λέγοντας όμως ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Τονίσαμε στους Ρώσους τη δύσκολη κατάσταση πουν βρίσκεται το νησί, είπε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών.

Στη Μόσχα βρίσκεται και ο υπουργός Εμπορίου, Γεώργιος Λακκοτρύπης, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκθεση για τον τουρισμό.

«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση και τονίσαμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Μιχάλης Σαρρής μετά τη συνάντηση.

«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια λύση η οποία θα παρέχει κάποια στήριξη» δήλωσε.

Την ίδια ώρα, μετά τη συνάντηση που έιχαν με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, οι εκπρόσωποι της τρόικας μεταβαίνουν στη Βουλή για διαβουλεύσεις.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Κύπρου διαρρέεται ότι προτείνουν νέο σενάριο με το οποίο θα δανείσουν οι χώρες που εκπροσωπούνται από την τρόικα το ποσόν των 5,8 δισ. ευρώ αλλά παράλληλα, και εδώ ακριβώς είναι η αντίφαση, κάλεσαν την Κύπρο να βρει από μόνη της τα υπόλοιπα δέκα δισ. ευρώ που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: