Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Το Αττικό Νοσοκομείο για την επίσκεψη Άδωνη...

Στα επεισόδια που έγιναν σήμερα στο Αττικό Νοσοκομείο, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, αναφέρεται, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου.
«Η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου είχε σήμερα μία...
εκτεταμένη και εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, όπου του παρουσιάσαμε το έργο αλλά και τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Διαπιστώσαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν γνώστης των προβλημάτων του νοσοκομείου, αφού είχε ενημερωθεί προηγουμένως με υπομνήματα του νοσοκομείου. Υποσχέθηκε ότι πρόκειται να συνδράμει σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ, καθηγητή χειρουργικής, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, στην επίλυση των προβλημάτων, κυρίως σε επίπεδο προσωπικού και περαιτέρω ανάπτυξης του νοσοκομείου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Δυστυχώς έγιναν επεισόδια εκτός του αμφιθεάτρου και εκτός του νοσοκομείου. Πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται και που πλήττουν τους θεσμούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον υπουργό Υγείας είναι καταδικαστέες. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν ούτε τη διοίκηση ούτε και την πλειονότητα των εργαζομένων που καθημερινά εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες για να λειτουργεί αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα. Το ζητούμενο ήταν να συζητηθούν με τη διοίκηση, με όλα τα θεσμικά όργανα και με τους εργαζομένους τα προβλήματα του νοσοκομείου» καταλήγει η ανακοίνωση, που υπογράφει ο διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου, καθηγητής Ηλίας Ε. Λαμπίρης...

 ysterografa.gr

Read more...

Νέος εισαγγελέας στο Δικαστικό Συμβούλιο ...



Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα ασκεί χρέη εισαγγελέα στο Δικαστικό Συμβούλιο όπου έχει παραπεμφθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά από...
νέα κλήρωση που έγινε και ύστερα από κόλλημα που προέκυψε για τον Παναγιώτη Νικολούδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολούδης είχε κληθεί ως μάρτυρας για την υπόθεση και σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκύπτει ασυμβίβαστο...


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ

Read more...

Γλέζος: «Ο Σόιμπλε αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι υπάρχει θέμα»...



Τη θέση ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγκάστηκε χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου, «να παραδεχτεί έστω ότι υπάρχει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου» διατύπωσε ο Μανώλης Γλέζος.

«Προηγουμένως, ο...
κ. Σόιμπλε στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του προς το ΣΚΑΙ, η οποία είχε προηγηθεί πολλές ώρες πριν, είχε αρνηθεί τα πάντα», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γλέζος υποστήριξε ακόμη ότι «καταβάλλεται μια δόλια προσπάθεια αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο κ. Σόιμπλε ή να αφανιστεί ή να διαστρεβλωθεί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί απλώς ως ανοιχτό παράθυρο».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι απούσα. Όπως είπε, «υπάρχει ένα αναμφισβήτητο και ανεπίτρεπτο γεγονός: Η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης».

«Ενώ θα έπρεπε ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, αξιοποιώντας τη δήλωση του προκατόχου του στη Βουλή των Ελλήνων στις 24 Απριλίου 2013, να θέσει το θέμα στον κ. Σόιμπλε, το άφησε να το διαχειρίζονται οι δημοσιογράφοι», κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Read more...

«Ερμηνεύουμε διαφορετικά τον νόμο από την Ελλάδα», λέει η Μέρκελ για τις πολεμικές αποζημιώσεις...

«Η δική μας ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική», δήλωσε την Παρασκευή η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ, αναφερόμενη στο ελληνικό αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Κατά τη ...
διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο πριν από τις θερινές διακοπές της, η Ανγκελα Μέρκελ διευκρίνισε ακόμη ότι «αυτό δεν αλλάζει, παρά τις πρόσφατες αξιώσεις» της ελληνικής πλευράς.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ζήτημα «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

«Εχω πει επανειλημμένα ότι δεν βλέπω κούρεμα χρέους για την Ελλάδα», τόνισε και προσέθεσε: «Η συζήτηση αυτή θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει "μαζική ανασφάλεια" στους επενδυτές της ευρωζώνης και θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση όσα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια».

«Οι αποκαλύψεις της NSA έχουν πλήξει τις σχέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας»

Στη συνέντευξη Τύπου της γερμανίδας Καγκελαρίου, πάντως, κυριάρχησαν οι ερωτήσεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και το κατά πόσο υπήρξε συνεργασία του Βερολίνου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αναφερόμενη στις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ευρωπαϊκών κρατών, η Ανγκελα Μέρκελ είπε ότι αυτές έχουν πλήξει τις σχέσεις του Βερολίνου με την Ουάσιγκτον.

«Η Γερμανία δεν είναι αστυνομικό κράτος. Η Γερμανία είναι μια χώρα ελευθερίας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ προσπαθώντας να εμποδίσει το σκάνδαλο να εξελιχθεί σε ζήτημα που θα μπορούσε να επηρεάσει την προσπάθειά της να κερδίσει τις εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Η Καγκελάριος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με τις καταγγελίες ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις επικοινωνίες στην Ευρώπη σε μαζική κλίμακα.

«Μια φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και, σε αυτή την περίπτωση, η εμπιστοσύνη έχει τρωθεί», επισήμανε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι η υπόθεση απειλεί τις σχέσεις της Γερμανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ως σήμερα, οι καταγγελίες αυτές δεν μοιάζουν να επηρεάζουν το ευρύ προβάδισμα που δίνουν στην Μέρκελ και την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών.

Ομως κυβερνητικά στελέχη ανησυχούν ότι η δημοσίευση νέων αποκαλύψεων μπορεί να πλήξει την προσπάθεια της Καγκελαρίου να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Infratest dimap, τα δύο τρίτα των γερμανών εκλογέων είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που η κυβέρνηση έχει χειριστεί το θέμα.

Η δημοσίευση της έρευνας αυτής ακολουθεί τις αποκαλύψεις που διέρρευσαν από τον Εντουαρντ Σνόουντεν, τον αμερικανό πρώην συνεργάτη της NSA, ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν μαζικά τις επικοινωνίες συμμαχικών κυβερνήσεων και πολιτών μέσω του λεγόμενου προγράμματος PRISM.

«Ο γερμανικός νόμος ισχύει στο γερμανικό έδαφος», επέμεινε η Μέρκελ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Η Καγκελάριος είπε ότι έρευνα που διεξάγεται σχετικά με τις καταγγελίες από διάφορους κρατικούς θεσμούς στη Γερμανία επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στο εάν και κατά πόσον παραβιάστηκε η γερμανική νομοθεσία από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.

Η Μέρκελ, πάντως, αναγνώρισε ότι η έρευνα σχετικά με την δραστηριότητα των υπηρεσιών κατασκοπείας των ΗΠΑ στη Γερμανία θα διαρκέσει ένα ορισμένο διάστημα. «Το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε. «Συνεχίζεται».

Read more...

Στις 24 Ιουλίου ξεκινά η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων...

Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Ιουλίου, για πρώτη φορά, η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων στους πρώτους 39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την ΓΓΠΣ, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαι­ούχοι μετά τους ελέγχους.

Όπως...
αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων και των εντύπων Α21 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας σε συνεργασία με τον ΟΓΑ προχωρούν στην καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομά­των.

Η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου στους πρώτους 39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την ΓΓΠΣ, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαι­ύχοι μετά τους ελέγχους.

Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές στους υπόλοιπους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων.

Δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πάνω και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά τη φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet.

«Η εφαρμογή για πρώτη φορά ενός ενιαίου και διαφανούς συστήματος απονομής των οικογενειακών επιδομάτων από το πρώτο παιδί με την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος TaxisNet συμβάλλει στον εξορθολο­γισμό και εκσυγχρονισμό του συστήματος οικογενειακών παροχών, χωρίς γραφειοκρατία, με δίκαιο τρόπο και βάσει των εισοδημάτων», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου.

«Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, αρμόδια για το σχεδιασμό της οικογενειακής πολιτικής, σε συνεργασία με τον Ο.Γ.Α. και τη Γ.Γ.Π.Σ. εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτη η καταβολή των επόμενων δόσεων για το 2013», προσέθεσε...
NEA

Read more...

Άγρια κόντρα Τσίπρα – Καψή στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)...

Την αντίδραση του Παντελή Καψή προκάλεσε η κριτική του Αλέξη Τσίπρα προς τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Σας γνωρίζω και σας...
εκτιμώ, δεν περίμενα να αναλάβετε μια τέτοια θέση, εσείς ένας δημοσιογράφος με τέτοια διαδρομή, με διευθυντικές θέσεις σε Μέσα ιδιωτικά, ιδιοκτητών που παίζουν κεντρικό ρόλο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του.

«Έχω πει ότι μπορώ να απαντήσω γι΄ αυτά που λέω, γι΄ αυτά που κάνω, όχι γι΄ αυτά που είμαι. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν ούτε άνθρωπος του κομματικού σωλήνα, ούτε δέχθηκα ποτέ να πάω στο δημόσιο, αλλά αναγκάστηκα να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα, ακολούθησα την πορεία που ακολούθησα», απάντησε ο κ. Καψής και συνέχισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Μιλάτε για θέμα ηθικής τάξεως, αλλά αποτελεί μεγάλη υποκρισία αυτό που λέτε, κύριε πρόεδρε. Έχετε βάλει διευθυντή του Βήματος, αγαπητό μου συνεργάτη και αξιόλογο δημοσιογράφο, πρόεδρο της "Αυγής". Φαντάζομαι όχι για να παραδώσει την "Αυγή" στα συμφέροντα των εκδοτών. Έχετε δίπλα σας έναν εξαίρετο νομικό, με λαμπρή δημοκρατική πορεία και επιστημονική κατάρτιση ο οποίος ήταν νομικός συνεργάτης καναλαρχών, ήταν και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας καναλάρχη και όμως αυτόν, και καλά κάνατε, τον επιλέξατε επικεφαλής των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων για να καταπολεμήσει την διαπλοκή. Και δεν υπάρχει εκεί πέρα κανένα πρόβλημα. Και καλά κάνατε. Αλλά ξαφνικά σ' εμένα, επειδή εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα, επειδή 35 χρόνια κολλάω ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως».

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έσπευσε ταυτόχρονα να υπογραμμίσει ότι ο ίδιος ούτε άδεια σε κανάλι έχει δώσει ποτέ, ούτε σε ραδιόφωνο και έχει την τιμή, με νομοσχέδιο που πέρασε πέρυσι με κυβέρνηση Παπαδήμου να καθιερώνεται νομικά η διάκριση παρόχου περιεχομένου και παρόχου δικτύου.«Δεν μετέχω στην κυβέρνηση για να υπηρετήσω κανενός συμφέροντα, παρά μόνο το δημόσιο συμφέρον και μια πραγματικά ισχυρή τηλεόραση, που δεν θα είναι φέουδο κανενός, ούτε της κυβέρνησης, ούτε και κάποιων συνδικαλιστών που έχουνε μάθει να ζούνε παρασιτικά σε βάρος της», πρόσθεσε ο κ. Καψής.

«Κύριε υπουργέ, καταθέσατε μια σειρά από επιχειρήματα με τα οποία αναγνωρίσατε το ναρκοθετημένο πεδίο στο οποίο επιλέξατε να εργαστείτε», αντέτεινε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η μομφή που κατέθεσα δεν ήταν μομφή για τις απόψεις ή τις πράξεις σας. Αλλά όταν εδώ υπάρχει μια φανερή σύγκρουση συμφερόντων, γιατί δεν ήρθατε να υπηρετήσετε ένα σχέδιο που είναι το δικό σας σχέδιο, αλλά ένα σχέδιο συγκροτημένο με συγκεκριμένη κατεύθυνση το κλείσιμο της ΕΡΤ, την υποβάθμιση της ΕΡΤ - και μη μου πείτε ότι ο νέος φορέας θα μπορεί να είναι ποιοτικά και ουσιαστικά καλύτερος με τις μισές δαπάνες και με το προσωπικό- το κλείσιμο και η υποβάθμιση της ΕΡΤ είναι λοιπόν εκ των πραγμάτων, ανεξάρτητα από προθέσεις, όφελος προς τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες τους. Εκ των πραγμάτων, ανεξάρτητα από προθέσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε ακόμη άστοχα τα παραδείγματα που επικαλέστηκε ο κ. Καψής: «τα παραδείγματα τα οποία μου θέσατε είναι άστοχα, διότι εσείς δεν αναλάβατε διευθυντής της "Αυγής", δεν αναλάβατε διευθυντής ενός εντύπου ενός κόμματος. Αναλαμβάνετε τον κρίσιμο πολιτικό ρόλο, ούτε καν διευθυντής της ΕΡΤ, το οποίο θα το θεωρούσα λογικό, αναλαμβάνετε τον κρίσιμο πολιτικό ρόλο να υλοποιήσετε ένα σχέδιο το οποίο εκ των πραγμάτων υποβαθμίζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και εκ των πραγμάτων εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα».
Επέμεινε τέλος ότι ο υφυπουργός πρέπει να απαντήσει για «το δημοσιονομικό κόστος που θα έχει όλη αυτή η περιπέτεια στον ελληνικό λαό».

«Εγώ απάντησα στο ζήτημα ηθικής τάξης. Το σχέδιο που θα υπηρετήσω θα το δείτε και θα το κρίνετε. Αλλά θέμα ηθικής τάξεως δεν υφίσταται», επανήλθε με παρέμβασή του ο κ. Καψής.

Τσίπρας: Ζημιώνει το δημόσιο από το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και με αφορμή την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι, στη χθεσινή συνάντηση του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, δεν ανέφερε τίποτα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει λάθος πρόγραμμα που οδηγεί σε στάση πληρωμών και εκτίμησε ότι τελείωσε ο πολιτικός της χρόνος.

«Η χθεσινή επίσκεψη του κ. Σόιμπλε, είναι πραγματικά ένα λυπηρό, δυσάρεστο, θλιβερό γεγονός. Ενώ ο ίδιος έκανε αναφορά περί ύπαρξης θέματος κατοχικού δανείου, ο πρωθυπουργός είπε μόνο "πάμε καλά" και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα. Θα κόψουμε μισθούς, συντάξεις και τσιμουδιά για το μεγάλο αυτό ζήτημα. Θα μας κρίνει όλους η ιστορία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, εκτιμώντας ότι οδηγεί σε στάση πληρωμών και τόνισε ότι, με το πρόγραμμα που εφαρμόζει, το μόνο που πετυχαίνει είναι η αύξηση της ανεργίας και η διεύρυνση της φτώχιας και της ύφεσης.
Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στρουθοκαμηλίζει, θέλοντας να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί...
Klik VIDEO1

Klik  VIDEO2



crimenet.gr

Read more...

Κατάθεση μάρτυρα: «Το 2005 κανείς δεν αμφισβητούσε τον Τσοχατζόπουλο»...

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έχει ξεκαθαρίσει πως αν δεν απολογηθούν και οι 18 κατηγορούμενοι μέχρι και την μεθεπόμενη εβδομάδα, το δικαστήριο δεν πρόκειται να διακόψει τις συνεδριάσεις του Το ζήτημα της απολογίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και... ειδικότερα ο χρόνος κατά τον οποίο αυτή θα δοθεί, αποτέλεσε σήμερα νέα εστία έντασης στη δίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις «χρυσές μίζες» με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Χρήστος Κατσιάνης έχει ξεκαθαρίσει πως αν δεν απολογηθούν και οι 18 κατηγορούμενοι για την υπόθεση μέχρι και την μεθεπόμενη εβδομάδα, το δικαστήριο δεν πρόκειται να διακόψει τις συνεδριάσεις του, λόγω του θέρους. Το χρονικό αυτό περιθώριο που έχει θέσει ο πρόεδρος έχει προκαλέσει, ωστόσο, τη σφοδρή αντίδραση τόσο του πρώην υπουργού όσο και των δικηγόρων του. Ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού κ. Λεωνίδας Κοτσαλής ζήτησε από το δικαστήριο να παραχωρήσει χρόνο στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό αφού, όπως είπε, είναι σχεδόν αδύνατο να προετοιμάσει την απολογία του σε τόσο λίγο διάστημα. Την θέση αυτή υποστήριξαν και οι συνήγοροι των υπολοίπων κατηγορουμένων, ενώ ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε να απολογηθεί μετά στις 3 Σεπτεμβρίου. «Ζητώ» είπε «να υπάρξει ουσιαστικός χρόνος λειτουργίας του δικαστηρίου σας, δεν έχετε ασχοληθεί με το θέμα του ΚΥΣΕΑ, ενώ μας αφήσατε την ελπίδα ότι μπορούμε να επαναφέρουμε το αίτημά μας....Έχω κακή εμπειρία από το κοινοβούλιο, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τα κάνανε «πλακάκια» για να κουκουλώσουν το θέμα των υποβρυχίων, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνει το ίδιο και εδώ». Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της εισαγγελέως της έδρας κ. Γ. Αδειλίνη, η οποία αντικρούοντας το αίτημα των δικηγόρων της υπεράσπισης για έναρξη των απολογιών των Σεπτέμβριο, επισήμανε. «Συμβιβασμοί δεν μπορούν να γίνουν. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η συζήτηση εξακολουθεί χωρίς διακοπή, παρά μόνο τα αναγκαία διαλείμματα. Δεν υπάρχει διάταξη στον Κώδικα που να προβλέπει διακοπή πριν την απολογία του κατηγορούμενου». Η εισαγγελέας αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της κλήτευσης μελών του ΚΥΣΕΑ για να τονίσει ότι μόνο αρμόδιο για να κρίνει εάν τα μέλη του πρέπει να κληθούν είναι το δικαστήριο. «Μόνο το δικαστήριο θα κρίνει αν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν αρκετά ή όχι» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. «Παρέλαση» από μάρτυρες υπεράσπισης Στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιάννη Σμπώκου, Αρετής Τσοχατζοπούλου, Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτη Σταμάτη, Γιώργου Σαχπατζίδη και Ν. Καραντζά. «Μετά το 2005 ο κ. Σαχπατζίδης σταμάτησε να πολιτεύεται και τον προσέγγισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αυτός θαμπώθηκε αφού τον προσέγγιζε ένα υπουργός και παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας», είπε στην κατάθεσή του, ο κ. Α. Σαχρεμέτης, καθηγητής μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου επιχειρηματία από την Κατερίνη. «Η προσέγγιση έγινε ώστε ο κ. Τσοχατζόπουλος να του παρουσιάσει κάποιους επιχειρηματίες και εκεί εκτιμώ πως τον χρησιμοποίησε για δικό του όφελος», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Με το χέρι στην καρδιά μπορώ να βεβαιώσω ότι η Αρετή Τσοχατζόπούλου είναι ένα πρόσωπο που νιώθει τον ανθρώπινο πόνο. Δεν γνωρίζω για την κατηγορία, αλλά για μένα είναι εντελώς αδιανόητη, η ανάμειξή της στην υπόθεση», ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Γεράσιμος Πόλης μάρτυρας υπεράσπισης της θυγατέρας του πρώην υπουργού. «Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε και προσέγγισε τον κ. Καρατζά, του είπε για κάποιον κ. Τσάκο που θα αγόραζε τις μετοχές του Ιανού. Τα χρήματα 1,5 εκατ. ευρώ ήρθαν με τραπεζικό έμβασμα από την εταιρεία Noris από την Ελβετία.....Κάποια στιγμή, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε στον κ. Καρατζά ότι ο άνθρωπος που ενδιαφέρονταν να αγοράσει το 20% των μετοχών δεν υφίσταται πια. Ο κ. Καρατζάς δεσμεύτηκε να επιστρέψει πίσω τα χρήματα. Τον ρώτησα πως δίνεις πίσω τα χρήματα χωρίς να έχεις πάρει τις μετοχές;» κατέθεσε η δημοσιογράφος κ. Σοφία Ιορδανίδου συνεργάτιδα τόσο του ιδιοκτήτη της αλυσίδας βιβλιοπωλείων ΙΑΝΟΣ όσο και του πρώην υπουργού. Η μάρτυρας επανέλαβε πολλές φορές στο δικαστήριο πως την περίοδο εκείνη ήταν πολύ δύσκολο να αμφισβητήσει κάποιος την αξιοπιστία του πρώην υπουργού ειδικά στην Θεσσαλονίκη. «Γνωρίζοντας τον κ. Τσοχατζόπουλο θεωρούσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην του επιστρέψουν τις μετοχές. Άλλωστε το 2005 κανένας δεν τολμούσε να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του πρώην υπουργού», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας. «Όλα αυτά θα μας τα πει το ΚΥΣΕΑ;» παρενέβη στο σημείο αυτό ο Νίκος Ζήγρας και ενώ η μάρτυρας κατέθετε ειρωνευόμενος το σχετικό αίτημα του Α. Τσοχατζόπουλου. Σε ό,τι αφορά την αγοραπωλησία των μετοχών του ΙΑΝΟΥ και τον Ν. Καρατζά, το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρει: «Κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του έτους 2005 έως 16.04.2010, ενεργώντας από κοινού με τον Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και τον Νικόλαο Ζήγρα, εξακολουθητικά, με πρόθεση απέκρυψε, κατείχε και διαχειρίστηκε περιουσία, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας του συγκατηγορουμένου του Α. Α. Τσοχατζόπουλου με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης προέλευσής της και συγκεκριμένα: α) δέχτηκε στην κατοχή του από τον Νικόλαο Ζήγρα που λειτουργούσε για λογαριασμό του Α. Α. Τσοχατζόπουλου τον Ιούνιο του 2005 το ποσό του 1.000.000 ευρώ και β) δέχτηκε στην κατοχή του από τον Ν. Ζήγρα, που ομοίως ενεργούσε για λογαριασμό του Α. Α. Τσοχατζόπουλου τον Ιούλιο του έτους 2006, το ποσό των 500.000 ευρώ, ποσά που αντιστοιχούσαν σε 180.077 μετοχές της εταιρείας 'ΙΑΝΟΣ Α.Ε. βιβλιοπωλεία - εκδόσεις', της οποίας ήταν ο πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και κάτοχος του 85% του συνόλου των μετοχών, τα οποία διαχειρίστηκε επενδύοντας τα για λογαριασμό του Α. Α. Τσοχατζόπουλου στην εταιρεία αυτή. Για να μην αποκαλυφθεί ωστόσο η διαχείριση εκ μέρους του της άνομης περιουσίας του πρώην υπουργού, εμφανίστηκε ως δήθεν αγοράστρια των μετοχών η εταιρεία NORRIS A.E., της οποίας γνώριζε ότι ιδιοκτήτης ήταν στην πραγματικότητα ο Α. Α. Τσοχατζόπουλος και φερόμενος δικαιούχος και διαχειριστής ο Νικόλαος Ζήγρας». Τις δράσεις του Γιάννη Σμπώκου απέναντι στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Οργανισμό Μετασεισμικού Σχεδιασμού, εξήρε στην κατάθεσή του ο γιατρός κ. Δημήτρης Πύρος. «Σέβονταν τον Άκη Τσοχαζόπουλου και του είχε εμπιστοσύνη, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τι κρύβονταν πίσω από τις offshore εταιρείες» ήταν ο κοινός τόπος των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης της λογίστριας του πρώην υπουργού Ευφροσύνης Λαμπροπούλου. «Δεν γνώριζε, διότι αν γνώριζε δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση τώρα. Η μητέρα μου δεν δούλεψε ποτέ στα σκοτάδια» ανέφερε ο γιος της κ. Λαμπροπούλου λογιστής και ο ίδιος. Τέλος, ο κ. Ν. Ναυπλιώτης, που έκανε το 2006 με κρυσταλλικές κατασκευές στη Δ. Αρεοπαγίτου, κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Π. Σταμάτη. Ανέφερε πως εκ παραδρομής εκδόθηκε η πρώτη απόδειξη από τις εργασίες στο όνομα «Παπαλιάκος». «Προφανώς κάποιος έκανε την πρώτη κατάθεση πληρωμή σε μας με το όνομα Παπαλιάκος, μετά πήραμε εντολή από τον κ. Σταμάτη να εκδίδουμε τα τιμολόγια στην εταιρεία Nobilis....Μετά η επαφή που είχα ήταν με την ίδια την κ. Σταμάτη», είπε ο συγκεκριμένος μάρτυρας. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, οπότε και το δικαστήριο δεν αποκλείεται να αποφασίσει για το θέμα των απολογιών των κατηγορουμένων... protothema.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Έλεγχοι των υγειονομικών επιτροπών Επιδημία «μαϊμού» τυφλών και στα Δωδεκάνησα


Επιδημία «μαϊμού» τυφλών και στα Δωδεκάνησα
  (Φωτογραφία:  Associated Press )


Αθήνα
Δεκάδες άτομα που λάμβαναν παράνομα επίδομα τυφλότητας, 200 ευρώ ανά μήνα, εντόπισαν στα Δωδεκάνησα οι επανέλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Οι έλεγχοι έγιναν στην Κάλυμνο, από τις 11/06/2013 έως τις 13/06/2013, για επιδοματούχους των περιοχών Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Πάτμου και Λειψών, και στη Ρόδο, από τις 26/06/2013 έως τις 28/06/2013.
Στην Κάλυμνο κλήθηκαν για επανέλεγχο 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερις. Από τους 152 που εξετάσθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό 65,79%). Αντίστοιχα, στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, και από τους 125 που εξετάστηκαν (δεν προσήλθαν έξι) οι εννέα διαπιστώθηκε δεν ήταν τυφλοί (7,20%).
«Απογοήτευση και οργή» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε ότι «θα διερευνηθούν οι ευθύνες όσων συνέβαλαν σε αυτές τις παράνομες πράξεις».
«Σε μια περίοδο που η χώρα και οι συμπολίτες μας υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες και στερήσεις, δεν επιτρέπεται σε κανέναν και για κανένα λόγο να επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με παράνομες πρακτικές και συμπεριφορές» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
 .in.gr

Read more...

Τροπολογίες στο νομοσχέδιο Τρεις μήνες στις περιφέρειες για να αποφασίσουν αν θα είναι «Κυριακή Ανοικτά»


Τρεις μήνες στις περιφέρειες για να αποφασίσουν αν θα είναι «Κυριακή Ανοικτά»
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Περιθώριο ενός ακόμη μήνα (3 μήνες συνολικά από την ψήφιση του νομοσχεδίου), προκειμένου οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες ή δήμαρχοι να αποφασίσουν ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, δίνεται με τροπολογία στο σχετικό νομοσχέδιο.

Με άλλες τροπολογίες αυστηροποιούνται οι ποινές για πειραγμένες αντλίες και ορίζεται ότι ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής, διορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και του περιφερειάρχη Αττικής.

Ειδικότερα, οι κυριότερες εκ των τροποποιήσεων στο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών, που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι:

  • Δίνεται το περιθώριο ενός ακόμη μήνα (3 μήνες συνολικά από την ψήφιση του νομοσχεδίου), προκειμένου οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες, ή -στην περίπτωση της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης- οι κατά τόπους δήμαρχοι να αποφασίσουν ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.
Σε περίπτωση που η προθεσμία αυτή παρέλθει χωρίς σχετική απόφαση, θα επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του έτους η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εκπτωτικά καταστήματα (outlet), δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, και δεν συνδέονται νομικά με αλυσίδες καταστημάτων. Η σχετική απόφαση κάθε αντιπεριφερειάρχη μπορεί να αναθεωρείται ετησίως κάθε Ιανουάριο, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2015.

  • Το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές, ξεκινά στις 11 το πρωί και λήγει στις 8 το βράδυ.
  • Σε βενζινάδικα τα οποία "πειράζουν" τις αντλίες τους, προκειμένου να αλλοιωθούν οι ενδείξεις των μετρητών, ο υπεύθυνος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, κατάσχονται οι σχετικοί μηχανισμοί και επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε επηρεαζόμενη μετρητή. Οι ίδιες ποινές επιβάλλονται όταν εντοπίζονται και ίχνη μηχανισμών που έχουν αφαιρεθεί.
  • Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής, διορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και του περιφερειάρχη Αττικής. Η θητεία των μελών του Δ.Σ. είναι διετής. Η αρχική διάταξη προέβλεπε διορισμό των προέδρων μονάχα από τον υπουργό Ανάπτυξης -κάτι που είχε προκαλέσει στο παρελθόν διαμαρτυρίες τόσο από το χώρο της αντιπολίτευσης, όσο και της συμπολίτευσης.
  • Ιδρύεται Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, που εποπτεύεται από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Άλλες τροποποιήσεις που κατατέθηκαν σήμερα (Παρασκευή) στο νομοσχέδιο, αφορούν τη διαδικασία διαιτησίας στις δημόσιες συμβάσεις.

Τέλος, με τροπολογία που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο:

*εντάσσονται στο καθεστώς ενισχύσεων του ν.3908/2011 και οι επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιοθερμικούς σταθμούς,

*ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τη χορήγηση επαγγελματικής ταυτότητας β' τάξης σε λογιστές φοροτεχνικούς και με τη διαδικασία έκδοσης του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών Φοροτεχνικών,

*και παρέχεται υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα εγγραφής ως μέλη Επιμελητηρίου και σε μη εγκατεστημένα στη χώρα μας πρόσωπα.
.in.gr

Read more...