Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

"Να σέβεται τον Πρωθυπουργό"

Τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούργια τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

"Προφανώς, ο εν λόγω κύριος παραποιεί σκόπιμα και συκοφαντικά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, που αφορούσαν παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Του υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να σέβεται τον Πρωθυπουργό και τους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί", τονίζει ο κ. Κεδίκογλου.

Σημειώνεται ότι ο Ναΐμ Ελγαντούρ υποστήριξε κατά τη διάρκειας συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος με αφορμή τις αντιδράσεις από την προβολή της ταινίας "Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων" ότι "ο μεγαλύτερος ρατσιστής στην Ελλάδα είναι ο πρωθυπουργός".

Read more...

Καρατζαφέρης: Άχρηστοι προδότες, ο Άδωνις και ο Βορίδης...





Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε σε μηνιαίο περιοδικό ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ αναφέρεται και στους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη που...

πρώτοι έφυγαν από το κόμμα του, απαντώντας πως το βλέπει σήμερα πιο ψύχραιμα…

“Υπήρχε ευθεία παρέμβαση των Αμερικανών. Άμεση και καταλυτική. Αυτά τα παιδιά άλλα εκουσίως άλλα ακουσίως χρησιμοποιήθηκαν για την εξολόθρευση του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς έχοντας περάσει από τους ίδιους διαδρόμους, τα ίδια ίχνη, ξέρει πάρα πολύ καλά ότι η προδοσία είναι χρήσιμη , αλλά οι προδότες άχρηστοι και για αυτό προφανώς δεν τους χρησιμοποίησε ως τώρα…”

ΕΡ. Αισθάνεστε ικανοποιημένος που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην κυβέρνηση;

“Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς…” καταλήγει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ


tokarfi.gr


Read more...

Η ανακοίνωση της τρόικας

Οι συζητήσεις της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές με αντικείμενο την αξιολόγηση του προγράμματος θα σημειώσουν σύντομη διακοπή για να συνεχιστούν σε μια εβδομάδα, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα.
Στη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε περίπου μια εβδομάδα, ενώ στη διάρκεια αυτού του διαστήματος, θα παραμείνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για περαιτέρω τεχνική επεξεργασία και οι επαφές με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν επίσης από τις έδρες των τριών οργανισμών.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αντιπροσωπεία της τρόικας είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος.
Η αντιπροσωπεία προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων σύντομα στην Αθήνα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί μιας δέσμης οικονομικών πολιτικών, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Read more...

Διέψευσε ο Αντώνης Σαμαράς τα περί κεφαλικού φόρου σε ιδιοκτήτες ακινήτων

«Ας είναι προσεκτικοί όσοι τα κυκλοφορούν»


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί επιβολής «κεφαλικού φόρου» σε όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά από τη Ρώμη, αφήνοντας μάλιστα αιχμές προς όσους διακινούν τα σενάρια αυτά.

Σε δημοσιογραφική ερώτηση αν θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά».

Επίσης, ο πρωθυπουργός διέψευσε ότι θα υπάρξει μείωση των αναπηρικών επιδομάτων. «Όχι, ασφαλώς και όχι» ήταν η χαρακτηριστική του απάντηση σε σχετική ερώτηση.

Οι πληροφορίες για τον «κεφαλικό φόρο» έκαναν λόγο για πρόταση του υπουργείο Οικονομικών για έκτακτη εισφορά ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες.

Την είδηση που αρχικά έδωσε  η Ιπποκράτους επιβεβαίωσαν χθες, Πέμπτη, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εξηγώντας ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση και στην απαίτηση του μνημονίου, που υπεγράφη τον Μάρτιο, για αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή, ωστόσο, μετά και τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών που επικαλέστηκε το Mega, ανέφεραν ότι «δεν εξετάζεται το σενάριο αυτό».

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στη Ρώμη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης.

Κυβερνητικές πηγές στη Ρώμη έλεγαν ότι «τα χειρότερα που έμοιαζαν αναπόφευκτα τα αποτρέψαμε, τώρα προσπαθούμε να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της και πάνω απ΄ όλα να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας και της ανάπτυξης».
Στο θέμα των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία σκιά στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, και επισήμαναν μετ’ επιτάσεως ότι εκείνο που προέχει τώρα είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων.
Τέλος οι κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ότι υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ


Σαμαράς: Εφιάλτης η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


Σαμαράς: Εφιάλτης η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ 
«Εφιαλτικό» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση.


Μιλώντας στη διάσκεψη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, που πραγματοποιείται στη Ρώμη ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος». 

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, απευθυνόμενος στα μέλη τηςΧριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, υπογράμμισε ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία. 

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ότι ο λαός έχει αποφασίσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. 

«Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο» είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διανύει το πέμπτο κατά σειρά έτος ύφεσης και πρόσθεσε ότι στο διάστημα αυτό χάθηκε το 20% του ΑΕΠ της χώρας, όμως υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εννοούν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους. 

«Παράλληλα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, «πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή». Τέλος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει το κενό αξιοπιστίας και ότι με μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η προστασία της κοινωνικής συνοχής και με την όσο πιο δυναμική γίνεται προσπάθεια των Ελλήνων θέλει να μετατρέψει την κρίση σε επιτυχία. «Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα ήταν μοντέλο δημοκρατίας, επιτυχίας και ελευθερίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, σας στέλνουμε μήνυμα ελπίδας» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι από τον οποίο και απέσπασε εύσημα για το έργο της ελληνικής κυβέρνησης. http://newpost.gr

Read more...

Δεν τίθεται ζήτημα εξόδου της Κύπρου από το ευρώ ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση

Φωτιές άναψε η δήλωση Κυπριανού


O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Λευκωσία, Κύπρος
Για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, δεν τίθεται θέμα εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, μετά τη δήλωση του Αντρου Κυπριανού ότι η Λευκωσία δεν πρέπει να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η οποία από ό,τι φαίνεται άναψε φωτιές, προκαλώντας αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα.

Από την στιγμή που απευθυνθήκαμε στον μηχανισμό στήριξης για εξασφάλιση δανείου, υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου, αυτό που προέχει είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για «να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους, για να υπερασπιστούμε τις βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων, για να διασφαλίσουμε την προοπτική της οικονομίας του τόπου μας και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας μας».

Το όλο θέμα προέκυψε από συνέντευξη του γγ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην ιστοσελίδα 24h.com.cy και πυροδότησε αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα.

Πάντως το ΑΚΕΛ -σε νέα ανακοίνωσή του- μιλά για διαστρέβλωση και παρερμηνεία της δήλωσης τού γενικού γραμματέα τού κόμματος, και προς αποκατάσταση της αλήθειας έδωσε στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων του κυρίου Κυπριανού.

Σύμφωνα με το κείμενο τού ΑΚΕΛ, ο γενικός γραμματέας τους ΑΚΕΛ στην ερώτηση, κατά πόσο πρέπει να παραμείνει η Κύπρος στο ευρώ, απάντησε:

«Είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Το ερώτημα που νομίζω ότι θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι είναι το εξής: εάν η τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα για να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ, εμείς θα πεισμώσουμε και θα πούμε ότι δεν φεύγουμε από την ζώνη του ευρώ, γιατί είναι σημαντικό αυτό το ζήτημα; Παραμένουμε όσο οδυνηρά και αν είναι τα μέτρα;»

» Είναι και αυτό ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να μελετηθεί πάρα πολύ σοβαρά. Είπα στην αρχή, ότι εμείς μελετούμε όλα τα μέτρα τα οποία θα προταθούν και την ίδια στιγμή τι σημαίνει το κάθε τι, δηλαδή ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε και πώς απαντούμε σε αυτά τα σενάρια, τα οποία μου θέτετε τώρα και επαναλαμβάνω πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού προβληματισμού από ειδικούς».

Στην ερώτηση, «να εξεταστεί η υπόθεση αν θα πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ ή όχι;», ο κ. Κυπριανού, σύμφωνα με το κείμενο που έδωσε το ΑΚΕΛ, ανέφερε:

«Σίγουρα το αφήνω ανοικτό αυτό το θέμα, δεν προκαθορίζω τώρα τι θα κάνουμε, αλλά λέω ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν πάρα πολύ σοβαρά, εάν θέλουμε πραγματικά να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα τού Κυπριακού λαού».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Τι σημαίνει η "ρήτρα απόκλισης"

Ισόποσα μέτρα από τον «σκληρό πυρήνα» (μισθούς, συντάξεις, επιδόματα) θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2014, για κάθε μονάδα απόκλισης από τον στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος ή πλεονάσματος το 2013.

Όπως επισήμανε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για το «σχέδιο Β» ή τη «ρήτρα απόκλισης», που συζητείται με τους επικεφαλής της τρόικας να ενταχθεί στη συμφωνία, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ από το σκέλος των δαπανών και των 2 δισ. ευρώ από το σκέλος των εσόδων, ώστε, οι εκπρόσωποι των δανειστών να αποσύρουν τις ενστάσεις που έχουν για τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική πλευρά και να κλείσει το πακέτο.

Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε ότι η τρόικα διατηρεί ακόμη ισχυρές επιφυλάξεις για ορισμένα από τα διαρθρωτικά μέτρα (Υγεία, Παιδεία, Άμυνα, ΟΤΑ), μην πιστεύοντας ότι θα αποδώσουν όλα όσα υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. "Ελπίζω να συνεισφέρουν περισσότερο" αυτά τα υπουργεία που "στοχοποιούνται", είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται τέλος, ότι στο Euro Working Group (Eurogroup σε τεχνικό επίπεδο), το οποίο θα συνεδριάσει στις 28 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου, θα παρουσιάσει την έως τότε συμφωνία με την τρόικα. Έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία, επισήμανε ο υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου, πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί τόσο μέτρα στο σύνολό τους, όσο και οι όροι της «ρήτρας απόκλισης».

Πηγή:ΑΜΠΕ

Read more...

O Ανδρουλάκης βλάπτει την κυβέρνηση περισσότερο από τον Τσίπρα...




Τη μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση δεν την κάνει η αντιπολίτευση. Δεν είναι ο Τσίπρας, ο Καμμένος, η Παπαρήγα οι δολιοφθορείς των κυβερνητικών σχεδίων. Δεν είναι αυτοί που ξεσηκώνουν το λαό. Μπουρλοτιέρηδες είναι οι...

κυβερνητικοί εταίροι. Αυτοί φθείρουν και απαξιώνουν την κυβέρνηση. Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ. και το ΚΚΕ αντιπολίτευση είναι, κριτική θα ασκήσουν. Λογικό, αναμενόμενο, θα έλεγα και απαραίτητο. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Τι θέλουμε δηλαδή, να λαμβάνονται αποφάσεις και μέτρα -και μάλιστα τόσο επαχθή για τους πολίτες- και αυτοί να σιωπούν; Αυτά δεν γίνονται.

Γίνονται όμως άλλα. Απαράδεκτα. Μόνον που αυτά γίνονται από την ίδια την κυβέρνηση. Τι γίνεται; Από το πρωί μέχρι το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι υπουργοί, οι βουλευτές της συμπολίτευσης, οι ίδιοι οι αρχηγοί των κομμάτων μας λένε πόσο επώδυνα, αντιαναπτυξιακά, φορομπηχτικά, υφεσιακά και άδικα είναι τα μέτρα.

Όπως έγινε και χθες με τη σύσκεψη των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Ποιό μήνυμα στάλθηκε στους πολίτες από τη μεταξύ τους διαφωνία, η οποία σημειωτέον το τελευταίο διάστημα τείνει να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά; Αφού ούτε αυτοί δεν θέλουν τα μέτρα γιατί να τα καταπιούμε εμείς.

Γιατί να τα αποδεχθούν οι πολίτες και να μην εξεγείρονται, όταν αυτοί που τα λαμβάνουν τα καταγγέλλουν και εμμέσως τους λένε ότι έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται; Όταν δεν υπερασπίζεται η ίδια η κυβέρνηση τα μέτρα και την πολιτική της, γιατί να σιωπήσουν οι πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Όταν οι βουλευτές, που θα κληθούν να τα ψηφίσουν, δηλώνουν (με τελευταίο παράδειγμα τον Μίμη Ανδρουλάκη) αντίθετοι -κάποιοι απειλούν ότι δεν θα τα ψηφίσουν, και οι υπόλοιποι ότι θα πουν το «ναι» με κρύα καρδιά- γιατί οι πολίτες και η αντιπολίτευση να συναινέσουν; Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζονται διχασμένοι και κατηγορούν ο ένας τον άλλον, γιατί αντιπολίτευση και πολίτες να δεχθούν να τους ακολουθήσουν;

Τι περιμένουν, να τους λυπηθεί ο λαός και να τους δώσει άφεση αμαρτιών; Αν είναι έτσι καλύτερα να πάνε στην εκκλησία ή να καθίσουν στο πεζοδρόμιο, με απλωμένο το χέρι, και να λένε στους διερχόμενους «ελεήστε τον αόμματο».

Σε περιόδους κρίσης -και μάλιστα τόσο βαθιάς και πολυεπίπεδης που αγγίζει τα όρια της υπόστασης ενός έθνους- ο λαός χρειάζεται στιβαρή ηγεσία και όχι επαίτες συγχώρεσης. Χρειάζεται καθοδηγητές και όχι παραπονιάρηδες. Χρειάζεται να παίρνεις σκληρές αποφάσεις και να τις επιβάλλεις γιατί έτσι θεωρείς ότι θα σώσεις τη χώρα και όχι να προβάλλεις ή να εφευρίσκεις δικαιολογίες.

Χρειάζεται αποφασισμένους πολιτικούς που αναλαμβάνουν το ρίσκο, εφόσον αποτύχουν, να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ακόμη και να πάνε φυλακή. Δεν μπορείς να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Δεν αναλαμβάνεις τη διακυβέρνηση μιας χώρας και αν αποτύχεις ψελλίζεις ένα «συγγνώμη» και αποχωρείς. Δεν μπορείς να μην έχεις κόστος. Θα έχεις. Και θα είναι τόσο υψηλό το τίμημα της τιμωρίας, όσο και το μέγεθος της αποτυχίας σου.

Και δεν είναι δικαιολογία ότι όλα αυτά γίνονται επειδή τα απαιτεί η τρόικα. Αν εσύ δεν συμφωνείς με τις υποδείξεις τις τρόικας παραιτήσου και άσε την ίδια την τρόικα να κυβερνήσει ή δώσε τη σκυτάλη σε άλλον να κάνει τη δουλειά. Την ίδια ή κάποια άλλη. Αν όμως συμφωνείς πρέπει να υποστηρίζεις τα μέτρα και να μην κάνεις τη μυξοπαρθένα. Οι μυξοπαρθένες δεν πάνε πουθενά, τα κακά κορίτσια πάνε παντού.

Με απλά λόγια ή συντάσσεσαι με τη νεοφιλελεύθερη συνταγή της τρόικας ή την απορρίπτεις. Μέση οδός δεν υπάρχει. Και αποδεικνύεται καθημερινά. Η λογική ότι θα μας λυπηθούν αν είμαστε καλά παιδιά, στερείται σοβαρότητος. Ενώ η άποψη να περιμένουμε μέχρι να αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί, μου θυμίζει τη λογική των κομμουνιστών: να περιμένουμε να ωριμάσουν οι αντικειμενικές συνθήκες για να κάνουμε την επανάσταση. Είδατε εσείς να ωριμάσουν ποτέ και πουθενά; Αντίθετα, όπου έγινε οι συνθήκες ήταν έκτακτες και όχι ώριμες.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα χρειάζεται πολιτικούς-δικτάτορες και όχι ιδιοτελείς και κομπλεξικούς της εξουσίας, που όταν σφίγγουν τα γάλατα συμπεριφέρονται σαν φοβισμένα και κλαψιάρικα σκυλιά του σαλονιού.


Φελνίκος


Read more...

Επίδομα για την αγορά υποδημάτων!

Στο ίδιο πάρτι σπατάλης θεατές χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που βλέπουν τις περικοπές στα εισοδήματά τους να διαδέχονται η μία την άλλη, την ώρα που τα golden boys κάποιων ΔΕΚΟ εξακολουθούν να απολαμβάνουν προκλητικές αμοιβές και παροχές.
Σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος κάποιοι εργαζόμενοι στο Μετρό παίρνουν μεταξύ άλλων επιδόματα για καθαρισμό των στολών εργασίας, για αγορά ειδών ένδυσης και υπόδυσης, μέχρι και για διοργάνωση πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και για Χριστουγεννιάτικων εορτών.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Read more...

Από τη Δευτέρα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πάσο



Από τη Δευτέρα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πάσο 
Ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας.
Από τις 8 το πρωί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση: http://academicid.minedu.gov.gr.

«Η νέου τύπου ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του φοιτητικού εισητηρίου. Συνεπώς κάθε Ίδρυμα μπορεί να αξιοποιήσει τις νέου τύπου ταυτότητες για την ανάπτυξη νέων, εξειδικευμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του» αναφέρει το υπουργείο.

Για τους πρωτοετείς φοιτητές, ειδικότερα :

-η αίτηση θα υποβάλλεται έπειτα από την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οικείου ιδρύματος.

-Οι αιτήσεις θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον Ανάδοχο,( που έχει επιλεγεί με Διεθνή Διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.

Οι φοιτητές δεν θα επιβαρύνονται για την ταυτότητά τους, εκτός από την περίπτωση ανατύπωσης λόγω απώλειας.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, παρέχεται, επίσης στον φοιτητή –προαιρετικά- η δυνατότητα να περιλάβει στη νέα ταυτότητα επιπλέον στοιχεία, όπως

-αναγραφή πιθανών αλλεργιών, και

-δήλωση δωρητή οργάνων.

Το έργο υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέα του ΥΠΑΙΘΠΑ, εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση», με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας.http://newpost.gr

Read more...

Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα «ρήτρα απόκλισης» το 2014

«Σχέδιο Β» δύο φάσεων


Ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ στο υπουργείο Οικονομικών
Ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ στο υπουργείο Οικονομικών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ρήτρα με βάση την οποία η κυβέρνηση θα αναγκαστεί τον Ιανουάριο του 2014 να πάρει μέτρα από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα αν υπάρχει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ώστε οι εκπρόσωποι των δανειστών να αποσύρουν τις ενστάσεις που έχουν για τα προτεινόμενα από την ελληνική πλευρά μέτρα και να κλείσει το πακέτο.

Η «ρήτρα απόκλισης», όπως ονομάζεται, τέθηκε στο πλαίσιο των συζητήσεων με τους επικεφαλής της τρόικας ως «σχέδιο Β», καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών διατηρούν ακόμη ισχυρές επιφυλάξεις για ορισμένα από τα διαρθρωτικά μέτρα (Υγεία, Παιδεία, Άμυνα, ΟΤΑ), μην πιστεύοντας ότι θα αποδώσουν όλα όσα υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε ότι «ελπίζω να συνεισφέρουν περισσότερο» αυτά τα υπουργεία.

Από την Πέμπτη οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προτείνει εφαρμογή των περικοπών σε δύο φάσεις, ώστε η οριστικοποίηση των υπολειπόμενων 2,5 δισ. ευρώ να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, οπότε θα είναι πιο ξεκάθαρο και το μακροοικονομικό σενάριο.

Εάν καταγραφεί η απαραίτητη πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος, θα μπορούσαν τα μέτρα αυτά ακόμη και να μην ληφθούν. Έτσι, εάν μέχρι το 2014 η Ελλάδα καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους, καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα και περιορίσει την ύφεση, δεν θα είναι υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-2016.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ RASS


Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή


Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή 
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη θέση καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10,2%, το άκυρο-λευκό 3,4% και «άλλο» 3,1%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 41,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 30,1%. Η απάντηση «κανένας» εμφανίζει ποσοστό 27,7%, ενώ απάντηση δεν έδωσε το 1%. 

Σχετικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καταγράφεται η έλλειψη εμπιστοσύνης, ως προς το αν είναι πραγματοποιήσιμες οι υποσχέσεις του. Συγκεκριμένα, το 74% των ερωτηθέντων, δεν πείστηκε ότι οι υποσχέσεις του στη ΔΕΘ είναι πραγματοποιήσιμες, ενώ το ποσοστό που δηλώνει το αντίθετο (20,9%) είναι μικρότερο και από αυτό που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.http://newpost.gr

Read more...

Metron Analysis:Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1,2 % έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 20,8% ενώ η ΝΔ 19,6%.
Η Χρυσή Αυγή, αναδεικνύεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τρίτο κόμμα με 8,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στην τέταρτη θέση με 7,3%.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία». Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει (44%).


Read more...

Ανοιχτό παραμένει το νέο πακέτο μέτρων, ορόσημο το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου

Φεύγει για να ξαναεπιστρέψει η τρόικα


«Διάλειμμα» μίας εβδομάδας για την τρόικα
«Διάλειμμα» μίας εβδομάδας για την τρόικα   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Μέτρα συνολικού ύψους 9,1 δισ. ευρώ έχουν κλείσει από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, που αφορά στο σκέλος των περικοπών δαπανών, όπως επιβεβαιώθηκε μετά την τελευταία συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, πριν αυτοί αποχωρήσουν για να επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα σε μία εβδομάδα.

Εκτός από τα περίπου 2,5 δισ. ευρώ των δαπανών, που στόχος είναι να προέλθουν από διαρθρωτικές αλλαγές, σε εκκρεμότητα παραμένουν επίσης 2 δισ. ευρώ από το σκέλος των εσόδων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η τάση είναι να υπάρξει ειδική προστασία για τους αδυνάτους, και γι' αυτό δίνεται βάρος στα διαρθρωτικά μέτρα και όχι σε επιπλέον παρεμβάσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι οι βασικοί χρονικοί στόχοι που έχουν τεθεί δεν έχουν αλλάξει. Έτσι, στόχος παραμένει να παρουσιαστεί το πακέτο μέτρων στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και η Ελλάδα να λάβει την έγκριση από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα φύγουν και θα επιστρέψουν σε μία εβδομάδα, όπως ήταν ο αρχικός τους προγραμματισμός. Την εβδομάδα αυτή η κυβέρνηση θα συνεργαστεί από απόσταση με την τρόικα, ενώ στην Αθήνα θα παραμείνουν τα τεχνικά κλιμάκια.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι μέχρι το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου δεν θα ψηφιστούν μέτρα και δεν θα κατατεθεί εφαρμοστικός νόμος.

Σε ό,τι αφορά το προσχέδιο του προϋπολογισμού, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτό θα κατατεθεί εντός των προδιαγεγραμμένων χρονικών ορίων (αρχές Οκτωβρίου), κάτι για το οποίο έχει ενημερωθεί και η τρόικα.

Τρόικα: Παραγωγικές οι συζητήσεις

Η τρόικα εξέδωσε κοινή ανακοίνωση αναφορικά με την ολοκλήρωση του κύκλου των επαφών της στην Αθήνα, τονίζοντας πως είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα και του ΔΝΤ στην Αθήνα θα έχει ένα σύντομο διάλειμμα από τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την αναθεώρηση του προγράμματος.
»Το κλιμάκιο αναμένει να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από περίπου μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μερικοί εμπειρογνώμονες της αποστολής θα παραμείνουν στην Αθήνα για να βοηθήσουν τις αρχές σε περαιτέρω τεχνικές εργασίες, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν με τις αρχές από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες.

»Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
 
»Η αποστολή προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων σύντομα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για ένα σύνολο οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναθεώρησης.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στη φυλακή Τούρκοι στρατηγοί για απόπειρα πραξικοπήματος

Πολυετείς ποινές για τη «Βαριοπούλα»


Ο ναύαρχος Ορνέκ με τον πτέραρχο Φιρτίνα τον καιρό της παντοδυναμίας τους
Ο ναύαρχος Ορνέκ με τον πτέραρχο Φιρτίνα τον καιρό της παντοδυναμίας τους  

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Σε είκοσι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν τρεις ανώτατοι Τούρκοι στρατιωτικοί (όλοι πλέον απόστρατοί) για την συμμετοχή τους στο συνωμοτικό σχέδιο «Βαριοπούλα», το οποίο αποσκοπούσε στην πρόκληση κλίματος αστάθειας και τη διενέργεια πραξικοπήματος με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν. Περισσότεροι από 170 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια έκαστος ενώ μόνο 34 από τους 365 κατηγορούμενους αθωώθηκαν.

Βαρύτερες ήταν οι ποινές -20 χρόνια κάθειρξη- για τον πρώην διοικητή της Πρώτης Στρατιάς, στρατηγό ε.α. Τσετίν Ντογάν, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου ε.α. Οζντέν Ορνέκ, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας, πτεράρχου ε.α Ιμπραχίμ Φιρτίνα.

Η καταδίκη τους αφορούσε την «προσπάθεια να ανατρέψουν διά της βίας την Εθνοσυνέλευση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η ποινή τους ήταν ισόβια αλλά στη συνέχεια το δικαστήριο προσδιόρισε ότι θα φυλακιστούν για 20 χρόνια γιατί η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν ανεπιτυχής. Και στους τρεις επιδικάστηκαν αυξημένες ποινές (όσο είχε προτείνει η εισαγγελία) γιατί δεν έδειξαν καλή διαγωγή κατά τη διάρκεια της δίκης, αποφάσισε το δικαστήριο.

Σε 18 χρόνια καταδικάστηκαν 11 απόστρατοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί όπως και ένας βουλευτής του MHP (Γκρίζοι Λύκοι). Ακόμη, σε 16 χρόνια καταδικάστηκε ο συνταγματάρχης ε.α Ντουρσούν Τσιτσέκ.

Άλλα 175 άτομα καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια ο καθένας.

Τριάντα τέσσερις από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν.

Για την υπόθεση «Βαριοπούλα» δικάζονταν συνολικά 364 στρατιωτικοί και ένας πολίτης (οι 250 είναι ήδη υπό κράτηση) εκ των οποίων οι 14 είναι εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και οι 66 απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί με την κατηγορία της απόπειρας επιβολής στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Η ανακοίνωση των ποινών από το δικαστηρίο στη Σηλυμβρία, έξω από την Κωνσταντινούπολη, έγινε δεκτή με οργή από κάποιους από τους συγγενείς ενώ άλλοι λιποθύμησαν και χρειάστηκε νε τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το σχέδιο καταρτίστηκε υπό την ηγεσία του στρατηγού Ντογάν. Επρόκειτο για τακτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Μαρτίου 2003 στην Α΄Στρατιά. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου υπήρχαν επί μέρους σχέδια σχετικά με τις κινήσεις του ναυτικού, της αεροπορίας και του στρατού.

Τα σχέδια αυτά προέβλεπαν μεταξύ άλλων την τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας σε δύο μεγάλα τεμένη στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την πρόκληση συνθηκών χάους και τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης να κηρύξει στρατιωτικό νόμο. Προβλεπόταν η πρόκληση κατάρριψης τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από ελληνικό στο Αιγαίο, έτσι ώστε να προκληθεί σύγχυση. Τελικός σκοπός ήταν η πραγματοποίηση στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Το πρώτο στάδιο του σχεδίου περιλάμβανε τη συγκέντρωση και αξιοποίηση των σχετικών πληροφοριών, το δεύτερο τη δημιουργία συνθηκών για επιβολή πραξικοπήματος, το τρίτο την πραγματοποίηση του πραξικοπήματος, το τέταρτο το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και, τέλος, το πέμπτο την πραγματοποίηση βουλευτικών εκλογών.

Η δίκη ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2010 και στις 29 Μαρτίου 2012 ο εισαγγελέας ζήτησε για τους κατηγορούμενους ποινές φυλάκισης 15-20 ετών με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι το κατηγορητήριο περιέχει αντιφάσεις και λανθασμένα στοιχεία.

Στα εμφανιζόμενα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σχέδια γίνεται αναφορά σε ένα πολεμικό πλοίο, το οποίο ωστόσο κατασκευάστηκε το 2005, ενώ το σεμινάριο είχε γίνει το Μάρτιο του 2003. Υπάρχει ένας κατάλογος εταιρειών που επρόκειτο να δημευθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά μία από αυτές πήρε τον τίτλο ο οποίος αναφέρεται στο σχέδιο, το 2009. Ορισμένες γραμματοσειρές που φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορα ηλεκτρονικά αρχεία του σχεδίου είναι μεταγενέστερες. Υπάρχουν, τέλος, αρκετά σημεία στο κατηγορητήριο που εμφανίζουν παρόμοια προβλήματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Read more...

Προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για μεγαλύτερες εξοικονόμηση δαπανών στην Αμυνα

Συνάντηση με τον Π.Παπαναγιωτόπουλο


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος με την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος με την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς συναντήθηκε την Παρασκευή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα υπό έγκριση μέτρα που αφορούν τον Τομέα της Άμυνας.

Η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε αναλυτικά προτάσεις για μέτρα εξοικονόμησης πόρων και αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα και των τριών Όπλων.

Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τη συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο σχέδιο περιστολής των δαπανών είναι οι εξής:

1. Μετάθεση πληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων στο μέλλον και ακύρωση νέων παραγγελιών
2. Αξιοποίηση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού με πώλησή του σε ενδιαφερόμενες τρίτες χώρες
3. Αναδιοργάνωση δομών λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το πρότυπο της διάρθρωσης των ΗΠΑ και Ισραήλ
4. Κλείσιμο και άλλων στρατοπέδων που δεν συντελούν στην επίτευξη καλύτερης επιχειρησιακής κατάστασης και δεν συμβάλλουν στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας
5. Μείωση των δαπανών για το ΝΑΤΟ και μείωση των στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση υπήρξε επίσης συμφωνία στο ότι δεν μπορούν να μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς ήδη αυτά είναι εξαιρετικά χαμηλά.

«Μπορούν να επιτευχθούν μεγαλύτερες περικοπές στην Άμυνα χωρίς να θίγεται η επιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και χωρίς να θιγούν τα ειδικά μισθολόγια των στελεχών» είπε ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξετάζει με μεγάλη προσοχή τα μέτρα που προτείναμε να υιοθετηθούν και πιστεύω ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση τουλάχιστον σε ότι αφορά τα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Γερμανία διαψεύδει τα σενάρια για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους...



Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με δήλωση του εκπροσώπου του Μάρτιν Κότχαους, διαψεύδει τα σενάρια για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας μέσω των διεθνών πιστωτών της.
«Δεν τίθεται θέμα», υπογράμμισε ο Μ. Κότχαους ενώ απέφυγε να...
δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε η τρόικα θα ετοιμάσει την έκθεσή της. «Ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε.
Σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Αλλά και η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της με τίτλο «Μόνο ένα δεύτερο κούρεμα θα βοηθήσει», αναφέρει ότι ο στόχος να πέσει το έλλειμμα στην Ελλάδα κάτω από το όριο του 3% μέχρι το 2014 φαντάζει ολοένα πιο ουτοπικός με δεδομένη τη συνεχή κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Γι' αυτό, προσθέτει, έχει αρχίσει ήδη στο παρασκήνιο μία συζήτηση για την αναγκαιότητα ενός τρίτου πακέτου βοήθειας [Βλέπε άρθρο] .
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Κατέθεσαν αίτημα για την Χ.Α.

Κατατέθηκε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων από τις παρατάξεις "Λαρισαίων Πόλις" και  "Ενωτική Πρωτοβουλία" αίτημα για ένταξη στο δημοτικό συμβούλιο θέματος εκτός της ημερησίας διάταξης της 25/9/2012 που αφορά στον κίνδυνο επιθέσεων των "ταγμάτων εφόδου" της Χρυσής Αυγής.

Το κείμενο έχει ως εξής:
 Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων κον Αθ. Μητσιό για ένταξη στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων της 25/9/2012 του παρακάτω θέματος εκτός της ημερησίας διάταξης:
Θέμα: «Ο κίνδυνος επανάληψης και στην πόλη μας παρανόμων φασιστικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής σε συνανθρώπους μας με ρατσιστικά κριτήρια».
Λάρισα 21/9/2012
κ. Πρόεδρε,
πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, που στα πρότυπα των ναζιστικών Ταγμάτων Εφόδου και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές, επιτέθηκε και διέλυσε πάγκους μεταναστών και μικροπωλητών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι.
Επίσης ο δήμαρχος Λαρισαίων έγινε δέκτης εξωδίκου διαμαρτυρίας βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, δήλωνε, σε συνέχεια των πιο πάνω περιστατικών, ότι δεν θα ανεχθεί να υπερισχύσει η ανομία, αφήνοντας ακόμα και να εννοηθεί ότι τα φαινόμενα των «ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής», των επιθέσεων με βάση το χρώμα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, την εθνική ή κοινωνική προέλευση, τις πολιτικές πεποιθήσεις μπορεί να εμφανιστούν στο εξής και στην πόλη μας.
κ. πρόεδρε,
με την παρούσα μας ζητούμε την ένταξη του πιο πάνω θέματος εκτός της ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας της 25/9/2012 και την συζήτηση του, όπως ο κώδικας ορίζει. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκφράσει τα αισθήματα και τη θέληση του λαού της πόλης για τις αυξανόμενες μορφές βίας αυτών των φασιστικών οργανώσεων, να τις καταδικάσει και να συζητήσει τους τρόπους και τις μορφές προστασίας των πολιτών από τέτοιου είδους ακραίες και παράνομες ναζιστικές συμπεριφορές.
Είναι φανερό ότι το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και ζητούμε κ. πρόεδρε με την παρούσα αίτησή μας, να εισαγάγετε το ανωτέρω θέμα προς συζήτηση."


Πηγή:onlarissa.gr

Read more...

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο Πεζόδρομος η οδός Πανεπιστημίου το Σάββατο, αλλαγές στα δρομολόγια των συγκοινωνιών

Ανοιχτή μόνο για πεζούς και ποδηλάτες θα είναι το Σάββατο η οδός ΠανεπιστημίουΑνοιχτή μόνο για πεζούς και ποδηλάτες θα είναι το Σάββατο η οδός Πανεπιστημίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )Αθήνα Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο το Σάββατο, η οδός Πανεπιστημίου στην Αθήνα θα παραμείνει κλειστή για τα αυτοκίνητα από τις 10.00 μέχρι τις 19.00. Λόγω της «πεζοδρόμησης» θα εφαρμοστούν από τις 9.00 μικρές τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ που διέρχονται από την οδό Πανεπιστημίου και την Όθωνος. Λεωφορειακές γραμμές 054 - 732 Διαδρομή από αφετηρία (Περισσό και Αγ. Φανούριο): Ισχύει η κανονική διαδρομή Διαδρομή από τέρμα (Μεταμόρφωση και Ζωοδ. Πηγή): Από Λεωφ. Βασ. Σοφίας, δεξιά Σέκερη, αριστερά Σόλωνος, δεξιά Μπόταση, αριστερά Στουρνάρη, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου (054) / δεξιά Αχαρνών (732), συνέχεια η κανονική διαδρομή. Λεωφορειακή γραμμή 608 Κατεύθυνση από Γαλάτσι: Ισχύει η κανονική διαδρομή. Κατεύθυνση από Ζωγράφου: Από Παπαδιαμαντοπούλου, δεξιά Λεωφ. Βασ. Σοφίας, δεξιά Μεσογείων, αριστερά Φειδιππίδου, συνέχεια Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Πατησίων - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Λεωφορειακές γραμμές 622 - 022 Διαδρομή προς αφετηρία της 622 (Γουδή) και τέρμα της 022 (Μαράσλειος): Ισχύει η κανονική διαδρομή. Διαδρομή προς τέρμα της 622 (Γαλάτσι) και αφετηρία της 022 (Ν. Κυψέλη): Από Λεωφ. Βασ. Σοφίας, δεξιά Σέκερη, αριστερά Σόλωνος, δεξιά Μπόταση, αριστερά Στουρνάρη, δεξιά Πατησίων, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή για το 622 και δεξιά Βασ. Ηρακλείου για το 022 συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Λεωφοριακή γραμμή 057 Από Λόφο Σκουζέ κυκλική: Από Δεληγιώργη, δεξιά Λεωνίδου, δεξιά Κολωνού, δεξιά Αχιλλέως, δεξιά Πλ. Καραϊσκάκη - συνέχεια η κανονική διαδρομή. Λεωφορειακές γραμμές 220 - 221 - 235 Από Λεωφ. Βασ. Σοφίας, δεξιά Σέκερη, αριστερά Σόλωνος, αριστερά Ιπποκράτους, αριστερά Ακαδημίας, αριστερά Λεωφ. Βασ. Σοφίας, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Λεωφορειακή γραμμή 230 Διαδρομή από Ζωγράφου: Από Ιπποκράτους, δεξιά Σόλωνος, δεξιά Χαρ. Τρικούπη, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Διαδρομή από Ακρόπολη: Από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, αριστ. Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων, δεξιά λεωφ. Βασ. Αμαλίας, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Λεωφορειακή γραμμή Χ95 Kατεύθυνση από Αεροδρόμιο προς Σύνταγμα: Από Λεωφ. Βασ. Σοφίας, Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. Πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων, αριστ. Λεωφ. Βασ. Αμαλίας - προσωρινή αφετηρία στην αφετηρία των γραμμών Ε14, Χ14. Λεωφοριακή γραμμή 035 Κατεύθυνση από Κυψέλη: Από Στουρνάρη, αριστερά Αριστοτέλους, συνέχεια Σωκράτους - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Ταύρο: Από Πειραιώς, αριστερά Ιερά Οδός, δεξιά Μεγ. Αλεξάνδρου, αριστερά Μυλλέρου, δεξιά Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Καρόλου, αριστερά Μάρνη, αριστερά Πατησίων, δεξιά Βασ. Ηρακλείου - συνέχεια την εγκεκριμένη διαδρομή. Λεωφορειακή γραμμή 813 Κατεύθυνση από Αβέρωφ:Από Ιπποκράτους, δεξιά Σόλωνος, δεξιά Μπόταση, αριστερά Στουρνάρη, αριστερά Αριστοτέλους, συνέχεια Σωκράτους - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Προύσσης: Από Μεγ. Αλεξάνδρου, αριστερά Μυλλέρου, δεξιά Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Καρόλου, αριστερά Μάρνη, δεξιά Καματερού, αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Χαρ. Τρικούπη - συνέχεια την εγκεκριμένη διαδρομή. Λεωφοριακή γραμμή 815 Κατεύθυνση από Γουδή: Από Λεωφ. Βασ. Σοφίας, δεξιά Σέκερη, αριστερά Σόλωνος, δεξιά Μπόταση, αριστερά Στουρνάρη, αριστερά Αριστοτέλους, συνέχεια Σωκράτους - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Ταύρο: Από την οδό Πειραιώς, αριστερά Ιερά Οδός, δεξιά Μεγ. Αλεξάνδρου, αριστερά Μυλλέρου, δεξιά Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Καρόλου, αριστερά Μάρνη, δεξιά Καματερού, αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Ακαδημίας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Λεωφορειακές γραμμές 227 - 856 Κατεύθυνση από Πετράλωνα & Αιγάλεω προς κέντρο Αθήνας: Από την οδό Πειραιώς, αναστροφή Πλ. Ελευθερίας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Πετράλωνα & Αιγάλεω. Κατεύθυνση από Αγ. Αρτέμιο & Δάφνη προς κέντρο Αθήνας: Αναστροφή Πλ. Συντάγματος. Από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, αριστερά Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. Πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων, αριστ. Λεωφ. Βασ. Αμαλίας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Αγ. Αρτέμιο & Δάφνη. Λεωφορειακές γραμμές Β18 - Γ18 Διαδρομή από Πέραμα προς Κέντρο Αθήνας: Από την οδό Πειραιώς, προσωρινή αφετηρία στην Πλ. Ελευθερίας. Λεωφορειακές γραμμές Α2, Β2, Ε22, Α3, Β3, Α4 Διαδρομή προς Κέντρο Αθήνας: Από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, αριστ. Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων - προσωρινή αφετηρία. Λεωφ. γραμμές 025, 026, 027 Διαδρομή από Ιπποκράτους: Aπό Ακαδημίας, δεξιά Λεωφ. Βασ. Σοφίας, Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. Πλατ. Συντάγματος, δεξιά Μητροπόλεως - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. H διαδρομή 025 από Πρ. Δανιήλ: Από Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Καρόλου, αριστερά Μάρνη, δεξιά Καματερού, αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Ασκληπού - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Οι γραμμές 026 και 027 από Βοτανικό και Ορφέως: Από Μεγ. Αλεξάνδρου, αριστερά Μυλλέρου, δεξιά Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Καρόλου, αριστερά Μάρνη, δεξιά Καματερού, αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Ασκληπού - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Στα τρόλει θα ισχύσουν οι εξής τροποιήσεις: Γραμμή 1 Διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι παρακάτω τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Πλ. Αττικής προς κέντρο Αθήνας: Από Δηληγιάννη, δεξιά κυκλικά Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Δηληγιάννη - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Πλ. Αττικής. Kατεύθυνση από Μοσχάτο προς κέντρο Αθήνας: Από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, αριστ. Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων, δεξιά Λεωφ. Βασ. Αμαλίας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Μοσχάτο. Γραμμή 2 Διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Ανω Κυψέλη προς κέντρο Αθήνας: Από Πατησίων, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά Μάρνη, αριστερά Πατησίων - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Κυψέλη. Kατεύθυνση από Καισαριανή προς κέντρο Αθήνας: Από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, αριστ. Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων, δεξιά Λεωφ. Βασ. Αμαλίας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Καισαριανή. Γραμμή 3 Kατεύθυνση από Νέα Φιλαδέλφεια: Ισχύει η εγκεκριμένη διαδρομή. Kατεύθυνση από Γηροκομείο: Aπό Λεωφ. Κηφισίας, δεξιά Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Πατησίων - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Γραμμή 4 Διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Ανω Κυψέλη προς κέντρο Αθήνας: Από Πατησίων, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά Μάρνη, αριστερά Πατησίων - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Κυψέλη. Kατεύθυνση από Στ. Αγ. Ιωάννη προς κέντρο Αθήνας: Από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, αριστ. Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων, δεξιά Λεωφ. Βασ. Αμαλίας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Στ. Αγ. Ιωάννη. Γραμμή 5 Διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Λαμπρινή προς κέντρο Αθήνας: Από Πατησίων, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά Μάρνη, αριστερά Πατησίων - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Λαμπρινή. Kατεύθυνση από Τζιτζιφιές προς κέντρο Αθήνας: Από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, αριστ. Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων, δεξιά Λεωφ. Βασ. Αμαλίας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Τζιτζιφιές. Γραμμή 6 Γίνεται κυκλική από Νέα Φιλαδέλφεια ως προς κέντρο Αθήνας. Από Ηπείρου, δεξιά Πατησίων, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά Αχαρνών - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Νέα Φιλαδέλφεια. Γραμμή 7 Θα πραγματοποιεί τη διαδρομή της γραμμής 8. Γραμμή 11 Διακόπτεται σε δύο τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Ανω Πατήσια προς κέντρο Αθήνας: Από Πατησίων, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά Μάρνη, αριστερά Πατησίων - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Ανω Πατήσια. Kατεύθυνση από Νέα Ελβετία προς κέντρο Αθήνας: Από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, αριστ. Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων, δεξιά Λεωφ. Βασ. Αμαλίας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Νέα Ελβετία. Γραμμή 12 Γίνεται κυκλική από Περιστέρι ως προς κέντρο Αθήνας. Εκτροπή από Πλ. Καραϊσκάκη. Από Αχιλλέως, δεξιά κυκλικά Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Αχιλλέως - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Περιστέρι. Γραμμή 13 Kατεύθυνση από Λαμπρινή: Ισχύει η εγκεκριμένη διαδρομή. Kατεύθυνση από Ν. Ψυχικό: Aπό Λεωφ. Κηφισίας, δεξιά Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Πατησίων - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Γραμμή 15 Διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Ελ. Βενιζέλου προς κέντρο Αθήνας: Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Μαυρομματαίων, δεξιά Κοδριγκτώνος - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Kατεύθυνση από Πετράλωνα προς κέντρο Αθήνας: Από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, αριστ. Βασ. Γεωργίου Α΄, αριστ. πλατ. Συντάγματος, Φιλελλήνων, δεξιά Λεωφ. Βασ. Αμαλίας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Πετράλωνα. Γραμμή 21 Από την οδό Πειραιώς, προσωρινή αφετηρία στην Πλ. Ελευθερίας. Περισσότερες πληροφορίες προσφέρει το Πληροφοριακό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και ο δικτυακός τόπος www.oasa.gr. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μέσων Μεταφοράς δείτε λίστα με ταινίες «On the Road» Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Λυκουρέντζος για τα προβλήματα στην υγεία

«Όχι' σε ακραίες εκδηλώσεις»


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Αυτοσυγκράτηση» συνέστησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος προς την πλευρά του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση επερώτησής του για τον χώρο της Υγείας, καλώντας «να μην ενθαρρύνονται ακραίες εκδηλώσεις, όπως οι καταλήψεις γραφείων».

Αφορμή για το σχόλιο του υπουργού έδωσαν οι καταλήψεις από γιατρούς σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στις καταβολές δεδουλευμένων.

«Τι εξυπηρετούν οι καταλήψεις; Δεν πρόκειται να γεννηθεί η επανάσταση που περιγράφετε με τέτοιες πρακτικές. Επανάσταση γίνεται όταν υπάρχει ανάγκη, και τέτοια ανάγκη δεν υπάρχει» παρατήρησε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στις αρχές Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια 170 νοσοκομειακών οχημάτων, καθώς και 25 οχημάτων για μεταφερόμενες μονάδες εξετάσεων στην Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων, ο υπουργός δεσμεύθηκε για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, εστίασε στην προσπάθεια να καταλάβει η κατανάλωση των γενοσήμων φαρμάκων ποσοστό μεγαλύτερο του 40% της συνολικής, όπως επίσης και έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης:

«Τον Ιούλιο γράφηκαν 4.717.000 συνταγές και τον Αύγουστο 4.421.000. Θα ελέγξουμε και τους γιατρούς και οποιονδήποτε άλλον εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή. Δεν περιορίζεται η φαρμακευτική δαπάνη -μακάρι να περιοριζόταν η σπατάλη- αλλά δεν θέλουμε να στερηθεί ο ασθενής τα φάρμακά του» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Αναπτύσσοντας την επερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως στο όνομα του «νοικοκυρέματος» και του «εξορθολογισμού» του ΕΣΥ, «σφαγιάζονται κυριολεκτικά οι δημόσιες δαπάνες υγείας, από το 6% που ήταν πέρσι, στο 4,5% -όταν ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ βρίσκεται στο 6,4% του ΑΕΠ».

«Αναλογιστείτε πού θα φτάσουν οι δαπάνες, με δεδομένη τη μείωση του ΑΕΠ λόγω ύφεσης» σχολίασε ο Γ. Λαμπρούλης από το ΚΚΕ. «Το test Pap είναι δωρεάν εφόσον γραφεί στο βιβλιάριο. Ποιο βιβλιάριο, όμως, όταν κάποιος είναι άνεργος;» αναρωτήθηκε η Ελένη Γερασιμίδου. «Οι αλλαγές στην υγεία έχουν ταξικό περιεχόμενο. Δεν αφορούν ούτε εξορθολογισμό, ούτε νοικοκύρεμα, αλλά πελάτες που τους στέλνετε στους ιδιώτες» παρατήρησε ο Χρήστος Κατσώτης.

«Οι δαπάνες που συνολικά αφορούν τον τομέα υγείας θα είναι και φέτος κατά πολύ πάνω του 6%» απάντησε ο υπουργός Υγείας, διαπιστώνοντας «υπερβολές» στην επιχειρηματολογία του ΚΚΕ.

«Γνωρίζω τα προβλήματα του ΕΣΥ, αλλά κανείς ασθενής δεν στερήθηκε το φάρμακό του και τη νοσοκομειακή του περίθαλψη» σημείωσε. «Ο ΕΟΠΥΥ δοκιμάζεται ως προς τις οικονομικές του αντοχές. Η χρηματοδότηση του κράτους στον ΕΟΠΥΥ δεν μειώθηκε, αλλά έχει πλήξει η κρίση την αγορά και η εισφορολογική ικανότητα εργοδοτών και εργαζομένων έχει μειωθεί. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να επιδιώξουμε είναι η αναστροφή της πορείας της οικονομίας μας, για την ενίσχυση των εισφορών προς τον ΕΟΠΥΥ».

«Η έλλειψη προσωπικού δεν ρίχνει την ποιότητα των υπηρεσιών;» αναρωτήθηκε αργότερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Τα μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία είναι παλιά, και για μαγνητικές με πιο λεπτομερή εξέταση το δημόσιο νοσοκομείο σε στέλνει στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Για ελέγξτε πόσες μεταμοσχεύσεις χάνονται και δεν γίνονται, επειδή δεν υπάρχει γιατρός να επέμβει» είπε.

Η κ. Παπαρήγα διευκρίνισε πως το κόμμα της δεν είναι από θέση αρχής ενάντια στα γενόσημα φάρμακα. Εκτίμησε, ωστόσο, πως οι σχετικοί προγραμματισμοί του υπουργείου δεν εδράζονται σε συγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες: «Όσοι παίρνουμε φάρμακο για την πίεση ή τη χοληστερίνη, πόσες φορές χρειάζεται να το αλλάξουμε; Δεν έχουμε εμείς πρόβλημα με τα γενόσημα, όμως οι άλλες χώρες χρειάστηκαν 30 χρόνια να καταστρώσουνε τη σχετική λίστα κι εμείς σε ένα βράδυ πήγαμε στο 50- 50» παρατήρησε.

Τέλος, από πλευράς ΚΚΕ κατηγορήθηκε ο υπουργός Υγείας ότι απέπεμψε τις ομοσπονδίες των συνταξιούχων που ζήτησαν να τον συναντήσουν, επιφυλάσσοντας μάλιστα για τους εκπροσώπους τους τον χαρακτηρισμό «τραμπούκοι».

Απαντώντας, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως ουδέποτε οι ομοσπονδίες ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του και πως αντίθετα, στο υπουργείο εισέβαλλαν κάποια άτομα συνοδευόμενα από κάμερες, αφού παραβίασαν δύο σειρές πόρτες.

«Τον χαρακτηρισμό αυτό ουδέποτε απηύθυνα στο σύνολο των συνταξιούχων» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Έχω την εντύπωση πως η επιχειρηματολογία του ΚΚΕ επιδιώκει να σκιαγραφήσει μια απελπιστική κατάσταση πάνω απ' τον λαό και να πείσει πως επίκειται η πλήρης κατάρρευση του ΕΣΥ. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, οι ανάγκες υπάρχουν, δεν επιλύουν όμως τα προβλήματα οι ακραίες συμπεριφορές, η οξύτητα, η αντιπαράθεση, οι καταλήψεις» επανέλαβε ο κ. Λυκουρέντζος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...