Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνικό ολοκαύτωμα επιπέδου Θάτσερ το πακέτο της κυβέρνησης, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή ανακοίνωση για το πακέτο


Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα'
Για προαποφασισμένα μέτρα που στρέφονται εναντίον των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε non paper για το νέο πακέτο που σχεδιάζουν κυβέρνηση-τρόικα.

«Θα ανακοινωθεί ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα κοινωνικό ολοκαύτωμα. Που ξεπερνάει τη Θάτσερ. Και αντιγράφει τους Σικάγο Μπόις και τον Πινοτσέτ» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για θέατρο χωρίς θεατές: «'Εχουν απαξιώσει και την τέχνη της υποκριτικής».

Για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής σημειώνεται ότι πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, γιατί σημαίνει περισσότερη λιτότητα και ύφεση.

«Η μόνη αξιόπιστη αναπτυξιακή εναλλακτική επιλογή είναι η άμεση απαλλαγή της χώρας από το Μνημόνιο και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για την ανάπτυξη από το μορατόριουμ στους τόκους των δανείων, από τη διαγραφή σημαντικού μέρους της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης» υπογραμμίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο λαός έχει μπροστά του δύο διαμετρικά αντίθετα πολιτικά σχέδια για το σήμερα και το αύριο του τόπου: το Μνημόνιο και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Έχει αυτό το δίλημμα. Αυτήν την επιλογή. Αναπτύξαμε το κυβερνητικό πρόγραμμά μας στη ΔΕΘ, χωρίς να έχουμε ακούσει από τότε κάποιο σοβαρό αντίλογο. Εκτός από τις τυποποιημένες κενολογίες του κ. Κεδίκογλου.

» Ο λαός μπορεί κα πρέπει να βγει μπροστά. Να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της σωτηρίας του τόπου μας από το Μνημόνιο. Η μαζική, αγωνιστική κινητοποίησή του, στις 26 Σεπτεμβρίου και όχι μόνον, μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει αποτέλεσμα. Όπως είχε με την ανατροπή των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

» Καλούμε το λαό να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία. Γιατί η Δημοκρατία δεν λειτουργεί σε κοινωνικά και οικονομικά συντρίμμια. Στα συντρίμμια λαθροβιώνει μόνον η φασιστική βία.

» Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συγκεκριμένοι μνημονιακοί κύκλοι, για να σώσουν το Μνημόνιο, βγάζουν μπροστά τη Χρυσή Αυγή. Με την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που εξισώνει την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας και τη λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη βία του φασισμού. Που νομιμοποιεί, δηλαδή, και ενθαρρύνει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

» Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με την κοινοβουλευτική ομάδα του και τις οργανώσεις του, θα πρωταγωνιστήσει στο κίνημα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας με την άμεση απαλλαγή της χώρας από το Μνημόνιο. Ο λαός θα μετρήσει τους απόντες.

» Σε αυτές τις οριακές στιγμές για το λαό μας, η ευθύνη των εκπροσώπων του στη Βουλή είναι και ατομική. Καλούμε κάθε βουλευτή, όπου κι αν ανήκει, να ασκήσει το συνταγματικό 'απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση'.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: