Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τον Νοέμβριο η έκθεση της τρόικας

Η έκθεση του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος φαίνεται ότι θα καθυστερήσει και θα δημοσιοποιηθεί μετά τις 6 Νοεμβρίου, γιατί οι θέλουν να αποφύγουν τυχόν σοκ στην παγκόσμια οικονομία, πριν από τις αμερικάνικες εκλογές, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της Ε.Ε. και διπλωμάτες.
"Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει να συμβεί τίποτα σε μακροοικονομική κλίμακα που μπορεί να ταράξει την παγκόσμια οικονομία πριν από τις 6 Νοεμβρίου," τονίζει ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.
Γερμανικές πηγές, λένε, σύμφωνα με το Reuters, ότι ανώτατοι αξιωματούχους της Ουάσιγκτον έχουν καταστήσει σαφές, σε πολλές συζητήσεις με τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους ομολόγους τους ότι θα προτιμούσαν να μην υπάρχουν εκπλήξεις πριν από τις εκλογές.
«Είναι πιθανό η έκθεση της τρόικας να πάει πίσω, μετά την ημερομηνία των εκλογών στις ΗΠΑ", δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Βερολίνο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ερωτηθείς εάν αυτό ήταν ένα ειδικό αίτημα από την Ουάσιγκτον, ο ίδιος απάντησε: "Δεν θέλουν εκπλήξεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια: