Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν συγκάλυψη του σκανδάλου Siemens

Σαφείς αιχμές για πολιτική συγκάλυψη του σκανδάλου Siemens αφήνουν επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων κατέχουν «καίριες θέσεις, με αποφασιστικό διοικητικό και πολιτικό ρόλο».

Ειδικότερα, οι κ.κ. Χρήστος Αηδόνης, Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραΐτης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, που φαίνεται να έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα εντός του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν ότι «το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολό της, το οποίο συνετάγη μετά από περίπου ένα χρόνο εργασιών της επιτροπής, κατέληξε σε 8 προτάσεις. Η πρώτη των προτάσεων της εξεταστικής επιτροπής, η οποία κατέθεσε το πόρισμα το 2011 στην Ολομέλεια της Βουλής είναι: "να επισπευστεί το ταχύτερο δυνατό η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Siemens που έχει αρχίσει από το 2005"».

»Επειδή το ζήτημα των φυσικών και ηθικών αυτουργών της πολυδαίδαλης υπόθεσης, που στην Ελλάδα και όχι μόνο, έχει χαρακτηριστεί εύστοχα ως σκάνδαλο Siemens, είναι τεράστιας οικονομικής, ποινικής, πολιτικής και κοινωνικής σπουδαιότητας. Επειδή στη χειμαζόμενη  από πολύπλευρη κρίση πατρίδα μας κάποιοι, ενώ έχουν καθοριστικής σημασίας εμπλοκή στις ομολογημένες γενικώς παραβάσεις της Siemens και των οργάνων της, εξακολουθούν να είναι ποινικά, αστικά, πολιτικά, κοινωνικά στο απυρόβλητο λόγω της μακρόσυρτης δικαστικής έρευνας».

»Ενδεχομένως κάποιοι εξ αυτών να βρίσκονται σε καίριες θέσεις με αποφασιστικό ρόλο (διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό) έχοντας την δυνατότητα να προξενούν και σήμερα βλάβη στο δημόσιο χρήμα με αντίστοιχη παράνομη δράση. Επειδή στην εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα και τους Ελληνες συγκυρία, η επτάχρονη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι μεγάλη πολυτέλεια, που ενδέχεται να οδηγήσει σε παραγραφές, αν δεν έχει ήδη οδηγήσει».

»Ερωτάσθε κυριε Υπουργέ:

Με δεδομένη την ανεξαρτησία των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, πότε θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα που έχει αρχίσει από το 2005 για τα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο Siemens πρόσωπα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: