Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στην πανελλαδική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Μετά από απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Οι δικηγόροι της Αθήνας θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 26 Σεπτεμβρίου. Σχετική απόφαση έλαβε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι δικηγόροι της Αθήνας απέχουν σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς «τον δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές ελληνικό λαό», τονίζοντας «τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα».

Παράλληλα, το δικηγορικό σώμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του «στη φαλκίδευση των δικαιωμάτων του μέσου Έλληνα πολίτη, ο οποίος πλήττεται -κατά τρόπο πρωτοφανή στον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του- μέσω περικοπών που απομειώνουν τα εισοδήματά του και πλήττουν τα δικαιώματά του στην κοινωνική ασφάλιση και στην απόδοση παροχών, όπως είναι το εφάπαξ».

Παράλληλα, από τον ΔΣΑ έγινε γνωστό ότι άδειες εξαίρεσης από την αποχή στις 26 Σεπτεμβρίου θα δίδονται στις εξής περιπτώσεις: 1) Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης, 2) παραγραφές, 3) προθεσμίες και 4) αναστολές πλειστηριασμών, προσωρινές διαταγές.

Αντίθετα, η κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και η προσθήκη-αντίκρουση επιτρέπεται χωρίς άδεια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: