Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κατέθεσαν αίτημα για την Χ.Α.

Κατατέθηκε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων από τις παρατάξεις "Λαρισαίων Πόλις" και  "Ενωτική Πρωτοβουλία" αίτημα για ένταξη στο δημοτικό συμβούλιο θέματος εκτός της ημερησίας διάταξης της 25/9/2012 που αφορά στον κίνδυνο επιθέσεων των "ταγμάτων εφόδου" της Χρυσής Αυγής.

Το κείμενο έχει ως εξής:
 Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων κον Αθ. Μητσιό για ένταξη στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων της 25/9/2012 του παρακάτω θέματος εκτός της ημερησίας διάταξης:
Θέμα: «Ο κίνδυνος επανάληψης και στην πόλη μας παρανόμων φασιστικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής σε συνανθρώπους μας με ρατσιστικά κριτήρια».
Λάρισα 21/9/2012
κ. Πρόεδρε,
πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, που στα πρότυπα των ναζιστικών Ταγμάτων Εφόδου και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές, επιτέθηκε και διέλυσε πάγκους μεταναστών και μικροπωλητών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι.
Επίσης ο δήμαρχος Λαρισαίων έγινε δέκτης εξωδίκου διαμαρτυρίας βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, δήλωνε, σε συνέχεια των πιο πάνω περιστατικών, ότι δεν θα ανεχθεί να υπερισχύσει η ανομία, αφήνοντας ακόμα και να εννοηθεί ότι τα φαινόμενα των «ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής», των επιθέσεων με βάση το χρώμα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, την εθνική ή κοινωνική προέλευση, τις πολιτικές πεποιθήσεις μπορεί να εμφανιστούν στο εξής και στην πόλη μας.
κ. πρόεδρε,
με την παρούσα μας ζητούμε την ένταξη του πιο πάνω θέματος εκτός της ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας της 25/9/2012 και την συζήτηση του, όπως ο κώδικας ορίζει. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκφράσει τα αισθήματα και τη θέληση του λαού της πόλης για τις αυξανόμενες μορφές βίας αυτών των φασιστικών οργανώσεων, να τις καταδικάσει και να συζητήσει τους τρόπους και τις μορφές προστασίας των πολιτών από τέτοιου είδους ακραίες και παράνομες ναζιστικές συμπεριφορές.
Είναι φανερό ότι το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και ζητούμε κ. πρόεδρε με την παρούσα αίτησή μας, να εισαγάγετε το ανωτέρω θέμα προς συζήτηση."


Πηγή:onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: