Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Διέψευσε ο Αντώνης Σαμαράς τα περί κεφαλικού φόρου σε ιδιοκτήτες ακινήτων

«Ας είναι προσεκτικοί όσοι τα κυκλοφορούν»


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί επιβολής «κεφαλικού φόρου» σε όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά από τη Ρώμη, αφήνοντας μάλιστα αιχμές προς όσους διακινούν τα σενάρια αυτά.

Σε δημοσιογραφική ερώτηση αν θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά».

Επίσης, ο πρωθυπουργός διέψευσε ότι θα υπάρξει μείωση των αναπηρικών επιδομάτων. «Όχι, ασφαλώς και όχι» ήταν η χαρακτηριστική του απάντηση σε σχετική ερώτηση.

Οι πληροφορίες για τον «κεφαλικό φόρο» έκαναν λόγο για πρόταση του υπουργείο Οικονομικών για έκτακτη εισφορά ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες.

Την είδηση που αρχικά έδωσε  η Ιπποκράτους επιβεβαίωσαν χθες, Πέμπτη, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εξηγώντας ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση και στην απαίτηση του μνημονίου, που υπεγράφη τον Μάρτιο, για αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή, ωστόσο, μετά και τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών που επικαλέστηκε το Mega, ανέφεραν ότι «δεν εξετάζεται το σενάριο αυτό».

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στη Ρώμη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης.

Κυβερνητικές πηγές στη Ρώμη έλεγαν ότι «τα χειρότερα που έμοιαζαν αναπόφευκτα τα αποτρέψαμε, τώρα προσπαθούμε να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της και πάνω απ΄ όλα να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας και της ανάπτυξης».
Στο θέμα των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία σκιά στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, και επισήμαναν μετ’ επιτάσεως ότι εκείνο που προέχει τώρα είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων.
Τέλος οι κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ότι υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: