Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σε δύο δόσεις η επιστροφή φόρου

Αρχίζει από την επόμενη Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, η καταβολή της πρώτης δόσης, συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, μετά την υπογραφή, σήμερα, της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου). Σημειώνεται ότι, οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα, για το έτος 2012, δεν διαφοροποιήθηκαν, ουσιαστικά, σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών.
Όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών για το 2012, είναι το ίδιο με πέρυσι, ενώ η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: