Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

"ΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ



Η Ισπανία εξετάζει το «πάγωμα» των συντάξεων και την ταχύτερη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, καθώς σπεύδει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες και να ικανοποιήσει τους όρους της βοήθειας που αναμένεται...
να ζητήσει για την οικονομία της, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι για το πάγωμα των συντάξεων και την επιτάχυνση της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης πρόκειται να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και να εκπληρώσουν τις συστάσεις της Κομισιόν από το Μάιο, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση των όρων του προγράμματος διάσωσης. 

Η επιτάχυνση της αύξησης του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67, η οποία αρχικά είχε σχεδιασθεί να γίνει σε ορίζοντα 15ετίας, έχει αποφασισθεί, ενώ η κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των συντάξεων εξετάζεται ακόμη, δήλωσαν πηγές του Ρόιτερ. Τα νέα μέτρα για τις συντάξεις, τα οποία ενδέχεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον προϋπολογισμό για το 2013, θα έστελναν έναν ισχυρό σήμα στους επενδυτές ότι η Ισπανία εννοεί σοβαρά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είχε καθυστερήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: