Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η ανακοίνωση της τρόικας

Οι συζητήσεις της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές με αντικείμενο την αξιολόγηση του προγράμματος θα σημειώσουν σύντομη διακοπή για να συνεχιστούν σε μια εβδομάδα, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα.
Στη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε περίπου μια εβδομάδα, ενώ στη διάρκεια αυτού του διαστήματος, θα παραμείνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για περαιτέρω τεχνική επεξεργασία και οι επαφές με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν επίσης από τις έδρες των τριών οργανισμών.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αντιπροσωπεία της τρόικας είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος.
Η αντιπροσωπεία προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων σύντομα στην Αθήνα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί μιας δέσμης οικονομικών πολιτικών, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: