Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε πριν από λίγο η ΝΕΤ, ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει υπουργός Προεδρίας, με περισσότερες αρμοδιότητες και με απευθείας σύνδεση με το Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση των αλλαγών στο κράτος...
Αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ανάπτυξη αναλαμβάνει ο Σωκράτης Ξυνίδης, μέχρι σήμερα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Εμπορικής Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη. Υφυπουργός Ανάπτυξης ο Παναγιώτης Ρήγας.


Ο Χάρης Παμπούκης διατηρεί το χαρτοφυλάκιο της Επικρατείας, στο οποίο προστίθενται οι Ξένες Επενδύσεις.


Στο υπουργείο Οικονομικών παραμένει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ υφυπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος επιστρέφει στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το κρίσιμο θέμα των εσόδων.


Επανιδρύεται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο μετονομάζεται σε υπουργείο Θαλασσίων Μεταφορών και Νήσων και αναλαμβάνει ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Διαμαντίδης, με υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή.


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Χρήστος Παπουτσής.


Σε υπουργό Εξωτερικών αναβαθμίζεται ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Δρούτσας, ενώ στη θέση της αναπληρώτριας αναλαμβάνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Αθλησης και αναλαμβάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης στη θέση της Κατερίνας Μπατζελή που μένει εκτός κυβέρνησης.


Τη θέση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μιλένα Αποστολάκη που αντικαθιστά τον Μιχάλη Καρχιμάκη.


Επίσης εκτός κυβέρνησης μένει και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.


Το υπουργείο Πολιτισμού, με αρμοδιότητα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναλαμβάνει ο Τηλέμαχος Χυτήρης.


Αμετακίνητοι παραμένουν οι υπουργοί Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος με υφυπουργό τον Πανο Μπεγλίτη, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας.


Κατά πάσα πιθανότητα η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών θα γίνει την Τρίτη.
Read more...

Στις Φέρες άναψε η Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης, και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics


Τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στις Φέρες, του Νομού Έβρου. Εκεί όπου άναψε η Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης, και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας, από 18 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου 2010. Από τη Θράκη αυτή τη φορά, άρχισε την Ευρωπαϊκή του πορεία το αιώνιο σύμβολο της συναδέλφωσης των λαών.
Περιλαμβάνει σταθμούς σε διάφορες πόλης της Γηραιάς Ηπείρου(Κωνσταντινούπολη, Λουμπλιάνα, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες), μέχρι να περάσει τα σύνορα της Πολωνίας. Σε όλο αυτό το διάβα, «φρουροί» της Φλόγας, θα είναι αθλητές των Special Olympics και αξιωματικοί της Αστυνομίας από όλη την Ευρώπη. Από το ξεκίνημα της, μέχρι................

την τελετή Έναρξης, στο στάδιο της Λέγκια.
Το ρόλο των Ιερειών, υποδύθηκαν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς (άτομα με διανοητική αναπηρία). H Mαρία Κώττη, ήταν η πρωθιέρεια της Αφής που έγινε από την Κρύπτη του Καθολικού της Μονής της Παναγίας Κοσμοσώτειρας. Ένα σύμβολο τέχνης και Πολιτισμού της Βυζαντινής Θράκης.
Η παράδοση της Φλόγας στην αθλήτρια έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως, και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο. Δείγμα και αυτό της σημασίας που απέδωσε σύσσωμη η τοπική κοινωνία στην όλη εκδήλωση, την οποία αγκάλιασαν όλες οι αρχές του Έβρου, αλλά και οι κάτοικοι.
Κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας, της Πολωνίας και οι τοπικοί «άρχοντες» του νομού Έβρου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της προέδρου των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου, λάμπρυναν με την παρουσία τους την λιτή μα τόσο συμβολική τελετή.

Αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, περνώντας από το Δημαρχείο Φερών, οι Λαμπαδηδρόμοι κρατώντας την Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης, και Ελπίδας, μαζί πάντα με τους αθλητές των Special Olympics, επιβιβάστηκαν σε βάρκες και περιηγήθηκαν στο Δέλτα του Έβρου,

Η Φλόγα, φτάνοντας στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, θα συνεχίσει το ταξίδι της αρχικά προς την Κωνσταντινούπολη και μετά προς Λουμπλιάνα, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Φλόγα θα φτάσει στον τελικό της προορισμό, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Θα την υποδεχτούν 115 Φρουροί της Φλόγας, και αθλητές των Special Olympics, συνοδεία μεγάλου αριθμού φιλάθλων. Τις επόμενες τρεις ημέρες, θα περιοδεύσει τη χώρα, καθώς θα περάσει από τις 56 πόλεις της Πολωνίας, που θα φιλοξενήσουν τις αποστολές πριν το μεγάλο ραντεβού, τοτ τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Στις 18 Σεπτεμβρίου, η Φλόγα θα κατευθυνθεί στο στάδιο της Λέγκια, για την Τελ τελετή Έναρξης των Αγώνων.

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Βαρσοβίας, τα Special Olympics Ελλάς, θα συμμετάσχουν με 90μελή αποστολή τα μέλη της οποίας θα λάβουν μέρος σε 8 αθλήματα και συγκεκριμένα: Στίβος, Αντιπτέριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Μπόoυλινγκ, Δυναμική Άρση Βαρών, Ποδόσφαιρο 7χ7 Γυναικών και Καλαθοσφαίριση Ένταξης Γυναικών.
Συνολικά, θα λάβουν μέρος 1.600 αθλητές, 600 προπονητές, 2.000 εθελοντές, και θα παρευρεθούν 25.000 μέλη των οικογενειών τους από 57 Ευρωπαϊκές χώρες.




Read more...

Και τρίτη υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχης ...


Δύο είναι όπως γνωρίζουμε όλοι τα επικρατέστερα πρόσωπα για την υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ.
Ο δήμαρχος Φερών Γιώργος Ούστογλου και ο δημοτικός σύμβουλος Β. Θεοδώρου. Πληροφορίες όμως της τελευταίας στιγμής κάνουν λόγο και για τρίτο πρόσωπο το οποίο μπαίνει "σφήνα" και προωθείται και δεν είναι άλλο από του Παναγιώτη Ζαπάρτα!!!!
Οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι συναρπαστικές και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ .....

Read more...

Γ.Πεταλωτής: "Προσωπική άποψη εξέφρασε ο Ν.Παπανδρέου"

Πολιτική

http://img.protothema.gr
«Ο κ. Ν. Παπανδρέου είχε μια προσωπική άποψη, την εξέφρασε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει τη δουλειά του και μάλιστα υπάρχει μια συγκεκριμένη αποστολή, να προσελκύσει σημαντικότατες επενδύσεις για την χώρα μας που τόσο τις χρειάζεται».

Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς «εάν συμμερίζονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού την κριτική» που άσκησε ο αδελφός του πρωθυπουργού Ν. Παπανδρέου προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με άρθρο του στο τελευταίο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση».

Για το ποιος έχει την «τελική απόφαση» στην πολιτική που εφαρμόζεται, "ο πρωθυπουργός ή ο κ. Παπακωνσταντίνου", ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι «είναι γνωστό το Σύνταγμα, οι νόμοι και η διαδικασία με την οποία αποφασίζει η κυβέρνηση και ακολουθούν οι υπουργοί».

Read more...

Κλίμα σαρωτικού ανασχηματισμού στο Καστρί

Σκοπός η αναστήλωση της δημόσιας εικόνας Παπανδρέου


http://img.protothema.gr
Βαριά είναι από το πρωί η ατμόσφαιρα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ένα σαρωτικό και δομικό ανασχηματισμό, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Παρότι ουδείς είναι βέβαιος για τις τελικές του αποφάσεις ο κ. Παπανδρέου φέρεται έτοιμος να συγκροτήσει ένα κυβερνητικό σχήμα από μηδενική βάση, αναδιανέμοντας ρόλους, χωρίς να αναγνωρίζει κανένα υπουργικό και άλλο κεκτημένο.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να ανασκευάσει την δημόσια εικόνα του, που έχει πληγεί από τις τελευταίες εξελίξεις, με τις δυστοκίες στην εξεύρεση υποψηφίων γι τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του εάν δεν κάνει τώρα δυναμικές κινήσεις ανάταξης του κύρους του τότε θα εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο προσωπικής πλέον φθοράς και αμφισβήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές ο κ. Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει δύο συντονιστές για το κυβερνητικό έργο, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος θα εποπτεύει την οικονομική πολιτική. Έτσι θα μπει υπό επιτροπεία ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με την πολιτική του έχει δυσαρεστήσει στενούς συνεργάτες και ανθρώπους του κ. Παπανδρέου, όπως τον αδελφό του Νίκο Παπανδρέου.

Παράλληλα συζητούνται έξοδοι πολλών υπουργών και υφυπουργών από την κυβέρνηση, αλλά και μετακίνηση κορυφαίων υπουργών, που μέχρι τώρα θεωρούνταν ακλόνητοι στις θέσεις τους.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στο Καστρί αργά το μεσημέρι για να ξεκινήσει σε στενό κύκλο τις προετοιμασίες για τον ανασχηματισμό και σε κάθε περίπτωση οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές αναμένεται να γίνουν σήμερα ή αύριο Τρίτη.

Αναβαθμίζονται στελέχη “εμπιστοσύνης”

Σε κάθε περίπτωση, δύο πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να αναλάβουν κρίσιμους ρόλους στο κυβερνητικό σχήμα στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κεντρικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανεξάρτητα από το εύρος των αλλαγών σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών, η Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Δημήτρης Στεφάνου θα αναλάβουν κρίσιμους ρόλους στο νέο σχήμα πέριξ του πρωθυπουργού και με σκοπό να συντονιστεί καλύτερα η δουλειά στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Βάρτζελη, που είναι μέχρι σήμερα διευθύντρια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και θεωρείται χαμηλών τόνων, εργατική και επιτυχημένη, θα αναλάβει θέση γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου σε ένα ρόλο συντονίστριας όλων των επιμέρους τομέων στο γραφείο του κ. Παπανδρέου.

Η νέα αυτή θέση θα είναι κρίσιμη, ενώ θα υποστηρίζει και τον υπερυπουργό συντονισμού, σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει κάτι τέτοιο στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.

Παράλληλα ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου προορίζεται να αναλάβει τη θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Λύτρα.

Ο κ. Στεφάνου συζητούνταν για γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και τον περασμένο Οκτώβριο, αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, όμως τότε κρίθηκε αναγκαίο να πάει με τον Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών και να αναλάβει το πόστο ένας πιο έμπειρος παράγοντας, όπως είναι ο κ. Λύτρας.

Τώρα όμως θεωρείται ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για αναβάθμισή του.


Read more...

Ειδοποιήθηκε ο Καρ. Παπούλιας για τον ανασχηματισμό...


Aνακοινώνεται απόψε και ορκίζεται αύριο η νέα κυβέρνηση

Από τον Αλέξη Συνετό
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από παράγοντες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ειδοποιήθηκε πριν από λίγο ο Κάρολος Παπούλιας από το Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται αύριο στην Αθήνα.
Αυτό σημαίνει ότι εκτός απρόπτου...
ανακοινώνεται απόψε ο ανασχηματισμός και αύριο θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Read more...

Μπουτάρης: Yπέρβαση η στήριξη του ΠΑΣΟΚ


Yπέρβαση χαρακτήρισε τη στήριξη της δικής του υποψηφιότητας, καθώς και εκείνης του Γιώργου Καμίνη από το ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Νομίζω ότι η απόφαση του ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του κ. Καμίνη για την Αθήνα και τη δικιά μας για τη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτεί μια ουσιαστική υπέρβαση ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα" και πρόσθεσε: "Αυτή η υπέρβαση προκαλεί αντιδράσεις. Κάθε αλλαγή, κάθε διαφοροποίηση στη μέχρι σήμερα γνωστή πορεία δημιουργεί αντιδράσεις από πάρα πολλούς ανθρώπους. Το χρέος το δικό μας είναι να αγκαλιάσουμε αυτούς τους αντιδρώντες και να τους πείσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα".

Πάντως, αναγνώρισε ότι το Μνημόνιο επηρεάζει την ψήφο των πολιτών, αλλά υπογράμμισε: «Έχουμε και το δυσάρεστο και αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα, η ΝΔ να έχει βάλει σαν σημαία της για αυτές τις εκλογές την αντιμνημονιακή αντίληψη. Εγώ νομίζω ότι είναι λάθος αυτό το πράγμα. Σε αυτή τη φάση μνημόνιο-ξεμνημόνιο πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ο καθένας στον τομέα, τον οποίο επιλέγει, να δουλέψουμε προκειμένου να βγει η χώρα από αυτή την κρίση, η οποία, πρέπει να υπογραμμίσω δεν είναι οικονομική μόνο. Σαφέστατα είναι οικονομική, αλλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μας οδήγησαν σε αυτή την κρίση».





Read more...

Ο Ομπάμα θα ανακοινώσει σχέδιο 50 δις δολαρίων


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σήμερα ένα εξαετές σχέδιο επιδιόρθωσης των υποδομών με μια αρχική επένδυση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκινήσει η δημιουργία θέσων εργασίας, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο Ομπάμα δεσμεύεται να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να χρηματοδοτήσει πλήρως το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας τράπεζας υποδομών για να προσελκυθούν ιδιωτικά κεφάλαια, προσέθεσε ο αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τις φοροαπαλλαγές για τις εταιρείες πετρελαίου και αερίου ώστε να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του σχεδίου αυτού, προσέθεσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιό του σήμερα σε ομιλία που θα εκφωνήσει στο Μιλγουόκι με αφορμή την Ημέρα της Εργασίας.




Read more...

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΘΕΣΕ ΒΕΤΟ Ο Γ.ΜΙΧΑΣ


Διέψευσε ο Γ.Μίχας ότι είχε θέσει βέτο για την υποψηφιότητα Σγουρού ενώ ο νομάρχης Αθηνών τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και οι δύο υποψήφιοι αποφάσισαν να επισκεφθούν και τον δήμαρχο του Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα..
.«Δεν έθεσα βέτο στην υποψηφιότητα Σγουρού και σε καμία άλλη», τόνισε μιλώντας στον Real Fm, o Γιάννης Μίχας ενώ παραδέχθηκε ότι φοβάται τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την οικονομία.


Ο κ. Μίχας σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να θέτει όρους στον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέτω όρους μόνο στον εαυτό μου, για να πετύχω, εάν εκλεγώ, καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών στον Πειραιά». «Προσπάθησα να είμαι μέρος της λύσης και όχι πρόβλημα», πρόσθεσε.


Προανήγγειλε τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του, στελεχών - έκπληξη και από την κεντροδεξιά. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει να αξιοποιηθεί ο Παναγιώτης Φασούλας.
Read more...

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατατίθεται το προσχέδιο νόμου με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημόσιου Τομέα». Ενημέρωση θα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης...
Με τις ρυθμίσεις επιχειρείται η κατάργηση ή συγχώνευση ή η λύση και εκκαθάριση συγκεκριμένων υπηρεσιών και φορέων, σύμφωνα με απόφαση της σχετικής διυπουργικής γνωμοδοτικής επιτροπής.

Κατά το νομοσχέδιο, στο πλαίσιο του υπουργείου Εσωτερικών καταργούνται ως νομικά πρόσωπα το Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Από το υπουργείο Οικονομικών καταργούνται το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Από το υπουργείο Παιδείας καταργούνται η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών και η Ιόνιος Ακαδημία.

Από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καταργούνται η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία κι η Ένωση για την Αντισεισμική Προστασία των Κρατών - μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου.

Από το υπουργείο Υγείας καταργούνται το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας, το Ινστιτούτο Έρευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, το Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας και το Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες.

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταργούνται τα 51 Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης και η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος.

Τέλος, από το υπουργείο Προστασία του Πολίτη καταργείται το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Σε καθεστώς εκκαθάρισης τίθεται η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης Α.Ε., το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου, το Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. και η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.

Το τακτικό προσωπικό των υπό λύση και εκκαθάριση εταιρειών ύστερα από αίτηση, όπου εκφράζει την προτίμησή του, μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας και αξιοποιείται σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου. Από τη διάταξη εξαιρείται το προσωπικό της ΑΓΡΟΓΗΣ, του οποίου καταγγέλλονται οι συμβάσεις.

Πέραν αυτών, συγχωνεύονται το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι ανώνυμες εταιρείες «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας», «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης», «ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ», και «Κέντρο Ελληνικής Γούνας» συγχωνεύονται στο «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.», όπως και η Εταιρεία Διανομής Αερίου, που απορροφάται από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου. Τέλος, καταργείται το ΔΣ του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και τη διοίκησή του θα ασκεί πλέον το ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Read more...

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ-ΡΟΒΛΙΑΣ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΠΑΤΖΕΛΗ-ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ...
ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Μέχρι αύριο το απόγευμα το αργότερο, θα έχει ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός. Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κοζάνη για να μιλήσει σε ένα φόρουμ σχετικά με την ανάπτυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, θα υπουργοποιηθεί σίγουρα ο Χρ. Παπουτσής. Επιστρέφει και...
ο Ρόβλιας σε θέση υφυπουργού. Κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει τα έσοδα στο ενοποιημένο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Aπό τις μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται ότι θα διασωθεί την τελευταία στιγμή η Τ. Μπιρμπίλη. Η Μπατζελή και ο Μαγκριώτης θα πληρώσουν για τις αρνήσεις τους. Τελείωσαν και οι δυο. Ειδικά για την πρώτη στο Μέγαρο Μαξίμου ακούγονται βαριές κουβέντες για τον χαρακτήρα και την απόδοσή της στο υπουργείο. Αυτά προς το παρόν...

Read more...

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ...


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της Siemens. Η κατηγορία σε βάρος του T. Μαντέλη αφορά δύο...
εμβάσματα συνολικού ποσού 450.000 μάρκων που κατατέθηκαν το 1998 και το 2000 σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας στο όνομα «Α.Ρόκος» τον οποίο είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γ.Τσουγκράνης. Το Συμβούλιο Εφετών έλυσε τη διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα στην ανακρίτρια και τον αρμόδιο εισαγγελέα, υιοθετώντας την άποψη της ανακρίτριας και επέβαλε στον κ.Μαντέλη εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Μαντέλης είχε απαιτήσει από την Siemens τα χρήματα ως δώρο για να εγκρίνει σύμβαση της εταιρείας για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Ο ίδιος παρέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα 58 σελίδων και αρνείται την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι τα εμβάσματα αποτελούσαν προεκλογική χορηγία. Μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του ο κ. Μαντέλης υποστηρίζει ότι η δίωξή του είναι αντισυνταγματική, καθώς βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών αρμόδια για τον ποινικό χαρακτηρισμό μιας πράξης υπουργού είναι η Βουλή. Τονίζει ότι για το αδίκημα της δωροδοκίας έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και επομένως αναφέρει ότι συμπαρασύρεται με αυτό και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι ο κ.Μαντέλης πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ η ανακρίτρια έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν μόνο χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Οι Εφέτες με το βούλευμα τους υιοθετούν την άποψη της ανακρίτριας και έτσι ο κ.Μαντέλης καλείται, εντός των επόμενων ημερών, να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας που τού επιβλήθηκε.
Read more...

ΦΟΡΟΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...


Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Λίφτινγκ στο μέτρο της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά και το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο άμβλυνσης επιπτώσεων και εντυπώσεων εκτείνεται σε...
τρία μέτωπα και προβλέπει παράλληλη μείωση του υψηλού φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, μείωση των τιμών του φυσικού αερίου και χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στα ασθενέστερα εισοδηματικά κλιμάκια, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται αν είναι δυνατόν ακόμα και στις 15 Οκτωβρίου. Ειδικότερα, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την τρόικα για την προώθηση της εξίσωσης των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εναλλακτικά της νέας αύξησης του ΦΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης από τα 412 ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε 390 ευρώ. Ετσι η εξίσωση θα οδηγήσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 21 στα 390 και όχι στα 412 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. «Οι επιβαρύνσεις παραμένουν τεράστιες. Η μείωση του υψηλού φόρου δεν θα κάνει παρά μια... τρύπα στο νερό» σχολιάζουν παράγοντες των βενζινοπωλών, που διευκρινίζουν ότι πρακτικά αντί ο φόρος να αυξηθεί από τα 0,21 λεπτά το λίτρο στα 41,2 λεπτά, θα αυξηθεί στα 39 λεπτά. Αυτό σημαίνει- όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές- ότι η τιμή στην αντλία απλώς θα αυξηθεί κατά 2 λεπτά λιγότερο. Στο μεταξύ όμως η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα έχει εκτοξευθεί από τα 52 λεπτά το λίτρο που είχε διαμορφωθεί τον περυσινό Οκτώβριο στα 1,27 λεπτά το λίτρο (σήμερα η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι στα 1,29 ευρώ), οδηγώντας σε επιβαρύνσεις της τάξεως των 750 ευρώ ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 1.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης τη σεζόν. Το δεύτερο μέτρο που εξετάζεται αφορά παράλληλη παρέμβαση μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου. Σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Αττική διαμορφώνονται σε επίπεδο χαμηλότερο κατά 20% των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης. Η πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι αφορά διεύρυνση της αύξησης της έκπτωσης στο 40%. Επίδομα θέρμανσης Το τρίτο μέτρο δεν είναι άλλο από τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στις ασθενέστερες εισοδηματικά ομάδες του πληθυσμού, που χαρακτηρίζεται από κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών «αναπόσπαστο» τυχόν εξίσωσης των φόρων. Η χορήγηση του επιδόματος συναντά πρακτικές δυσκολίες στον καθορισμό του δίκαιου ύψους τους σε συνάρτηση με εισοδηματικά κριτήρια, γεωγραφικούς παράγοντες ή ακόμα και ζητήματα ενεργειακής ταυτότητας των κτιρίων. Για παράδειγμα, άλλη είναι η επιβάρυνση ενός νοικοκυριού που κατοικεί σε ένα νεόδμητο ακίνητο στο Νευροκόπι και άλλη ενός νοικοκυριού στην ίδια περιοχή αλλά με κατοικία 40ετίας... Παρ΄ ότι η εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο που εκτιμάται ότι στερεί έσοδα 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο και άρα θα λύσει τον γρίφο εξεύρεσης 1 δισ. ευρώ πρόσθετων εσόδων το 2011 που επιτάσσει το Μνημόνιο, οι αποφάσεις δεν είναι ακόμα οριστικές, αν και η ζυγαριά γέρνει προς αυτή την κατεύθυνση. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης που έγινε το περασμένο Σάββατο ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μελετήσουν δύο ακόμα εναλλακτικές προτάσεις εξεύρεσης ενός δισ. ευρώ: αύξηση του χαμηλού συντελεστή 11% στο 13% χωρίς να μεταβάλλεται ο ανώτατος συντελεστής 23% ή καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 17%- 18%. Κι όλα αυτά για να μην αναγκαστεί να εφαρμόσει την πρόβλεψη του Μνημονίου για έσοδα 1 δισ. ευρώ από μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Οι τελικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από την έλευση του κλιμακίου της τρόικας στις 13 Σεπτεμβρίου και θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αργότερο έως τον Οκτώβριο στη Βουλή.
Read more...

ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ... "ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ"


Απο : ΤΑ ΝΕΑ
Σε ευρύ ανασχηματισμό προχωρά τα επόμενα 24ωρα ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας το βήμα της ΔΕΘ ως αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα. Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένος να...
«τιμωρήσει» τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που αρνήθηκαν να εκτεθούν ως υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές και να τα θέσει εκτός κυβέρνησης.


Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα σε όλα τα στελέχη του κόμματος ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η πρόοδος της χώρας και η στήριξη των μη προνομιούχων και δεν χωρούν σε αυτή την προσπάθεια προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να απομακρύνει από τη θέση της την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατ.Μπατζελή, η οποία προέβαλε προσωπικούς λόγους για να μην είναι υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος δεν αποδέχθηκε πρόταση να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Αντίθετα, φαίνεται να μην τίθεται ζήτημα για την υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά, η οποία σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Κυριακής με τον πρωθυπουργό παρακάλεσε για προσωπικούς λόγους να μην είναι υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής.


Αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα υπάρξουν «κυρώσεις» για τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος επίσης είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τον έφεραν να κερδίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι σημαντικές αλλαγές στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για: -Τη μετακίνηση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Οικονομίας, στη θέση της Λούκας Κατσέλη. Ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ανάθεσης των καθηκόντων αυτών στον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.


-Την αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με απομάκρυνση ή και μετακίνηση σε άλλο υπουργείο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και πιθανό αντικαταστάτη τον βουλευτή Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο. -Την απομάκρυνση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατ. Μπατζελή. -Τη δημιουργία υπουργείου Προεδρίας και ανάθεσή του στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. -Τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού και ίσως την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας. -Τη δημιουργία υπουργείου Επενδύσεων και ανάθεσή του στον νυν υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.

Read more...

ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ


Ρεπορτάζ : Πάνος Σώκος
(από την Ελευθεροτυπία)
Μετά από ένα 24ωρο θρίλερ που σηματοδοτήθηκε από αρνήσεις, καραμπόλες, πιέσεις, έντονο παρασκήνιο ακόμα και βέτο ορισμένων κατά άλλων υποψηφίων, κατάσταση που αποδεικνύει το φιάσκο της διαδικασίας επιλογής, το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου κατέληξαν στον...
κατάλογο των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων στους μεγάλους δήμους. Ο Γ. Παπανδρέου ανεβαίνει στο βήμα της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Το πολιτικό στίγμα των επιλογών του πρωθυπουργού το δίνουν οι τρεις μη κομματικοί υποψήφιοι που υποστηρίζει: στον Δήμο της Αθήνας (Γ. Καμίνη), στον Δήμο Θεσαλονίκης (Γ. Μπουτάρη) και στην περιφέρεια Πελοποννήσου (Π. Τατούλη). Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση σε τρεις παραλλαγές, που ξεπερνά τις αυτοδιοικητικές εκλογές παρότι τα τρία πρόσωπα δεν συναντώνται πολιτικά και ιδεολογικά. Εχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον φόβο της «αντιμνημονιακής ψήφου», ο πρωθυπουργός άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με άλλους κομματικούς σχηματισμούς αλλά και κοινωνικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει το έδαφος μιας μελλοντικής συμπόρευσης και να ελαχιστοποιήσει την πιθανή εκλογική ζημιά. Οι άλλες επιλογές ήταν ως επί το πλείστον αυτοδιοικητικές -8 στις 13- με τρεις υφυπουργούς και έναν βουλευτή. Λύσεις κομματικές και σίγουρες για να του εξασφαλίσουν μια καλή βάση από τουλάχιστον 8 περιφέρειες. 1 Ειδικά για την Αθήνα προτίμησε να ρίξει γέφυρες συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη -που τον είχε προτείνει- και με τους Οικολόγους Πράσινους παρά να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες τον δήμο. Παράλληλα σηματοδοτεί ένα άνοιγμα σε χώρους εκτός ΠΑΣΟΚ, παρακαταθήκη για το μέλλον, σε μια περίοδο κατά την οποία παραδοσιακές δυνάμεις του κόμματος ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της και ετοιμάζονται να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με το κόμμα. Ο κ. Καμίνης χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού και ως Συνήγορο του Πολίτη τον είχε καλέσει δύο φορές στο υπουργικό συμβούλιο. Είχαν ανοιχτούς διαύλους όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς και ο Γ. Ραγκούσης και ο Θ. Τσούρας είχαν επικοινωνία μαζί του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του είπε ότι στόχος του είναι να υπηρετήσουν τις νέες προοπτικές που ανοίγει η κυβέρνηση ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και αυτό προσπάθησε να αποτυπώσει στις επιλογές των υποψηφίων. Ο Θ. Τσούρας πρόεδρος της επιτροπής επιλογής υποψηφίων είπε στην ομιλία του ότι εντολή του Γ. Παπανδρέου ήταν να γίνουν ευρύτερες συγκλίσεις όπου είναι δυνατόν με πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, της οικολογίας, της προόδου και της κοινωνίας, και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί. 2 Στην ίδια λογική κινείται και η υποστήριξη που προσφέρει στον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Επιπλέον ήταν και μια αναγκαστική επιλογή σκοπιμότητας κυρίως λόγω της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να βρει αξιόπιστη κομματική λύση αλλά και διόρθωση παλιότερου «λάθους». Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε αρνηθεί το 2006 να στηρίξει τον κ. Μπουτάρη. Είχε στηρίξει τη Χρύσα Αράπογλου που δεν πέτυχε. 3 Στην Πελοπόννησο, η υποστήριξη στον Π. Τατούλη «χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη» ήταν μια λύση ανάγκης. Είναι μια περιφέρεια στην οποία οι συσχετισμοί δεν ευνοούν το ΠΑΣΟΚ και ήταν πιθανό κομματικός υποψήφιος να ερχόταν ακόμα και τρίτος. Ομως αυτή η συγκεκριμένη επιλογή είναι και ένα ρίσκο αφού δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει έναν δεξιό υποψήφιο και συμπορεύεται ακόμα και με τον Καρατζαφέρη. Την υποστήριξη στον Γ. Καμίνη χαιρέτισε η Δημοκρατική Αριστερά. Υπογραμμίζει ότι είναι «πολύ σημαντικό βήμα η υποστήριξη της υπερκομματικής υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις» και αναφέρει ότι τώρα «ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια με αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος της Αθήνας, για να ηττηθεί η σημερινή δημοτική αρχή που συσσώρευσε μόνο μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα στην πόλη, για μια νέα και ουσιαστική σχέση των πολιτών με τον δήμο». Καυστικός ήταν ο Γ. Παναγιωτακόπουλος: «Είναι κρίμα για το ΠΑΣΟΚ να κρύβεται πίσω από τους γυρολόγους της πολιτικής με τον κ. Τατούλη και να σηματοδοτεί την ανανέωση με τον κ. Μπουτάρη (75 χρόνων) στη Θεσσαλονίκη, και στον Δήμο της Αθήνας με τον άγνωστο κ. Καμίνη. Τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ έχουν μνήμη, γνώση και άποψη», είπε.

Read more...

Η ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"...


Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη
(από το Έθνος)
Την ομάδα κρούσης του «Καλλικράτη» που θα ηγηθεί της εκστρατείας για την επικράτηση των «πράσινων» συνδυασμών ανά την Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες το ΠΑΣΟΚ.Παρόντος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ο επικεφαλής της Επιτροπής ανάδειξης των...
ψηφοδελτίων, Θ. Τσούρας δημοσιοποίησε τη «λίστα» των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Μια «λίστα», της οποίας η κυοφορία διήρκεσε δύο μήνες και πλέον, με «εντολή» από την ηγεσία του κόμματος τα πρόσωπα που θα αναδειχθούν να είναι «επιλογές ευθύνης». Εγιναν δεκάδες γκάλοπ. Σειρά διαβουλεύσεων, προτάσεις, συγκρίσεις μεταξύ των υποψηφίων αλλά και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους (κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων) το «προφίλ» των επικεφαλής στους αντίπαλους συνδυασμούς. «Πραγματικό το δίλημμα» Για τον Γ. Παπανδρέου το «δίλημμα ήταν πραγματικό», δηλώνει στενός του συνεργάτης, τονίζοντας ότι επελέγησαν πρόσωπα με γνώμονα την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», που οδηγεί σε αντίστοιχες τομές και στο κράτος άμεσα. Οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες (επισήμως ανακοινώθηκαν οι 12, καθώς ο των Ιονίων Νήσων, Ηλίας Μπεριάτος θα ανακοινωθεί για τυπικούς λόγους στη συνέχεια) και οι δήμαρχοι Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ρόδου, συγκροτούν ένα κράμα, υπερκομματικών, αυτοδιοικητικών και κεντρικών πολιτικών επιλογών. Από τους 13 υποψηφίους στην Περιφέρεια, οι πέντε είναι νομάρχες (οι κ. Σγουρός) Παπατόλιας, Περγαντάς, Γιαννακίδης, Μαχαιρίδης) και οι τρεις υφυπουργοί ( οι κ. Μπόλαρης, Κατσιφάρας, Αρναουτάκης), ενώ επίσης (επί δύο τετραετίας μάλιστα) νομάρχες είναι οι υποψήφιοι στους κρίσιμους δήμους, Πειραιά και Πάτρας (οι κ. Μίχας και Κατσικόπουλος). Τολμηρές επιλογές με υπερκομματικά χαρακτηριστικά θεωρούνται οι υποψηφιότητες των κ. Καμίνη και Μπουτάρη, οι οποίες αν και «προσκρούουν» στις αντιδράσεις ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι μπορεί να αποκτήσουν και να «χτίσουν» δυναμική νίκης.

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ




Read more...