Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Στις Φέρες άναψε η Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης, και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics


Τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στις Φέρες, του Νομού Έβρου. Εκεί όπου άναψε η Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης, και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας, από 18 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου 2010. Από τη Θράκη αυτή τη φορά, άρχισε την Ευρωπαϊκή του πορεία το αιώνιο σύμβολο της συναδέλφωσης των λαών.
Περιλαμβάνει σταθμούς σε διάφορες πόλης της Γηραιάς Ηπείρου(Κωνσταντινούπολη, Λουμπλιάνα, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες), μέχρι να περάσει τα σύνορα της Πολωνίας. Σε όλο αυτό το διάβα, «φρουροί» της Φλόγας, θα είναι αθλητές των Special Olympics και αξιωματικοί της Αστυνομίας από όλη την Ευρώπη. Από το ξεκίνημα της, μέχρι................

την τελετή Έναρξης, στο στάδιο της Λέγκια.
Το ρόλο των Ιερειών, υποδύθηκαν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς (άτομα με διανοητική αναπηρία). H Mαρία Κώττη, ήταν η πρωθιέρεια της Αφής που έγινε από την Κρύπτη του Καθολικού της Μονής της Παναγίας Κοσμοσώτειρας. Ένα σύμβολο τέχνης και Πολιτισμού της Βυζαντινής Θράκης.
Η παράδοση της Φλόγας στην αθλήτρια έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως, και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο. Δείγμα και αυτό της σημασίας που απέδωσε σύσσωμη η τοπική κοινωνία στην όλη εκδήλωση, την οποία αγκάλιασαν όλες οι αρχές του Έβρου, αλλά και οι κάτοικοι.
Κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας, της Πολωνίας και οι τοπικοί «άρχοντες» του νομού Έβρου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της προέδρου των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου, λάμπρυναν με την παρουσία τους την λιτή μα τόσο συμβολική τελετή.

Αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, περνώντας από το Δημαρχείο Φερών, οι Λαμπαδηδρόμοι κρατώντας την Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης, και Ελπίδας, μαζί πάντα με τους αθλητές των Special Olympics, επιβιβάστηκαν σε βάρκες και περιηγήθηκαν στο Δέλτα του Έβρου,

Η Φλόγα, φτάνοντας στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, θα συνεχίσει το ταξίδι της αρχικά προς την Κωνσταντινούπολη και μετά προς Λουμπλιάνα, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Φλόγα θα φτάσει στον τελικό της προορισμό, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Θα την υποδεχτούν 115 Φρουροί της Φλόγας, και αθλητές των Special Olympics, συνοδεία μεγάλου αριθμού φιλάθλων. Τις επόμενες τρεις ημέρες, θα περιοδεύσει τη χώρα, καθώς θα περάσει από τις 56 πόλεις της Πολωνίας, που θα φιλοξενήσουν τις αποστολές πριν το μεγάλο ραντεβού, τοτ τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Στις 18 Σεπτεμβρίου, η Φλόγα θα κατευθυνθεί στο στάδιο της Λέγκια, για την Τελ τελετή Έναρξης των Αγώνων.

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Βαρσοβίας, τα Special Olympics Ελλάς, θα συμμετάσχουν με 90μελή αποστολή τα μέλη της οποίας θα λάβουν μέρος σε 8 αθλήματα και συγκεκριμένα: Στίβος, Αντιπτέριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Μπόoυλινγκ, Δυναμική Άρση Βαρών, Ποδόσφαιρο 7χ7 Γυναικών και Καλαθοσφαίριση Ένταξης Γυναικών.
Συνολικά, θα λάβουν μέρος 1.600 αθλητές, 600 προπονητές, 2.000 εθελοντές, και θα παρευρεθούν 25.000 μέλη των οικογενειών τους από 57 Ευρωπαϊκές χώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: