Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ... "ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ"


Απο : ΤΑ ΝΕΑ
Σε ευρύ ανασχηματισμό προχωρά τα επόμενα 24ωρα ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας το βήμα της ΔΕΘ ως αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα. Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένος να...
«τιμωρήσει» τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που αρνήθηκαν να εκτεθούν ως υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές και να τα θέσει εκτός κυβέρνησης.


Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα σε όλα τα στελέχη του κόμματος ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η πρόοδος της χώρας και η στήριξη των μη προνομιούχων και δεν χωρούν σε αυτή την προσπάθεια προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να απομακρύνει από τη θέση της την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατ.Μπατζελή, η οποία προέβαλε προσωπικούς λόγους για να μην είναι υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος δεν αποδέχθηκε πρόταση να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Αντίθετα, φαίνεται να μην τίθεται ζήτημα για την υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά, η οποία σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Κυριακής με τον πρωθυπουργό παρακάλεσε για προσωπικούς λόγους να μην είναι υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής.


Αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα υπάρξουν «κυρώσεις» για τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος επίσης είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τον έφεραν να κερδίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι σημαντικές αλλαγές στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για: -Τη μετακίνηση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Οικονομίας, στη θέση της Λούκας Κατσέλη. Ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ανάθεσης των καθηκόντων αυτών στον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.


-Την αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με απομάκρυνση ή και μετακίνηση σε άλλο υπουργείο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και πιθανό αντικαταστάτη τον βουλευτή Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο. -Την απομάκρυνση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατ. Μπατζελή. -Τη δημιουργία υπουργείου Προεδρίας και ανάθεσή του στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. -Τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού και ίσως την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας. -Τη δημιουργία υπουργείου Επενδύσεων και ανάθεσή του στον νυν υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: