Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Απόφαση της Ολομέλειας ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ για τη διαθεσιμότητα


ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ για τη διαθεσιμότητα
Από διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας τον Μάρτιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Απορρίφθηκαν από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ με τις οποίες ζητούσε να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του 2013 για τη διαθεσιμότητα και τη κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Η ΑΔΕΔΥ υποστήριζε, μεταξύ άλλων, ότι οι επίμαχες αποφάσεις που εξέδωσε προ τριετίας το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσκρούουν σε σωρεία συνταγματικών διατάξεων, όπως είναι αυτές που αφορούν την ισότητα των πολιτών, την προστασία της αξίας του ανθρώπου, το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, καθώς και το άρθρο 74 που δεν επιτρέπει την δημοσίευση σε νόμο άσχετων διατάξεων με τον τίτλο και το περιεχόμενό του, το άρθρο 103 που προστατεύει τους δημοσίους υπαλλήλους κά. 
Υποστήριζε επίσης ότι οι αποφάσεις είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ ζητούσε να ακυρωθούν 25 κοινές υπουργικές αποφάσεις με τι οποίες καταργήθηκαν πλέον των 6.000 οργανικών θέσεων σε διάφορα υπουργεία, οργανισμούς του Δημοσίου και ΝΠΔΔ.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ (απόφαση 2151/2015) απέρριψε τους ισχυρισμούς της ΑΔΕΔΥ ως αβάσιμους, απαράδεκτους και αόριστους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Περνούν το όριο του 10% οι Κούρδοι Τουρκία: Χάνει την αυτοδυναμία το ΑΚΡ του Ερντογάν


Τουρκία: Χάνει την αυτοδυναμία το ΑΚΡ του Ερντογάν
Μία ιστορική πρωτιά: Ονομάζεται Φελεκνάς Ουτζά και είναι υποψήφια του HDP. Αν εκλεγεί θα είναι η πρώτη εκπρόσωπος της μεινότητας των Γεζιντί που εισέρσχεται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Η κοινότητά της έπεσε θύμα των πιο βάρβαρων διώξεων του Ισλαμικού Κράτους και οι γυναίκες Γεζιντί πουλήθηκαν ως εμπόρευμα στα σκλαβοπάζαρα  

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία, καθώς το φιλικουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ξεπερνάει το εκλογικό όριο του 10% και εισέρχεται στην Εθνοσυνέλευση, γεγονός που στερεί από τον πρόεδρο Ερντογάν την παντοδυναμία. Το κόμμα του, το AKP, χάνει την αυτοδυναμία και, με τα έως τώρα αποτελέσματα, η χώρα οδηγείται σε κυβερνήσεις συνεργασίας έπειτα από 13 χρόνια ή σε βραχύβια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να αναμεταδίδονται, ωστόσο αντιπροσωπευτική εικόνα εκτιμάται ότι θα υπάρξει μάλλον αργά τη νύχτα και αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ψήφων που θα λάβει HDP. Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 550 βουλευτών της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ολοκληρώθηκε στις πέντε το απόγευμα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν είσοδο HDΡ στην Εθνοσυνέλευση, ενώ το κυβερνών AKP δίνει μάχη για την αυτοδυναμία. Όσο ενσωματώνονται ψηφοδέλτια από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τη Νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, μειώνεται η δύναμη του κυβερνώντος κόμματος και αυξάνεται αυτή του φιλοκουρδικού κόμματος.

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 93,50% των εκλογικών τμημάτων, διαμορφώνονται ως εξής:


Α/ΑΚΟΜΜΑΠΟΣΟΣΤΟΨΗΦΟΙΕΔΡΕΣ
1Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)41,50%18.165.668261
2Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP)25,45%11.143.743130
3Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP)16,74%7.326.29382
4Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP)12,40%5.433.58278


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Cihan και με καταμετρημένο το 90,64% των εκλογικών τμημάτων, τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:


Α/ΑΚΟΜΜΑΠΟΣΟΣΤΟΨΗΦΟΙΕΔΡΕΣ
1Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)40,50%16.869.114253
2Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP)25,42%10.583.930133
3Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP)16,71%6.956.38485
4Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP)12,44%5.186.92679

Ο εκλογικός χάρτης της Τουρκίας:




Με κίτρινο χρωματίζονται οι νομοί στους οποίους πλειοψηφεί το ΑΚΡ, με κόκκινο το κεμαλικό το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, με μοβ το φιλοκουρδικό HDP και με βαθύ κόκκινο το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (Γκρίζοι Λύκοι). Οι ισλαμιστές του ΑΚΡ παραμένουν κυρίαρχοι στους περισσότερους νομούς της Τουρκίας, οι κεμαλικοί κατακτούν τα δυτικά παράλια, ενώ οι Κούρδοι επιδεικνύουν συμπαγή εκλογική δύναμη στις ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες.

Στις τρεις εκλογικές περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, της ΑΚΡ χάνει 8 έως 10 ποσοστιαίες μονάδες από την εκλογική δύναμή, ενώ αντίστοιχα ενισχύεται θεαματικά το HDP, φθάνοντας σε διψήφια ποσοστά από 10,4 έως 15,53%, πολύ πιο πάνω από το 3,24 έως 5,35% που έιχε λάβει στις εκλογές του 2011.

Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ωστόσο, για το HDP έρχεται από το Ντιγιαρμπακίρ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου αγγίζει ποσοστά της τάξεως του 80%.

Στη Σμύρνη το ΑΚΡ λαμβάνει εκλογικό ποσοστό που κυμαίνεται περίπου στο 26%, σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες από το 36,82% πού έλαβε το 2011. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια ενισχύεται το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα στο 44,7% με καταμετρημένο το 85,05% των ψήφων.

Και τώρα τι;

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του AKP παραδέχτηκε ότι το κυβερνών κόμμα είναι δύσκολο να κατακτήσει την αυτοδυναμία και ενδέχεται να αναγκαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. «Αναμένουμε κυβέρνηση μειοψηφίας και πρόωρες εκλογές» επισήμανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ruters, υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Το ενδιαφέρον στη γειτονική χώρα δεν έχει επικεντρωθεί τόσο στο ποιος είναι ο νικητής των εκλογών, που όλοι ανέμεναν ότι θα είναι το συντηρητικό – ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης  και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Το ζητούμενο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν το αν και κατά πόσο το HDP θα ξεπεράσει το εκλογικό όριο του 10% προκειμένου να εκπροσωπηθεί στην Εθνοσυνέλευση.

Στην περίπτωση που εισέλθει στην Εθνοσυνέλευση θα εκλέξει περισσότερους από 60 βουλευτές, τους οποίους θα στερήσει από το ΑΚΡ και μαζί το όνειρο από τον κ. Ερντογάν να προωθήσει συνταγματική αναθεώρηση, προκειμένου το πολιτικό σύστημα να γίνει προεδρικό, με τη μεταβίβαση στον πρόεδρο, δηλαδή στον ίδιο, εξουσιών, που θα τον αναδείξουν σε εκλεγμένο «σουλτάνο», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές. Για να συμβεί αυτό το ΑΚΡ πρέπει να διαθέτει στη νέα Εθνοσυνέλευση πλειοψηφία 3/5 των εδρών.

Με το 10% του HDP κρίνεται και η αυτοδυναμία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να στραφεί σε κάποιο μικρότερο κόμμα και ανοίγοντας μετά από 13 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας του ΑΚΡ το δρόμο για κυβερνήσεις συνεργασίας ή μειοψηφίας.

Οι δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις εκλογές έδιναν ποσοστά περίπου 12% στο HDP, λίγο πάνω από το 40% στο AKP, της τάξεως 27% στο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και από 15 έως 18% στους εθνικιστές Γκρίζους Λύκους του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

Περίπου 54 εκατομμύρια τούρκοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες με τη συμμετοχή να κυμαίνεται στο 80%.

Γ. Μανδαλίδης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

O Θεοχαρόπουλος, νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ...


Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ - ΤΩΡΑ
Νέος πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μετά την εκλογή του από το 4ο συνέδριο του κόμματος, που διεξάγεται στο "Σινέ Κεραμεικός".
Ο...

πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ επικράτησε στην κούρσα της διαδοχής του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος, έναντι της Μαρίας Γιαννακάκη, του Βαγγέλη Ιντζίδη και του Αλέξανδρου Πολυχρονιά

πηγη enikos.gr

Read more...

Φώφη, Ανδρέας και Οδυσσέας, διεκδικούν το χρίσμα...



Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Βενιζέλος: Δεν διευκολύνουμε κυβέρνηση που δεν έχει πλειοψηφία...
Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος...

στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια και με συγκινησιακή φόρτιση ομιλία του στο 10ο συνέδριο δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος, όχι, όμως, και από την πολιτική.

Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση θατου κόμματος με κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα και σήμερα αναμένεται να αποφασισθεί εάν θα είναι ανοιχτό ή κλειστό το μητρώο των μελών που θα ψηφίσουν.

Εν τω μεταξύ, σήμερα πέφτει η αυλαία του 10ου συνεδρίου με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες γίνονται στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7μ.μ.

Προσερχόμενοι να ψηφίσουν οι τρεις υποψήφιοι προέβησαν στις εξής δηλώσεις:

Φώφη Γεννηματά: «Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για μια νέα αρχή»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κάνει μια νέα αρχή, με νέα συλλογικότητα, με στόχο την ενότητα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Πήραμε την απόφαση, είναι μια απόφαση καθαρή. Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, μετεξελίσσεται. Το συνέδριο αυτό είναι η αφετηρία για να γίνουμε ένας σύγχρονος φορέας του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Ένας χώρος μεγάλος που υπάρχει, που αυτή τη στιγμή ζητά έκφραση. Θέλουμε να εκφράσουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη που στενάζει, τη γυναίκα, τον άνεργο, τη νέα γενιά. Θέλουμε να συγκροτήσουμε μια ευρεία πλειοψηφία, ένα ρεύμα πλειοψηφικό στο χώρο της Κεντροαριστεράς που να μπορέσει να έχει μια δυναμική εναλλακτική πρόταση εξουσίας και αυτή η ενότητα αυτού του χώρου μπορεί να σφυρηλατηθεί πάνω στο σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα».

Σχετικά με τις εκλογές της 14ης Ιουνίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Την επόμενη Κυριακή, καλούμε όλες τις γενιές που πορεύθηκαν μαζί μας, όλο τον κόσμο από τους κοινωνικούς χώρους, όλους τους Έλληνες που πιστεύουν ότι η Κεντροαριστερά έχει δυνατότητα, έχει ελπίδα, μπορεί να είναι χρήσιμη σ' αυτή τη χώρα, να προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν για το ΠΑΣΟΚ. Γα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη μέρα. Η δυναμική που θα δώσουν δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο, αφορά τη νέα αρχή. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σ' αυτό τον τόπο».

Ανδρέας Λοβέρδος: Το επόμενο βήμα της παράταξης

«Είμαστε στην αρχή της επόμενης μέρας, είμαστε εδώ όλοι, και οι τρεις υποψήφιοι. Κάθε ψήφος για τον οποιονδήποτε από μας είναι ψήφος για την αναγέννηση της παράταξης, γιατί τώρα γίνεται το πρώτο επόμενο βήμα της» είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Από δω και πέρα, όπως είπα και στην ομιλία μου χθες, η παράταξη μόνο ν' ανεβαίνει μπορεί. Όλα τα κακά, όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει. Τώρα αντιπολιτεύεται μ' έναν τρόπο έντιμο, καθαρό, δίκαιο, ορθολογικό, σωστό με την αλήθεια μπροστά. Οι δημαγωγοί διαψεύδονται. Κάθε μέρα ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ακόμη περισσότερο ότι τελικά δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπήρχε τίποτα. Yπήρχαν μόνο ψέματα και δημαγωγίες με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ανατροπή των δεδομένων

Για ανατροπή των δεδομένων έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στις εκλογές που θα γίνουν την άλλη Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση του κόμματος.

«Την άλλη Κυριακή ανατρέπουμε τα δεδομένα. Μετασχηματιζόμαστε για την παράταξη και τη χώρα» δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ψηφοφορία του.


Βενιζέλος: Δεν διευκολύνουμε κυβέρνηση που δεν έχει πλειοψηφία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζει τις προειδοποιήσεις και τις επιθέσεις με αποδέκτη την κυβέρνηση Τσίπρα. 

Αναφερόμενος στη συμφωνία στην οποία ενδεχομένως θα φτάσει η Αθήνα με τους πιστωτές της, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι θέλει να βεβαιωθεί πως η κυβέρνηση έχει δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή και ν' ακούσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Σε διαφορετική περίπτωση -σημειώνει- δεν πρόκειται να τη διευκολύνει. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει πως «η χώρα χρειάζεται λύση, όπως λέει ο κ. Τσίπρας... Δεν έχει απεριόριστο χρόνο. Ο χρόνος τρώγεται, χάνεται, δεν κερδίζεται» και υποστηρίζει πως «αυτή η αμέριμνη στάση της κυβέρνησης ότι 'δεν πειράζει, πέρασαν 5 μήνες, ας περάσουν 10, 15, δεν έχουμε πρόβλημα' είναι επικίνδυνη, είναι υπονομευτική για την οικονομία».

«Εμείς περιμένουμε να έρθει η συμφωνία, το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου. Δε μας έχουν ζητήσει βοήθεια στη διαπραγμάτευση. Δεν θα διευκολύνουμε μια κυβέρνηση να σταθεί, αν δεν έχει πλειοψηφία. Θέλουμε συμφωνία, ν' αξιολογήσουμε το περιεχόμενο. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η κυβέρνηση έχει δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή και από εκεί κει και πέρα ν' ακούσουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα. Ακόμη περιμένω απάντηση του κ. Τσίπρα για το πότε είναι ο δικός του σχεδιασμός να βγει η χώρα από το μνημόνιο και να περάσει στην κανονικότητα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι αν γίνουν εκλογές τώρα δεν θα χρειαστούν διερευνητικές εντολές και υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Επειδή τώρα θ' αναβιώσει πιο έντονα η ιδιότητά μου του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, έχω να παρακαλέσω τον κ. Βούτση να δει προσεκτικά την ειδική διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 41 που προβλέπει τι γίνεται τον πρώτο χρόνο μετά από εκλογές. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ή αν η κυβέρνηση διατηρεί τη δεδηλωμένη, η διαδικασία του διορισμού εκλογικής κυβέρνησης είτε οικουμενικής είτε υπηρεσιακής με πρόεδρο ανωτάτου δικαστηρίου».

πηγη efsyn.gr


Read more...

Αλέξης Μητρόπουλος «Η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία»


Σε "κοινωνική γενοκτονία" και "εθνική εκκαθάριση" οδηγεί, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, η πρόταση των θεσμών.
mitropoulos
"Είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης. Οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ. Δεν είναι μόνο το ΕΚΑΣ που είναι μια ήπια ρύθμιση, την οποία ο Τσίπρας πολέμησε και νομίζω απέκλεισε να θεσπιστεί, αλλά είναι όλο το οικοδόμημα. Η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού. Η, δε, δική μας πρόταση μάς φέρνει πολύ μακριά από το δικό μας πρόγραμμα. Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις", είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".
Υποστήριξε ακόμη ότι "την πάτησαν αρκετοί στην κυβέρνηση όταν επένδυσαν στη διένεξη δήθεν του ΔΝΤ, το οποίο στην τελική πρότασή του είναι το ίδιο με τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ κ.λπ.".
Εν όψει της συνάντησης που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι "η μάχη του πρωθυπουργού για καλύτερη συμφωνία".
Προέβλεψε, ωστόσο, ότι η συμφωνία "θα είναι επώδυνη και πρέπει να προετοιμαστεί ο λαός διότι φάνηκε και στη διαπραγμάτευση το πεπερασμένο της δική μας αριστερής διαπραγματευτικής δύναμης".
Πάντως ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι "το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται" μετά τη δημοσιοποίηση των δύο προτάσεων.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Tελεσίγραφο Σουλτς: «Ο χρόνος σας τελειώνει, οι συνέπειες θα είναι δραματικές»


20141218PHT02921_original
Νέο προειδοποιητικό μήνυμα έστειλε ο Μάρτιν Σουλτς στην Ελλάδα, καλώντας την να δεχθεί την πρόταση των Θεσμών και προειδοποιώντας για δραματικές συνέπειες αν δεν υπάρξει συμφωνία.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt, τόνισε ότι η ΕΕ είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι οι δανειστές έχουν ήδη κάνει υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις.
«Μπορώ μόνο να προειδοποιήσω την ελληνική κυβέρνηση να μην απορρίψει τη χείρα βοηθείας που της προσφέρεται. Ο χρόνος τελειώνει και οι συνέπειες θα είναι δραματικές», τόνισε ο κ. Σουλτς.
Μάλιστα, ο Γερμανός στράφηκε και ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους να συνειδητοποιήσουν το γεγονός ότι δεν είναι υπόλογοι μόνο στους ψηφοφόρους τους, αλλά έχουν ευθύνη απέναντι στη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Τα τελευταία 24ωρα, ο Μάρτιν Σουλτς κάνει διαδοχικές παρεμβάσεις και δημόσιες τοποθετήσεις για το ελληνικό ζήτημα. Μετά από τη δήλωσή του ότι οι Ελληνες του «σπάνε τα νεύρα», μέσα στην εβδομάδα, το Σάββατο ο Γερμανός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις και ότι παίζει παιχνίδια,σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση των Θεσμών με την τοποθέτησή του στη Bουλή το βράδυ της Παρασκευής.
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Απογοητευμένος» από την ομιλία Τσίπρα δηλώνει ο Γιούνκερ – Επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε να δεχθεί τηλεφώνημα


C62B2A1C2E6ACD7EBF29E753C57D0057
«Ελαφρώς απογοητευμένος» από την ομιλία του του Α. Τσίπρα στην ελληνική Βουλή δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, από την Βαυαρία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο Κορυφής του G7, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
«Ο Α. Τσίπρας την Τετάρτη δεν ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί» ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας περιμένουν ακόμα μια ελληνική εναλλακτική πρόταση.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «θα μπορούσε» να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό την ερχόμενη Τετάρτη, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί από το αν η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει κάποια πρόταση, «κατά προτίμηση» νωρίτερα. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε χθες να δεχθεί τηλεφώνημα του Α. Τσίπρα, εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Juncker ανέφερε πως εξακολουθεί να αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα της κρίσης χρέους. Προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη “θα βγάλει κάποιο λαγό από το καπέλο” ώστε να επιλυθεί η κρίση, χωρίς μέτρα εκ μέρους της Ελλάδας τα οποία να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πιστωτών, για περισσότερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, σε αντάλλαγμα για επιπλέον χρηματοδότηση.
Διευκρίνισε επίσης πως «είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει κάποια τελική διορία για την Ελλάδα», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρονικό αυτό όριο.
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Λείπουν 270 εκατ. για το ΕΚΑΣ»...


Καταγγελία-"βόμβα" από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΙΚΑ...
Σε μία καταγγελία βόμβα προχώρησε ο πρόεδρος εργαζομένων στο ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο MEGA ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν...
προϋπολογιστεί τα 270 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή του ΕΚΑΣ τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΣ αφορά περίπου 100 χιλιάδες δικαιούχων σε όλα τα ταμεία. 

Σύμφωνα με τα όσα σημείωσε ο κ. Κυριακόπουλος, σε περίπτωση που δεν εξευρεθούν νέοι πόροι για τα ταμεία, όχι μόνο δεν θα πληρωθεί το ΕΚΑΣ αλλά ούτε καν οι συντάξεις.

Η καταγγελία Κυριακόπουλου έρχεται την ώρα που η πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την  κατάργηση του ΕΚΑΣ.

newsbeast.gr


Read more...

Daily Telegraph: Το ΔΝΤ πρόδωσε την Ελλάδα...


Daily Telegraph: Το ΔΝΤ πρόδωσε την Ελλάδα - Media
Με τίτλο  «Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα, αιχμάλωτο στους πιστωτές της ΟΝΕ» και υπότιτλο «Το προπατορικό αμάρτημα του... ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν το ότι άφησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ όταν ξέσπασε η κρίση, καταδικάζοντας σε καταστροφή την Ελλάδα» η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph φιλοξενεί  άρθρο του δημοσιογράφου της, Αμπρόζ Ίβανς-Πρίτσαρντ.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται σε δεινή θέση. Η κατάσταση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο στην Ελλάδα, όπου η ίδια η αξιοπιστία και η μελλοντική επιβίωση του ΔΝΤ διακυβεύονται» ξεκινά το άρθρο του ο δημοσιογράφος.  «Οι Έλληνες δεν αρνούνται να πληρώσουν τη δόση ύψους 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ επειδή τους τελείωσαν τα χρήματα, παρότι σύντομα θα συμβεί αυτό. Πέντε πρωταγωνιστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης  έλαβαν μία εν ψυχρώ, υπολογισμένη και προσεκτικά μελετημένη απόφαση να μην πληρώσουν. Γνώριζαν ακριβώς τι έκαναν. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αιφνιδιάστηκε. Αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον εξεπλάγησαν» σχολιάζει ο δημοσιογράφος.

«Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν ότι είναι τόσο ενοχλημένοι και με τόσο έντονο το αίσθημα της αδικίας, ώστε ενδεχομένως να αθετήσουν την αποπληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου. Κάνοντας κάτι τέτοιο θα φέρουν τον Οργανισμό στη δεινή θέση να κληθεί να εξηγήσει στις 188 χώρες μέλη του γιατί έχασε τόσο απερίσκεπτα τα χρήματά τους...». «Το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι προσεκτικό. Εχει γίνει η επιτομή της κακοδιοίκησης» επισημαίνει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Ο Οργανισμός έχει επιτακτική ανάγκη για μεταρρυθμίσεις». «Η μαχητική κυβέρνηση της Ελλάδας οδηγεί τα πράγματα σε κρίσιμο σημείο για έναν οργανισμό που έχει ήδη προβλήματα, αλλά διαθέτει και εξαιρετικό προσωπικό κι αξίζει ακόμη να σωθεί.

Read more...

Νέα παρέμβαση Ομπάμα, για την Ελλάδα...


Νέα παρέμβαση Ομπάμα σε Μέρκελ για την Ελλάδα
Νέα παρέμβαση από τις ΗΠΑ, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να γίνει για το ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο της Συνόδου του G7, το οποίο...
λαμβάνει χώρα στη Βαυαρία. 

Η ανησυχία του προέδρου των ΗΠΑ για τυχόν αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων των Θεσμών με την Ελλάδα είναι εκπεφρασμένη και έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο έχει φανεί και από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, που όπως διέρρευσε «έχει εργαστεί έντονα παρασκηνιακά για να υπάρξει κοινός τόπος», όσο και του Λευκού Οίκου που ζητά συνεχώς «ευελιξία».

Τυχόν ατύχημα με την Ελλάδα αποτελεί το πλέον απευκταίο σενάριο για τις ΗΠΑ, καθώς εκφράζονται φόβοι για παγκόσμιο ντόμινο σε μία επανάληψη του σεναρίου της Lehman Brothers, ενώ αμελητέες δεν θεωρούνται και τυχόν γεωπολιτικές εξελίξεις με πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα της Ρωσίας ή τις επιπτώσεις που θα έχει μία ελληνική χρεωκοπία και έξοδος από το ευρώ σε σχέση με το Μεσανατολικό.

Για αυτό το λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να ζητήσει εκ νέου από την Άνγκελα Μέρκελ ευελιξία για να βρεθεί άμεσα λύση στο ελληνικό ζήτημα και να μην διακινδυνεύεται ένα «ατύχημα» που θα προκαλέσει αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA, Mιχάλη Ιγνατίου, στην Ουάσιγκτον το Σάββατο, πηγή από το Λευκό Οίκο ανέφερε ακόμη το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις επαφές τους με το ΔΝΤ και τη Γερμανία και υπογράμμιζε την έντονη ανησυχία για την περίπτωση της Ελλάδας.

πηγη newsbeast.gr

Read more...

«Έσκασε» νέο σκάνδαλο για τη FIFA...


Άλλη μία ιστορία που αποδεικνύει πως η FIFA γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε με τη διαφθορά στις τάξεις, φέρνουν σήμερα στην επιφάνεια οι "Sunday Times". 

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως έχει...
στην κατοχή της ηχογραφημένες συνομιλίες, στις οποίες αποκαλύπτεται πως ήταν στημένη η διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική. 

Μάλιστα, αυτό προέκυψε έπειτα από την έρευνα που διεξαγάγει το τελευταίο διάστημα το FBI και υποστηρίζει πως η αφρικανική χώρα θα κέρδιζε, ενώ αυτό το γνώριζε πολύ καλά και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ!


Read more...

Ποινές-σοκ για τις πρόωρες...



Σύμφωνα με τον "Ελευθερο Τυπο"...
Ποινές που κατεβάζουν τις συντάξεις ακόμη και στα 305 ευρώ για όσους αποχωρούν πριν από τα 62 κρύβει το ελληνικό σχέδιο των αλλαγών για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ταυτόχρονα με την επιβολή...
μεγαλύτερων περικοπών από αυτές που ισχύουν σήμερα. 

Η αποκάλυψη έρχεται μέσα από το κείμενο των ελληνικών προτάσεων όπου προβλέπεται ότι όσοι αποχωρούν πρόωρα και πάντως πριν από το όριο εξόδου των 62 ετών θα «τιμωρούνται» με μεγάλη μείωση της σύνταξής τους, καταλήγοντας σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τα παραδείγματα που δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", να παίρνουν μισή σύνταξη!

Στην πρόταση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι τα όρια ηλικίας εξόδου στη σύνταξη που είναι κάτω των 62 ετών θα αυξάνονται από την 1η/1/2016 ως το 2021 κατά έξι μήνες κάθε έτος και από το 2022 θα αυξάνονται κατά 12 μήνες κάθε χρόνο, έως ότου συμπληρωθεί η μετάβαση στο 62ο έτος. 

Παραδείγματα

Το πώς θα λειτουργεί η μείωση της σύνταξης αλλά και τι αδικίες παράγει φαίνεται από τα εξής δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ασφαλισμένη στο ΙΚΑ που θα βγει στη σύνταξη το 2016 σε ηλικία 54 ετών με μισθό 1.500 ευρώ και 26 έτη εργασίας δικαιούται 725 ευρώ. Επειδή όμως αποχωρεί 8 χρόνια πριν από τα 62, θα έχει ποινή μείωσης σύνταξης κατά 58% και το ποσό που θα πάρει στο χέρι είναι 304,5 ευρώ. 

Η μείωση δηλαδή θα είναι 6% για τα 8 οκτώ χρόνια που αποχωρεί πριν τα 62 και με το σχέδιο της κυβέρνησης θα έχει πρόσθετη μείωση 10 επιπλέον μονάδων, δηλαδή 58%. Με μισθό δηλαδή 1.500 ευρώ θα καταλήξει να πάρει σύνταξη 304,5 ευρώ και μάλιστα η σύνταξη αυτή θα είναι μόνιμα καθηλωμένη σε αυτά τα επίπεδα. 

Ασφαλισμένη που θα αποχωρήσει το 2016 σε ηλικία 57 ετών με μισθό 1.800 ευρώ και 30 έτη εργασίας, ενώ δικαιούται 1.015 ευρώ σύνταξη, θα πάρει τελικά 609 ευρώ επειδή συνταξιοδοτείται 5 χρόνια πριν τα 62, οπότε θα έχει ποινή μείωσης σύνταξης κατά 40% (6%x5=30+10=40%). 


πηγη "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής"

Read more...

Κέρδισε 3-1 τη Γιουβέντους Η Μπαρτσελόνα Πρωταθλήτρια Ευρώπης 5η φορά στη ιστορία της

Η Μπαρτσελόνα Πρωταθλήτρια Ευρώπης 5η φορά στη ιστορία της
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Βερολίνο, Γερμανία
Η Μπαρτσελόνα, η κορυφαία ομάδα του πλανήτη στον 21ο αιώνα, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της.

Οι «Μπλαουγκράνα» νίκησαν 3-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League που έγινε στο Βερολίνο και έγιναν οι πρώτοι που κατακτούν το tremble για δεύτερη φορά (η πρώτη το 2009


Ο Ράκιτιτς στο 4΄, ο Σουάρες στο 68΄ και ο Νεϊμάρ στο 90+7΄ πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών Ισπανίας, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Μοράτα στο 55΄.

Μόλις στο 4ο λεπτό η «Μπάρτσα» κατάφερε ξανά να... εξαφανίσει τη μπάλα, σε συνδυασμό Μέσι-Ζόρντι Άλμπα-Νεϊμάρ-Ινιέστα-Ράκιτιτς, με τον Κροάτη να ανοίγει από κοντά το σκορ.

Το γκολ αυτό θα μείνει στην ιστορία, καθώς η μπάλα πέρασε από τα πόδια και των 10 ποδοσφαιριστών των Καταλανών (πλην του τερματοφύλακα) πριν καταλήξει στα δίχτυα!

Στο 13΄ ο Μπουφόν κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, πραγματοποιώντας φανταστική απόκρουση στο σουτ του Ντάνι Αλβες.

Η Γιουβέντους προσπάθησε να πιέσει ψηλά, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους Καταλανούς, όμως όποτε η μπάλα περνούσε τη μεσαία γραμμή, η Μπαρτσελόνα ήταν κίνδυνος-θάνατος.

Η αμυντική τακτική του Αλέγκρι περιόρισε τη δράση των Νεϊμάρ, Σουάρες, αλλά η απάντηση του Λουϊς Ενρίκε ήταν να τραβήξει πιο πίσω τον Μέσι, για να πάρει τη μπάλα και να δημιουργήσει ρήγματα.

Η ομάδα του πατούσε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή κι αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να διορθώσει η «Γιούβε» στο β΄ ημίχρονο. Αλλιώς, ήταν θέμα χρόνου να πει "αντίο" στο τρόπαιο.

Στο 49΄ πάλι ο Μπουφόν ήταν εκεί στο σουτ του Σουάρες, ενώ αμέσως μετά βολίδα του Μέσι έφυγε ψηλά άουτ. Οπως και στον δεύτερο ημιτελικό με τη Ρεάλ, έτσι και απόψε η Γιουβέντους περίμενε τη δική της ευκαιρία.

Κι αυτή παρουσιάστηκε στο 55΄ από έξοχο συνδυασμό με αποδέκτη τον Τέβες. Κλασική κίνηση φορ του Αργεντινού, σπουδαία απόκρουση του Τερ Στέγκεν, αλλά ο Άλβαρο Μοράτα ήταν εκεί, πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε.

Η «Γηραιά Κυρία» είχε επιστρέψει από την κόλαση και έψαχνε το δρόμο για τον παράδεισο. Στάθηκε άτυχη όμως. Η Μπαρτσελόνα έδειχνε να έχει χάσει την αυτοκυριαρχία της, αλλά επανέκτησε το προβάδισμα την πρώτη φορά που επισκέφτηκε ξανά την περιοχή του Μπουφόν, 13 λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Μέσι σούταρε ο Μπουφόν απέκρουσε, αλλά ο Σουάρες ακολούθησε τη φάση και έγραψε το 2-1 στο 68΄.

Στο 73΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Νεϊμάρ, παρότι ο Βραζιλιάνος δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το χέρι του, ενώ στο 87΄ ο Περέιρα καθυστέρησε να πλασάρει από πολύ πλεονεκτική θέση, κι αυτό ήταν το «κύκνειο άσμα» των «μπιανκονέρι».

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 κι έτσι η "μαγική τριπλέτα" του Βραζιλιάνου και των Μέσι, Σουάρες έκλεισε τη σεζόν με το ασύλληπτο νούμερο των 122 γκολ.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Τσάβι σήκωνε το βαρύτιμο τρόπαιο στο κατάμεστο απο 70.000 κόσμο «Ολυμπιαστάντιον».

Η Μπαρτσελόνα πρόσθεσε το πέμπτο κύπελλο πρωταθλητριών στην τροπαιοθήκη της, έγινε η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατακτά για δεύτερη φορά το tremble, ενώ η Γιουβέντους είναι πλέον αυτή με τις περισσότερες ήττες σε τελικούς, με έξι.

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Βιδάλ, Πογκμπά - Σουάρες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (90+1΄ Ματιέ), Ινιέστα (78΄ Τσάβι), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες (90+6΄ Πέδρο)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Εβρά (89΄ Κομάν), Μαρκίζιο, Βιδάλ (79΄ Περέιρα), Πογκμπά, Πίρλο, Τέβες, Μοράτα (85΄ Γιορέντε)

Έφτασε τα 5 η Μπαρτσελόνα

Τις πέντε κατακτήσεις έφτασε η Μπαρτσελόνα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μετράει δέκα κατακτήσεις και να προηγείται στη λίστα, όπου ακολουθούν η Μίλαν (7), η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν (5), ο Αγιαξ (4), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ (από 3).

Αν κάνουμε τον καταμερισμό των 60 τροπαίων ανά χώρα, βλέπουμε ότι η Ισπανία (10 Ρεάλ, 5 Μπαρτσελόνα) έχει κατακτήσει 15 φορές τον τίτλο, ακολουθούν η Ιταλία και η Αγγλία που έχουν από 12, η Γερμανία (7), η Ολλανδία (6), η Πορτογαλία (4) και από ένα τρόπαιο έχουν οι Γαλλία, Ρουμανία, Σκοτία και Γιουγκοσλαβία.

Τα αποτελέσματα των τελικών από την έναρξη του θεσμού μέχρι και σήμερα είναι τα εξής: 
1956: Παρίσι ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ρεμς 4-3
1957: Μαδρίτη ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Φιορεντίνα 2-0
1958: Βρυξέλλες ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Μίλαν 3-2 παράταση (2-2)
1959: Στουτγκάρδη ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ρεμς 2-0
1960: Γλασκόβη ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Αϊντραχτ 7-3
1961: Βέρνη ΜΠΕΝΦΙΚΑ-Μπαρτσελόνα 3-2
1962: Αμστερνταμ ΜΠΕΝΦΙΚΑ-Ρεάλ 5-3
1963: Γουέμπλεϊ ΜΙΛΑΝ-Μπενφίκα 2-1
1964: Βιένη ΙΝΤΕΡ-Ρεάλ 3-1
1965: Μιλάνο ΙΝΤΕΡ-Μπενφίκα 1-0
1966: Βρυξέλλες ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Παρτιζάν 2-1
1967: Λισαβόνα ΣΕΛΤΙΚ-Ιντερ 2-1
1968: Γουέμπλεϊ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.-Μπενφίκα 4-1 παράταση (1-1)
1969: Μαδρίτη ΜΙΛΑΝ-Αγιαξ 4-1
1970: Μιλάνο ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-Σέλτικ 2-1 παράταση (1-1)
1971: Γουέμπλεϊ ΑΓΙΑΞ-Παναθηναϊκός 2-0
1972: Ρότερνταμ ΑΓΙΑΞ-Ιντερ 2-0
1973: Βελιγράδι ΑΓΙΑΞ-Γιουβέντους 1-0
1974: Βρυξέλλες ΜΠΑΓΕΡΝ-Ατλέτικο Μαδρ. 1-1 (4-0 στον επαναληπτικό)
1975: Παρίσι ΜΠΑΓΕΡΝ-Λιντς 2-0
1976: Γλασκόβη ΜΠΑΓΕΡΝ-Σεντ Ετιέν 1-0
1977: Ρώμη ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Γκλάντμπαχ 3-1
1978: Γουέμπλεϊ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Μπριζ 1-0
1979: Μόναχο ΝΟΤΙΓΧΑΜ-Μάλμε 1-0
1980: Μαδρίτη ΝΟΤΙΓΧΑΜ-Αμβούργο 1-0
1981: Παρίσι ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
1982: Ρότερνταμ ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-Μπάγερν 1-0
1983: Αθήνα ΑΜΒΟΥΡΓΟ-Γιουβέντους 1-0
1984: Ρώμη ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Ρόμα 1-1 (5-3 στα πέναλτι)
1985: Βρυξέλλες ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Λίβερπουλ 1-0
1986: Σεβίλη ΣΤΕΑΟΥΑ-Μπαρτσελόνα 0-0 (2-0 στα πέναλτι)
1987: Βιένη ΠΟΡΤΟ-Μπάγερν 2-1
1988: Στουτγκάρδη ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ-Μπενφίκα 0-0 (6-5 στα πέναλτι)
1989: Βαρκελόνη ΜΙΛΑΝ-Στεάουα 4-0
1990: Βιένη ΜΙΛΑΝ-Μπενφίκα 1-0
1991: Μπάρι ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-Μαρσέιγ 0-0 (5-3 στα πέναλτι)
1992: Γουέμπλεϊ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Σαμπντόρια 1-0 παράταση (0-0)
1993: Μόναχο ΜΑΡΣΕΙΓ-Μίλαν 1-0
1994: Αθήνα ΜΙΛΑΝ-Μπαρτσελόνα 4-0
1995: Βιένη ΑΓΙΑΞ-Μίλαν 1-0
1996: Ρώμη ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Αγιαξ 1-1 (4-2 στα πέναλτι)
1997: Μόναχο ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-Γιουβέντους 3-1
1998: Αμστερνταμ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Γιουβέντους 1-0
1999: Βαρκελόνη ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.-Μπάγερν 2-1
2000: Παρίσι ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Βαλένθια 3-0
2001: Μιλάνο ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-Βαλένθια 1-1 (5-4 στα πέναλτι)
2002: Γλασκόβη ΡΕΑΛ ΜΑΔΙΤΗΣ-Λεβερκούζεν 2-1
2003: Μάντσεστερ ΜΙΛΑΝ-Γιουβέντους 0-0 (3-2 στα πέναλτι)
2004: Γκελζενκίρχεν ΠΟΡΤΟ-Μονακό 3-0
2005: Κωνσταντινούπολη ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Μίλαν 3-3 (3-2 στα πέναλτι)
2006: Παρίσι ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Αρσεναλ 2-1
2007: Αθήνα ΜΙΛΑΝ-Λίβερπουλ 2-1
2008: Μόσχα ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γιουν.-Τσέλσι 1-1 (6-5 στα πέναλτι)
2009: Ρώμη ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Μάντσεστερ Γ. 2-0
2010: Μαδρίτη ΙΝΤΕΡ-Μπάγερν 2-0
2011: Γουέμπλεϊ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Μάντσεστερ Γ. 3-1
2012: Μόναχο ΤΣΕΛΣΙ-Μπάγερν 1-1 (4-3 στα πέναλτι)
2013: Γουέμπλεϊ ΜΠΑΓΕΡΝ-Ντόρτμουντ 2-1
2014: Λισαβόνα ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ατλέτικο Μαδρ. 4-1 παράταση (1-1)
2015: Βερολίνο ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Γιουβέντους 3-1

ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ
-----------
10 Κύπελλα: Ρεάλ Μαδρίτης
7 Κύπελλα: Μίλαν
5 Κύπελλα: Λίβερπουλ
Μπάγερν
Μπαρτσελόνα
4 Κύπελλα: Αγιαξ
3 Κύπελλα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ιντερ
2 Κύπελλα: Πόρτο, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Νότιγχαμ
1 Κύπελλο: Αστον Βίλα, Ντόρτμουντ, Σέλτικ, Ερυθρός
Αστέρας, Φέγενορντ, Αμβούργο, Μαρσέιγ,
Αϊντχόβεν, Τσέλσι, Στεάουα Βουκουρεστίου

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...