Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

«Απογοητευμένος» από την ομιλία Τσίπρα δηλώνει ο Γιούνκερ – Επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε να δεχθεί τηλεφώνημα


C62B2A1C2E6ACD7EBF29E753C57D0057
«Ελαφρώς απογοητευμένος» από την ομιλία του του Α. Τσίπρα στην ελληνική Βουλή δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, από την Βαυαρία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο Κορυφής του G7, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
«Ο Α. Τσίπρας την Τετάρτη δεν ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί» ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας περιμένουν ακόμα μια ελληνική εναλλακτική πρόταση.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «θα μπορούσε» να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό την ερχόμενη Τετάρτη, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί από το αν η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει κάποια πρόταση, «κατά προτίμηση» νωρίτερα. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε χθες να δεχθεί τηλεφώνημα του Α. Τσίπρα, εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Juncker ανέφερε πως εξακολουθεί να αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα της κρίσης χρέους. Προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη “θα βγάλει κάποιο λαγό από το καπέλο” ώστε να επιλυθεί η κρίση, χωρίς μέτρα εκ μέρους της Ελλάδας τα οποία να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πιστωτών, για περισσότερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, σε αντάλλαγμα για επιπλέον χρηματοδότηση.
Διευκρίνισε επίσης πως «είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει κάποια τελική διορία για την Ελλάδα», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρονικό αυτό όριο.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: