Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

"Λάθος η ένταξη της Ελλάδας"

Σε συνέντευξη του σε φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι η είσοδος της χώρας μας στην ευρωζώνη το 2001 ήταν μεγάλο λάθος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων υποστήριξε ότι οι ηγέτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και η ευρωζώνη να ενισχυθεί προτού μπορέσει να επεκταθεί, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές οικονομικές κρίσεις.

«Η ικανότητα της ευρωζώνης να δρα πρέπει να βελτιωθεί πολύ προτού μπορέσει να επεκταθεί σημαντικά", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν και συμπλήρωσε, «δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα ή να επικρίνω κανέναν, όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα μπόρεσε να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2001 είναι, κρίνοντας εκ των υστέρων, μεγάλο λάθος».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Πολωνία είναι υποψήφιες να ενταχθούν στην ευρωζώνη।

.enikos.gr


Read more...

Επίσκεψη Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λουκά Κατσέλη μετέβη το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Είναι η πρώτη φορά που ως πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας έρχομαι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον Παναγιότατο.

Του ανέπτυξα τους λόγους ίδρυσης της Κοινωνικής Συμφωνίας και του παρέδωσα την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος . Τον ενημέρωσα για την μεγάλη σημασία που δίνουμε στο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο στηρίζουμε ανεπιφύλακτα , ελπίζοντας ότι τα προβλήματα που υπάρχουν και για την λειτουργία του , την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αλλά και όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, θα ξεπεραστούν. Στηρίζουμε τους Ρωμιούς της Πόλης. Και για μας ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι σημαντικός, όχι μόνο για τον Ελληνισμό άλλα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ως νέο κόμμα , ένα κόμμα που φιλοδόξει να παίξει ένα ρόλο καταλύτη στις πολιτικές εξελίξεις, ξεκινήσαμε την καινούργια προσπάθεια ερχόμενοι εδώ και αντλώντας δύναμη από την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου .


Read more...

Τη Μ.Εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών

Μετά την επιστροφή Παπαδήμου


Ο κ. Παπαδήμος στο βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία
Ο κ. Παπαδήμος στο βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία


Αθήνα
Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών θα καθοριστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από την Κύπρο, λέγοντας πως η ημερομηνία θα αποφασιστεί με την επιστροφή του στην Αθήνα.

«Την απάντηση για το πότε θα γίνουν εκλογές θα τη δώσω όταν επιστρέψω στην Αθήνα την Μεγάλη Εβδομάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη συνάντησή του, στη Λευκωσία, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στη Βουλή, είπε πως οι «εκλογές θα προκηρυχθούν, πιθανότατα, για τις 6 Μαΐου ή και λίγο αργότερα».

Έπειτα, επειδή η δήλωση του προκάλεσε σχόλια, διευκρίνισε πως με το «λίγο αργότερα» αναφερόταν απλώς στη δεύτερη ημερομήνια που συζητείται, δηλαδή την αμέσως επόμενη Κυριακή (13 Μαΐου).

Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Αλ.Παπαρήγα τόνισε σε ομιλία της στην Κοζάνη πως «το ίδιο το μνημόνιο έχει ξεπεραστεί, απέναντί μας βρίσκεται η δανειακή σύμβαση, απέναντί μας βρίσκεται η εξουσία των μονοπωλίων στην Ελλάδα και στην ΕΕ και επομένως, όσο δραματικό είναι να υποστεί κανείς το φόβο του διλήμματος, άλλο τόσο δραματικό είναι να υποστεί τον κίνδυνο μιας αυταπάτης που θα φέρει και την πιο μεγάλη απογοήτευση.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης ανέφερε σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών: «Από τις 19 Φεβρουαρίου, φτάσαμε στον Μάιο, ή "λίγο αργότερα"... περισσότερη σοβαρότητα και συνέπεια δεν βλάπτει».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Παλλήνη, ανέφερε πως «είναι η ώρα να τους χαλάσουμε μια για πάντα τη σούπα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έδεσαν την πέτρα του Μνημονίου στον λαιμό της κοινωνίας. Τώρα το Μνημόνιο θα γίνει πέτρα στον δικό τους λαιμό».

Ο Aλ.Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτεα στο θέμα της ενότητας της Αριστεράς: «Θα κάνουμε ό,τιμπορούμε, προκειμένου η Αριστερά και οι αντιμνημονιακές-αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις να αντιστοιχηθούν στις απαιτήσεις των καιρών και στην μεγάλη ιστορική τους ευθύνη».

Ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θ. Σκυλακάκης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο ζήτημα των τροπολογιών και τόνισε: «Το πάρτι των τελευταίων ημερών με τις πελατειακές τροπολογίες που υπηρετούν προεκλογικές σκοπιμότητες, δείχνει ότι οι ηγεσίες των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν δεν ελέγχουν τα κόμματα τους και αυτό έχει κόστος, γιατί ακυρώνουν την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ανακοίνωση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων


Αθήνα, 6 Απριλίου 2012

Από το Γραφείο Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αυτή τη δύσκολη για τον ελληνικό λαό περίοδο , όπου μισθοί και συντάξεις συρρικνώνονται τα κόμματα πρέπει να αποδείξουν στην πράξη ότι ακούνε τον κόσμο .

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ καλεί όλα τα κόμματα να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να μην εισπράξουν την κρατική χρηματοδότηση.

Παράλληλα, στη σημερινή συγκυρία επιβάλλεται, τα κόμματα, να προχωρήσουν σε μια λιτή προεκλογική εκστρατεία, ώστε να μην προκαλέσουν για μια ακόμη φορά την κοινωνία.


Read more...

Βενιζέλος στο der Spiegel: Κι άλλες περικοπές τον Ιούνιο…


Το ενδεχόμενο να συνοδεύονται οι αποφάσεις για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα από περαιτέρω περικοπές, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος βοήθειας, δεν απέκλεισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και θα δημοσιευθεί στο τεύχος της Δευτέρας.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει, ακόμη, λόγο για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι επώδυνες και επισημαίνει ότι “χωρίς τη στήριξη του λαού, δεν θα μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε”. Εκφράζει την ελπίδα να διενεργηθούν οι εκλογές τον Μάιο και ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι περιουσία του.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν, στην περίπτωση κατά την οποία γίνει πρωθυπουργός, σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, όπως αναφέρεται ότι έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες, αλλά τονίζει ότι “είμαστε πρόθυμοι να εφαρμόσουμε τους όρους, αλλά αυτοί οι όροι μπορούν και να προσαρμοστούν”. Ερωτηθείς, παράλληλα, αν οι απαιτήσεις της τρόικας είναι υπερβολικές, απαντά ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί τους όρους των εταίρων της, εφόσον μάλιστα έκανε λάθη. Εκφράζει, ωστόσο, την άποψη ότι “εάν είχαμε εφαρμόσει, νωρίτερα, ορισμένα στοιχεία του δεύτερου πακέτου βοήθειας, όπως την απομείωση του χρέους και το μικρότερο κόστος για τόκους, θα είχαμε τώρα προχωρήσει περισσότερο”.
Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους και επισημαίνει ότι “ο Γερμανός φορολογούμενος επωφελείται από την καλή τοποθέτηση των χρημάτων που κάνει η κυβέρνηση του”, καθώς, όπως εξηγεί, “ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να δανείζεται χρήματα σχεδόν χωρίς κόστος και στη συνέχεια, μας τα δανείζει έναντι ορισμένου επιτοκίου”. Με αυτόν τον τρόπο, η Γερμανία κέρδισε από την Ελλάδα περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια, αναφέρει ο τέως υπουργός Οικονομικών και αναδεικνύει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι η μεγαλύτερη εστία κρίσης, διότι το χρέος της αποτελεί μόλις το 2,5% του συνόλου του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζει την ελπίδα να διενεργηθούν εντός του Μαΐου και, κληθείς να σχολιάσει την παραίνεση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για αναβολή τους, δηλώνει: “Ο καθένας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σέβεται την κυριαρχία των κρατών. Η διοργάνωση εκλογών είναι ζήτημα εθνικής πολιτικής. Δεν χρειάζονται έξωθεν πιέσεις. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων αποδέχεται την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και θέλει να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη”.
Απαντώντας, πάντως, σε ερώτηση σχετικά με το εάν το ΠΑΣΟΚ θα εξελιχθεί από “παπανδρεϊκό” κόμμα σε “ομάδα Βενιζέλου” τονίζει: “Όχι. Εγώ δεν ανήκω σε καμία πολιτική δυναστεία. Είμαι πρόεδρος των σοσιαλιστών, αλλά το κόμμα δεν είναι περιουσία μου”.

enikos.gr


Read more...

Ο Παπανδρέου «κάρφωσε» τον Σημίτη για το ευρώ


Ο Παπανδρέου «κάρφωσε» τον Σημίτη για το ευρώ στην Αριάνα Χάφινγκτον
Αιχμές προς τπν πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001 άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Huffington Post της «φίλης» του Αριάνα Χάφινγκτον παραχωρώντας συνέντευξη.

«Οι χώρες που μπαίνουν στην νομισματική ένωση θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο προετοιμασμένες σε σχέση με την Ελλάδα το 2001» είπε με νόημα ο κ. Παπανδρέου.

«Η ΕΕ είναι πολύ συντηρητική τώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνήσεων στην ΕΕ είναι συντηρητικές. Αν βάλεις τα του οίκου σου σε τάξη και εξαλείψεις τα χρέη και τα ελλείμματα τότε όλα θα πάνε καλά, οι αγορές θα είναι ευτυχισμένες και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό είναι στην ουσία πολύ μηχανιστικό. Δημιουργεί έναν είδος φαύλου, άγριου κύκλου περαιτέρω ύφεσης γιατί καθώς κάνεις περικοπές, έχεις λιγότερα έσοδα και κόβεις περισσότερα με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να είναι αργή», τόνισε ο τέως πρωθυπουργός.

Μάλιστα, η Huffington Post, ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία από την συνάντηση με την Αριάννα Χάφινγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι τον Γιώργο Παπανδρέου και την Αριάννα Χάφινγκτον συνδεόυν χρόνια στενής φιλίας και σε κάθε επίσκεψη της εκδότριας στην Ελλάδα, οι δύο φίλοι βρίσκουν πάντα χρόνο για να δειπνήσουν μαζί σε εστιατόριο της Κηφισιάς.

Newpost
http://papaioannou

Read more...

Συνέντευξη της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στο Focus Web TV

Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στο Portal Focus Web TV και την δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου:

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο


Read more...

Ραγκούσης: Αν επιστρέψουν οι διαγραφέντες, ο πολίτης θα πει "αυτοί εδώ με δουλεύουν"

Παραθέτω ένα απόσπασμα σχετικά με την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, από τη σημερινή συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στο δημοσιογράφο Βασίλη Βασιλόπουλο:

(...)Οι αποφάσεις γύρω από το αν η χώρα θα έχει μία ευρωπαϊκή προοπτική ή όχι, αν θα παραμείνει στο ευρώ ή δεν θα παραμείνει στο ευρώ, δεν είναι αποφάσεις, ξέρω εγώ, κάποια άρθρα ενός νομοσχεδίου, διαφωνούμε σε κάποια επιμέρους ζητήματα. Αυτά είναι κεντρικά ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της χώρας, είναι ιστορικές αποφάσεις, θα τις χαρακτήριζα. Άρα, υπό αυτή την έννοια, τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ., εγώ σας...


...ξαναλέω τι νομίζω ότι πρέπει να κάνει και, άρα, όσοι υπηρετήσουν προεκλογικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε καμία απολύτως περίπτωση δεν νομίζω ότι δικαιούνται να μπερδέψουν το μήνυμα που θα στείλει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στους πολίτες.
(...)
Θα γίνει ζημιά, θα γίνει μεγάλη ζημιά, διότι ο πολίτης σε αυτή την περίπτωση θα πει: εδώ, ετούτοι εδώ με δουλεύουν, προσπαθούν να είναι και με τον «Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ» και αυτό θα το πληρώσουμε. Δηλαδή, αντί να μας κάνει καλό, όπως μπορεί τα παλιά χρόνια να έκανε καλό, θα μας κάνει κακό σε αυτή τη φάση, γιατί ξέρετε οι πολίτες, πια, δεν ανέχονται τις μισές αλήθειες, δεν ανέχονται, πολύ περισσότερο και ακόμα χειρότερα, το ψέμα. Δεν το ανέχονται.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Συμφωνώ απόλυτα με τον κ।Ραγκούση. Δεν θα κερδίσει τίποτα το ΠΑΣΟΚ παίρνοντας πίσω γιαλαντζί αντιμνημονιακούς επαναστάτες.
.parapolitiki
Read more...

Μιλάει στο Περιστέρι η Αλέκα

Η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει το Σάββατο στις 19।00 σε συγκέντρωση στο Περιστέρι. Η ομιλία της ΓΓ του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου.

enikos.gr


Read more...

«Μπλόκο» στη διπλή χρήση των αποδείξεων από το υπουργείο Οικονομικών

Σφραγισμένες οι αποδείξεις


Εφέτος οι αποδείξεις δεν θα υποβληθούν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά θα διατηρηθούν από τους πολίτες για να προσκομιστούν σε περίπτωση ελέγχου
Εφέτος οι αποδείξεις δεν θα υποβληθούν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά θα διατηρηθούν από τους πολίτες για να προσκομιστούν σε περίπτωση ελέγχου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σφραγισμένες με την ένδειξη «κάρτα αποδείξεων» θα πρέπει να είναι οι αποδείξεις λιανικής πώλησης, τα δεδομένα των οποίων καταγράφουν οι πολίτες στη φοροκάρτα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου.

Με τη διαδικασία αυτή το υπουργείο «μπλοκάρει» τα φαινόμενα διπλής χρήσης ή εμπορίας των αποδείξεων που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι εφέτος οι αποδείξεις δεν θα υποβληθούν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά θα διατηρηθούν από τους πολίτες για να προσκομιστούν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι:

1) Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών καθώς και στα στοιχεία που επέχουν θέση αποδείξεων λιανικής, τα δεδομένα των οποίων καταγράφονται στην Κάρτα Αποδείξεων, που ορίζεται με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του Ν. 2238/1994, τίθεται με την έκδοσή τους, σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο τους, η ένδειξη «Κάρτα Αποδείξεων», ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους.

2) Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αποδείξεων, η ως άνω ένδειξη τίθεται με σφραγίδα, ενώ ειδικά στις αποδείξεις που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών του Ν. 1809/1988, μπορεί να τίθεται εντύπως, ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό, σε όσους τύπους εξ αυτών είναι τεχνικά δυνατόν.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επέστρεψε στη ΝΔ η Βάσω Κόλλια



Επέστρεψε στη ΝΔ η Βάσω Κόλλια
Παραιτήθηκε από τη Δημοκρατική Συμμαχία και επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία η Βάσω Κόλλια, έπειτα από τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Η κυρία Κόλλια είχε ακολουθήσει τη Ντόρα Μπακογιάννη
Read more...

Ο Φωτόπουλος «έδωσε» συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ για τις... υπερτιμολογήσεις



Ο Φωτόπουλος «έδωσε» συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ για τις... υπερτιμολογήσεις
Αποδοκίμασε τις αναθέσεις μελετών σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών, παραδέχθηκε διαφορές στην αξία των τιμολογίων που πληρώθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ σε ταξιδιωτικά γραφεία και των πραγματικών δαπανών, «ξεμπρόστιασε» συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ που «ταξίδεψε στον Καναδά με έξοδα της ΔΕΗ», και τελικά ο Νίκος Φωτόπουλος ερμήνευσε το πόρισμα Ρακιντζή ως «ηθική δικαίωση για τη ΓΕΝΟΠ».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο κ. Φωτόπουλος μίλησε, σύμφωνα με το ethnos.gr, για χυδαίες και λυσσαλέες επιθέσεις κατά της Ομοσπονδίας τις οποίες απέδωσε, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ για παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού σε βάρος της ΔΕΗ και υπέρ ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία.

Τις απέδωσε επίσης στην προσφυγή της ΓΕΝΟΠ κατά του Μνημονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και στις κινητοποιήσεις του σωματείου κατά του τέλους ακινήτων.

Επί της ουσίας των καταγγελιών για τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ ο κ. Φωτόπουλος περιέγραψε το πόρισμα του ΣΔΟΕ ως «ηθική δικαίωση της ΓΕΝΟΠ και κόλαφο για τους λασπολόγους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, το πόρισμα αναφέρει ότι δεν διαπιστώθηκε λήψη εικονικών τιμολογίων, ούτε υπερτιμολογήσεις.

Υπάρχουν ωστόσο διαφορές μεταξύ της αξίας των τιμολογίων που πληρώθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ σε ταξιδιωτικά γραφεία και των πραγματικών δαπανών για τη φιλοξενία συνδικαλιστών ξένων χωρών τις οποίες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απέδωσε σε πιθανή φοροδιαφυγή των εταιρειών που εμπλέκονται.

Παραδέχθηκε πάντως ότι το συνδικάτο έχει δώσει δικαιώματα και τόνισε ότι στο μέλλον δεν θα ανατίθενται μελέτες σε συγγενείς συνδικαλιστών, όπως συνέβη στο παρελθόν, ενώ επανέλαβε την πρόταση για άνοιγμα των λογαριασμών τους.

Επίθεση στο ΠΑΜΕ

Επιτέθηκε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ। Ρακιντζή για το πόρισμά του λέγοντας ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί για τον ρόλο του» αλλά και στην παράταξη του ΠΑΜΕ, στελέχη της οποίας, όπως είπε, διαφωνούσαν με τον ΟΚΔΕ αλλά πήγαιναν ταξίδια. Μάλιστα έκανε λόγο για συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ που ταξίδεψε στον Καναδά με έξοδα της ΔΕΗ. Στο σημείο αυτό παρενέβη εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ο οποίος είπε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη με τη λειτουργία του οργανισμού κοινωνικών εκδηλώσεων της ΔΕΗ εν μέσω αντεγκλήσεων.
http://newpost.gr
Read more...

Αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των εκλογών...



Πριν από λίγο κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιαννίτσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι εκλογές να μη γίνουν στις 6 Μαΐου λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Οι εκλογές πιθανότατα θα προκηρυχθούν για τις 6 Μαΐου.

Αλλά κι αν ... δεν είναι στις 6 θα είναι λίγο αργότερα.

Όπως και να 'χει Σάββατο κοντή γιορτή" είπε ο Υπουργός παραπέμποντας σε αποφάσεις το Σάββατο.

Όπως ήταν φυσικό η δήλωση αυτή προκάλεσε πανικό στη Συγγρού με τους επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας να ψάχνονται για το τι συμβαίνει.

parapolitika.gr



Read more...

Σκληρή γλώσσα και από Λαγκάρντ...


"Δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία ..."...
Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα να εφαρμόσει με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στέλνει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σε... συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Αίσθηση προκαλεί επίσης η εκτίμηση της Κριστίν Λαγκάρντ πως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τελικά τη χρεοκοπία. «Δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία ή την αναγκαστική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη», λέει η κ. Λαγκάρντ στη συνέντευξή της, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή.



Read more...

Συνέντευξη Προέδρου Κ.Ο. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη στο Real.gr και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή 06/04/2012

Το ΠΑΣΟΚ υπό τη νέα του ηγεσία βαδίζει με συνέπεια στο δρόμο των πιο ακραίων συντηρητικών επιλογών για τη χώρα, βαδίζει στο δρόμο του νεοφιλελευθερισμού, δικαιώνοντας πλήρως τη δεξιά μετάλλαξή του, τονίζει σε συνέντευξή του στο real.gr ο επικεφαλής της ΚΟ της Κοινωνικής Συμφωνίας Χάρης Καστανίδης.

Σε ερώτηση αν τον φοβίζει τυχόν ακυβερνησία μετά τις εκλογές, ο κ. Χ. Καστανίδης απαντά: «Σήμερα κυβερνάται η χώρα; Εκτός, αν θεωρηθεί ότι κυβέρνηση ικανή, είναι μόνο η κυβέρνηση που πειθαρχεί στις εντολές της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί», ενώ εκφράζει την αισιοδοξία ότι η δυναμική της Κοινωνικής Συμφωνίας θα εκφραστεί στις κάλπες.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Χ. Καστανίδη

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δείχνει στις δημοσκοπήσεις να μην αποκτά δυναμική…
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι μια νέα πολιτική δύναμη που θέλει να εγγράψει στη συνείδηση του κόσμου ότι υπάρχει διέξοδος από τη σημερινή καταστροφική οικονομική πολιτική. Θα καταδείξουμε με πολύ μεγάλη καθαρότητα στους πολίτες ότι έχουμε συγκεκριμένες λύσεις μέσα από το εθνικό σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης που προτείνουμε. Ο καθαρός πολιτικός μας λόγος είναι αυτός που θα δώσει τη δυναμική, δυναμική που εκφράζεται στις κάλπες και όχι στις δημοσκοπήσεις. Άλλωστε, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μετρήθηκε ελάχιστες μέρες μετά την ίδρυσή της.

Το ΠΑΣΟΚ με τη νέα του ηγεσία πού βαδίζει;
Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει με συνέπεια στον δρόμο των πιο ακραίων συντηρητικών επιλογών για τη χώρα, βαδίζει στον δρόμο του νεοφιλελευθερισμού, δικαιώνοντας πλήρως τη δεξιά μετάλλαξή του. Το κρίσιμο όμως ερώτημα δεν είναι σε ποιο δρόμο βαδίζει το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ποιον ολισθηρό δρόμο κατευθύνει τη χώρα.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ αποκλείει τη συμμετοχή της ή τη στήριξη συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Με ποιους μπορεί να συνεργαστεί;
Οι σεισμικές ανακατατάξεις που συντελούνται αυτή την ώρα στην κοινωνία και την πολιτική εκπροσώπηση δεν θα τελειώσουν με τις εκλογές. Δεν επιθυμούμε καμία συνεργασία με τις δυνάμεις που οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο, στην ταπείνωση της αποτυχίας, στην εξάρθρωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, στην αφαίρεση κάθε ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας.

Επιδιώκουμε, ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική μας, μια πολιτική που προτείνει συγκεκριμένες και ριζοσπαστικές λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θέλουμε να μετατρέψουμε την οργή του κόσμου σε δημιουργική δύναμη για τη χώρα, κάνοντας μαζί του μια έντιμη συμφωνία που αναδεικνύει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας, τη δημοκρατία και τον άνθρωπο πάνω από τις αγορές, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη πάνω από τα συμφέροντα των τραπεζών, των ισχυρών του χρήματος και των μεταπρατών. Γύρω από την πρότασή μας θα επιδιώξουμε συζητήσεις και συγκλίσεις με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, που σκέφτονται με ανάλογο τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένας προοδευτικός συνασπισμός εξουσίας, ισχυρότερος των συνασπισμένων συντηρητικών δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν φοβάστε την ακυβερνησία μετά τις εκλογές;
Σήμερα κυβερνάται η χώρα; Εκτός, αν θεωρηθεί ότι κυβέρνηση ικανή, είναι μόνο η κυβέρνηση που πειθαρχεί στις εντολές της κας Μέρκελ και του κου Σαρκοζί.

Όντως θα συνεργαστείτε με τον Γ. Δημαρά;
Ο κος Δημαράς ανακοίνωσε, ήδη, ότι θέλει να πορευθεί μόνος του.


Read more...

Ενδιαφέρον για την εξαγορά των ΕΛΠΕ από την Gazprom Neft

Ρωσικό «φλερτ» στην ενέργεια


Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν το 2011 στα 114 εκατ. ευρώ
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν το 2011 στα 114 εκατ. ευρώ (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Μόσχα, Ρωσία
H ρωσική Gazprom Neft εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει τα Ελληνικά Πετρέλαια, που βρίσκονται σε διαδικασία πλήρους ιδιωτικοποίησης, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Αλεξάντερ Ντικόφ, σύμφωνα με το Reuters.

«Eξετάζουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε» την εταιρεία», είπε.

Η Gazprom Neft είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός εταιρεία της Ρωσίας.

«(Τα ΕΛΠΕ) έχουν δύο αξιόλογες μονάδες συγκριτικά υψηλής δυναμικότητας και αρκετά μεγάλου διυλιστικού βάθους», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κ. Μητρόπουλος, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 35,5% των ΕΛΠΕ θα γίνει τον Μάιο.

Στο Ταμείο έχει μεταβιβασθεί το ποσοστό του Δημοσίου (35,477%) από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν το 2011 στα 114 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 10% σε 9,308 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο ρωσικός κολοσσός της Gazprom έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ιδιωτικοποίηση οτυ ομίλου ΔΕΠΑ.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης (εκδήλωση ενδιαφέροντος) συγκέντρωσε συνολικά 17 υποψηφίους από 12 χώρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε προσεχή συνεδρίαση του, θα αξιολογήσει την εκπλήρωση των τυπικών και των ουσιαστικών προϋποθέσεων και θα ανακοινώσει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα κληθούν να υποβάλουν ενδεικτικές προσφορές.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

To ebay έβαλε σε αγγελία την Ελλάδα!


Το γύρο του κόσμου κάνει η αγγελία στην γνωστή ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου ebay στην οποία πωλείται η χώρα μας με τιμή εκκίνησης 1.525 δολάρια!

Ο πωλητής, Έλληνας μάλιστα, αποφάσισε να πωλήσει τη χώρα μας βάζοντας στο ”πακέτο” χαμηλές συντάξεις, χαμηλούς μισθούς αλλά και ”300 πολιτικούς, εκπαιδευμένους στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών των Σκανδάλων”…

Έγιναν μάλιστα 75 προσφορές (bids), ενώ χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο ενδιαφερόμενου, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως για να καταθέσει προσφορά θα πρέπει να εξαιρεθούν οι διεφθαρμένες τράπεζες, καθώς η ”Ελλάδα δεν χρειάζεται καμία από τις τράπεζες αυτές. Αφού η προσφορά περιλαμβάνει μια ολόκληρη Βουλή και 300 από τους καλύτερους πολιτικούς!”.

Οι υπεύθυνοι διέγραψαν άμεσα την αγγελία και η δημοπρασία της Ελλάδας κράτησε για λίγες μόνο ώρες, πάντως η τιμή ξεπέρασε τα 77.000 δολάρια…

Συγκεκριμένα η αγγελία ανέφερε:

”Προσφέρω τη χώρα μου για πώληση. Ό,τι έχει τελοσπάντων απομείνει από αυτή… Χαμηλές συντάξεις, χαμηλοί μισθοί, χαμηλές προσδοκίες… αλλά πολύς ήλιος διαθέσιμος για την ώρα.

Πολλές φυσικές πηγές και ορυκτά ακόμη ανεκμετάλλευτα. Η γραφειοκρατία στα καλύτερα της. Υπακοή στην τρόικα και τους τραπεζίτες εγγυημένη. Ο αγοραστής θα αποκτήσει 300 πολιτικούς, εκπαιδευμένους στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών των Σκανδάλων. Και ελληνικά ομόλογα με εξαιρετικά υψηλή αξία… για κονφετί!”.

mediagate.gr


Read more...

Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει δεν θα κάνει τίποτα για το λαό, είπε η Αλ.Παπαρήγα

Ομιλία στην Κοζάνη


(Φωτογραφία: ICON )


Κοζάνη
Τη στήριξη του ΚΚΕ στις εκλογές όχι μόνο από όσους συμφωνούν με την πολιτική του αλλά και από εκείνους που δεν συμφωνούν ζητά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στην Κοζάνη.

«Μια ψήφος δεν σε υποχρεώνει να υπογράψεις το σύνολο μιας πολιτικής» τόνισε η κ.Παπαρήγα.

»Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα στο οποίο ζούμε, η εξουσία η οποία υπάρχει στην Ελλάδα, έχει εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις. Και τις έχει παγιδεύοντας και ένα μέρος του λαού. Κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε 20 - 25 μέρες. Πχ. ποιες λύσεις έχει: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα έχουν συμφωνημένα.

»Ακόμα μπορεί να είναι το ένα κόμμα στην κυβέρνηση και το άλλο να δώσει ψήφο ανοχής, δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να υπερψηφίσει. Να πει δίνω ψήφο ανοχής για ένα χρόνο. Όλες αυτές οι ποικιλίες είναι ήδη συμφωνημένες μεταξύ τους.

»Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - λίγο δύσκολο να είναι αυτοδύναμο - με Κουβέλη, με Κοινωνική Συμμαχία και ενδεχομένως με ΣΥΡΙΖΑ. Μην ακούτε τώρα… Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα και θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Και γι’ αυτό λέει, εγώ παλεύω να είμαι πρώτο κόμμα και δεν δεσμεύεται για τίποτε άλλο μετεκλογικά. Κι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να γίνει. Ή άλλες παραλλαγές μεταξύ τους» είπε.

Τόνισε ακόμη ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό καλό για το λαό. «Θα δρομολογήσει την πολιτική που ξέρουμε. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας στο λαό, το οποίο ούτε ένα μήνα δεν θα κρατήσει. Γιατί τον Ιούνη πρέπει να παρθούν μέτρα, που λένε μείωση από τις κοινωνικές δαπάνες 11,5 - 14,5 δισ ευρώ. Κι αυτά ξέρετε, θα βγουν από τις τσέπες μας» είπε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Διακόσιες απολύσεις με προσωπική παρέμβαση Παπαδήμου...



Χαμός έχει γίνει στη Βουλή με την απόσυρση της χθεσινής τροπολογίας που αφορά στην απορρόφηση του προσωπικού των συνεταιριστικών τραπεζών από τις εμπορικές τράπεζες.

Μιλάμε για 180-200 άτομα τα οποία θα... βρεθούν στο δρόμο μετά από προσωπική παρέμβαση Παπαδήμου στη Διαμαντοπούλου από την οποία απαίτησε να αποσύρει την τροπολογία ενώ είχε ήδη εγκριθεί αρμοδίως τόσο από τον Οικονόμου όσο και από την πλειονότητα των βουλευτών όλων των κομμάτων.

Ιδιαίτερα οργισμένοι από την εξέλιξη είναι στο ΚΚΕ με τους βουλευτές της Αλέκας να μιλούν για «ντροπιαστικές ενέργειες από έναν δοτό πρωθυπουργό».
apospasma.gr



Read more...

Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο το γενικό συμφέρον, λέει στην ΠΝΟ η Άννα Διαμαντοπούλου

«Να αναλάβει τις ευθύνες της»


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της καλεί την ΠΝΟ η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την απόφαση των ναυτεργατών να προχωρήσουν κανονικά στη 48ωρη απεργία εντός της Μ.Εβδομάδας.

Η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει το γενικό συμφέρον και θα το κάνει με κάθε τρόπο, διαμηνύει η κ.Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι διατεθειμένοι μέχρι και την τελευταία στιγμή να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για την άρση του αδιεξόδου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ΠΝΟ με τη σημερινή της ανακοίνωση κρατά όμηρους τους Έλληνες πολίτες, απειλεί την τουριστική περίοδο και προκαλεί ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας.

»Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης συζητούσαν επί ώρες με την ΠΝΟ τα θέματα που τους απασχολούν και έδωσαν για μία ακόμα φορά εγγράφως εγγυήσεις για τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Για το επίμαχο θέμα του Οίκου του Ναύτου, μάλιστα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση τη Δευτέρα στο γραφείο του Υπουργού Υγείας.

»Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες καθώς και το γενικό συμφέρον. Θα το κάνει με κάθε τρόπο.

»Για μία ακόμα φορά ζητώ από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της.

»Προσωπικά, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι Υπουργοί, είμαστε διαθέσιμοι μέχρι και την τελευταία στιγμή για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απαραίτητη ενέργεια απαιτηθεί για την άρση του αδιεξόδου».

Έντονη είναι και η αντίδραση των ακτοπλόων οι οποίοι χαρακτηρίζουν την απεργία «μνημείο αναλγησίας».

«Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ απέδειξαν πλέον καταφανώς την πλήρη αδιαφορία τους για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα και βεβαίως τις ακτοπλοϊκές εταιρείες από τις οποίες ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη θάλασσα και στη στεριά.

» Είναι πλέον σαφές ότι τα συμφέροντα των συνδικαλιστών είναι άλλα από εκείνα της υπόλοιπης χώρας. Ας αναλογιστούν επομένως όλοι πλέον οι ναυτικοί μας, εάν πράγματι θέλουν να είναι στη θέση που τους τοποθετεί η ΠΝΟ, έχοντας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία απέναντί τους. Ας αναλογιστούν επίσης το εργασιακό μέλλον που προδιαγράφεται για τους ίδιους, συλλογιζόμενοι τις τεράστιες ζημιές που γράφουν πλέον οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στις οποίες εργάζονται. Και ας αποφασίσουν αν θέλουν εργασία ή ανεργία».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Προκλητική συνέντευξη Σόιμπλε στην επέτειο της γερμανικής εισβολής...



Μια συνέντευξη-ύβριν, που κατά τραγική ειρωνεία συμπίπτει με την επέτειο της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα (6 Απριλίου 1941), παραχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη δημοφιλή εκπομπή «60 minutes» του αμερικανικού δικτύου CBS. Θα προβληθεί την Κυριακή, αλλά το περιεχόμενό της γνωστοποιήθηκε από χθες.

«Είμαστε ο...
αποδιοπομπαίος τράγος των Ελλήνων. Υποφέρουν από δικά τους λάθη και είναι λογικό να κατηγορούν άλλους», δήλωσε ανερυθρίαστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο δημοσιογράφο Στιβ Κροφτ. Ο Σόιμπλε αποδέχθηκε στωικά, ως «μέρος της πολιτικής», το γεγονός ότι ο ίδιος και η Μέρκελ απεικονίζονται στην Ελλάδα με χιτλερικά μουστάκια και σβάστικες. Διέρρηξε όμως τα ιμάτιά του πως η Γερμανία δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: «Εγώ απλώς προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να υποτάξουμε κάποιο λαό. Η Γερμανία προσπάθησε να το κάνει αυτό στο παρελθόν και δεν πέτυχε, αλλά δεν θέλει να το επαναλάβει», διαβεβαίωσε.

Ιδιαίτερα εξοργιστικό ήταν το δασκαλίστικο και συγκαταβατικό ύφος του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα: «Οταν κάποιες χώρες και λαοί ζουν υπεράνω των δυνατοτήτων τους και τώρα πρέπει να υποστούν κάποια λιτότητα, να κάνουν περικοπές, να αναμορφώσουν την αγορά εργασίας, τότε έχουν την τάση να ρίχνουν το φταίξιμο σε άλλους», είπε χαρακτηριστικά, συμπεραίνοντας: «Ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους. Είναι απολύτως λογικό».

Πάντως το CBS δεν πήρε το μέρος του Σόιμπλε, αλλά δικαιολόγησε τις αντιδράσεις των Ελλήνων για την ωμή ανάμιξη μιας ξένης δύναμης στα εσωτερικά τους. Θυμήθηκε μάλιστα και την προτροπή του Γερμανού υπουργού για αναβολή των εκλογών, πράξη που ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «βαρύ λάθος».

Στο ίδιο αφιέρωμα μίλησε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επιφυλάσσοντας μια ψυχρολουσία για την Ελλάδα. Είπε πως δεν είναι σίγουρο ότι η χώρα μας θα αποφύγει τη χρεοκοπία και την έξωση (!) από το ευρώ και την Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε περισσότερα μέτρα λιτότητας για τον ευρωπαϊκό Νότο και την Ιρλανδία, λέγοντας ότι «πρέπει να ληφθούν κι άλλα γιατρικά».

Την ανησυχία του για την «εξαιρετικά εύθραυστη» κατάσταση σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία εξέφρασε και ο Γάλλος υπ. Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, στο πρακτορείο Dow Jones. Να σημειωθεί ότι χθες ανέβηκαν κι άλλο τα ισπανικά σπρεντ, πάνω από τις 400 μονάδες βάσης, ενώ πηγή της πορτογαλικής κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι τα χρέη ύψους 9 δισ. των πορτογαλικών δήμων μπορεί να χρειαστούν «κούρεμα» για να μη βάλουν λουκέτο.

Γιάννης Παπαδάτος στον “Ελεύθερο Τύπο”



Read more...

Οι Γερμανοί... ξέφυγαν - Απειλούν ότι θα κλείσουν τα σύνορα για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα!

Οι Γερμανοί... ξέφυγαν - Απειλούν ότι θα κλείσουν τα σύνορα για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα!
Προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκαναν ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ και ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας, Γιόχιμ Χέρμαν, μέλη του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CSU) απειλώντας τους Έλληνες ακόμα και με απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, με αφορμή το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, γράφει η Deutsche Welle.

Η γιγάντωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα απασχολεί σε τέτοιο βαθμό την γερμανική κυβέρνηση, που εδώ και λίγο καιρό καθιερώθηκαν και πάλι άτυποι έλεγχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων στα γερμανικά αεροδρόμια και σε όλους τους επιβάτες που έρχονται από την Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post ζήτησε να υπάρξει δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι στο χώρο του Σένγκεν.

«Χρειαζόμαστε αυτούς τους ελέγχους όχι μόνο όταν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις, όπως ποδοσφαιρικά παιγνίδια ή σύνοδοι κορυφής, αλλά και όταν χώρες- μέλη δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Αν για παράδειγμα χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους, τότε για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στις χώρες – μέλη. Τα ανοιχτά σύνορα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν πύλη εισόδου λαθρομεταναστών», είπε χαρακτηριστικά.

Τις θέσεις Φρίντριχ υποστήριξε και ο κομματικός του σύντροφος, Γιόαχιμ Χέρμαν, που είναι υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας. «Αν χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να ελέγξουν τα εξωτερικά τους σύνορα, τότε θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στη Γερμανία» δήλωσε. «Αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορά της, δεν θα μπορώ να είμαι σε θέση να επιτρέπω την είσοδο στη Γερμανία σε όποιον έρχεται από την Αθήνα».

Οι δηλώσεις των δύο συντηρητικών πολιτικών προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κόμματος των Πρασίνων, κάνοντας ρόλο για «λαϊκισμό» και ότι ο υπουργός Εσωτερικών ονειρεύεται την επιστροφή στην εποχή της «μεθοριακής μπάρας». «Αντί να προκαλεί φόβο ο υπουργός για τους λαθρομετανάστες, καλύτερα θα ήταν να βελτιώσει πρώτα την κατάστασή τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ρισκάρουν τη ζωή τους για πλάκα, στην προσπάθεια να εισέλθουν στην Ε.Ε».

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Pro Asyl, Γκύντερ Μπούρχαρντ είπε για την Ελλάδα ότι δεν έχει αποτύχει στον τρόπο προστασίας των συνόρων της, αλλά στο επίπεδο προστασίας των μεταναστών। «Μόνο πέρυσι συνελήφθησαν 55.000 δήθεν λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία, που ήταν όμως από το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες, όπου παραβιάζονται συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα».
http://newpost.gr

Read more...

Αποχωρεί και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Μιλτιάδης ΠαπαϊωάννουΤην απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές γνωστοποίησε σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Παπαϊωάννου τον ενημέρωσε για την επιθυμία και τους λόγους να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή τους δήλωσε:

«Σέβομαι την απόφαση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αγαπημένου φίλου και συνεργάτη σε δύσκολες ώρες για την πατρίδα και το κίνημά μας . Κοινή μας είναι η απόφαση να συνεχίσουμε μαζί και τώρα και αύριο για την πραγμάτωση των μεγάλων εθνικών και κοινωνικών μας στόχων».

Νewpsot



Read more...

Κάλεσμα επιστροφής «όσων αποδέχονται το πολιτικό μας πλαίσιο» απηύθυνε ο Ευ.Βενιζέλος

«Οι κρισιμότερες κάλπες από το 1974»


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Οι εκλογές που έρχονται είναι οι κρισιμότερες εκλογές από το 1974, γιατί από αυτές εξαρτάται η πορεία της χώρας για τις επόμενες δύο γενιές, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

«Ο λαός αποφασίσει και αυτός θα μας πει σοφά και ώριμα, τι θέλει» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι το περιβάλλον είναι δύσκολο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί σε ένα δύσπιστο πλέον εκλογικό σώμα.

Επανέλαβε ότι βρισκόμαστε ενώπιον του κινδύνου εκφασισμού της πολιτικής ζωής. «Η Βουλή δεν πρέπει να γίνει χώρος υποδοχής νοσταλγών του φασισμού» τόνισε.

Ασκησε κριτική στα κόμματα και στα «συστήματα εξουσίας» που θεωρούν ότι πολιτικό σύστημα είναι μόνο τα κόμματα εξουσίας, αρνούμενοι να αναλάβουν το κομμάτι της ευθύνης που τους αναλογεί.

Επίθεση εξαπέλυσε και στη ΝΔ για την οποία είπε ότι για μεγάλο διάστημα μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ωστόσο, τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων, «κρύφτηκε πίσω από εμάς» και εγκατέλειψε τα περί επαναδιαπραγμάτευσης.

Έσπευσε όμως να προειδοποιήσει ότι τη θέση της ΝΔ έχουν πάρει άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί, οι οποίοι μιλούν τώρα «αόριστα» για το ίδιο ζήτημα.

Το ζητούμενο πλέον, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, είναι να προστατέψουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να κάνουμε με δίκαιο τρόπο τα επόμενα βήματα για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών είναι -κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο ευρώ, έστω και αν οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί, ή αν θα ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού χωρίς κανείς να λέει πού οδηγεί αυτή η πορεία.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ακόμα ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά. «Είναι ρεαλιστικός ο στόχος μας; Η απάντηση είναι ναι. Τώρα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί και τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να μιλήσουμε την ώρα της αλήθειας.»

Σχετικά με την πρόταση για την αυτοδύναμη Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι αυτή η πρόταση έχει να κάνει με τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη συμμετοχή της χώρας στις νέες θεσμικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Σημαίνει ότι ο Έλληνας γίνεται υπερήφανος, ασφαλής και αξιοπρεπής» υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει δείγματα γραφής για το ότι ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία εμμένει σε μια μικροκομματική -όπως την χαρακτήρισε- αντίληψη: νέες εκλογές για αυτοδυναμία.

Μίλησε επίσης για ένα νέο συμβόλαιο που πρέπει να υπογράψει το ΠΑΣΟΚ με το λαό, το συμβόλαιο της αλήθειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Τέλος, είπε ότι στη μάχη των εκλογών δεν περισσεύει κανείς: «Και επειδή βλέπω φίλους και συντρόφους να θέλουν να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων, δεν τους κακίζω καθόλου, και θεωρώ ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης, που μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε ποσοστό πάνω από 60%».

«Πρέπει να στρατευθούν όσοι αποδέχονται την στρατηγική της παράταξης και ως νέος πρόεδρος οφείλω να κάνω μια κίνηση ενότητας απέναντι στην οποία απαιτείται υπεύθυνη ανταπόκριση γιατί δεν μπορεί να επαναλαμβάνουμε αυτές τις ευκαιρίες. Εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος όλα τα μέλη της ΚΟ, ενώ αυτοί που μπορεί τώρα να μην ανήκουν τυπικά στην ΚΟ, καλούνται να επανενταχθούν εφόσον αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έθεσα».

* Έξω από το χώρο που συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο, οι φωτορεπόρτερ «κατέθεσαν» συμβολικά τις φωτογραφικές τους μηχανές, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Διαφωνία Κυρ.Μητσοτάκη με το «όχι» της Ντ. Μπακογιάννη στον Α.Σαμαρά...



H Nτόρα Μπακογιάννη, θα ήθελα να είχε αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά, δήλωσε στο Radio 9 ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι μεταφέρει την άποψη πολλών απλών νεοδημοκρατών που θεωρούν ότι θα ήταν καλό να πετύχει η ΝΔ μία τέτοια διεύρυνση.

Για τέτοια θέματα απαιτούνται αμοιβαίες υπερβάσεις, αλλά αφήστε να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ μίας ευρύτερης πλειοψηφίας ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ. «Η ΝΔ», είπε, «πρέπει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού μίας ευρύτερης πλειοψηφίας που θα στηρίξει τις αλλαγές».

Ερωτηθείς εξάλλου για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι τον προβληματίζει η δημοσκοπική δυναμική του, ωστόσο όπως εκτίμησε, τέτοια κόμματα δεν συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο, ενώ έκανε λόγο για απίστευτες ασυναρτησίες στο πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»...


Naftemporiki.gr



Read more...

Γιατί δεν κάνεται εξίσωση τιμής πετρελαίου Θέρμανσης- κίνησης προς τα κάτω;


Ώστε να εξαλείψετε την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο σε αυτό το θέμα, να αυξήσετε την Οικονόμου: «Δεν θα γίνει εξίσωση τιμής πετρελαίου Θέρμανσης- κίνησης χωρίς επίδομα»φορολογητέα ύλη και την κατανάλωση και να είστε και φιλολαικοί;

Για την ώρα πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου προκρίνει την λύση της εξίσωσης προς τα πάνω και της καταβολής επιδόματος.

Δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο εξίσωσης της τιμής πετρελαίου θέρμανσής με αυτή του κίνησης εάν δεν βρεθούν οι πόροι για να δοθεί το επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους μειονεκτικών περιοχών διαβεβαίωσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης εξήγησε, για το συγκεκριμένο μέτρο η εφαρμογή του οποίου έχει προσδιοριστεί για την 15 Οκτωβρίου 2012, ότι «υπάρχει νόμος του κράτους.

Αυτό που έκανε ο Οικονόμου στο βαθμό που τον αφορούσε είναι ότι επειδή δεν μπορούσαν τα νοικοκυριά να το αντέξουν φέτος είπαμε να γίνει του χρόνου, αφού προηγουμένως δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε αυτούς που δικαιούνται, που είναι πιο αδύναμοι εισοδηματικά, που είναι σε μειονεκτικές περιοχές, σύμφωνα με το protothema.gr

Δεν θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο εάν δεν υπάρξει αυτή η πρόνοια» και πρόσθεσε πως «για να υπάρξει αυτή η πρόνοια, βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας έχουμε συσκεφθεί και θα ξανασυσκεφθούμε για να δούμε τι μορφή μπορεί να πάρει αυτό το επίδομα। Αυτή η προεργασία έχει γίνει για να είμαστε έτοιμοι ώστε στις 15 Οκτωβρίου που θα ισχύσει η εξίσωση να πούμε πως θα καλυφθούν οι πιο αδύναμοι».

http://papaioannou


Read more...

Ανακοίνωση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για τις επιθέσεις κατά πολιτών και λειτουργών της ενημέρωσης.


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ καταγγέλλει την αυταρχική τακτική της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του κατ’ ευφημισμόν Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχει μετατρέψει την πλατεία Συντάγματος και την ευρύτερη περιοχή σε «εμπόλεμη ζώνη», βάζοντας στο στόχαστρό τους αθώους πολίτες και λειτουργούς της ενημέρωσης.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ενώνει τη φωνή της με τους πολίτες που υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και με τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που διαμαρτύρονται για τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου.


Read more...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις κατά των ρεπόρτερ

«Επιχείρηση φίμωσης»


Οι φωτορεπόρτερ εξέφρασαν τη δική τους διαμαρτυρία «καταθέτοντας» τις φωτογραφικές τους μηχανές έξω από το χώρο όπου συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Οι φωτορεπόρτερ εξέφρασαν τη δική τους διαμαρτυρία «καταθέτοντας» τις φωτογραφικές τους μηχανές έξω από το χώρο όπου συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο όπου συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (στη λεωφ. Συγγρού) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση, μετά τις βάναυσες επιθέσεις που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στη διάρκεια των δύο συλλαλητηρίων στο Σύνταγμα, που πραγματοποιήθηκαν σε ένδειξη τιμής στον 77χρονο Δ.Χριστούλα.

Το απόγευμα της Τετάρτης χτυπήθηκε η δημοσιογράφος Ρένα Μανιού και το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος, ο οποίος εγχειρίζεται στις 4 το απόγευμα, καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πισώπλατο χτύπημα.

Την επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, τονίζοντας ότι «στοχοποιείται η ενημέρωση», καθώς και η ΠΟΕΣΥ, που κάνει λόγο για προσπάθεια «φίμωσης της ελευθεροτυπίας».

«Εκ μέρους του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μας για τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου. Ευχόμαστε τελικά όλα να πάνε καλά. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας ως Πολιτεία, να προχωρήσουμε σε πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών τραυματισμού του και την άμεση απόδοση ευθυνών» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Καψής.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει «τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους που κάλυπταν τόσο τη χθεσινή [Τετάρτη] συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όσο και τη σημερινή [Πέμπτη] με θύμα αυτή τη φορά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο "με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης"».

«Επισημαίνουμε το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση, παρά τις διαβεβαιώσεις του (τ.) αρμόδιου Υπουργού Προστασίας (;) του Πολίτη προς τους εκπροσώπους της ΕΦΕ στη συνάντησή μας τον περασμένο Ιούλιο, επ ευκαιρία αντίστοιχων γεγονότων, πως "η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι προσηλωμένη στη προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων και αντιμετωπίζει το λειτούργημα της ενημέρωσης των πολιτών με την ευαισθησία που του αρμόζει και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτό να ασκείται ελεύθερα και απρόσκοπτα", και σε πλήρη αντίθεση με αυτές» σημειώνει η ΕΦΕ.

«Οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του τύπου, την ώρα της δουλειάς τους, που καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορούν να θεωρηθούν, ακόμα και ο πλέον καλόπιστος θα μπορούσε να συμπεράνει πως ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, και σε μια επίσης συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι λειτουργοί της» καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Επιπλέον, η ΕΦΕ υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν, όπως αυτή του συναδέλφου μας δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος υπέστη μόνιμη αναπηρία, αλλά επίσης και ότι μένουν αναπάντητες δεκάδες επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων και Ενώσεων για την προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των οργάνων της… τάξης (όπως αυτή σε βάρος της συναδέλφου Τατιανας Μπόλαρη) με τη συνήθη διαδικασία αρχειοθέτησης της οποιασδήποτε ΕΔΕ».

Οι Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σημειώνουν ότι θα συντονιστούν με τις υπόλοιποες Ενώσεις και Ομοσπονδίες του χώρου, στην Ελλάδα και το εξωτειρκό, για να διαφυλαχθεί η ελευθερία της ενημέρωσης.

Η Ένωση «θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και επιχειρούν να μας επιστρέψουν σε καταστάσεις και καθεστώτα, που έχει βαριά πληρώσει ο λαός μας και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει «τον έντονο αποτροπιασμό του για τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση την οποία δέχτηκαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς των ΜΑΤ δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα στο Σύνταγμα, με θύμα αυτή τη φορά τον Μάριο Λώλο».

«Επισημαίνεται ότι κατά τη συγκέντρωση της προηγούμενης ημέρας στην πλατεία Συντάγματος είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς η δημοσιογράφος Ρένα Μανιού, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες επιθέσεις σε λειτουργούς του Τύπου, όπως οι δημοσιογράφοι Μανώλης Κυπραίος και Γιώργος Αυγερόπουλος ή η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, με αποτέλεσμα ο πρώτος να υποστεί μόνιμη αναπηρία.

»Είναι προφανές ότι οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του Tύπου, την ώρα της δουλειάς τους, καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, σε μια συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η Ενημέρωση.

»Μετά την οικονομική εξόντωση του κόσμου του Τύπου από τα μνημονιακά μέτρα, τώρα επιχειρείται και η φυσική εξόντωση… Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι θα πρωτοστατήσει, όπως πάντοτε στον αγώνα να διαφυλαχθεί η ελευθερία της Ενημέρωσης και θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε
ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοινωση της ΠΟΕΣΥ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την «απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε διαδηλωτές και δημοσιογράφους στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Σκοπός της αστυνομίας ήταν να διαλυθεί με τη βία μια ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

»Ο σοβαρός τραυματισμός του Προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου από κτύπημα κλομπ στο κεφάλι είναι ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων επιθέσεων σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις.

»Ο υπουργός, που δεν διάβασε το μνημόνιο, είναι αυτός που πρέπει να διαβάσει το Σύνταγμα. Το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν αλλά και το δικαίωμα στην ανεξάρτητη ενημέρωση αποτελούν αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα, τα οποία και θα υπερασπιστούμε, από εκείνους που θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επιστολή Τάκη Δημητρουλόπουλου "ΝΑΙ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ γιατί η Ελλάδα είναι οι Έλληνες"

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Το ζήτημα δεν είναι, πια, μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις που έχουν καταλήξει να μοιάζουν με επιδόματα.

Το ζήτημα δεν είναι, πια, η αποσυναρμολόγηση του εθνικού συστήματος υγείας και των δομών της παιδείας.

Το ζήτημα είναι, πλέον, η ίδια η επιβίωση της χώρας που απειλείται άμεσα από την αποδόμηση του κοινωνικού ιστού.

Αν χάσουμε την ταυτότητά μας, αν χάσουμε την πίστη μας στην Ελλάδα, αν παραδεχτούμε ότι η οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας είναι ανέφικτος στόχος, τότε δεν υπάρχει μέλλον και κάθε ανθρωποκεντρική ιδεολογία θα έχει ηττηθεί από τις δυνάμεις των «αγορών» και τους ντόπιους υπηρέτες τους.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Όταν με τιμήσατε με τη ψήφο σας και με αναδείξατε βουλευτή Ηλείας, μου υποδείξατε ταυτόχρονα να σταθώ ασυμβίβαστα κοντά σας.

Ασυμβίβαστα στο δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Υπό αυτές τις συνθήκες η μόνη επιλογή ελπίδας και προοπτικής ήταν η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.

Απ’ τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ διάλεξε να διαρρήξει τη σχέση του με το λαό και να συμπορευθεί με τις δυνάμεις των αγορών εγώ διάλεξα να επιμείνω.

Να επιμείνω στο ότι δεν είναι μάταιο το αυτονόητο δικαίωμα, το δικό μας και των παιδιών μας, στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην εθνική ανεξαρτησία.

Να επιμείνω στο ότι μαζί μπορούμε και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα για να μείνουν στο προσκήνιο οι ιδέες και οι αξίες του σοσιαλισμού.

Μέσα στην Ευρώπη, με τους λαούς της Ευρώπης, απέναντι στην τυφλή οικονομική βία των παγκόσμιων τραπεζιτών που θέλουν να γίνουν παγκόσμιοι κυβερνήτες.

Τα διλλήματα των ημερών όπως :

  • Μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Μέσα ή έξω από το ευρώ.
  • Χρεοκοπία ή όχι χρεοκοπία,

είναι ψευτοδιλήμματα και αποπροσανατολίζουν από το βασικό ερώτημα που είναι :

Με την κοινωνία ή με τις αγορές :

Όποιοι είναι με τις «αγορές» ας στηρίξουν τις δυνάμεις της συντήρησης, τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού που έχουν ταυτιστεί με αυτές .

Όσοι διαφωνούν με τις συμφωνίες που έχουν ήδη συνυπογράψει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος και ήδη έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν , από κοινού, ας το δείξουν.

Οι εκλογές είναι η μοναδική ευκαιρία να το αποδείξουν τώρα.

Ο Ιούνιος θα είναι αργά.


Read more...

Κατανομή εδρών στην επόμενη Βουλή


Ως βάση δεδομένων έχουμε την δημοσκόπηση της ALCO για το περιοδικό Crash της 6/4/2012.

Οι έδρες έχουν προκύψει μετά την αναγωγή της ALCO όπου: Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5%, η ΝΔ στο 25%, το ΚΚΕ 10%, ο ΛΑΟΣ 3,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, η ΔΗΜΑΡ 9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Χρυσή Αυγή 2,5%, η Κοινωνική συμφωνία στο 1,7%, το Άρμα Πολιτών στο 1,3% και όσοι απαντούν δεν ξέρω- δεν απαντώ 9,5%

και έχουμε τις έδρες να κατανέμονται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ :45-50 βουλευτές

ΝΔ: 70-75 Βουλευτές + 50 έδρες μπόνους για το πρώτο κόμμα

ΚΚΕ: 25-30 Βουλευτές

ΔΗΜΑΡ: 25-30 Βουλευτές

ΑΝ. ΕΛ.: 20-24 βουλευτές

ΣΥΡΙΖΑ: 18-22 Βουλευτές

Αν μπουν στην Βουλή ΛΑΟΣ και Οικολόγοι θα πάρουν περίπου 10 και 9 έδρες αντίστοιχα .

Το βασικό Σενάριο είναι να πιάσουν όλα τα κόμματα που αναφέρονται την καλύτερη τους απόδοση όποτε μαζεύονται συνολικά 300 έδρες ενώ τυχών ανακατατάξεις στην σειρά κατάταξης των κόμματων δεν αλλάζουν το σκηνικό. Αν μπουν περισσότερα κόμματα στην Βουλή από όσα αναφέρονται μειώνουν τις έδρες του πρώτου κόμματος, ενώ αν μπουν λιγότερα τις αυξάνουν.

Η διαγραφόμενη πιθανή μετεκλογική συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων στο χειρότερο για αυτήν σενάριο θα στηρίζεται σε 160 έδρες. Η συνεργασία παύει να είναι εφικτή αν αυτά τα δυο κόμματα συγκεντρώσουν κάτω από 31,5% των ψήφων όποτε και δεν θα έχουν συνολικά 151 έδρες. Το 31,5% είναι κομβικό αποτέλεσμα για την επόμενη ημέρα.

Στην Δημοσκόπηση υπάρχει ένα 22% που είναι αναποφάσιστοι και που η σταδιακή είσοδος του στις Δημοσκοπήσεις δημιουργεί προβληματισμό καθώς και τα δυο κόμματα φαίνεται να χάνουν όσο αυξάνει η συμμετοχή। Δύσκολα όμως δεν θα προκύψει το 31,5% από ότι φαίνεται σήμερα.

http://papaioannou


Read more...

Μετά το Πάσχα έρχονται τα "ραβασάκια" της εφορίας...



H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοίνωσε ότι η μαζική αποστολή των φορολογικών εντύπων σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ καθώς και σε όλους τους συνταξιούχους που ανεξαρτήτως εισοδήματος μπορούν και φέτος να...
υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους χειρόγραφα θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

Να υπογραμμίσουμε ότι όσοι δεν έχουν αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης, το υπουργείο Οικονομικών θα τους ενημερώσει με συστημένη επιστολή προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα taxisnet και να υποβάλλουν τις δηλώσεις ηλεκτρονικά.
Οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 Ιουνίου 2012. Ωστόσο μέχρι τότε θα έχουν μάθει εκατομμύρια φορολογούμενοι τα νέα μέτρα που ζητά η Τρόικα με κορυφαίο την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Στην τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις χώρες της ζώνης του ευρώ γίνεται σαφέστατη αναφορά στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων με «εντολή» για κατάργηση φοροαπαλλαγών ενώ για πρώτη φορά προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προκύψουν μελλοντικά και νέες επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης, ενώ λένε ότι υπάρχουν περιθώρια ακόμη και για νέες αυξήσεις στου Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι τα έσοδα που εισπράττει η Ελλάδα από τη φορολογία των ακινήτων είναι χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και κάνουν σαφή αναφορά ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει φόρος στο «τεκμαρτό ενοίκιο», δηλαδή στην ιδιοκατοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν αρκετά χρόνια ίσχυε στην Ελλάδα το τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης για κατοικίες άνω των 200 τετραγωνικών. Ωστόσο αυτό το μέτρο καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ).

Στην ίδια έκθεση γίνεται αναφορά και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι επειδή δεν υπάρχει περιθώριο για νέες γενναίες αυξήσεις στου ΕΦΚ αποτελεί μονόδρομο η κατάργηση των δεκάδων φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν σήμερα εκατομμύρια πολίτες μειώνοντας ανάλογα το φόρο εισοδήματος...



Read more...

Συνέντευξη Προέδρου Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη στο ραδιόφωνο της Σπάρτης ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 05/04/2012

ΕΔΩ μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη στο ραδιόφωνο της Σπάρτης ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 και τη δημοσιογράφο Φωτεινή Μακεδονοπούλου.


Read more...

Τον δρόμο της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, παίρνουν οι διαγραμμένοι βουλευτές


εκλογές 2012, κάλπες 2012, ΠΑΣΟΚ, κόμμα, Ευάγγελος Βενιζέλος, διεγραμμένοι βουλε
Κάλεσμα στους διαγραμμένους να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, εφόσον συμφωνούν με την πολιτική του, θα απευθύνει ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, την Παρασκευή το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να σηματοδοτήσει την «συστράτευση του προοδευτικού χώρου» ενόψει των κρίσιμων εκλογών.

Το θέμα τέθηκε στο άτυπο ηγετικό όργανο που συνεδρίασε υπό τον κ. Βενιζέλο στην Ιπποκράτους. Εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τις προθέσεις του για επιστροφή των διαγραφέντων και σύμφωνα με πληροφορίες ουδείς εξέφρασε αντίρρηση. «Ασφαλώς και θα επιστρέψουν. Πήραμε τη σωστή απόφαση» έλεγε αμέσως μετά προς το «iefimerida» κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. «Δεν πρόκειται να ζητήσει δηλώσεις νομιμοφροσύνης, αλλά θα πρέπει όσοι επιστρέψουν στα ψηφοδέλτια να συμφωνούν με την πολιτική του Κόμματος» πρόσθετε ο ίδιος.

Στην συνεδρίαση που διήρκησε 3 ώρες μετείχαν οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Μίμης Ανδρουλάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Πέτρος Ευθυμίου και Χρήστος Πρωτόπαπας και η εκπρόσωπος Τύπου κυρία Φώφη Γεννηματά.

Αναλύθηκε η προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ και το ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης που θα αποτελέσει τον προεκλογικό καμβά του Κινήματος. Σύμφωνα με τα στελέχη της Ιπποκράτους, η κύρια λέξη που θα την διατρέχει θα είναι η «αλήθεια».

Ο κ. Βενιζέλος ειδοποίησε τα στελέχη του να είναι «stand by» το Σαββατοκύριακο καθώς θα υπάρξει και άλλη τέτοια συνεδρίαση με την ίδια σύνθεση και ζήτησε μέχρι αύριο να έχουν έτοιμες τις προτάσεις τους για τις προεκλογικές δράσεις του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο κ. Χρήστος Παπουτσής, κατά τη συνεδρίαση, άφησαν αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στον οποίο επέστησαν την προσοχή για το θέμα χώρων κράτησης των μεταναστών. «Είναι ευαίσθητο θέμα, πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή» είπαν κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αύριο το μεσημέρι συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας, οι Γραμματείς των Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών, οι Γραμματείς των Τομέων του Εθνικού Συμβουλίου, οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Πηγή



Read more...