Μετά την επιστροφή Παπαδήμου
- Ο κ. Παπαδήμος στο βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία
«Την απάντηση για το πότε θα γίνουν εκλογές θα τη δώσω όταν επιστρέψω στην Αθήνα την Μεγάλη Εβδομάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη συνάντησή του, στη Λευκωσία, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στη Βουλή, είπε πως οι «εκλογές θα προκηρυχθούν, πιθανότατα, για τις 6 Μαΐου ή και λίγο αργότερα».
Έπειτα, επειδή η δήλωση του προκάλεσε σχόλια, διευκρίνισε πως με το «λίγο αργότερα» αναφερόταν απλώς στη δεύτερη ημερομήνια που συζητείται, δηλαδή την αμέσως επόμενη Κυριακή (13 Μαΐου).
Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Αλ.Παπαρήγα τόνισε σε ομιλία της στην Κοζάνη πως «το ίδιο το μνημόνιο έχει ξεπεραστεί, απέναντί μας βρίσκεται η δανειακή σύμβαση, απέναντί μας βρίσκεται η εξουσία των μονοπωλίων στην Ελλάδα και στην ΕΕ και επομένως, όσο δραματικό είναι να υποστεί κανείς το φόβο του διλήμματος, άλλο τόσο δραματικό είναι να υποστεί τον κίνδυνο μιας αυταπάτης που θα φέρει και την πιο μεγάλη απογοήτευση.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης ανέφερε σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών: «Από τις 19 Φεβρουαρίου, φτάσαμε στον Μάιο, ή "λίγο αργότερα"... περισσότερη σοβαρότητα και συνέπεια δεν βλάπτει».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Παλλήνη, ανέφερε πως «είναι η ώρα να τους χαλάσουμε μια για πάντα τη σούπα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έδεσαν την πέτρα του Μνημονίου στον λαιμό της κοινωνίας. Τώρα το Μνημόνιο θα γίνει πέτρα στον δικό τους λαιμό».
Ο Aλ.Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτεα στο θέμα της ενότητας της Αριστεράς: «Θα κάνουμε ό,τιμπορούμε, προκειμένου η Αριστερά και οι αντιμνημονιακές-αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις να αντιστοιχηθούν στις απαιτήσεις των καιρών και στην μεγάλη ιστορική τους ευθύνη».
Ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θ. Σκυλακάκης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο ζήτημα των τροπολογιών και τόνισε: «Το πάρτι των τελευταίων ημερών με τις πελατειακές τροπολογίες που υπηρετούν προεκλογικές σκοπιμότητες, δείχνει ότι οι ηγεσίες των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν δεν ελέγχουν τα κόμματα τους και αυτό έχει κόστος, γιατί ακυρώνουν την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου