Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Προέδρου Κ.Ο. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη στο Real.gr και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή 06/04/2012

Το ΠΑΣΟΚ υπό τη νέα του ηγεσία βαδίζει με συνέπεια στο δρόμο των πιο ακραίων συντηρητικών επιλογών για τη χώρα, βαδίζει στο δρόμο του νεοφιλελευθερισμού, δικαιώνοντας πλήρως τη δεξιά μετάλλαξή του, τονίζει σε συνέντευξή του στο real.gr ο επικεφαλής της ΚΟ της Κοινωνικής Συμφωνίας Χάρης Καστανίδης.

Σε ερώτηση αν τον φοβίζει τυχόν ακυβερνησία μετά τις εκλογές, ο κ. Χ. Καστανίδης απαντά: «Σήμερα κυβερνάται η χώρα; Εκτός, αν θεωρηθεί ότι κυβέρνηση ικανή, είναι μόνο η κυβέρνηση που πειθαρχεί στις εντολές της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί», ενώ εκφράζει την αισιοδοξία ότι η δυναμική της Κοινωνικής Συμφωνίας θα εκφραστεί στις κάλπες.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Χ. Καστανίδη

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δείχνει στις δημοσκοπήσεις να μην αποκτά δυναμική…
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι μια νέα πολιτική δύναμη που θέλει να εγγράψει στη συνείδηση του κόσμου ότι υπάρχει διέξοδος από τη σημερινή καταστροφική οικονομική πολιτική. Θα καταδείξουμε με πολύ μεγάλη καθαρότητα στους πολίτες ότι έχουμε συγκεκριμένες λύσεις μέσα από το εθνικό σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης που προτείνουμε. Ο καθαρός πολιτικός μας λόγος είναι αυτός που θα δώσει τη δυναμική, δυναμική που εκφράζεται στις κάλπες και όχι στις δημοσκοπήσεις. Άλλωστε, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μετρήθηκε ελάχιστες μέρες μετά την ίδρυσή της.

Το ΠΑΣΟΚ με τη νέα του ηγεσία πού βαδίζει;
Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει με συνέπεια στον δρόμο των πιο ακραίων συντηρητικών επιλογών για τη χώρα, βαδίζει στον δρόμο του νεοφιλελευθερισμού, δικαιώνοντας πλήρως τη δεξιά μετάλλαξή του. Το κρίσιμο όμως ερώτημα δεν είναι σε ποιο δρόμο βαδίζει το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ποιον ολισθηρό δρόμο κατευθύνει τη χώρα.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ αποκλείει τη συμμετοχή της ή τη στήριξη συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Με ποιους μπορεί να συνεργαστεί;
Οι σεισμικές ανακατατάξεις που συντελούνται αυτή την ώρα στην κοινωνία και την πολιτική εκπροσώπηση δεν θα τελειώσουν με τις εκλογές. Δεν επιθυμούμε καμία συνεργασία με τις δυνάμεις που οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο, στην ταπείνωση της αποτυχίας, στην εξάρθρωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, στην αφαίρεση κάθε ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας.

Επιδιώκουμε, ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική μας, μια πολιτική που προτείνει συγκεκριμένες και ριζοσπαστικές λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θέλουμε να μετατρέψουμε την οργή του κόσμου σε δημιουργική δύναμη για τη χώρα, κάνοντας μαζί του μια έντιμη συμφωνία που αναδεικνύει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας, τη δημοκρατία και τον άνθρωπο πάνω από τις αγορές, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη πάνω από τα συμφέροντα των τραπεζών, των ισχυρών του χρήματος και των μεταπρατών. Γύρω από την πρότασή μας θα επιδιώξουμε συζητήσεις και συγκλίσεις με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, που σκέφτονται με ανάλογο τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένας προοδευτικός συνασπισμός εξουσίας, ισχυρότερος των συνασπισμένων συντηρητικών δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν φοβάστε την ακυβερνησία μετά τις εκλογές;
Σήμερα κυβερνάται η χώρα; Εκτός, αν θεωρηθεί ότι κυβέρνηση ικανή, είναι μόνο η κυβέρνηση που πειθαρχεί στις εντολές της κας Μέρκελ και του κου Σαρκοζί.

Όντως θα συνεργαστείτε με τον Γ. Δημαρά;
Ο κος Δημαράς ανακοίνωσε, ήδη, ότι θέλει να πορευθεί μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: