Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μέγα το πλήθος Ιωάννινα: Σιωπηλή διαμαρτυρία με αναμμένα κεριά για τον Βαγγέλη


Ιωάννινα: Σιωπηλή διαμαρτυρία με αναμμένα κεριά για τον Βαγγέλη
Ογκώδης η συγκέντρωση στα Ιωάννινα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Ιωάννινα
6 φωτογραφίες
Χιλιάδες κάτοικοι των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αναμμένα κεριά στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στέλνοντας μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Τόπος συγκέντρωσης, το δημαρχείο της πόλης, όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας, αλλά με πρωταγωνιστές κυρίως τα παιδιά, τους μαθητές και τους φοιτητές, προσήλθαν για να πουν «καλό ταξίδι» στον 20χρονο σπουδαστή.

Στην είσοδο του δημαρχείου άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων, στο οποίο οι συγκεντρωμένοι γράφουν τα δικά τους μηνύματα και τα όσα νιώθουν μετά το τραγικό επίλογο της εξαφάνισης του Βαγγέλη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Διαμαρτυρία για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Κωφεύει ο υπουργός…


Καταγγελία στη Βουλή για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Κουτσούκος.
fwtia708_6
Περιγράφοντας την επίθεση, κατά την οποία οι δράστες έσπασαν με ειδικά εργαλεία τις θωρακισμένες πόρτες, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ο βουλευτής του κόμματος αποκάλυψες ότι αυτό έχει επαναληφθεί πριν από περίπου 20 μέρες, με το ΠΑΣΟΚ να στέλνει τότε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, προκειμένου να μην αποσύρει τη φύλαξη των γραφείων του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.
«Δεν θέλω να δώσω άλλες προεκτάσεις στο γεγονός, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας ότι στο νομοσχέδιο αυτό είναι παρόν ο προϊστάμενος Υπουργός του Αναπληρωτή ο κ. Βούτσης για να θέσω το θέμα και να καλέσω την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα», είπε, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν το κόμμα να βρίσκεται αντιμέτωποι με αυτές τις επιθέσεις συνεχώς, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και ο αρμόδιος υπουργός να κωφεύει…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου...


Επί ποδός το οικονομικό επιτελείο...

Εκτακτη σύσκεψη, με παρόντα όλα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, έρχεται σε συνέχεια των...
εξελίξεων της επιστολής Κοστέλο, με την οποία ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ζήτησε να μην προχωρήσει η Βουλή στην ψήφιση των νομοσχεδίων για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά και της αναφοράς Ντάισελμπλουμ στο ενδεχόμενο επιβολής ελέγχων κεφαλαίου, κατά το πρότυπο της Κύπρου. 

Πάντως, η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήταν έντονη, καθώς κυβερνητικές πηγές διαμήνυαν πως «τα νομοσχέδια προχωρούν κανονικά» και μάλιστα καλούν την αντιπολίτευση να τα ψηφίσει...

Read more...

Παρά το βέτο, το νομοσχέδιο κατατέθηκε...


Παρά το μπλοκάρισμα που επιχείρησαν οι Βρυξέλλες, μέσω της επιστολής Κοστέλο, η κυβέρνηση κατέθεσε κανονικά, πριν από λίγο στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με...
ενημέρωση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, ενώ ρυθμίζει και ασφαλιστικά θέματα επείγοντος χαρακτήρα, θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και συγκεκριμένα θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή την Πέμπτη και στην Ολομέλεια την Παρασκευή.

Απάντηση στο βέτο της Κομισιόν έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενώ η πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας είπε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται»...

Read more...

Eπεισόδια στα Εξάρχεια...


Ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας(ΦΩΤΟ)...

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Η…
πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και κατέληξε στο Σύνταγμα...




Οι φωτογραφίες από τον Δρομογράφο

Read more...

Εισαγγελέας: Ένοχος ο Παπακωνσταντίνου…


Καταρρέουν τα επιχειρήματα του…

Ότι έκανε, το ‘κανε μόνος του…

Αόριστες οι κατηγορίες κατά Βενιζέλου και Διώτη…

Την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου. Και για τις 2 κατηγορίες (νόθευση εγγράφου – απόπειρα απιστίας).

«Όλα όσα λέει είναι προφάσεις. Τα…
επιχειρήματα του καταρρέουν», ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας. 

Επίσης, όπως είπε, ότι έκανε το έκανε μόνος του, για να προστατεύσει το πολιτικό του όνομα και τους συγγενείς του.

Όσον αφορά τις κατηγορίες του κ. Παπακωνσταντίνου κατά Βενιζέλου και Διώτη, σύμφωνα με την εισαγγελέα είναι αόριστες…

Read more...

Νέα εμπλοκή: «Μπλόκο» της Τρόικα σε όλα τα πρώτα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ!


nteklan-kostelo-troika-ypoik
Ραγδαίες είναι, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις στον τομέα των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς».
Σύμφωνα με αποκάλυψη του Πολ Μέισον του «Channel 4» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους Θεσμούς Ντ. Κοστέλλο με επιστολή του μπλόκαρε όλα τα νομοσχέδια που σχεδίαζε να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη Βουλη.
Πρόκειται για τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και για τις 100 δόσεις.
«Αν προχωρήσετε, είναι μονομερής ενέργεια» υποστηρίζει «και πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοστέλλο στην επιστολή του.
Σύμφωνα με την επιστολή ο Ντ. Κοστέλλο αναφέρει:
«Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη, αναφερθήκατε στο σχεδιαζόμενο πέρασμα από τη Βουλή αύριο του νομοσχεδίου για την ‘ανθρωπιστική κρίση’. Επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, περιλαμβανομένης της ρύθμισης χρεών, είναι διαδικασία αποστολής στη Βουλή σύντομα.
Θα απευθύναμε ισχυρή έκκληση να υπάρξει η κατάλληλη πολιτική διαβούλευση πρώτα, συμπεριλαμβανομένης της συνέπειας στις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων. Υπάρχει αρκετά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και χρειάζεται αυτό να γίνει ως ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πακέτο.
Πράττοντας διαφορετικά αυτό θα συνιστά μονομερή και αποσπασματική κίνηση που δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, περιλαμβανομένης ανακοίνωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».
Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος η Κομισιόν θεωρείται ως ο ποιο διαλλακτικός από τους «θεσμούς». Το γράμμα του Κοστέλο αναφέρει πρακτικά πως αν το κοινοβούλιο ψηφίζει αύριο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα υπάρξει παραβίαση της συμφωνίας που υπεγράφη στο Eurogroup.
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Ανώμαλη προσγείωση» Τσίπρα από… Μέρκελ: Η συνάντηση δεν αντικαθιστά την αξιολόγηση


merkel_29
Η Γερμανίδα Καγκελάριος μπορεί να έκανε το πρώτο βήμα προσέγγισης της Ελληνικής κυβέρνησης, προσκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η σκληρή τακτική που ακολουθεί στον τομέα της οικονομία παραμένει… απαράλλακτη!
Μάλιστα επιφύλαξε μία… μάλλον δυσάρεστη έκπληξη σε όσους ήλπιζαν ότι θα αλλάξει κάτι μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στις 23 Μαρτίου!
Οι συζητήσεις στο Βερολίνο δεν αντικαθιστούν την αξιολόγηση από τη διεθνή τρόικα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μια μέρα αφότου προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική πρωτεύουσα.
Επεσήμανε μάλιστα πως έως τώρα η πρόοδος των τεχνικών διαβουλεύσεων στην Αθήνα είναι ελάχιστη, ουσιαστικά μειώνοντας περαιτέρω τις προσδοκίες για εξεύρεση κάποιας πολιτικής λύσης στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο.
Τόνισε ωστόσο πως, ειδικά την περίοδο της κρίσης, η Γερμανία πρέπει να επιζητούμε το διάλογο και συμπλήρωσε πως η Γερμανία πρέπει να είναι μια χώρα που δεν θα αφήσει τίποτε χωρίς να το δοκιμάσει προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της KO των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ, δήλωσε πως πρέπει να γίνουν τα πάντα προκείμενου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αλλάξει το στυλ συμπεριφοράς με τους Ευρωπαίους εταίρους και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.
Δεν γίνεται να εξαπολύονται επιθέσεις τέτοιου είδους κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ειναι απαράδεκτο μέλος της ελληνικής κυβέρνησης να ψεύδεται στη γερμανική τηλεόραση, όπως το έπραξε ο Έλληνας υπουργός, υπονοώντας το επίμαχο βίντεο με τη φερόμενη άσεμνη χειρονομία του Γιάννη Βαρουφάκη.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει αποδώσει το εν λόγω πλάνο σε μοντάζ.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Απίστευτα πράγματα: “Φωτογραφική” τροπολογία για να αποφυλακισθεί ο δολοφόνος Σάββας Ξηρός!


2A5F359437F9C0373BBF044C0D4C680D
Ο Σάββας Ξηρός καταδικασμένος σε πολυετή ισόβια κάθειρξη για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» αποφυλακίζεται, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων που συμπεριλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Στο νομοσχέδιο αυτό, με το οποίο καταργείται η Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας στο Δομοκό, σειρά διατάξεων με τις οποίες προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις αποφυλακίσεις.
Μεταξύ άλλων και για κρατουμένους με υψηλά ποσοστά αναπηρίας (πάνω από 67%), που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή που πάσχουν από σοβαρές νόσους.
Οι ευνοϊκές αυτές διατάξεις περιλαμβάνουν και την περίπτωση Σάββα Ξηρού στον οποίο έως σήμερα τα αρμόδια δικαστήρια είχαν απορρίψει τις όποιες αιτήσεις του για αποφυλάκιση.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Γ.Πανούσης: Τέλος στο σβήσιμο κλήσεων...


Δεν περισσεύουν αστυνομικοί για τους VIP...


Καμία κλήση ή τροχαία παράβαση δε θα σβήνεται όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Πιο συγκεκριμένα...
υπογραμμίζει: « Το Γραφείο του Υπουργού δεν ασχολείται με «διευκολύνσεις» (σβήσιμο κλήσεων, ρουσφέτια κ.λπ.). Θα ήταν συνεπώς το λιγότερο παράτυπο και υπηρεσιακά ελεγχόμενο να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες άλλα όργανα της Αστυνομίας.»

Ταυτόχρονα, εξήγγειλε εντατικές περιπολίες πεζών και εποχούμενων ανδρών της ΕΛΑΣ στις γειτονιές αλλά και την επιστροφή των Δημοτικών Αστυνομικών.

Όσον αφορά τη φύλαξη πολιτικών ή και δημοσιογράφων ο υπουργός υπογραμμίζει στη γραπτή του δήλωση:

"Οι φρουρούμενοι από αστυνομικούς των οποίων μειώθηκε η φύλαξη μπορούν να προστρέξουν στον Ν. 3938/11 (άρθρο 22) και να ενισχύσουν τη φρούρησή τους σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Δυστυχώς οι ανάγκες παρουσίας των ένστολων στο δρόμο και στην αντιμετώπιση του εγκλήματος δεν αφήνει άλλα περιθώρια διατήρησης ή ενίσχυσης.

Η εντολή αυτή προέρχεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και εφαρμόστηκε ομοιόμορφα και στους πολιτικούς, εκτός των εξαιρέσεων όπου τριμελής επιτροπή εκτίμησε ιδιαίτερους κινδύνους."...
iefimerida.gr

Read more...

Έρχεται αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα...



Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προανήγγειλε την αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε ποτά και τσιγάρα.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, τα έσοδα από την αύξηση των φόρων θα καλύψουν...
«τρύπες» στον χώρο της υγείας. Όσο για τις προσλήψεις προσωπικού στον χώρο της υγείας, ο υπουργός τόνισε πως είναι αναγκαίες, καθώς το σύστημα έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια.

«Βεβαίως και θα γίνουν προσλήψεις, το σύστημα έχει καταρρεύσει και λόγω των περικοπών σε εργαζόμενους που έγιναν τα τελευταία χρόνια και λόγω της συνταξιοδότησης άλλων», δήλωσε στον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά".

thepressproject.gr

Read more...

Σακοράφα: "Ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια ...


Ανακοινώθηκε η σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους
...για τα σκάνδαλα της Siemens και των εξοπλιστικών προγραμμάτων..."...
Ανακοινώθηκε σήμερα η συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και τον γνωστό οικονομολόγο Ερίκ Τουσέν.

Η...
Επιτροπή θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής  Βουλής.

Θα είναι πλήρως ανοικτή προς την Κοινωνία των Πολιτών, αλλά και σε Έλληνες και  διεθνείς οικονομολόγους, συνταγματολόγους και ειδικούς επιστήμονες του χρέους, όπως ακριβώς τη διεκδικούσε η πρωτοβουλία για τη συγκρότησή της, αλλά και το κίνημα για το χρέος από το 2010. Στόχος της επιτροπής είναι η αποκάλυψη της αλήθειας για την ευθύνη των ακολουθούμενων πολιτικών, αλλά και πράξεων ή παραλείψεων που εκτίναξαν το χρέος της Ελλάδας.

Η Σοφία Σακοράφα αναλαμβάνει την ευθύνη της πανευρωπαικής δράσης, τόσο στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, όσο και στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών.

Ενδεικτικά αναφερόμενη στο ρόλο της Επιτροπής και στη δική της δραστηριοποίηση αναφέρθηκε στη δήλωση του  υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε ότι  ΄΄ ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια΄΄ διαβεβαιώνοντάς τον ότι ΄΄ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια για τα σκάνδαλα της Siemens και των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για το ρόλο των τραπεζών, για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια, για το πώς γιγαντώθηκε το χρέος την τελευταία πενταετία΄΄.

Μια αλήθεια που απονομιμοποεί τη δική του προπαγάνδα ότι δήθεν άλλοι λαοί της Ευρώπης πληρώνουν το χρέος του ελληνικού λαού. Διαβεβαίωσε ότι ΄΄αξιοποιώντας τον θεσμικό της ρόλο, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει κτήμα των λαών της Ευρώπης ότι με τις θυσίες τους διασώζουν  τον κύριο υπεύθυνο της κρίσης, το χρηματοπιστωτικό σύστημα.΄΄

Τέλος η Σοφία Σακοράφα απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής και ενεργοποίησης σε πολίτες και συλλογικότητες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ΕΛΕ θα πάρει σάρκα και οστά με την   καθολική εμπλοκή τους.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, της οποίας συντονιστής σε τεχνικό – επιστημονικό επίπεδο είναι ο γνωστός για την εμπειρία του κ. Ερίκ Τουσέν, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Αναρτήθηκε από 

Read more...

Στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου Siemens, ΟΤΕ, Ολυμπιακοί Αγώνες...

Στην έρευνα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου εντάσσονται οι συμβάσεις που υπογράφηκαν στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και οι επίμαχες συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, της Siemens και του ΟΤΕ.

Επίσης, στον λογιστικό έλεγχο μπαίνουν οι ...
συμβάσεις για τη μετάβαση στην ψηφιακή επικοινωνία, των μεταφορών κ.ά.

Η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του χρέους είναι σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των άλλων χωρών και, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, έχει ως στόχο να αποτελέσει πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο της κοινωνίας, του λαού και συνολικά, των ευρωπαϊκών λαών και κοινωνιών.

Read more...

Με "μπαλωθιές" αποχαιρετούν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη...


Δείτε τις φωτογραφίες...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι που ήξεραν, ή δεν ήξεραν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη από όλη την Ελλάδα, λένε αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον άτυχο φοιτητή. 
Το μικρό εκκλησάκι  στο Σελλί Ρεθύμνου, έχει...
πλημμυρίσει από τα δάκρυα και τα λευκά τριαντάφυλλα...


Με
Με
πηγη φωτο star, cretalive.gr, flashnews.gr

Read more...

Με εντολή Αλέξη Τσίπρα...


tsipras... στη δημοσιότητα τα στοιχεία των υβριστών του Βαγγέλη... 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην υπόθεση της ανάρτησης υβριστικών σχολίων εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη που...
προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν αυτό είναι δυνατό και συμφωνούν και οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία εκείνων που πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας έβριζαν χυδαία τον αδικοχαμένο νέο.
Κατά την εκτίμηση του Πρωθυπουργού, η δημοσιοποίηση των στοιχείων των ανεγκέφαλων διαχειριστών του blog, θα λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά από την όποια πλημμεληματικού χαρακτήρα τιμωρία τους και θα αποτρέψει τέτοια φαινόμενα να επαναληφθούν ξανά στο μέλλον.
 arouraios.gr 

Read more...

Παρέλαση 25ης Μαρτίου με δημοτικό γλέντι και νταούλια...


Εντελώς διαφορετική φέτος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου: Μπάντες του Στρατού θα παίζουν... δημοτικά για να χορεύει ο κόσμος
Τραγούδια και χοροί στο Σύνταγμα...
Διαφορετικός θα είναι ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα...  Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής προβλέπει...
ότι εκτός από τη στρατιωτική παρέλαση θα διοργανωθεί και δημοτικό γλέντι με τραγούδια και χορούς.

Οι επίσημοι θα αλλάξουν θέση ώστε να μην έχουν γυρισμένη πλάτη στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Παράλληλα, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί η στρατιωτική παρέλαση, αλλά οι μπάντες του στρατού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα παίξουν δημοτικά τραγούδια για να χορέψει ο κόσμος.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, μιλώντας στο Mega την Τρίτη.

«Δοκιμάζουμε μια εναλλακτική σε συνέχεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκειμένου να συμμετέχουν και οι πολίτες που απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα» δήλωσε.

Ερωτηθείσα εάν οι στρατιωτικές μπάντες θα παίξουν και δημοτικά άσματα, η κ. Κυπριανίδου δήλωσε ότι «αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να το μοντάρουμε», ενώ παρατήρησε ότι θα συμμετάσχουν και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της στρατιωτικής παρέλασης, η κ. Κυπριανίδου σημείωσε: «Είχαμε έναν προβληματισμό σε σχέση με την τιμητική διαδικασία των επετείων μόνο με στρατιωτικές παρελάσεις. Θέλουμε να είναι συμμέτοχοι οι πολίτες».

newsbeast.gr

Read more...

Ψάχνουν το κινητό και τον υπολογιστή του Βαγγέλη...



Η δίωρη τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα του...
 Η Ασφάλεια Ιωαννίνων, μετά τον εντοπισμό του πτώματος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, λαμβάνει καταθέσεις σπουδαστών της σχολής, ενώ παράλληλα επανεξετάζονται οι επικοινωνίες που είχε ο νεαρός Ρεθυμνιώτης από το κινητό του τηλέφωνο, το e-mail του, κ.ά.

Οι αρχές εξετάζουν...
και τη δίωρη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βαγγέλης με τη μητέρα του, πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δίνει στοιχεία στην Αστυνομία προκειμένου να εξετάσει ποιοι ήταν οι παράγοντες που επιβάρυναν την ψυχολογία του 20χρονου φοιτητή, ο οποίος κατέληξε στην αυτοχειρία.
πηγη cretalive.gr

Read more...

"Spiegel": Γερμανοί πολιτικοί υπέρ των πολεμικών αποζημιώσεων..



Την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αρνείται πεισματικά να συζητήσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, η πίεση του SPD και των Πρασίνων που το ζητούν πιεστικά, μπορεί να οδηγήσει σε μια...
σούμα δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το Spiegel Online στο πρωτοσέλιδο του σήμερα, Τρίτη.

Το δημοσίευμα εστιάζει στις δηλώσεις των επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών του SPD,  Gesine Schwan και Ralf Stegner, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι σφαγές και οι καταστροφές στην Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθούν χωρίς ωστόσο να συνδεθεί η ενέργεια αυτή με την παρούσα κρίση και τις σχετικές διαπραγματεύσεις. «Πρέπει να ισορροπήσουμε με την ιστορία μας και να λύσουμε κενά του διεθνούς δικαίου μετά από πολλές δεκαετίες».

Πιο συγκεκριμένα οι δύο πολιτικοί αναφέρουν ότι ακόμα και η νομική υπηρεσία του κοινοβουλίου θέτει ερωτηματικά για το αν θα καταφέρει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να σταθεί πίσω από την νομική αυτή θέση και την προτρέπουν να αξιολογήσει το θέμα του αναγκαστικού δανείου αλλά και τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου.

«Η όλη ιστορία έχει να κάνει με το να αναγνωρίσουμε ότι στο παρελθόν διαπράξαμε φρικτές αδικίες στην Ελλάδα», προσθέτει η κ. Schwan.

- See more at: http://left.gr/news/spiegel-germanoi-politikoi-yper-ton-polemikon-apozimioseon#sthash.a2uYTqYy.dpuf

Read more...

Δεκάδες νέοι αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Βαγγέλη...


BINTEO...

"Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς", λένε τα δεκάδες νέα παιδιά που αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο που...
άφησε την τελευταία του πνοή ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στα Ιωάννινα. Το σημείο της αυτοκτονίας του 20χρονου φοιτητή έχει γεμίσει από λουλούδια και κεράκια ενώ όπως τόνισε στην κάμερα του Mega ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Παντελής Κολόκας, το βράδυ ο δήμος διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα θύματα της βίας.

Δείτε το βίντεο...


enikos.gr

Read more...