Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

«Ανώμαλη προσγείωση» Τσίπρα από… Μέρκελ: Η συνάντηση δεν αντικαθιστά την αξιολόγηση


merkel_29
Η Γερμανίδα Καγκελάριος μπορεί να έκανε το πρώτο βήμα προσέγγισης της Ελληνικής κυβέρνησης, προσκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η σκληρή τακτική που ακολουθεί στον τομέα της οικονομία παραμένει… απαράλλακτη!
Μάλιστα επιφύλαξε μία… μάλλον δυσάρεστη έκπληξη σε όσους ήλπιζαν ότι θα αλλάξει κάτι μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στις 23 Μαρτίου!
Οι συζητήσεις στο Βερολίνο δεν αντικαθιστούν την αξιολόγηση από τη διεθνή τρόικα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μια μέρα αφότου προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική πρωτεύουσα.
Επεσήμανε μάλιστα πως έως τώρα η πρόοδος των τεχνικών διαβουλεύσεων στην Αθήνα είναι ελάχιστη, ουσιαστικά μειώνοντας περαιτέρω τις προσδοκίες για εξεύρεση κάποιας πολιτικής λύσης στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο.
Τόνισε ωστόσο πως, ειδικά την περίοδο της κρίσης, η Γερμανία πρέπει να επιζητούμε το διάλογο και συμπλήρωσε πως η Γερμανία πρέπει να είναι μια χώρα που δεν θα αφήσει τίποτε χωρίς να το δοκιμάσει προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της KO των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ, δήλωσε πως πρέπει να γίνουν τα πάντα προκείμενου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αλλάξει το στυλ συμπεριφοράς με τους Ευρωπαίους εταίρους και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.
Δεν γίνεται να εξαπολύονται επιθέσεις τέτοιου είδους κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ειναι απαράδεκτο μέλος της ελληνικής κυβέρνησης να ψεύδεται στη γερμανική τηλεόραση, όπως το έπραξε ο Έλληνας υπουργός, υπονοώντας το επίμαχο βίντεο με τη φερόμενη άσεμνη χειρονομία του Γιάννη Βαρουφάκη.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει αποδώσει το εν λόγω πλάνο σε μοντάζ.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: