Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Γ.Πανούσης: Τέλος στο σβήσιμο κλήσεων...


Δεν περισσεύουν αστυνομικοί για τους VIP...


Καμία κλήση ή τροχαία παράβαση δε θα σβήνεται όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Πιο συγκεκριμένα...
υπογραμμίζει: « Το Γραφείο του Υπουργού δεν ασχολείται με «διευκολύνσεις» (σβήσιμο κλήσεων, ρουσφέτια κ.λπ.). Θα ήταν συνεπώς το λιγότερο παράτυπο και υπηρεσιακά ελεγχόμενο να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες άλλα όργανα της Αστυνομίας.»

Ταυτόχρονα, εξήγγειλε εντατικές περιπολίες πεζών και εποχούμενων ανδρών της ΕΛΑΣ στις γειτονιές αλλά και την επιστροφή των Δημοτικών Αστυνομικών.

Όσον αφορά τη φύλαξη πολιτικών ή και δημοσιογράφων ο υπουργός υπογραμμίζει στη γραπτή του δήλωση:

"Οι φρουρούμενοι από αστυνομικούς των οποίων μειώθηκε η φύλαξη μπορούν να προστρέξουν στον Ν. 3938/11 (άρθρο 22) και να ενισχύσουν τη φρούρησή τους σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Δυστυχώς οι ανάγκες παρουσίας των ένστολων στο δρόμο και στην αντιμετώπιση του εγκλήματος δεν αφήνει άλλα περιθώρια διατήρησης ή ενίσχυσης.

Η εντολή αυτή προέρχεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και εφαρμόστηκε ομοιόμορφα και στους πολιτικούς, εκτός των εξαιρέσεων όπου τριμελής επιτροπή εκτίμησε ιδιαίτερους κινδύνους."...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: