Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Δύσκολη εβδομάδα για τους ασφαλισμένους Στην «εντατική» από τη Δευτέρα ο χώρος της Υγείας, κινητοποιήσεις γιατρών-φαρμακοποιών


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη εβδομάδα στον τομέα της Υγείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΠΥ καλούνται γι' άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.
Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Ταυτόχρονα τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.
Από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιώντων συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροίΑθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).
Επίσης, τη Δευτέρα κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων και για την Τρίτη, την οποία ο κλάδος αποκαλεί «Ημέρα νοσοκομείου», προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.
Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Η Πέμπτη είναι «αφιερωμένη» στους νέους γιατρούς, με αποχή ειδικευόμενων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις - συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών.
Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.
Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Και πολύ άντεξα» «Ο κ. Καμμένος θα μείνει γραφικός και αυτοθαυμαζόμενος» λέει ο Κ.Μαρκόπουλος


Ανεξάρτητος πλέον στα έδρανα της Βουλής ο Κ.Μαρκόπουλος
Ανεξάρτητος πλέον στα έδρανα της Βουλής ο Κ.Μαρκόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο Κώστας Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, σημειώνει: «η νέα Ελλάδα απεχθάνεται τους αυταρχισμούς και τους αυτάρεσκους αρχηγίσκους του Facebook και του Twitter. Η κοινωνική δικτύωση είναι εκπληκτική εξέλιξη άμεσης πληροφόρησης, όχι στράτευση απρόσωπων στρατών.

» Αυτό είναι το πρόβλημα με τον κ. Καμμένο, ότι δηλαδή πολιτεύεται στην Ελλάδα, λειτουργεί σαν λαϊκιστής βουλευτής της Β' Αθηνών, αλλά ζει σε άλλο κόσμο» λέει χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «και πολύ άντεξα».

Σε ερώτηση γιατί δημιουργήθηκε τώρα η κρίση, ο ίδιος απαντά ότι οι κρίσεις στην πολιτική δημιουργούνται όταν συρρέουν πολλά αρνητικά μαζί ή όταν το χάος απειλεί την πολιτική σοβαρότητα και ο αυταρχισμός προσβάλλει την  αξιοπρέπεια. «Ο Πάνος Καμμένος θα μείνει με τους πολιτικά απαίδευτους, γραφικός και αυτοθαυμαζόμενος.»

Τέλος, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος που θα εκφράζει την παραδοσιακή λαϊκή δεξιά και τη μεσαία τάξη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο Είκοσι μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί στις ακτές της Λέσβου


Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται από το πρωί του Σαββάτου
Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται από το πρωί του Σαββάτου   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Μυτιλήνη
Στους 20 ανέρχονται οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νεκροί ανοιχτά της Θερμής, στη Λέσβο, έπειτα από τη βύθιση -όπως προκύπτει από τα στοιχεία- της λέμβου στην οποία επέβαιναν.

Το μεσημέρι της Παρασκευής περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Σε κατάθεσή του ανέφερε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανατράπηκε.

Το Λιμενικό, σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, συνέχιζε μέχρι αργά το Σάββατο να ερευνά την περιοχή για την ανεύρεση επιζώντων.

Να αναπτύξει τις δυνάμεις της στα τουρκικά παράλια η FRONTEX προκειμένου να ακυρώνει τα ταξίδια θανάτου στο Αιγαίο ζήτησε, μετά τη νέα αυτή τραγωδία, ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το υΥπουργείο Δημόσιας Τάξης, Κώστας Τριαντάφυλλος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βαθιά το χέρι στην τσέπη Τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με τις νέες ρυθμίσεις


Από τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 καθιερώνονται δύο διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για μισθωτούς και συνταξιούχους και μία για ελεύθερους επαγγελματίες
Από τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 καθιερώνονται δύο διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για μισθωτούς και συνταξιούχους και μία για ελεύθερους επαγγελματίες   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το πρωί της Τετάρτης θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το άνοιγμα της Βουλής, το 2013, οπότε θα ακολουθήσει και η συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Από τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 καθιερώνονται δύο διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για μισθωτούς και συνταξιούχους και μία για ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο νομοασχέδιο περιλαμβάνονται νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους με ανώτερο φορολογικό συντελεστή 42% για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ και σταθερή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ.

Συντελεστές 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ, χωρίς αφορολόγητο όριο, καθιερώνει η κλίμακα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στο 13% θα ανέρχεται από το 2014 ο φόρος για τους αγρότες, από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος».

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επεισόδια στην Κοζάνη με μέλη της Χρυσής Αυγής

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε στην Αθήνα και η πορεία διαμαρτυρίας η οποία διοργανώθηκε από την ελληνική αντιρατσιστική κίνηση. Την ίδια στιγμή, μέλη της Χρυσής Αυγή στα Μέγαρα προχώρησαν  σε συγκέντρωση ζητώντας την απομάκρυνση των μεταναστών και των Ρομά που βρίσκονται στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο από τον ΑLPHA

.enikos.gr

Read more...

Τώρα θυμήθηκε ο Βενιζέλος τον Σοσιαλισμό!...



Εδώ ήρθε ο κόσμος τα πάνω-κάτω και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε τον Σοσιαλισμό...
Αφού πρώτα μας «τελείωσε»!! «Η Ιταλία έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο, το ίδιο, ουσιαστικά, συμβαίνει και στην Γερμανία. Έχει...
μεγάλη σημασία ο συντονισμός των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη διεθνή συνέλευση για την συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, που διοργανώθηκε, σήμερα, στην Ρώμη, από το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα. «Στην Ρώμη, διαμορφώθηκε μια διεθνής προοδευτική συμμαχία, η οποία έχει αναμφίβολα, στο επίκεντρό της την Ευρώπη, αλλά έχει μια διεθνή οπτική γωνία. Έχει σαφώς μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε, εμείς οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, ότι έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να προτείνουμε μια διέξοδο από την κρίση, που λαμβάνει υπόψη την δημοσιονομική πειθαρχία και την χρηματοοικονομική διάσταση, αλλά, πρωτίστως, την ανθρώπινη διάσταση. Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με αγορές, αλλά με κοινωνίες, με ανθρώπους, με ανέργους, με συνταξιούχους, με νέους που προσδοκούν κάτι από την ζωή τους». «Το μεγάλο θέμα -σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- είναι να ξαναφέρουν, οι σοσιαλιστές, την πολιτική και τις αξίες, μέσα στην Ευρώπη». «Η Ευρώπη πρέπει, από την άποψη αυτή, να αλλάξει τον εαυτό της, για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε θεσμούς παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης, αν δεν θέλουμε να καταλυθεί η ίδια η Δημοκρατία». «Η επαναπολιτικοποιήση της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ύπαρξη θεσμών παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης είναι απολύτως αναγκαία, διότι, αλλιώς, η οικονομία δεν θα οδηγήσει στον πλούτο και στην ευημερία, αλλά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και του αντιπροσωπευτικού συστήματος»...
parapolitika.gr


Read more...

Σκάνδαλο εκατομμυρίων σε δύο ιχθυόσκαλες...





Λαβράκι έβγαλαν οι έλεγχοι στις ιχθυόσκαλες της χώρας. Σε δύο από αυτές έχουν εξαφανιστεί τα τιμολόγια. Στο ΣΔΟΕ και στους οικονομικούς εισαγγελείς τα στοιχεία
Μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι...
έλεγχοι της ΣΟΛ Α.Ε. στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας.

Ελέγχθηκαν συνολικά 11 ιχθυόσκαλες, ωστόσο στις δύο συγκεκριμένες, οι ελεγκτές έπιασαν "λαβράκι" και τα στοιχεία έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου διαπιστώθηκε ότι εξαφανίστηκαν ένα εκατομμύριο τιμολόγια, που αφορούν την περίοδο 2008-2010.

Την ίδια περίοδο στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, δεν βρέθηκε ούτε ένα παραστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακριβές μέγεθος της απώλειας για τα κρατικά ταμεία δεν μπορεί να προσδιορισθεί, λόγω του ότι δεν είναι γνωστή η αξία των τιμολογίων που χάθηκαν.

Βάσει της νομοθεσίας για κάθε τιμολόγιο που εκδίδεται εντός της ιχθυόσκαλας από τους εμπόρους το ελληνικό Δημόσιο εισπράττει τέλος 2% επί της αξίας του τιμολογίου, έσοδα, βεβαίως, που επίσης απώλεσε το κράτος. Βάσει των εκτιμήσεων των αρμοδίων ο τζίρος που πραγματοποιείται ετησίως στις ιχθυόσκαλες της Ελλάδας υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικά στο Κερατσίνι ο τζίρος εκτιμάται ότι ανέρχεται ετησίως στα 3 εκατ. ευρώ....


Read more...

Δωρεάν τα δικαστικά έξοδα για υπερχρεωμένους δανειολήπτες...





Πρόγραμμα παροχής δωρεάν δικαστικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο, θέτουν σε εφαρμογή οι ενώσεις...


καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και «Νέο ΙΝΚΑ».

Η υποστήριξη αφορά τις διαδικασίες, μετά την αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας, μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο και την κοινοποίησή της.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού, αρχικά, θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο και θα αφορά περιορισμένο αριθμό καταναλωτών.

Τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρώς προκαθορισμένα και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο ενώσεις καταναλωτών διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, για την παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος...
planet-greece.blogspot


Read more...

ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ!!!


ΕΚΤΑΚΤΟ
Το «καραγκιοζιλίκι» συνεχίζεται με τον μεγαλοαπατεώναΛαυρεντιάδη που στη ΓΑΔΑ επικαλέστηκε «καρδιολογικά προβλήματα» και...
πριν λίγο μεταφέρθηκε ξανά στον «Ευαγγελισμό». Προσπαθεί και κάνει ότι μπορεί να μην περάσει την πόρτα 

Read more...

Κουβέλης: Στηρίζω την κυβέρνηση...

Δεν με απασχολεί η αντιπροεδρεία... Την στήριξη του στην κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών". Ξεκαθάρισε επίσης, ότι δεν έχει τεθεί το θέμα σε περίπτωση ανασχηματισμού να... συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα ως αντιπρόεδρος. Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη: Πώς μπορεί ν’ αντέξει μια κοινωνία όταν η πρόβλεψη είναι ότι θα πάμε με μνημόνια για αρκετά χρόνια ακόμη; Δεν γνωρίζω σε ποιες «προβλέψεις» αναφέρεσθε ότι θα υπάρξουν μνημόνια για αρκετά χρόνια ακόμη. Δεν πρέπει να υπάρξουν και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η παραμονή της χώρας στο ευρώ προϋποθέτει την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής και ταυτόχρονα την αναδιαπραγμάτευσή του. Αυτή η αναδιαπραγμάτευση θα είναι διαρκής και θα συναρτάται με την εξέλιξη των ευρωπαϊκών πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αναμφισβήτητα, η κοινωνία δοκιμάζεται και δεν υποτιμώ τον κίνδυνο κοινωνικής αποσταθεροποίησης, γι’ αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξουν άμεσες ενέργειες για τη δημιουργία μιας ασπίδας κοινωνικής προστασίας που θα στηρίζει πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας σε βασικούς τομείς. Μεταξύ άλλων, μπορεί να υπάρξει ένα πλαίσιο μέτρων με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ καθώς και αξιοποίηση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος για την απασχόληση των νέων. Ταυτόχρονα, πρέπει να προωθηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία για την αναθέρμανση της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αξιοποιώντας πρωτογενείς δυνατότητες αλλά και δυνατότητες αναπτυξιακού χαρακτήρα από την Ευρώπη. Οι έλληνες πολίτες έχουν υποβληθεί σε θυσίες. Θα αντέξουν όσο θα αισθάνονται ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και αποτελεσματικές παρεμβάσεις που βάζουν πάτο στην καθοδική πορεία και δημιουργούν προοπτική αναστροφής αυτής της κατάστασης. Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να βγάλει την τετραετία; Σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία της χώρας χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα. Ανταποκρινόμενη σ’ αυτήν την αδήριτη ανάγκη, η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση διατηρώντας την πολιτική της αυτονομία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι εκείνα που καθορίζουν και τη διάρκειά της. Βρήκατε θετική την απόφαση της ευρωζώνης για το ελληνικό πρόβλημα. Προυπόθεση για αυτήν την απόφαση ήταν να ψηφιστεί το πακέτο μέτρων. Η ΔΗΜΑΡ δεν το ψήφισε, ωστόσο παραμένει στην κυβέρνηση. Δεν είναι αντίφαση; Καμία αντίφαση. Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε «παρών» στη Βουλή κατά τη συζήτηση των μέτρων, με κορυφωμένη την αντίθεσή της, ιδιαίτερα στα εργασιακά. Η στήριξή μας στην κυβέρνηση ούτε άκριτη ούτε χωρίς περιεχόμενο είναι. Προσδιορίσθηκε με τη μέγιστη συμμετοχή μας στην καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση με τους εταίρους, η οποία και επίμονη και επίπονη ήταν. Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει ενεργά την κυβέρνηση στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση, επιδιώκοντας η κυβερνητική πολιτική να έχει το αποτύπωμα και της δικής της συμβολής, προς όφελος της κοινωνίας. Δεν σας ενοχλεί που δεν συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και έχει υποκατασταθεί από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών; Δεν σας ενοχλεί που συχνά η Βουλή παρακάμπτεται; Δεν σας ενοχλούν οι αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Εκείνο που προέχει είναι η συνεκτικότητα του κυβερνητικού έργου και βεβαίως το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να συνεδριάζει τακτικά και όποτε είναι αναγκαίο. Το υπουργικό συμβούλιο δεν το υποκαθιστά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αυτή αντιμετωπίζει ζητήματα προκειμένου να υπηρετείται η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και να επιλύονται διαφορές που αναφύονται, με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση στηρίζεται από τρία κόμματα με αυτονόητη την ύπαρξη και διαφορετικών απόψεων. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής υπηρετεί. Καμία Βουλή δεν παρακάμπτεται. Η Βουλή αποφάσισε και για τα μέτρα και για τον κρατικό προϋπολογισμό. Όσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υπήρξαν, υπαγορεύθηκαν από την ανάγκη ανταπόκρισης σε ασφυκτικές προθεσμίες της χώρας έναντι των ευρωπαίων εταίρων και στις ιδιαίτερες συνθήκες. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης τώρα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Είμαι βέβαιος όμως ότι σας είναι γνωστό ότι και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η Βουλή και πάλι αποφασίζει, όπως άλλωστε το Σύνταγμα ορίζει. Θα μπείτε στην κυβέρνηση, ως αντιπρόεδρος, αν και όταν γίνει ανασχηματισμός; Δεν μας απασχολεί τέτοιο ζήτημα. Ας το επαναλάβω για άλλη μια φορά: δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Θέτετε θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου. Θέλετε να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών. Μήπως για να μην το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει πρώτο κόμμα; Η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι αναγκαία για τη γνήσια έκφραση των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και ως στοιχείο αλλαγής του πολιτικού συστήματος. Η απλή αναλογική, εκτός των άλλων, μπορεί να διαμορφώνει και δυνατότητες χρήσιμων συνθέσεων και συνεργασιών. Είναι μίζερη πολιτικά η αντίληψη ότι η θέση μας υπέρ της απλής αναλογικής αποσκοπεί στο να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το αποκηρυγμένο και από τον ίδιο μπόνους των 50 εδρών, εάν και εφόσον έρθει πρώτο κόμμα. Δεν μπορώ να φανταστώ να αρνείται με οποιοδήποτε πρόσχημα ο ΣΥΡΙΖΑ την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για την οποία και υπολογίζω ότι θα πάρει πρωτοβουλίες. Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχετε σε κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία τον κεντρικό ρόλο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ; Εκλαμβάνω την ερώτησή σας ως υπόθεση εργασίας. Με ποιο πρόγραμμα, με ποια ευρωπαϊκή, οικονομική και μεταρρυθμιστική πολιτική; Άλλωστε, πρέπει να συνυπολογίσετε, για την πληρότητα του ερωτήματός σας, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά «έχει περάσει πλέον σε αντίθετο πολιτικό στρατόπεδο» και ανήκει στους «μερκελιστές». Από πολλές πλευρές ακούγεται ότι για να επιβιώσει η σοσιαλδημοκρατία πρέπει να τα σχήματα που υπάρχουν στο χώρο να αυτοδιαλυθούν και να διαχυθούν σ’ ένα ευρύτερο ενωτικό μέτωπο. Την αφορά την ΔΗΜΑΡ αυτό το θέμα; Προωθούμε τη συγκρότηση και τη διεύρυνση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο και θέσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά υπερασπίζεται την πολιτική και κοινωνική της παρουσία, επιδιώκοντας την ευρύτερη κατά το δυνατόν έκφραση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Στο φορολογικό… απόσπασμα...



Την εξόντωση της μεσαίας τάξης δρομολόγησε η κυβέρνηση με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο φέρνει ακόμα και πενταπλασιασμό φόρων.



Οι δυο νέες φορολογικές κλίμακες, με την καθιέρωση μόνο τριών συντελεστών για ... μισθωτούς και συνταξιούχους και δύο για ελεύθερους επαγγελματίες, προκαλούν πρόσθετα φορολογικά βάρη στα μεσαία εισοδήματα που κινούνται μέχρι τα 30.000 ευρώ.



Οι αυξήσεις φόρων φτάνουν ακόμα και στο 80% για τα εισοδήματα μισθωτών–συνταξιούχων, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο πέλεκυς έπεσε βαρύς καθώς όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα βλέπουν και τον πενταπλασιασμό του φόρου εισοδήματος. Η κυβέρνηση επιλέγει να εξοντώσει οικονομικά και πολιτικά την μεσαία τάξη, όπως φαίνεται και από τα παραδείγματα της «Εφ.Συν.»:



1. Οι έχοντες εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ αντιμετωπίζουν αύξηση φόρων. Στην περίπτωση άγαμου ή έγγαμου φορολογούμενου, τα μεσαία εισοδήματα των 25.000 και 30.000 ευρώ θα έχουν από τον Ιανουάριο αύξηση φόρων 3,54% και 10,90%, αντίστοιχα.



2. Η κατάσταση επιδεινώνεται για τους έχοντες παιδιά, καθώς πλήττονται και τα χαμηλά εισοδήματα. Για φορολογούμενο με ένα παιδί, η αύξηση φόρου ξεκινάει από τα 12.000 ευρώ.



3. Ακόμα χειρότερα είναι για όποιον έχει δυο παιδιά, καθώς ο έχων εισόδημα 12.000 ευρώ θα υποστεί αύξηση φόρου 80% και με τις 30.000 ευρώ εισόδημα κινείται γύρω στο 20%. Πάντως, τα επιδόματα των 40 ευρώ για καθένα από το πρώτο και δεύτερο παιδί δεν φαίνεται να λύνουν το πρόβλημα εν μέσω οικονομικής κρίσης.



4. Σε ακόμη πιο τραγική κατάσταση βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, για τους οποίους η κυβέρνηση επιφύλαξε την πιο δυσάρεστη έκπληξη –με το αιτιολογικό της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.



Ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εν μέσω κρίσης δεν κάνουν και τις «χρυσές» δουλειές θα αναγκαστούν να πληρώσουν πενταπλάσιο φόρο εισοδήματος. Στην περίπτωση εισοδημάτων ύψους 25.000 και 30.000 ευρώ η αύξηση φόρου φτάνει στο 77,11% και 46,62%, αντίστοιχα.



5. Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ σε συνδυασμό με την οριστική παύση των εκπτώσεων φόρου από δαπάνες ενοικίου, τόκων στεγαστικού δανείου και φροντιστηρίων επιδεινώνουν την κατάσταση, καθώς ουσιαστικά εξαφανίζουν την όποια πιθανότητα μείωσης του φόρου για τους φορολογούμενους.



Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι οι καλύτερες αποδείξεις για την πολιτική που επιλέγει η τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ., με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Μια πολιτική ανάλογη βέβαια εκείνης που είχε εφαρμόσει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.



Η μεσαία οικονομικά τάξη «βομβαρδίζεται» συνεχώς τα τελευταία δυόμισι χρόνια του Μνημονίου από πακέτα μέτρων που από τη μια μειώνουν τα εισοδήματά της και από την άλλη αυξάνουν τους φόρους. Η κυβέρνηση έβαλε στο περιθώριο ακόμα και τη δημογραφική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, καθώς οι αυξήσεις φόρων ακουμπούν και τους έχοντες παιδιά.



Το σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης φαίνεται ακόμα και από το ότι υποχρεώνει σε υποβολή δήλωσης εισοδήματος κάθε ενήλικα, από το 18ο έτος ηλικίας, ανεξαρτήτως αν έχει εισόδημα ή όχι.



Βέβαια, ακόμα και 100 ευρώ εισόδημα να έχει θα φορολογηθεί για αυτό. Και πρόκειται στις περισσότερες περιπτώσεις για παιδιά που είτε σπουδάζουν είτε είναι άνεργα –στις ηλικίες αυτές η ανεργία κινείται γύρω στο 56%.

efsyn.gr


Read more...

«Χρονιά της ανατροπής το 2013» Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας ο πρωθυπουργός, λέει ο Αλ.Τσίπρας


«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά» είπε ο Αλ.Τσίπρας
«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά» είπε ο Αλ.Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Ηρώδη» της μέσης ελληνικής οικογένειας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας παράλληλα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου».
Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, λέγοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται «μέσα στον κουρνιαχτό από τους αυτοαναφορικούς πανηγυρισμούς της δοσοεξαρτημένης συγκυβέρνησης Σαμαρά», ενός πρωθυπουργού, είπε, «που αποκαλεί τους υπό απόλυση υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης προνομιούχους και τρομοκράτες», που «εξαντλεί τον τσαμπουκά του εντός και υπογράφει άνευ όρων εκτός» και «που αφήνει συνεργάτες του να εισηγούνται συγκατοίκηση του κόμματός του με τη Χρυσή Αυγή».
Συνεχίζοντας, είπε ότι «πρωθυπουργός, υπουργοί, οι δυο πολιτικοί ηρακλείς της συγκυβέρνησης-ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης- όλοι αλληλοσυγχαίρονται για την επιτυχία που μόνο εκείνοι βλέπουν» και πως πανηγυρίζουν για το «αυτονόητο που έπραξαν οι δανειστές με καθυστέρηση έξι μηνών», ενώ το 2013 θα είναι «το έτος της πιο άγριας λιτότητας».
«Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας που επιβάλλει φορολογική ποινή στα παιδιά» είπε, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «εξολοθρευτή» των μεσαίων στρωμάτων που «επισφραγίζει τη χρεοκοπία του λαού».
Παράλληλα, μίλησε για «αποτυχία» της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι «η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο», «γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».
Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση συσσωρεύει δανειακές υποχρεώσεις για μετά το 2022 «για να κερδίσει χρόνο» και «η κ. Μέρκελ τις εκλογές στη Γερμανία», ότι «πανηγυρίζουν με πυροτεχνήματα που σύντομα θα πέσουν στο κεφάλι τους», όπως «πυροτέχνημα» χαρακτήρισε και την αναφορά του κ. Σαμαρά ότι «τους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουν ό, τι χρωστούν στους πολίτες». Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «εναγκαλισμό» της κυβέρνησης με τα «ΜΜΕ της διαπλοκής» και παρέπεμψε στην ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εκ μέρους του κ. Προβόπουλου, προκειμένου να υποστηρίξει ότι δανειακή δόση δεν αποτελεί «ανάσα για την οικονομία».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο και για «εν εξελίξει αντιδημοκρατική εκτροπή», αναφερόμενος στην «πρακτική» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Μιλώντας για αδιαφάνεια, με αιχμή το ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου», κάνοντας εκτενή αναφορά στο παράδειγμα του «ξεπουλήματος» του ΟΠΑΠ. Τάχθηκε υπέρ των «επενδύσεων για ανάπτυξη» αλλά «όχι στο πλιάτσικο» και προειδοποίησε ότι «θα λογοδοτήσουν» οι «αετονύχηδες της διαφθοράς».
«Παράσταση για το λόμπι της δράχμης»
«Πριν φύγει για Χριστούγεννα στη Λατινική Αμερική, ο κ. Τσίπρας έδωσε άλλη μια παράσταση για το λόμπι της δραχμής» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα.
Όπως τονίζει ο κ. Κεδίκογλου, ο κ.Τσίπρας «κάνοντας το άσπρο-μαύρο, προσπάθησε να απαξιώσει το τέλος των σεναρίων για έξοδο από το ευρώ. Κατανοούμε την απογοήτευσή του. Ελπίζουμε στην Αργεντινή να καταλάβει τις συνέπειες μιας α λα ΣΥΡΙΖΑ πολιτικής».
«Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά»
«Η μεγάλη μας καρδιά μας προτρέπει να ευχηθούμε στον κ. Κεδίκογλου καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Βεβαίως για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας η χρονιά αυτή θα είναι πάρα πολύ δύσκολη» απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Με φόντο την απόφαση του Eurogroup Συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Mε τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, θα συναντηθεί την Τρίτη στις 20:00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, κατά την οποία αναμένεται να τεθεί το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης, προγραμματίστηκε μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόση των 34,3 δισ. ευρώ.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι «οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες».

Έστειλε όμως μήνυμα ότι «η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει» και «δεν υπάρχει στιγμή για χαλάρωση».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε εξέλιξη οι έρευνες Στους 18 οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νεκροί στις ακτές της Λέσβου


Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται από το πρωί του Σαββάτου
Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται από το πρωί του Σαββάτου   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Στους 18 ανέρχονται οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νεκροί ανοιχτά της Θερμής, στη Λέσβο, έπειτα από τη βύθιση -όπως προκύπτει από τα στοιχεία- της λέμβου στην οποία επέβαιναν.

Το μεσημέρι της Παρασκευής περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Σε κατάθεσή του ανέφερε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή. Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.

Το Λιμενικό, σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, συνεχίζει να ερευνά την περιοχή για την ανεύρεση επιζώντων.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Aν θέλει ο Γιώργος, να πληρώσει από την τσέπη του τα έξοδα»



An-thelei-o-giorgos-na-plirosei-apo-tin-tsepi-toy-ta-eksoda 
Τα αυξημένα έξοδα κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό, τα οποία πληρώνει τοΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να «φρενάρει» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με έξι ελεγκτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει να «ξεσκονίσουν» τα βιβλία με τα οικονομικά του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα «Νέα», από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι βάσει συμβολαίου που υπεγράφη επί προεδρίας Βενιζέλου, το Κίνημα οφείλει να καλύπτει τα έξοδα του προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής. 

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται αυτό και συνεργάτες του κ. Βενιζέλουεπιμένουν ότι δεν έχουν δει τέτοιο συμβόλαιο και δεν αναγνωρίζουν τίποτε περισσότερο από την ετησία συνδρομή του Κινήματος που ανέρχεται σε 30.000 ευρώ. 

Ωστόσο, επειδή το ποσό αυτό δεν φαίνεται αρκετό για τον Γιώργο Παπανδρέου, από την πλευρά της Ιπποκράτους ξεκαθαρίζουν πως αν ο πρώην πρωθυπουργός χρειάζεται περισσότερα χρήματα, μπορεί να τα βάζει από την τσέπη του.

Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στην συνολική προσπάθεια να ελεγχθούν τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι εργαζόμενοί του παραμένουν επί δέκα μήνες απλήρωτοι και τα χρέη τους «πνίγουν» κυριολεκτικά.
http://newpost.gr

Read more...

Η ίδρυση της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ»

Την Κίνηση στελεχώνουν διάφορες προσωπικότητες «από το πολιτικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος». Στόχος της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» είναι «η συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού, δημοκρατικού, πατριωτικού, κοινωνικού κινήματος Σωτηρίας της χώρας, του λαού, του εργαζόμενου ανθρώπου, της ελληνικής φύσης» όπως αναφέρεται στη διακήρυξη.
Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, η Κίνηση βρίσκεται «στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας μεγάλης, μαζικής, πραγματικά σύγχρονης δημοκρατικής πατριωτικής αριστεράς, που θα εργαστεί και θα παλέψει σκληρά για τη σωτηρία του έθνους, του λαού και του τόπου» και για «μια Ευρώπη των εργαζομένων».


Για την κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» πρώτιστο καθήκον είναι «το τσάκισμα της ισχύος λίγων οικογενειών, που αποτελούν το κεντρικό πρόβλημα δυσλειτουργίας του ελληνικού κοινωνικού-οικονομοπολιτικού σχηματισμού».
Στο κείμενο της διακήρυξης τονίζεται επίσης ότι «ο έλεγχος της Ολιγαρχίας πάνω στις τράπεζες και στο πολιτικό σύστημα καθώς και η διασύνδεσή της με την τρόικα και τους δανειστές είναι η κύρια αιτία που η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανασάνει. Η μάχη ενάντια στην εποπτεία της τρόικας και στα συμφέροντα της Ολιγαρχίας είναι τα δύο κεντρικά άμεσα πεδία μάχης γύρω από τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί το αντιμνημονιακό δημοκρατικό κίνημα».
enikos.gr

Read more...