Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

«Χρονιά της ανατροπής το 2013» Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας ο πρωθυπουργός, λέει ο Αλ.Τσίπρας


«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά» είπε ο Αλ.Τσίπρας
«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά» είπε ο Αλ.Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Ηρώδη» της μέσης ελληνικής οικογένειας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας παράλληλα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου».
Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, λέγοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται «μέσα στον κουρνιαχτό από τους αυτοαναφορικούς πανηγυρισμούς της δοσοεξαρτημένης συγκυβέρνησης Σαμαρά», ενός πρωθυπουργού, είπε, «που αποκαλεί τους υπό απόλυση υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης προνομιούχους και τρομοκράτες», που «εξαντλεί τον τσαμπουκά του εντός και υπογράφει άνευ όρων εκτός» και «που αφήνει συνεργάτες του να εισηγούνται συγκατοίκηση του κόμματός του με τη Χρυσή Αυγή».
Συνεχίζοντας, είπε ότι «πρωθυπουργός, υπουργοί, οι δυο πολιτικοί ηρακλείς της συγκυβέρνησης-ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης- όλοι αλληλοσυγχαίρονται για την επιτυχία που μόνο εκείνοι βλέπουν» και πως πανηγυρίζουν για το «αυτονόητο που έπραξαν οι δανειστές με καθυστέρηση έξι μηνών», ενώ το 2013 θα είναι «το έτος της πιο άγριας λιτότητας».
«Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας που επιβάλλει φορολογική ποινή στα παιδιά» είπε, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «εξολοθρευτή» των μεσαίων στρωμάτων που «επισφραγίζει τη χρεοκοπία του λαού».
Παράλληλα, μίλησε για «αποτυχία» της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι «η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο», «γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».
Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση συσσωρεύει δανειακές υποχρεώσεις για μετά το 2022 «για να κερδίσει χρόνο» και «η κ. Μέρκελ τις εκλογές στη Γερμανία», ότι «πανηγυρίζουν με πυροτεχνήματα που σύντομα θα πέσουν στο κεφάλι τους», όπως «πυροτέχνημα» χαρακτήρισε και την αναφορά του κ. Σαμαρά ότι «τους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουν ό, τι χρωστούν στους πολίτες». Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «εναγκαλισμό» της κυβέρνησης με τα «ΜΜΕ της διαπλοκής» και παρέπεμψε στην ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εκ μέρους του κ. Προβόπουλου, προκειμένου να υποστηρίξει ότι δανειακή δόση δεν αποτελεί «ανάσα για την οικονομία».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο και για «εν εξελίξει αντιδημοκρατική εκτροπή», αναφερόμενος στην «πρακτική» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Μιλώντας για αδιαφάνεια, με αιχμή το ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου», κάνοντας εκτενή αναφορά στο παράδειγμα του «ξεπουλήματος» του ΟΠΑΠ. Τάχθηκε υπέρ των «επενδύσεων για ανάπτυξη» αλλά «όχι στο πλιάτσικο» και προειδοποίησε ότι «θα λογοδοτήσουν» οι «αετονύχηδες της διαφθοράς».
«Παράσταση για το λόμπι της δράχμης»
«Πριν φύγει για Χριστούγεννα στη Λατινική Αμερική, ο κ. Τσίπρας έδωσε άλλη μια παράσταση για το λόμπι της δραχμής» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα.
Όπως τονίζει ο κ. Κεδίκογλου, ο κ.Τσίπρας «κάνοντας το άσπρο-μαύρο, προσπάθησε να απαξιώσει το τέλος των σεναρίων για έξοδο από το ευρώ. Κατανοούμε την απογοήτευσή του. Ελπίζουμε στην Αργεντινή να καταλάβει τις συνέπειες μιας α λα ΣΥΡΙΖΑ πολιτικής».
«Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά»
«Η μεγάλη μας καρδιά μας προτρέπει να ευχηθούμε στον κ. Κεδίκογλου καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Βεβαίως για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας η χρονιά αυτή θα είναι πάρα πολύ δύσκολη» απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: