Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση Ν. ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργιακής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.


vathiprasino.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την δολοφονική επίθεση, που έλαβε χώρα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εναντίον αθώων πολιτών, ανυποψίαστων εργαζομένων, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν άδικα τη ζωή τους τρείς συνάνθρωποί μας.

Είναι θλιβερό, για ακόμα μία φορά, οι «γνωστοί – άγνωστοι» να αμαυρώνουν και να διαλύουν την προσπάθεια κάθε εργαζόμενου Έλληνα πολίτη, να διαδηλώσει ειρηνικά υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του, προκαλώντας τον τρόμο μέσω της τυφλής βίας.
Είναι τραγικό, εξαιτίας αυτής της μειοψηφίας, να χάνουν τη ζωή τους νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης και ειρηνικής απεργιακής διαδήλωσης.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των τριών θυμάτων και θεωρούμε δεδομένη την άμεση κινητοποίηση όλων, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν.

Read more...

ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Aπο Enet.gr

Για φασιστικές πρακτικές που έχουν στόχο να φοβίσουν τον κόσμο την ώρα που οι μαζικοί αγώνες είναι απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε να μπει φραγμός στα μέτρα που βάζουν σε δυστυχία τις ζωές των Ελλήνων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος μιλώντας στο enet.gr...

Η δήλωση του Σπύρου Παπασπύρου στο enet.gr:

Είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός ότι χάθηκαν αθώοι άνθρωποι. Με θλίψη είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε σχόλια πολιτικά την ώρα που υπάρχουν νεκροί. Προσδιορίσουμε ως φασιστικές τις συγκεκριμένες πρακτικές. Σε κάθε περίπτωση στοχεύουν στην εγκατάσταση του φόβου και της τρομοκρατίας στην κοινωνία την ώρα που οι μαζικοί και δυναμικοί αγώνες και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπει φραγμός σε πολιτικές και μέτρα που βυθίζουν σε δυστυχία τη ζωή μας και που πρέπει να προστατευθούν δικαιώματα για τις νέες γενιές, να ανοίξουν και πάλι δρόμους για ένα μέλλον με εγγυήσεις και βεβαιότητα για τη ζωή.
fimotro

Read more...

Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων για τα τραγικά γεγονότα

Αναρωτήθηκε δε "πόσους νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε, πόσες καταστροφές της πόλης πρέπει να ζήσουμε προκειμένου να βρεθεί μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που να πει το μεγάλο όχι σε αυτή την κατάσταση, εξαφανίζοντας τώρα, απόψε το βράδυ, όλους αυτούς τους τρομοκράτες της πόλης μας".

Στο μεταξύ, στην αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών, που προκλήθηκαν σήμερα στον αστικό εξοπλισμό της πόλης, προχωρούν ήδη τα ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Από την πρώτη καταγραφή που έγινε, διαπιστώθηκε ότι βανδαλίστηκαν το κεντρικό σιντριβάνι και όλα τα μαρμάρινα παγκάκια στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε πεζοδρόμια, μάρμαρα και πινακίδες οδοσήμανσης του κέντρου της πόλης.

Ακόμη, καταστράφηκαν 650 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης, 400 καλαθάκια επιδαπέδια και επιστήλια, 10 στάσεις λεωφορείων, 20 δέντρα κλπ.

Read more...

Μετωπική Παπαρήγα- Καρατζαφέρη


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «τώρα πλέον δεν απειλείται μόνο η Οικονομία μας, αλλά ενδεχομένως η Δημοκρατία και το Σύνταγμα» και υποστήριξε ότι «κάποιοι που πόνταραν στο χάος, πήραν σήμερα μια αιματηρή προκαταβολή». Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε για για «ακραίες φωνές που απέτρεψαν την σύγκληση των πολιτικών αρχηγών και την όποια συνεννόηση» και που δημιούργησαν, όπως υποστήριξε, «ένα ανατρεπτικό υπόστρωμα, που διευκόλυνε την δράση των αντιεξουσιαστών» ενώ προειδοποίησε πως «όταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα, η σφαίρα δεν μένει πάντα στην θαλάμη». Αναφερόμενος μαλιστα στο ΚΚΕ ήταν πολυ σκληρός λέγοντας πως «ο,τι δεν κατόρθωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα επί Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβυτέρου, το προσπαθεί και πάλι τώρα, επί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου».

Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε "προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, από φουσκωτούς και Χρυσαυγίτες, οι οποίοι, όμως, απωθήθηκαν από τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ".Πρόσθεσε ότι η προβοκάτσια μπήκε και στη Βουλή, όπου ο ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη, επιχείρησε όχι μόνο να αξιοποιήσει τα επεισόδια, αλλά ενδεχομένως και να τα περίμενε.

Επισήμανε ότι "ο λαός δεν πρέπει να μπει στο γύψο, πρέπει να συνεχίσει να παλεύει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία μπορεί και να ενισχυθούν τους επόμενους μήνες, έτσι, ώστε να πετύχει ουσιαστικές και δραστικές αλλαγές στο πολιτικό σχηματισμό και στο κοινοβούλιο" και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει για το λαό παγετώνας.

Read more...

ΓΣΕΕ: Η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση σημαδεύτηκε από βία


Η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μετρά σημαδεύτηκε από τυφλή και προβοκατόρικη βία που οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γ.Σ.Ε.Ε. και προσθέτει ότι οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν καμία σχέση με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν δυναμικά και ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματα τους.

"Καταδικάζουμε τους εμπρηστές της τυφλής βίας και των βανδαλισμών που εκ των πραγμάτων υπονομεύουν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων. Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων της τυφλής βίας. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας" καταλήγει η Γ.Σ.Ε.Ε.
Read more...

Κον Μπεντίτ: "Σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην Ελλάδα"



"ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ"

Σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην Ελλάδα δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος αναφερόμενος στις μισθολογικές και κοινωνικές θυσίες που ζητούνται από τους Έλληνες...



...είπε, πως εν δίνουμε (οι Ευρωπαίοι) χρόνο στον Παναδρέου για να επιτύχει συναίνεση.

Κον Μπεντίτ επέκρινε και τους όρους των δανείων που θα δοθούν με επιτόκιο 5%, αναφέροντας πως κερδίσαμε (οι Ευρωπαίοι) χρήματα σε βάρος της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο.


Read more...

Η δήλωση Χρυσοχοϊδη



"Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία. Δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, εκμεταλλεύθηκαν την ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων και με βόμβες μολότοφ προκάλεσαν το θάνατο τριών συμπολιτών μας και έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή άλλων. Επιχείρησαν επίσης να εισβάλουν στη Βουλή.

Εκφράζω την ...
οδύνη μου για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας και απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτοί που δολοφονήσαν τους τρεις εργαζόμενους συνανθρώπους μας θα συλληφθούν.

Θέλω να τονίσω ότι ο μόνος τρόπος για να τεθούν οριστικά στο περιθώριο οι δυνάμεις της τυφλής βίας, που προσχηματικά και μόνο επικαλούνται την κρίση για να σπείρουν στο πέρασμά τους καταστροφή και πόνο, είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας."


Read more...

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τα σημερινά επεισόδια



Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον χαμό τριών νέων συμπολιτών μας. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τη δράση όλων εκείνων που...

με τις πράξεις τους οδηγούν σε ασφυξία τον δημόσιο βίο και την ίδια μας τη χώρα.

Δεν θα το επιτρέψουμε."


Read more...

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για την δολοφονική επίθεση



Με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος αναφέρει ότι αυτή την ώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά σύνεση, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία, ενώ υπογραμμίζει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και απαραβίαστη και τονίζει ότι ουδείς δικαιούται να...



...τη θυσιάζει στο βωμό οιασδήποτε σκοπιμότητας.

Άλλο η θεμιτή διαμαρτυρία και άλλο η ωμή βία που καταλήγει σε δολοφονίες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιερώνυμος.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Βίντεο απο τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη




Αυτή την ώρα νέα πορεία ξεκίνησαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη Θεσσαλονίκη. Ένα βίντεο απο τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Δραματική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας!



"Η ΧΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ"

Δραματική ανακοίνωσή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για τη δολοφονία των τριών άτυχων εργαζομένων στη Marfin. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως η χώρα «έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό...»

Η δήλωση του κ. Παπούλια:

«Δυσκολεύομαι να βρω...



... τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο.
Το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης.
Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»


Read more...

Παπανδρέου: Δολοφονική ενέργεια


nooz.gr
Για «δολοφονική ενέργεια» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στους τρεις θανάτους στη διάρκεια των κινητοποιήσεων την Τετάρτη. «Εκεί οδηγεί η ανεξέλεγκτη βία», είπε ο Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους για την προάσπιση το εθνικού συμφέροντος, του δημοκρατικού πολιτεύματος και της αξιοπιστίας της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι τα νέα μέτρα δεν ήταν «ευχάριστες αποφάσεις», αλλά «δύσκολες» και «υπεύθυνες».

Άλλο διαμαρτυρία, άλλο δολοφονία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των νεκρών, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν.Επίσης, ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε νέα πρωτοβουλία για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για «ακραία στοιχεία που τρομοκρατούν το λαό» μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αν. Σαμαράς, καλώντας τα πολιτικά κόμματα να σφυρηλατήσουν την ενότητα και την υπευθυνότητα «μακριά από αυτοαναγορευμένους υπερασπιστές του λαού».«Στη δημοκρατία υπάρχει χώρος για διαφωνία και διαμαρτυρία αλλά όχι για βία» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, καλώντας τη Βουλή να γίνει υπερασπιστής και εγγυητής της ομαλότητας, αντικρούοντας όσους έχουν «εξωθεσμικές επιδιώξεις».

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να κρατήσει την «ομοθυμία και την ψυχραιμία του», δηλώνοντας ότι χαίρεται που ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί να γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Όπως είπε τώρα αυτό το συμβούλιο αποκτά μία άλλη διάσταση και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα είναι εκείνη «που θα πρωταγωνιστήσει στη μάχη για εθνική ενότητα στις κρίσιμες αυτές στιγμές».

Για «προβοκάτσια» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, καλώντας το λαό να περιφρουρήσει τις κινητοποιήσεις του, «να μη φοβηθεί και να μη γονατίσει». Ο κ. Παφίλης σημείωσε ότι σήμερα οι εργαζόμενοι δέχονται πρωτοφανή επίθεση με αυτά τα μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε μόνιμα, μιλώντας για «συνθήκες γαλέρας».«Μπορεί ο κόσμος να ξεχωρίσει τον οργανωμένο πολιτικό αγώνα από τις προβοκάτσιες» δήλωσε.

Ο κ. Παφίλης μίλησε ακόμη για οργανωμένο σχέδιο εμπλοκής του ΚΚΕ σε προθέσεις που δεν έχει. «Δεν είναι μυστικό ότι το Σύνταγμα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγές. Δεν είναι μυστικό ότι εμείς θέλουμε να αλλάξει το Σύνταγμα και στο σύστημα» πρόσθεσε.

«Ζούμε ιστορικές στιγμές» δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «με βαθιά θλίψη βλέπουμε σκηνές από το μέλλον». «Εκφράζουμε με απόλυτο τρόπο την οδύνη μας για την απώλεια ζωών», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «οι ένοχοι αυτής της πράξης δεν μπορούν να ορκίζονται στη ζωή γιατί την κακοποίησαν και την ταπείνωσαν».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε δημοκρατική διέξοδο, γι’ αυτό κατέθεσε την πρόταση για δημοψήφισμα. «Αντ’ αυτού ακόμη και σήμερα από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει η επιμονή να προχωρήσουμε σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον με διαδικασίες εξπρές, που προσβάλλουν το Κοινοβούλιο» είπε. Κατήγγειλε ακόμη και το χώρο της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι «ορισμένοι θέλησαν να ντυθούν το μανδύα της ομαλότητας, θέαμα που αν δεν ήταν επικίνδυνο θα ήταν γελοίο».

Το γεγονός ότι βουλευτές του κόμματός του έχουν γίνει θύματα βίας, υπενθύμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλης.Ο κ. Ροντούλης επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ λέγοντας ότι το επιχείρημα για την αλλαγή του Συντάγματος, «προκαλεί αλγεινή εντύπωση» λέγοντας ότι «το αλλάζει η Βουλή και όχι μολότοφ στο δρόμο» όπως είπε.


Read more...

Αττικάρχης: "Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ στην Τράπεζα"



ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ 4, ΠΕΘΑΝΑΝ 3, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Ευτυχώς έβαλε τέλος ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στην φήμη που υπήρχε (το ανέφερε και το CNN), ότι υπήρχαν τέσσερις αγνοούμενοι. Υπήρχαν 4 διασωθέντες και 3, νεκροί ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Στις δηλώσεις του ο Αττικάρχης ανέφερε ότι ήταν...



...διαδηλωτές αυτοί που πέταξαν τη μολότοφ στην Τράπεζα, ενώ τόνισε ότι γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Read more...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : "ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ"

"KANENAΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ"



fimotro.
Πολύ σκληρός ο Γιώργος Παπανδρέου. Ανέβηκε στο βήμα της βουλής πριν από λίγο και...

εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των κουκουλοφόρων. "Οι δράστες θα λογοδοτήσουν", ξεκαθάρισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην έκτακτη συνεδρίαση της βουλής σε πολύ βαρύ κλίμα λόγω των γεγονότων.
Read more...

Παπανδρέου: "Θα πτώχευε η χώρα - Οι δράστες θα εντοπιστούν"



Ο πρωθυπουργός της χώρας μιλάει στην βουλή και λέει:
Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Ή θα κάναμε ότι κάναμε ή θα πτώχευε η χώρα.Κανένας δεν έχει δικαίωμα στην βία και μάλιστα στην δολοφονία. Άλλο διαμαρτυρία και άλλο η δολοφονία. Θα σταθούμε στο πλευρό των..
οικογενειών και είναι αυτονόητο όμως 3 οικογένειες ζούνε το δράμα χωρίς λόγο. Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Δεν μπορεί να έχουν υποστήριξη άμεση ή έμμεση από κανέναν πολιτικό μηχανισμό. Οι δηλώσεις δεν βοήθησαν ότι δήθεν η χώρα βρίσκεται σε δικτατορικό καθεστώς.
Η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της και το ίδιο να κάνουν όλα τα κόμματα. Να δώσουμε το μήνυμα ότι σε βασικά ζητήματα δημοκρατίας έχουν ενωμένη φωνή και πρέπει να γίνει η συνάντηση με τον Κ.Παπούλια και τους αρχηγούς των κομμάτων".
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Παπανδρέου: "Είναι ώρες ευθύνης για την προάσπιση της Δημοκρατίας"



Συγκλονισμένος δήλωσε ο Παπανδρέου, για τη δολοφονία, όπως τη χαρακτήρισε, τριων ανθρώπων. Ο Παπανδρέου είπε ότι δεχόμαστε επίθεση από τις αγορές και τους κερδοσκόπους. Συμπάσχουμε είπε ο Πρωθυπουργός με όσους πλήττουν τα μέτρα, όμως...




...για άλλη μια φορά είπε ότι δεν γινόταν αλλιώς!

Το βάρος της ανάγκης είπε ο Παπανδρέου, τους έκανε να πάρουν αποφάσεις δύσκολες!

Θα φτάναμε στο σημείο να μην μπορούμε να δώσουμε συντάξεις, είπε ο Πρωθυπουργός!

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Παπούλια ζήτησε ο Παπανδρέου

ΤΩΡΑ

ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε πριν από λίγο την σύγκληση όλων των κομμάτων για συζήτησε με τον Κάρολο Παπούλια.
Ήδη στην ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε την πρόταση.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Έβαλαν φωτιά στον 4ο όροφο του ΣΔΟΕ που κρατάνε τους φακέλους των επιχειρηματιών

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΝΤΡΟΠΗ .

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ;


Ντροπή! Πήρε φωτιά ο 4ος όροφος του ΣΔΟΕ όπου κρατούνται οι φάκελοι με τις υποθέσεις των επιχειρηματιών που χρωστάνε στο δημόσια και εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ να μην έγινε τέτοιο πράγμα...

Αν ισχύει τότε δεν είναι κουκουλοφόροι αλλά κανονικό στήσιμο!


Read more...

Video απο το 4ο όροφο του ΣΔΟΕ


ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δείτε video απο τη φωτιά που καίει στοιχεία για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Στον 4ο όφορο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Πάνω απο 150.000 διαδηλωτές και 3 νεκροί στην σημερινή πορεία




Τρεις νεκροί στην τράπεζα MARFIN στην Σταδίου, καμία λογική απο τα ζώα που έβαλαν φωτιά στην τράπεζα ενώ υπήρχε ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ!!!! Αδιανόητα πράγματα...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Περισσότεροι από 150.000 διαδηλωτές στην Αθήνα!



Πάνω από 150.000 κόσμος λένε οι πληροφορίες ότι μετέχουν στην πορεία της Αθήνας και μάλιστα έξω από την βουλή είναι διαδηλωτές που φωνάζουν:


"Τρεις και εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε" ενώ πριν από λίγο έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο ανοίγοντας την Ελληνική σημαία.

Ο κόσμος έχει εξεγερθεί προ πολλού απλά δεν το πήραν χαμπάρι στην Βουλή. Καλά το φωνάζουν:

"Να καεί, να καεί το μπο... η βουλή"


Read more...

Τι προστατεύουν τα ΜΑΤ; τους βολεμένους τους 300;




Ποιους προστατεύουν στην βουλή τα ΜΑΤ; όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση. Αγνοούν την λαϊκή κυριαρχία, κλεισμένοι στο κλουβί που λέγεται Βουλή. Όμως πόσο..


θα αντέξουν; Δεν ξέρουν ότι τίποτα δεν τους γλιτώνει από την λαϊκή οργή; εκτός και αν έχουν μαζί τους πάντα τα ΜΑΤ.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Δείτε πως μεταδίδει το CNN τα επεισόδια στην Αθήνα



Η δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου, μεταδίσει τα επεισόδια έξω από την Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ






Read more...

VIDEO απο το Σύνταγμα



Δείτε το τι γινόταν πριν απο λίγο στο Σύνταγμα...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ






Read more...

Διαδηλωτές ζητάνε από αστυνομικούς να διαδηλώσουν και αυτοί



Η φωτογραφία είναι ντοκουμέντο...και όχι για λόγους αποκλειστικότητας αλλά για λόγους ποιότητας και του κλίματος που επικρατεί αυτή την ώρα στό κέντρο της Αθήνας...


Ναυάρχου Νικοδήμου και Βουλής, πλήθος ανθρώπων ζητάει από αστυνομικούς της ομάδας Ζ να σταματήσουν να χτυπιούνται με ...
τους διαδηλωτές και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
Και αυτοί εργαζόμενοι είναι και πλήττονται από τα μέτρα..


http://valaoritoy.blogspot.com/


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Οι Έλληνες πάντα αγωνίζονταν


Τι αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC




Για έναν λαό που πάντα αγωνιζόταν αναφέρει στην ανταπόκρισή του ο άγγλος δημοσιογράφος του Βρετανικού δικτύου. Πάντα, όταν χρειάστηκε, οι Έλληνες...

μάχονταν, από την δικτατορία, και τους επαναστατικούς αγώνες μέχρι σήμερα αγωνίζονται, μεταδίδει.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Στο πανεπιστήμιο και γύρω από αυτό τα επεισόδια


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ




Μια ομάδα νεαρών βρίσκεται στην είσοδο του Πανεπιστημίου και στον προαύλιο χώρο. Ωστόσο οι δυνάμεις των ΜΑΤ, κρατούν στάση αναμονής, ενώ υπάρχει κυνηγητό και μικροσυμπλοκές στην οδό Κοραή και...

στους γύρω δρόμους.


Read more...

Αυτή είναι η εικόνα τώρα έξω από την Βουλή





Ισχυρές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή του Συντάγματος. Ωστόσο η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα, την ένταση των επεισοδίων που είχαμε νωρίτερα. Αυτή...

είναι η εικόνα στο Σύνταγμα, έξω από την Βουλή.


Read more...

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τον κόσμο




Δείτε φωτο απο τις προσπάθειες που καταβάλουν οι πυροσβέστες για να απεγλωβίσουν τον κόσμο απο το κτίριο που κάηκε και στο οποίο έχασαν...


τη ζωή τους 3 άτομα




Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Δύο οι νεκροί στη Τράπεζα Marfin ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ!!







troktiko

Δυστυχώς οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται και μάλιστα μιλάνε για δύο νεκρούς από την τράπεζα Marfin egnatia η οποία δέχτηκε επίθεση από μολότοφ.Μιλάμε για έναν άνδρα και μια γυναίκα που πήγαν εκεί για να δουλέψουν ρε παιδιά!ΈΛΕΟΣ!Ας παραιτηθεί κάποιος λόγω ευθιξίας!


Read more...

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Ηγουμενίτσα!



Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα. Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό,ήταν η συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα!!!Το συλλαλητήριο ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε πραγματοποιηθεί την περίοδο Γιαννίτση.Σε όλη τη διάρκεια της πορείας εργαζόμενοι...

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ



και φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου,φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα και απαίτησαν να πληρώσει την κρίση η ολιγαρχία. Τα περισσότερα συνθήματα που φωνάχτηκαν αφορούσαν φυσικά τους μισθούς και τα κεκτημένα των εργαζόμενων που προσπαθεί να πλήξει η Κυβέρνηση.Δυστυχώς όμως και στην Θεσπρωτική πρωτεύουσα,το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση.



epirusgate


Read more...

BBC: Γενική απεργία παραλύει την Ελλάδα




Με αυτό τον τίτλο το Βρετανικό μέσο αναφέρει τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Όπως γράφει και στην ιστοσελίδα, έχουν παραλύσει..



συγκοινωνίες, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ενώ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν με οργή τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.


Read more...

"Αυτή τη στιγμή στο κέντρο"




"Ο χαμός γίνεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο!όλος ο κόσμος έχει κατέβει στο Σύνταγμα!"


Read more...

Εικόνες απο τις διαδηλώσεις




Δείτε εικόνες απο τις διαδηλώσεις που βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Μιλάμε για πολύ κόσμο...







Read more...

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ"...


Ρεπορτάζ : Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
(από Το Βήμα)

Το «επαναστατικό ταμείο» των ενόπλων οργανώσεων αναζητούν πλέον οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη των Σίμου Σεϊσίδη και Αρη Σειρηνίδη. Οι αξιωματικοί ισχυρίζονται ότι διαθέτουν στοιχεία πως ο Σεϊσίδης ήταν οργανωτής της ομάδας των... «ληστών με τα μαύρα», η οποία αποτέλεσε τον κύριο χρηματοδότη των οργανώσεων της «νέας γενιάς».
Ερευνώνται ενδελεχώς οι διασυνδέσεις του με δίκτυο αντιεξουσιαστών που υπολογίζεται ότι διαχειρίζεται ποσό 3- 5 εκατ. ευρώ από ληστείες και από χρήματα που έχουν δοθεί από τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα και άλλους ποινικούς. Πιστεύουν ότι ο διαχειριστής του «επαναστατι- κού ταμείου» ήταν και μέλος των «ληστών με τα μαύρα» έχοντας το ψευδώνυμο «Ταξιδιώτης» λόγω των συχνών ταξιδιών του. Ωστόσο παρά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη των χρημάτων.
Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα στα Πετράλωνα για να εντοπιστεί το κατάλυμα του Σεϊσίδη προκειμένου να βρεθούν όπλα, χρήματα και άλλα στοιχεία. Ερευνες για τη συμμορία είχαν πραγματοποιηθεί επί τρία χρόνια σε Εξάρχεια, Ηλιούπολη, Υμηττό, σε εξοχικές κατοικίες σε Ραφήνα, Λαύριο και Κορωπί αλλά και στην Ηλεία και στην Κακαβιά! Επιπλέον εξετάστηκε το ενδεχόμενο να διαμένουν σε πανεπιστημιακό χώρο της Αθήνας ή σε υπό κατάληψη οίκημα.
Η συμμορία των «ληστών με τα μαύρα» πραγματοποίησε από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 επτά ληστείες τραπεζών με συνολική λεία 700.000 ευρώ. Θεωρείται ότι συμμετείχαν ανά περίσταση 8-10 άτομα και στόχος της ήταν η χρηματοδότηση των ομάδων «αντάρτικου πόλης». Υστερα από συμπλοκή στην οδό Ιπποκράτους συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου 2006 ο αντιεξουσιαστής Γιάννης Δημητράκης (τραυματισμένος στο πόδι), ενώ καταζητούνται οι συνεργοί του Σίμος και Μάριος Σεϊσίδης, καθώς και ο Γρηγόρης Τσιρώνης.
Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι μέλη της ίδιας ομάδας συμμετείχαν σε ακόμη επτά-οκτώ ληστείες σε Αθήνα, Κορωπί, Λαύριο και αλλού. Ο τρόπος δράσης τους παρέπεμπε στην ταινία «Στην κόψη του κύματος», όπου οι δράστες λειτουργούσαν με ακρίβεια δευτερολέπτου.
«Εγώ είμαι ο άλλος»
Σύγχυση επικράτησε τη Δευτέρα το βράδυ για την ταυτότητα του τραυματία. Αξιωματικοί πίστεψαν με χαρακτηριστική ευκολία αυτό που τους ανέφερε ο Σεϊσίδης προτού εισέλθει στο χειρουργείο: «Είμαι 24 ετών και ονομάζομαι Γιώργος Νικολόπουλος», δηλαδή ο καταζητούμενος για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν έγινε ωστόσο καμία σύγκριση φωτογραφιών και αποτυπωμάτων. Ετσι οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν τη... σύλληψη του καταζητουμένου. Το λάθος τους διαπιστώθηκε μετά την έξοδο από το χειρουργείο.
* Σε νοσοκομείο το οποίο διαθέτει ορθοπαιδική κλινική και νευροχειρουργό επρόκειτο να μεταφερθεί ως χθες το βράδυ ο Σίμος Σεϊσίδης.
Σύλληψη από σύμπτωση;
Συμπτωματική με την αιματηρή ληστεία στο Ρraktiker πιθανολογείται ότι ήταν η σύλληψη των Σεϊσίδη και Σειρηνίδη. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διατηρούν επιφυλάξεις για τη συμμετοχή των δύο αντιεξουσιαστών. Κανένας από τους 13 υπαλλήλους και πελάτες του καταστήματος δεν τους αναγνώρισε. Από το βίντεο της επιδρομής δεν προκύπτει ότι ο σωματότυπος των δύο ληστών ταιριάζει με αυτόν των αντιεξουσιαστών. Η γυναίκα από την οποία οι ληστές έκλεψαν το ΙΧ μίλησε στους αστυνομικούς για δύο άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά και μάλλον ήταν αλλοδαποί. Αξιωματικοί δεν αποκλείουν πάντως και τη σύμπτωση της σύλληψής τους «λόγω της κινητοποίησης για τη ληστεία».
Από τους εμπρησμούς ως τις επικηρύξεις
Ο Σίμος Σεϊσίδης θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. επικεφαλής της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα». Τον Οκτώβριο του 2009 επικηρύχθηκε με τον αδελφό του Μάριο Σεϊσίδη και τον αντιεξουσιαστή Γρηγόρη Τσιρώνη με 600.000 ευρώ. Δήλωνε ως επαγγελματική δραστηριότητα «ελαιοχρωματιστής». Απασχόλησε για πρώτη φορά τις διωκτικές αρχές το 1994, όταν συνελήφθη για εμπρησμούς αυτοκινήτων. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου και δέκα μηνών. Μάλιστα τότε είχε βρεθεί στην κατοχή του σημείωμα με τις ταχυδρομικές θυρίδες αναρχικών ομάδων. Τον Νοέμβριο του 1995 συνελήφθη στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, όπως και πολλοί αντιεξουσιαστές, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη «νέα γενιά ενόπλων οργανώσεων» (Μαζιώτης, Ρούπα, Νικητόπουλος). Στις 14 Ιουνίου 2000, μετά το τέλος ροκ συναυλίας στην Πετρούπολη, ο 34χρονος κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε πυρπολήσεις αυτοκινήτων κατά τις οποίες υπέστη εγκαύματα ένας ιδιωτικός υπάλληλος. Στις 20 Ιουνίου 2000 κατηγορήθηκε με βάση ένα αποτύπωμα ότι λήστεψε τράπεζα στη Νέα Χαλκηδόνα. Στην απολογία του τότε ανέφερε: «Είμαι αναρχικός.Θέλουμε την κατάργηση του κράτους.Να διοικεί ο λαός. Δεν ανήκω σε οργάνωση». Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση αλλά αποφυλακίστηκε έναν χρόνο αργότερα. fimotro

Read more...