Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Δεν παραιτείται η Αλεξανδρίδου



Την ώρα που η κυβέρνηση ξεζουμίζει μισθωτούς και συνταξιούχους πετσοκόβοντας τα πενιχρά εισοδήματά τους, η διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχης Βάσω Αλεξανδρίδου έχει στυλώσει τα πόδια και δεν παραιτείται.


Αποτέλεσμα αυτού, να έχει παραλύσει η λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και, κυρίως, της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ και, μάλιστα, δύο μόλις ημέρες ...
πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της διαχειριστικής αρχής στην Αθήνα, όπου οι πολιτικοί προϊστάμενοι των 13 περιφερειών θα κληθούν να υπογράψουν τα αναθεωρημένα περιφερειακά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ποιος θα υπογράψει;

Στη σύσκεψη της Πέμπτης επρόκειτο να συμμετάσχει και η γ.γ. Της Περιφέρειας Βάσω Αλεξανδρίδου, ωστόσο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμμετάσχει υπηρεσιακός παράγοντας αφού η κα Αλεξανδρίδου έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης...
Ερωτηματικά προκύπτουν για το ποιος θα υπογράψει την έγκριση της αναθεώρησης, αφού απαιτείται πολιτική απόφαση την οποία, φυσικά, δεν μπορεί να πάρει υπαλληλικό στέλεχος! Και όλα αυτά την ώρα που η πρόταση από τα στελέχη της Περιφέρειας είχε υποβληθεί στην κα Αλεξανδρίδου εδώ και πολλές εβδομάδες, όμως, η απερχόμενη (;) Γενική φαίνεται πως είχε παραπέμψει το ζήτημα στις ελληνικές καλένδες...

“Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι”!

Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί σε όλους τους τόνους από τη Β. Αλεξανδρίδου να υπογράψει παραίτηση, αλλά εκείνη αρνείται πεισματικά.
Κερκυραίοι πολιτικοί παράγοντες αναρωτιούνται γιατί δεν παύεται και στηλιτεύουν την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση, δύο εβδομάδες μετά την απαίτηση που ο ίδιος ο Γ. Ραγκούσης εξέφρασε στην κα Αλεξανδρίδου για να παραλάβει το κείμενο της παραίτησής της.

Στη Βουλή με ερώτηση Δένδια

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή αφού ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας έχει ήδη υποβάλλει ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζητώντας να πληροφορηθεί αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις που να σχετίζονται με την απομάκρυνση της Περιφερειάρχη από τη θεση της: “Παρακαλείται ο αρμόδιος κ. Υπουργός να με πληροφορήσει:
1. Για τους λόγους της απομάκρυνσης – παραίτησης της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
2. Εάν υφίστανται αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με την απομάκρυνση αυτή και,
3. Εφόσον έχουν υποπέσει ή υποπέσουν στη γνώση του αξιόποινες πράξεις, που αφορούν στη διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος, σε τι ενέργειες έχει ή σκοπεύει να προβεί;”.



Πηγή : http://www.corfupress.com

Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: