Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Με αφορμή την απόφαση της δίκης των Ζωνιανών,η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης,εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


papatzides.
"Χθες έκλεισε και επίσημα η αυλαία της παράστασης «δίκη για την υπόθεση Ζωνιανών» με την κατανομή των «ποινών» στους ηθοποιούς της. Αυτή η κακόγουστη δίκη παρωδία τελείωσε όπως ακριβώς προσχεδιάστηκε. Μετά από ένα περίπου χρόνο παραστάσεων, το δικαστήριο αποφάνθηκε. Αθώοι οι ένοχοι λόγω ελλιπών στοιχείων. Οι δήθεν ποινές των 7 μηνών των 3, 5, 7 χρόνων με αναστολή ,που μοιράστηκαν σε κάποιους από τους κατηγορούμενους, ήταν για τα μάτια του κόσμου, ο οποίος δεν είναι πια αφελής για να τον κοροϊδεύουν με τέτοιες αστείες αποφάσεις. Αυτή η δίκη είχε από όλα, ένα προεδρείο απαθές, οκνηρό, άβουλο, μαριονέτα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, καθώς και κάποιους κατηγορούμενους εγκληματίες που παρίσταναν τους φτωχούς, κατατρεγμένους από την κοινωνία, αγνούς, ειρηνικούς πολίτες ενός φιλήσυχου χωριού.



Κανείς από τους «φερόμενους κατηγορούμενους» δεν πρόκειται να σωφρονιστεί με αυτές τις ποινές. Αντιθέτως, το σεβαστό δικαστήριο κατάφερε επιδεικτικά να ενθαρρύνει τους εγκληματίες να προβούν στο μέλλον σε παρόμοιες ενέργειες κατά αστυνομικών, καθώς τώρα γνωρίζουν και με τη βούλα του νόμου, πως θα μείνουν ουσιαστικά ατιμώρητοι. Ωστόσο, για να μην είμαστε άδικοι, τιμώρησαν πραγματικά έναν τουλάχιστον κατηγορούμενο. Έβγαλαν όλη τους την αυστηρότητα σε έναν ασύλληπτο και αγνώστων στοιχείων Αλβανό υπήκοο, τιμωρώντας τον με ισόβια κάθειρξη. Η τοπική κοινωνία είναι αυτή που θα πρέπει τώρα να αποδώσει τη δικαιοσύνη, περιθωριοποιώντας αυτά τα άτομα που εγκλημάτησαν, διέσυραν και δυσφήμησαν ένα ολόκληρο νησί.

Καλούμε την έδρα του δικαστηρίου να μεταβεί αύριο κιόλας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ελλάδος στην Αθήνα και να ανακοινώσει το αποτέλεσμα και τις «ποινές» της δίκης στον ζωντανό-νεκρό συνάδελφό μας Στάθη Λαζαρίδη, θύμα της ενέδρας στα Ζωνιανά την 5-11-2007, γιατί εμείς οι χρόνια τώρα συνάδελφοί του ντρεπόμαστε να τον αντικρίσουμε και να του πούμε την εξευτελιστική απόφαση του δικαστηρίου".

Το Δ.Σ. της

Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: