Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Μετωπική Παπαρήγα- Καρατζαφέρη


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «τώρα πλέον δεν απειλείται μόνο η Οικονομία μας, αλλά ενδεχομένως η Δημοκρατία και το Σύνταγμα» και υποστήριξε ότι «κάποιοι που πόνταραν στο χάος, πήραν σήμερα μια αιματηρή προκαταβολή». Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε για για «ακραίες φωνές που απέτρεψαν την σύγκληση των πολιτικών αρχηγών και την όποια συνεννόηση» και που δημιούργησαν, όπως υποστήριξε, «ένα ανατρεπτικό υπόστρωμα, που διευκόλυνε την δράση των αντιεξουσιαστών» ενώ προειδοποίησε πως «όταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα, η σφαίρα δεν μένει πάντα στην θαλάμη». Αναφερόμενος μαλιστα στο ΚΚΕ ήταν πολυ σκληρός λέγοντας πως «ο,τι δεν κατόρθωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα επί Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβυτέρου, το προσπαθεί και πάλι τώρα, επί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου».

Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε "προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, από φουσκωτούς και Χρυσαυγίτες, οι οποίοι, όμως, απωθήθηκαν από τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ".Πρόσθεσε ότι η προβοκάτσια μπήκε και στη Βουλή, όπου ο ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη, επιχείρησε όχι μόνο να αξιοποιήσει τα επεισόδια, αλλά ενδεχομένως και να τα περίμενε.

Επισήμανε ότι "ο λαός δεν πρέπει να μπει στο γύψο, πρέπει να συνεχίσει να παλεύει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία μπορεί και να ενισχυθούν τους επόμενους μήνες, έτσι, ώστε να πετύχει ουσιαστικές και δραστικές αλλαγές στο πολιτικό σχηματισμό και στο κοινοβούλιο" και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει για το λαό παγετώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: