Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΦΟΡΟΣ ΣΕ 1.000.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Ι.Χ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ...


...Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ !
Οι παρανοϊκές απαιτήσεις από την Κινέζα της Τρόικας για νέους φόρους και πρόστιμα
100 ευρώ  αν δεν δηλωθούν εντός 10ημέρου γάμος, θάνατος...
ή απώλεια ταυτότητας!
 
Η μανία και ο παραλογισμός με τους φόρους που έχουν καταλάβει την τρόικα και ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν λένε να κοπάσουν και εκπλήσσουν συνεχώς δυσάρεστα τους Ελληνες διαπραγματευτές.
 
Παρά το γεγονός ότι οι Ελληνες έχουν γονατίσει από τους απανωτούς φόρους σε ακίνητα, αυτοκίνητα και έκτακτες εισφορές και αφού πλέον αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τις δόσεις της φορολογίας των προηγούμενων ετών, η τρόικα δεν σταματάει να ζητάει νέα μέτρα και να εφευρίσκει νέους τρόπους προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά δημιουργούνται στους στόχους εισπραξιμότητας. Μια νέα αναπάντεχη και στα όρια του παραλόγου πρόταση που έπεσε στο τραπέζι την περασμένη εβδομάδα είναι -άκουσον, άκουσον- η φορολόγηση με εφάπαξ ποσό των κατόχων Ι.Χ. που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην Εφορία, αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ σε συνεχείς συσκέψεις που κάνουν στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους να αυξηθεί η εισπραξιμότητα φόρων οι οποίοι έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι όχι γιατί οι Ελληνες αρνούνται να πληρώσουν, αλλά επειδή πια δεν έχουν, βάζοντας συνέχεια νέους στόχους στους υπουργούς και στους συνεργάτες τους. Εχοντας μπροστά τους πίνακες και αριθμούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η βελτίωσή τους. Τελευταίο κρούσμα αξιωματούχου του ΔΝΤ που προσπαθεί να επιβάλει νέους φόρους είναι η Αμερικανοκινέζα Χούι Τζιν, η οποία έφθασε στην Αθήνα ως απεσταλμένη του Ταμείου λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά. Αντικατέστησε τη Βουλγάρα Ιβα Πέτροβα, η οποία θεωρούνταν η «σκληρή του ΔΝΤ» και ήταν το αγαπημένο παιδί του Πολ Τόμσεν.

Οι κυρίες Πέτροβα και Τζιν είναι εξειδικευμένες  του ΔΝΤ σε θέματα φορολογίας. Οι επιτελείς του υπουργείου χάρηκαν που η σκληρή Βουλγάρα γύρισε πίσω στην Ουάσινγκτον, εντούτοις κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η ήπιων τόνων διάδοχός της Κινέζα θα ήταν ακόμα πιο σκληρή στις απόψεις της για την αποτελεσματικότητα του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Η Κινέζα, τις πρώτες αναγνωριστικές ημέρες, ήταν απόλυτα συνεργάσιμη με τους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και τίποτα δεν προμήνυε τη λαίλαπα που θα ακολουθούσε.

Ζήτησε όλα τα στοιχεία από το 2012

Οι Ελληνες συνεργάτες του υπουργείου Οικονομικών τής έδωσαν όλα τα στοιχεία του 2012 και του 2013 προκειμένου να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα για το πώς πάνε οι εισπράξεις των φόρων. Η Κινέζα όμως, μόλις διαπίστωσε ότι η εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων χρεών για το 2013 είναι στο 40%, άρχισε να πιέζει τα κυβερνητικά κλιμάκια για αύξηση της αποδοτικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Μάταια οι Ελληνες συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών προσπαθούσαν να της εξηγήσουν ότι τα οικονομικά όρια των φορολογουμένων έχουν εξαντληθεί και ότι οι πολίτες έχουν γονατίσει από τους φόρους. Της έδειξαν πίνακες με τις κατασχέσεις που έχουν αυξηθεί κατά 40%, τα προγράμματα πλειστηριασμού που επίσης έχουν αυξηθεί κατά 41% το 2013 σε σχέση με το 2012. Ενδεικτικό της αδυναμίας που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις προς το κράτος είναι και το γεγονός ότι πάνω από 2.600.000 πολίτες και επιχειρήσεις χρωστούν στην Εφορία συνολικά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 62,5 δισ. ευρώ, ενώ σε ρύθμιση έχουν ενταχθεί μόλις οι 100.000. Τα υπέρογκα πρόστιμα και το φορολογικό τσουνάμι έχουν γονατίσει τους φορολογουμένους, ενώ σε ρύθμιση έχει υπαχθεί μόλις το 2,5% των συνολικών οφειλών. Αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσίασαν στην Κινέζα αξιω­ματούχο αφορούσαν τα εξής:

■ Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία δημιουργήθηκαν από την 1/1/2013 και παρέμειναν ανεξόφλητα μέχρι τις 31/1/2014 ανέρχονταν σε 10,1 δισ. ευρώ
■ Στη ρύθμιση της «νέας αρχής», η οποία αφορά στα χρέη που έγιναν ληξιπρόθεσμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, εντάχθηκαν, από την 1η Ιουνίου 2013 έως την 31η Ιανουαρίου 2014, 99.793 οφειλέτες ή ποσοστό 7,83% επί του συνολικού αριθμού των οφειλετών της συγκεκριμένης κατηγορίας.
■ Το συνολικό ποσό των χρεών που εντάχθηκαν στην «πάγια ρύθμιση» την περίοδο από την 1/6/2013 έως τις 31/1/2014 ανήλθε σε 529,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόλις στο 5,24% του συνόλου των χρεών που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν.
■ Το συνολικό ποσό των οφειλών που ρυθμίστηκαν και εξοφλήθηκαν μέχρι τις 31/1/2014 ανήλθε σε 304,76 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 153,6 εκατ. ευρώ είναι οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31/12/2012 και εντάχθηκαν στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας», ενώ τα υπόλοιπα 151,1 εκατ. ευρώ ήταν νέα χρέη, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά τις 31/12/2012 και υπήχθησαν στην «πάγια ρύθμιση».
Η ίδια προσπάθησε με διάφορα μαθηματικά μοντέλα να τους πείσει ότι πρέπει οι εφοριακοί να πιέσουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Τα κινέζικα μαρτύρια συνεχίστηκαν έως και την προηγούμενη Τετάρτη το μεσημέρι όταν η «τρελή Τζιν», όπως την αποκαλούν στο υπουργείο, έριξε στο τραπέζι μια καινοφανή ιδέα: «Να φορολογηθούν με ένα εφάπαξ ποσό τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν παραδώσει τις πινακίδες». Προφανώς κάποιος Ελληνας σύμβουλος του ΔΝΤ είχε αυτή την ιδέα, καθώς στο υπουργείο θεωρούν απίθανο η Κινέζα να προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα στα δεδομένα της Ελλάδας. Για την ακρίβεια, η πρόταση περιλαμβάνει τη φορολόγηση των αυτοκινήτων ως πάγιων περιουσιακών στοιχείων, ασχέτως αν οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας λόγω αδυναμίας πληρωμής τελών κυκλοφορίας και καυσίμων. Εως τώρα όταν κάποιος κάτοχος αυτοκινήτου ή σκάφους καταθέτει την άδεια με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας, αυτό δεν αναγράφεται καθόλου στη φορολογική δήλωση. Μέχρι σήμερα στις εφορίες έχουν κατατεθεί πάνω από 1.000.000 πινακίδες Ι.Χ. προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να γλιτώσουν τα υπέρογκα τεκμήρια, τα Τέλη Κυκλοφορίας, τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης (πάνω από 2.000 κ.ε.), αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση ακόμη και αν δεν τα κυκλοφορούν...

Η πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής: από 1.400 έως 2.000 κ.ε. 50 ευρώ, στα Ι.Χ. από 2.000 έως 2.500 κ.ε. φόρος 100 ευρώ, από 2.500 έως 3.000 κ.ε. 150 ευρώ και από 3.000 κ.ε. και άνω 200 ευρώ. Με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει μπορεί να εισπραχθούν από αυτό το μέτρο περίπου 120 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Επιπροσθέτως, στο υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος στα έσοδα αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν διάταξη του νόμου 4174 η οποία μέχρι στιγμής ήταν ανενεργή. Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα στοιχεία του πολίτη πρέπει να δηλώνεται στο Μητρώο της Εφορίας σε διάστημα 10 ημερών. Μεταξύ άλλων, η διάταξη αφορά σε γάμο του φορολογούμενου, σε αλλαγή αριθμού δελτίου ταυτότητας λόγω απώλειας ή ακόμα και σε θάνατο του φορολογούμενου. Για την ακρίβεια, ο νόμος προβλέπει ότι αν κάποιος καθυστερήσει πάνω από 10 ημέρες να υποβάλει τις οποιεσδήποτε αλλαγές στο μητρώο της Εφορίας, τότε του επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.


Η «Crazy Hui» από το Χάρβαρντ

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ και έχει αποφοιτήσει από το περίφημο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με άριστα. Το 2005 έκανε τη διδακτορική της διατριβή στην Οικονομετρία. Προσελήφθη από το ΔΝΤ προ πενταετίας με αποδοχές που φτάνουν τις 350.000 δολάρια τον χρόνο. Στην Ελλάδα ήρθε στις αρχές του 2014, καθώς αντικατέστησε τη Βουλγάρα Ιβα Πέτροβα. Ο επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν την εμπιστεύεται απόλυτα και της έχει δώσει απεριόριστες εξουσίες.

Είναι τόσο τυπική (έως εκνευριστική) στη δουλειά της καθώς ζητάει να διαβάσει ακόμα και παλαιότερους νόμους των μνημονιακών, προκειμένου να καταλάβει την ελληνική πραγματικότητα. Το γεγονός ότι επιμένει σε ακραία θέματα (όπως ότι δεν καταλαβαίνει την υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών) έχει δημιουργήσει ήδη πολλές τριβές με κάποιους εκ των συνεργατών Ελλήνων υπουργών και αξιωματούχων της κυβέρνησης. «Μα είναι τελείως τρελή και ζητάει τόσα παράλογα πράγματα;» αναρωτιούνται οι Ελληνες διαπραγματευτές.

Κι αυτό γιατί η Χούι Τζιν αρνείται να δει την ελληνική πραγματικότητα καθώς βλέπει μόνο αριθμούς και στόχους και την αφήνουν παγερά αδιάφορη οι αιτιάσεις των Ελλήνων συνομιλητών της. Το 2012 δημοσίευσε μια μελέτη για την ασιατική και ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων. Στη μελέτη την οποία συνυπογράφει με την Τουρκάλα απόφοιτο του Πανεπιστημίου Πρίνστον, Ντενίζ Ιγκάν, αναφέρει ότι οι τιμές πώλησης των κατοικιών σε ορισμένες ασιατικές και ευρωπαϊκές οικονομίες ανέκαμψαν γρήγορα, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η ανάκαμψη, σύμφωνα με τη μελέτη, οφείλεται κυρίως σε μέτρα πολιτικής για την άμβλυνση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και επειδή «ξανάνοιξε η όρεξη» των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκο...
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/1000000.html

Read more...

Ο Βενιζέλος, με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά, απαξίωσε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ...


Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, δεν αποσύρεται απλά.
Καταγγέλλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι με την πολιτική πρακτική του και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά απαξίωσε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ.

Και προτρέπει...
   τους συμπολίτες του να καταψηφίσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και να ανοίξουν δρόμους για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Την εν λόγω δήλωση την έκανε επίσημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Στις Ευρωεκλογές, είναι καιρός η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας να καταψηφίσει τη συγκυβέρνηση και να δρομολογήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του κ. Περγαντά άναψαν φωτιές στο ΠΑΣΟΚ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή, εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρονται τα εξής.

«Οι τυχοδιωκτικές πρακτικές και οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Κλέαρχου Περγαντά, περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας δεν μπορούν γίνουν ανεκτές. Το ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά τα χρόνια τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του, δεν μπορεί, πλέον, να έχει καμία πολιτική σχέση μαζί του. Η πολιτική του συμπεριφορά αποτελεί συνώνυμο του καιροσκοπισμού και της εξυπηρέτησης μόνο προσωπικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων. Αφού έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους πολίτες που τον τίμησαν εκλέγοντάς τον περιφερειάρχη, ξεκίνησε ως θερμός υποστηριχτής της συνεργασίας με τη ΝΔ και μέσα σε λίγες ημέρες με δηλώσεις του αποζητά την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται φανερό πια ότι η ηθική επί της πολιτικής στο πρόσωπό του αντανακλά πλέον με τον πιο διαυγή τρόπο το παράδειγμα προς αποφυγή».

Ο κ. Περγαντάς απαντά και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση απαξίωσε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή του στην αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, απαξίωσε πολιτικά θεσμούς, κοινωνία και βέβαια το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πλέον δεν ανιχνεύεται σε καμία δημοκοπική μέτρηση!

πηγη iefimerida.gr 

Read more...

Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους. Με πόσα θα αμείβονται όσοι προσλαμβάνονται



Μισθός χωρίς τριετίες για τους μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ
Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους πρώην μισθωτούς που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για διάστημα πάνω από 12 μήνες όπου δεν θα περιλαμβάνει τις μισθολογικές ωριμάνσεις δηλαδή τις λεγόμενες τριετίες συμφωνήθηκε μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Τρόικας ώστε να καμφθεί η απαίτηση των δανειστών για πλήρη κατάργηση τους από το 2017.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr με συμφωνία σε δύο ζητήματα και πλήρη διαφωνία στο τρίτο, αυτό των ομαδικών απολύσεων, ολοκληρώθηκε, μετά από πεντέμισι ώρες, χθες το βράδυ η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε εμφατικά αμέσως μετά, ότι «η όποια συζήτηση με την τρόικα ολοκληρώθηκε», επισημαίνοντας ειδικά ότι:
Η τρόικα δεν εγείρει πλέον απαίτηση για κατάργηση των τριετιών από το 2017 («ο θεσμός διατηρείται», ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας) αλλά συμφωνήθηκε ότι θα θεσπιστεί στοχευμένη δράση με κίνητρα για τους μακροχρόνια ανέργους (π.χ. μείωση του κόστους των τριετιών για τη συγκεκριμένη κατηγορία των ανέργων)
Έτσι θα νομοθετηθεί ένας ειδικός μισθός, χωρίς τριετίες, για τους μακροχρόνια άνεργους που θα ισχύει για όσες επιχειρήσεις προχωρήσουν σε προσλήψεις εγγεγραμμένων ανέργων που είναι στα μητρώα του ΟΑΕΔ πάνω από ένα χρόνο και, μάλιστα, με προϋπόθεση να μην προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού.
Στην περίπτωση που συμφωνηθεί τελικά η πλήρη κατάργηση των τριετιών μισθολογικών ωριμάνσεων για τους μακροχρόνια ανέργους θα μειωθούν οι μισθοί σύμφωνα με τα κάτωθι:
Εργαζόμενος που με προϋπηρεσία τρία χρόνια θα έπαιρνε 644,69 ευρώ. Με την κατάργηση των τριετιών για τους ανέργους θα μειωθεί ο μισθός κατά 29,3 ευρώ μηνιαίως και έτσι ο εργαζόμενος θα λάβει  μισθό 615,3 ευρώ.
Εργαζόμενος με δύο τριετίες ,  θα χάσει 58,65 ευρώ μηνιαίως ο μισθός θα διαμορφωθεί από 703 ευρώ τον μήνα, στα 644 ευρώ. 
Εργαζόμενος με τρεις τριετίες δεν θα λάβει τα 87,95 ευρώ που προβλέπει η μισθολογική ωρίμανση μηνιαίως και από 762 ευρώ μισθό που έπρεπε να λάβει θα πάρει μισθό 674 ευρώ.
Εκτός όμως από τον ειδικό μισθό για τους μακροχρόνια ανέργους οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, .
Η μείωση, θα γίνει εφάπαξ από τον Ιούλιο 2014, κατά 2,9% των εργοδοτικών εισφορών και κατά 1% των εισφορών των εργαζομένων.
Στην απαίτηση της τρόικας για νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση ουσιαστικά των ομαδικών απολύσεων, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις. «Δεν υπάρχει σύγκλιση. Εμείς έχουμε άλλη προσέγγιση και συνεχίζουμε στη δική μας θέση» επισήμαναν τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
http://news247.gr/

Read more...

Άνοιγμα στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες



Ο Πάνος Καμμένος και ο πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σγουρίδη, με τον οποίο συμφώνησαν να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Άνοιγμα στο χώρο του πάλαι πότε πατριωτικού ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Πάνος Καμμένος εν όψει ευρωεκλογών σε μία νέα προσπάθεια συνένωσης των αντιμνημονιακών- εθνικών δυνάμεων και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες να πιέζονται. 
Το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση έγινε χθες κατά τη συνάντηση του κ.Καμμένου με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σγουρίδη, με τον οποίο συμφώνησαν να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο κ.Καμμένος και ο κ.Σγουρίδης υπενθύμισαν τη συνεργασία που είχαν το 1993 στο πλαίσιο της πρώτης άτυπης διακομματικής επιτροπής για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία και τις κοινές τους θέσεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με αναφορές στο κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, τον Οτσαλάν και το βομβαρδισμό της Σερβίας. 
Αναφορές που δείχνουν και το ακροατήριο στο οποίο στοχεύει αυτό το άνοιγμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με την ανακοίνωση και άλλων ονομάτων από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την αντιμνημονιακή, λαϊκή δεξιά. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη συνάντηση είχε ο κ.Καμμένος την Παρασκευή, με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ Θεόφιλο Βασιλείου στην Πάτρα.
http://news247.gr/

Read more...

Νόμιμη η βιντεοσκόπηση της παραλαβής της μίζας από τον Τομπούλογλου



"Μύλος" με τη νομιμότητα της βιντεοσκόπησης του πρώην προέδρου του "Αγλαΐα Κυριακού", Χ. Τομπούλογλου την ώρα που έπαιρνε το φακελάκι των 25.000 ευρώ. Τι αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος
Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι νόμιμα έγινε η βιντεοσκόπηση που απεικονίζει τη στιγμή που ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογου ελάμβανε, την παραμονή των Χριστουγέννων, το ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό αυτό ήταν «καρπός» εκβίασης διαφημιστικής εταιρείας, που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.
Αναλυτικότερα, ο Τομπούλογου προσέβαλε ως μη νόμιμη τη διαδικασία παρακολούθησης με κάμερες της χρονικής στιγμής που ελάμβανε το ποσό των 25.000 ευρώ. Υποστήριζε ότι η βιντεοσκόπηση έγινε με αίτημα από το Τμήμα Εκβίασης της ΕΛΑΣ και με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, κατά τον νόμο 2713/1999, τη σχετική αρμοδιότητα έρευνας την είχε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και αποφαίνεται σχετικά ο Εισαγγελέας Εφετών.
Σε πρώτο βαθμό (Πρωτοδικείο), βούλευμα έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του Τομπούλογου και μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι νόμιμα επιλήφθηκε του ζητήματος το Τμήμα Εκβιαστών που ερευνούσε την υπόθεση ως εξειδικευμένο.
Ακόμα, κρίθηκε ότι νόμιμα εξέδωσε διάταξη ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών που έχει συντρέχουσα αρμοδιότητα με τον Εισαγγελέα Εφετών και απέρριψε τον ισχυρισμό περί παραβίασης του νόμου και δικαιωμάτων του.
Μετά από αυτό ο Τομπούλογου υπέβαλε αίτηση αναίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της εφετειακής απόφασης.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση, κρίνοντας ότι ορθά ερμήνευσε το Συμβούλιο Εφετών την ισχύουσα νομοθεσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις στην Κεφαλονιά...



ΦΩΤΟ...

Πήραν μπροστά τα μηχανήματα και άρχισαν να κατεδαφίζουν τριώροφο κτίριο στην είσοδο του Ληξουρίου.

Σύμφωνα με...
το inkefalonia.gr, η προετοιμασία κατεδάφισης άρχισε από την παρασκευή το απόγευμα και το Σαββάτο το πρωί τα μηχανήματα άρχισαν να γκρεμίζουν τμηματικά και προσεκτικά το τριώροφο κτίριο που βρίσκετε στην είσοδο του Ληξουρίου.

Το συγκεκριμένο κτήριο είχε υποστεί σοβαρές ζημίες με τον δεύτερο σεισμό στις 3 Φεβρουαρίου όπου και κρίθηκε κατεδαφιστέο. Με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης και μόλις απομακρυνθούν τα μπάζα, ο δρόμος αναμένεται να παραδοθεί σύντομα στην κυκλοφορία μιας και μέχρι τώρα ήταν κλειστός λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου.Δείτε τις φωτό...








Read more...

Νέες φωτογραφίες που "καίνε" τη Χρυσή Αυγή...


Ντοκουμέντα από τους σκληρούς δίσκους των Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου...

Εικόνες που αποδεικνύουν ότι η ΧΑ δρα ως παραστρατιωτική οργάνωση με τάγματα εφόδου - Ο Κασιδιάρης ποζάρει με...
όπλα, ένα παιδάκι χαιρετά ναζιστικά, η σύζυγος και η κόρη Μιχαλολιάκου εκπαιδεύονται στο καράτε - «Ευαγγέλιο» ο Γκέμπελς - Χάρτης με «σταμπαρισμένα» σημεία των Εξαρχείων ανάμεσα στα ευρήματα

Ασφυκτικά κλείνει πλέον ο νομικός κλοιός γύρω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής μετά την αίτηση των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση να άρει η Βουλή την ασυλία τους προκειμένου να ασκήσει διώξεις για συγκρότηση - διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη οπλοκατοχή.



Η ογκώδης δικογραφία που έχει φθάσει στο Κοινοβούλιο «καίει» το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος και καταρρίπτει τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να εμφανιστούν ως θύματα μεθοδεύσεων και πολιτικών διώξεων. Στα χέρια των μελών του Σώματος που θα αποφασίσουν εάν θα άρουν ή όχι τις ασυλίες των μελών της Χ.Α. βρίσκονται δέκα CD με όλο το υλικό που εντόπισαν οι ελεγκτικές αρχές στους υπολογιστές των κ.κ. Μιχαλολιακου και Κασιδιάρη.



Φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα που παρουσιάζει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» ενισχύουν τον εξτρεμιστικό χαρακτήρα του ακροδεξιού μορφώματος, τις φιλοναζιστικές τάσεις των μελών του και τη χρήση βίας και όπλων στις δράσεις του. Το πλούσιο υλικό, αποκαλύπτει ότι η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μόνο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά κατά βάση μια παραστρατιωτική οργάνωση δομημένη με τάγματα ασφαλείας. Δείχνει με ακρίβεια την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση που λαμβάνουν τα μέλη της σε απόμερες τοποθεσίες πριν συγκροτήσουν ομάδες κρούσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής.




Νέοι, με ξυρισμένα κεφάλια, ντυμένοι στα χακί ακολουθούν τις οδηγίες του κ. Ηλία Κασιδιάρη. «Παίρνουν» κάμψεις, παλεύουν, μαθαίνουν σκοποβολή, να χαιρετούν ναζιστικά και πέφτουν ημίγυμνοι στα παγωμένα νερά ποταμού. Στη συνέχεια, πάλι υπό την καθοδήγηση του κ. Κασιδιάρη εμφανίζονται στην πλατεία της Νίκαιας, με τζίν, μαύρα μπουφάν, κράνη, ασπίδες και λοστάρια… έτοιμοι για πραγματικό πόλεμο.




«Ναι, είμαι ναζί... θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό»

Ενα από τα δεκάδες κατασχεθέντα βίντεο που έχουν τραβηχτεί στα γραφεία της Χ.Α. καταγράφει την ανατριχιαστική ορκωμοσία νέων μελών. Υπο το αυστηρό βλέμμα των παλαιότερων, ο «νέος» χαιρετά ναζιστικά τον κ. Μιχαλολιάκο και εκφωνεί τον όρκο της Χρυσής Αυγής: «Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαι Έλληνας επαναστάτης. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Την πρώτη μέρα της κρίσης, μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται από αριστερά ή δεξιά γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό. Ο χρυσαυγίτης είναι επαναστάτης. Ναι είμαι ναζί αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο, όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς»!






Η «αθέατη ομάδα» με «νοοτροπία 5ης φάλαγγας»
Εκτός όμως του οπτικοακουστικού υλικού, στους υπολογιστές της ηγεσίας της Χ.Α. εντοπίστηκε και πλήθος εμπρηστικών εγγράφων. Ενδεικτικά, στο αρχείο του κ. Μιχαλολιάκου βρέθηκε επιστολή με ημερομηνία 1.2.2013 του κ. Μιχάλη Καρακώστα, κουμπάρου του κ. Ηλία Παναγιώταρου, υψηλόβαθμο στέλεχος και επιστημονικός συνεργάτης της ΧΑ. Ο συντάκτης προτείνει στον «αρχηγό του» την δημιουργία ενός «think tank» μιας «αθέατης ομάδας» που θα λειτουργήσει με «νοοτροπία 5ης φάλαγγας». Αυτό όμως που δημιουργεί προβληματισμό είναι μια αναφορά του που δείχνει ότι την Χ.Α. υποστήριζαν ιδεολογικά πρόσωπα με «πολιτική εμπειρία». Ο κ. Καρακώστας δεν τα κατονομάζει προτείνει όμως να δημιουργήσουν «ένα think tank… μια «αθέατη» ομάδα αποκλειστικά κάτω από την δική σου εξουσία, που θα δημιουργεί και υλοποιεί μόνον θετικό προπαγανδιστικό έργο, που θα επιτελείται με την νοοτροπία μίας «Πέμπτης Φάλαγγας» και θα προβοκάρει τις πράξεις του συστήματος, με στόχο την μεγιστοποίηση της αντίδρασης και αγανάκτησης του εκλογικού πληθυσμού της Πατρίδος μας» από την οποία «αγανάκτηση και το υπάρχον πολιτικό κλίμα» όπως λέει «πρέπει να επωφεληθούμε άμεσα»!





Ο Γκέμπελς και οι χάρτες των Εξαρχείων
Επιπροσθέτως, ως «ευαγγέλιο» φαίνεται ότι είχαν τις 20 αρχές της προπαγάνδας του Γκέμπελς. «11.Είναι προτιμότερο να διενεργείται μαύρη παρά λευκή προπαγάνδα, όταν η δεύτερη είναι λιγότερο αξιόπιστη ή παράγει ανεπιθύμητα αποτελέσματα», «13Γ. μια προπαγανδιστική εκστρατεία πρέπει να ξεκινά στην πολιτικά βέλτιστη στιγμή», «18 η προπαγάνδα πρέπει να διευκολύνει την μετάθεση της επιθετικότητας εξειδικεύοντας τους στόχους του μίσους» είναι μερικά από τα «μπολνταρισμένα» σημεία του καταλόγου. Στο κατασχεμένο υλικό βρέθηκε και χάρτης των Εξαρχείων όπου τα στελέχη της Χ.Α. έχουν «μαρκάρει» δεκαοκτώ συγκεκριμένα σημεία.








Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το στέκι Μεταναστών, τα γραφεία της ΚΟΕ, το φόρουμ Αλβανών Μεταναστών, ο Σύνδεσμος της ΑΕΚ, η Αναρχική Αρχειοθήκη και δεκάδες καφέ και καφενεία. Αίσθηση προκαλεί η ύπαρξη στο αρχείο του κ. Μιχαλολιάκου της δικογραφία κατά του Παναγιώτη Βλαστού για τα «πληρωμένα συμβόλαια θανάτου». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το πλήθος φωτογραφιών του Αδόλφου Χίτλερ και διαφόρων αφισών μεταξύ των οποίων αυτή που αναγράφει ότι πρέπει να σωθεί η «Λευκή φυλή» από τους «Εβραίους και τους Αφρικανούς» και εκείνη που υποστηρίζει ότι «η «Δικαιοσύνη» σας είναι ψεύτικη σαν την «Δημοκρατία» σας». Εικόνα αφιερωμένη προφανώς στον «αρχηγό» τους είναι και το φωτομοντάζ της αφίσας της γνωστής ταινίας «Taxi driver» όπου αντί του Ρόμπερντ Ντενίρο εμφανίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος ως «Fascist Driver»!





Η Βουλή στέλνει στην Δικαιοσύνη όλους τους βουλευτές της Χ.Α.
Αναφορικά με τις κοινοβουλευτικές εξελίξεις που θα ενεργοποιήσουν τις δικαστικές διώξεις, η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός των επόμενων 10 ημερών με την σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Εως τότε η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας οφείλει να γνωμοδοτήσει για το σύνολο των υποθέσεων που αφορούν την Χρυσή Αυγή (όλοι οι βουλευτές πλην του Ηλ. Παναγιώταρου). Ηδη, τα μέλη της επιτροπής άναψαν το πράσινο φώς για την άρση της ασυλίας των Ελ. Ζαρούλια, Μιχ. Αρβανίτη και Νίκου Κούζηλου προκειμένου να τους ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του Ηλ. Κασιδιάρη για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Την ερχόμενη Τρίτη, θα εξεταστούν στην Βουλή οι υποθέσεις των Αρ. Ματθαιόπουλου, Αν. Γρέγου, Δημ. Κουκούτση, Χρ. Αλεξόπουλου, Κων. Μπαρμπαρούση και Πολ. Ζησιμόπουλου για τους οποίου οι ανακρίτριες ζητούν την άδεια προκειμένου να τους ασκήσουν δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Την ίδια ημέρα, τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να ακροαστούν και τους προφυλακισμένους Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο, Στ. Μπούκουρα και Γ. Λαγό για τους οποίους εκκρεμούν διώξεις για οπλοκατοχή.














protothema.gr

Read more...

Στην αντεπίθεση με... αιχμές Ο Ολυμπιακός στα δικαστήρια με τον «δικτατορίσκο» Σαββίδη


Ο Ολυμπιακός στα δικαστήρια με τον «δικτατορίσκο» Σαββίδη

Πειραιάς
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της απαντά σε αυτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ενημερώνει ότι θα οδηγήσει τον «δικέφαλο» του Βορρά στα δικαστήρια, μετά τις «συκοφαντικές αναφορές της ΠΑΕ».

Παράλληλα οι Ερυθρόλευκοι αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης αποπροσανατολίζει με αυτό τον τρόπο τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αφού «τους έταξε εξυγίανση και αντί να πληρώσει, απαιτεί, ως δικτατορίσκος, να απαλλαγεί από τους φόρους. Τους έταξε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκούς τίτλους και αντί αυτού χάνει το Πρωτάθλημα πριν τα Χριστούγεννα. Τους έταξε Ροναλντίνιο και τους προσέφερε Βούκιτς και Ινσαουράλδε».

Τέλος η ομάδα του Πειραιά, ζητεί να δει το «Πόθεν Έσχες» του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:


«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είναι αυτονόητο, θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία πλέον θα ασχοληθεί με τις συκοφαντικές αναφορές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η επιλογή της όξυνσης, σε βαθμό υπερθετικό από τον «ιδιοκτήτη» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μαζί με τους συνοδοιπόρους του που εμπλέκονται στις μαύρες μέρες του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, έχει στόχο προφανώς να αποπροσανατολίσει τους πολυπληθείς φιλάθλους της ομάδας του, απέναντι στους οποίους απέτυχε να είναι συνεπής σε όσα τους είχε υποσχεθεί.

Τους έταξε οικονομική εξυγίανση και αντί να πληρώσει, απαιτεί, ως δικτατορίσκος, να απαλλαγεί -με το έτσι θέλω- η ομάδα του από τους φόρους που πληρώνει κάθε δοκιμαζόμενος Έλληνας πολίτης.

Εμείς, κύριε Σαββίδη, έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους φόρους που μας αναλογούν χωρίς παζάρια και εκπτώσεις...

Τους έταξε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκούς τίτλους και αντί αυτού βλέπουν την ομάδα τους να χάνει το Πρωτάθλημα πριν τα Χριστούγεννα.

Τους έταξε Ροναλντίνιο και τους προσέφερε Βούκιτς και Ινσαουράλδε. Σε όλα τα επίπεδα...

Το γεγονός ότι επέλεξε να δυναμιτίσει τώρα το κλίμα εν όψει των δυο ημιτελικών του Κυπέλλου είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού η στάση του βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων.

Ο κύριος Σαββίδης πρέπει να σεβαστεί τους ελληνικούς νόμους και να πάψει να φέρεται ως... αποικιοκράτης ακόμα και μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, δίνοντας εκβιαστικά τελεσίγραφα στην Ελληνική κυβέρνηση.

Πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ ως όχημα για τις επιχειρηματικές κινήσεις του στη Μακεδονία με αγορές ή ενοικιάσεις, με αντίτιμο ένα κομμάτι ψωμί, επιχειρήσεων (ΣΕΚΑΠ, Μακεδονία Palace, ξενοδοχεία στη Χαλκιδική) με αμφιβόλου προελεύσεως κεφάλαια, καθώς και για την προώθηση των πολιτικών του «οραμάτων» στη χώρα μας, που ξεπερνάνε τα όρια της γραφικότητας.

Τέλος, καλό θα είναι να δούμε κάποια στιγμή και το «Πόθεν Έσχες» του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τι πραγματικά του ανήκει, σε ποιες επιχειρήσεις είναι πραγματικός ιδιοκτήτης και αν τα χρήματα έχουν έρθει στη χώρα μας από νόμιμες επιχειρήσεις».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μετά από αίτημά του Επιπλέον 1,4 εκατ. ευρώ επιστρέφει ο Αντώνης Κάντας στο Δημόσιο


Επιπλέον 1,4 εκατ. ευρώ επιστρέφει ο Αντώνης Κάντας στο Δημόσιο
Ο ήδη Αντώνης Κάντας  

Αθήνα
Μεγαλώνει ο κατάλογος με τα χρηματικά ποσά που επιστρέφονται στο ελληνικό Δημόσιο, τα οποία συνδέονται με τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μετά από αίτημα του ήδη προφυλακισμένου Αντώνη Κάντα στο ταμείο του ελληνικού Δημοσίου αναμένεται να φτάσει άλλο 1,4 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το ύψος των χρημάτων που έχει επιστρέψει ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος και προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία άναψε πράσινο φως για την αποδέσμευση και επιστροφή απευθείας στο ελληνικό Δημόσιο (σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα τη Ελλάδος) του συνόλου των χρημάτων που ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα, και έχουν κατασχεθεί από τις ελβετικές αρχές αμέσως με τα την δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην Ελβετία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό ενός Trust καθώς και ενός ασφαλιστικού προγράμματος σε Τράπεζες στη Γενεύη, τις οποίες αυτοβούλως είχε αναφέρει ο Αντώνιος Κάντας κατά την απολογία του ενώπιον των Ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου και είχε δεσμευτεί να επιστρέψει στις ελληνικές αρχές.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ Απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία


Απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και Πέμπτη, 19-20 Μαρτίου, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει για το ίδιο διάστημα η ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται «για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο» και διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία «αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα μνημονιακά έτη».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαψεύσεις από ΧΑ και το δικηγόρο του Έτοιμος να αποχωρήσει από τη ΧΑ φέρεται και ο Στάθης Μπούκουρας


Έτοιμος να αποχωρήσει από τη ΧΑ φέρεται και ο Στάθης Μπούκουρας
Ο βουλευτής της ΧΑ. Ευστάθιος Μπούκουρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ένας ακόμη βουλευτής, ο Στάθης Μπούκουρας, φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Πάντως, ο συνήγορος του προφυλακισμένου βουλευτή, Αλέξης Κούγιας, διέψευσε ότι έχει σταλεί σχετική επιστολή, ενώ η ΧΑ χαρακτήρισε «κακοήθη ψεύδη τα περί ανεξαρτητοποίησης Μπούκουρα».

Εφόσον ισχύει η πληροφορία, θα πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που απομακρύνεται από τη ΧΑ μετά τον βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Το Mega επέμεινε στο σχετικό ρεπορτάζ, επιδεικνύοντας εξουσιοδότηση του κ. Μπούκουρα προς τον δικηγόρο του, να καταθέσει δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τη Χρυσή Αυγή. Στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του προφυλακισμένου βουλευτή ανέφερε ότι ο εντολέας του «δεν έχει αποστείλει ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του».

«Πληροφορηθήκαμε από τρέιλερ του τηλεοπτικού σταθμού Mega και από διάφορους πολιτικούς και δικαστικούς συντάκτες ότι κυκλοφορεί η είδηση, ότι δήθεν ο εντολέας του γραφείου μας Ευστάθιος Μπούκουρας απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.

»Η είδηση δεν είναι αληθής. Ο κύριος Μπούκουρας, παρά το ότι αντιμετωπίζει μία αστήρικτη και ανύπαρκτη νομικά κατηγορία και παρά το ότι γίνεται απόπειρα, για να του ασκηθεί δίωξη για μια ανύπαρκτη ουσιαστικά και νομικά κατηγορία της δήθεν διακεκριμένης κατοχής όπλων, γιατί κατείχε, όπως και άλλοι περίπου διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, μια κυνηγετική καραμπίνα με νόμιμη άδεια, δεν έχει αποστείλει ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του. Ο κύριος Μπούκουρας αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια απέναντι στη Δικαιοσύνη αυτές τις άδικες κατηγορίες και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

»Ο κύριος Μπούκουρας, η επί 18 χρόνια σύζυγός του και τα τρία παιδιά του ηλικίας 17, 16 και 3 ετών είναι εγκαταλελειμμένοι από όλους και ο ίδιος ποτέ δεν θα εκμεταλλευόταν την αυριανή διαδικασία ενώπιον της Βουλής, για να αποκομίσει οφέλη. Τόσο εμείς οι συνήγοροί του όσο και ο ίδιος σεβόμαστε τους Θεσμούς και δεν τους χρησιμοποιούμε, αλλά, το κυριότερο απ' όλα, δεν τους ταπεινώνουμε» αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο Στ.Μπούκουρας με δήλωσή του είχε εκφράσει την άρνησή του να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να εξεταστεί από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της άρσης ασυλίας.
Στη δήλωσή του ανέφερε: «Διαμαρτύρομαι και δεν επιθυμώ τη μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, διότι η κλήση που έλαβα από τον πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας κ. Μαρκογιαννάκη, ήταν προκειμένου να μεταχθώ και να εμφανιστώ ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ενώπιον της επιτροπής στην ειδικά καθορισμένη αίθουσα στη βουλή και όχι στις γυναικείες Κορυδαλλού.
»Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοί μου δεν θα δεχθούν ποτέ να αρθεί η βουλευτική μου ασυλία γιατί αγαπώ το κυνήγι και πολύ πριν δεχτώ την πρόταση της Χρυσής Αυγής να συνεργαστώ μαζί της και να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Κορινθίας είχα αγοράσει από τα πιο γνωστά οπλοπωλεία της Αθήνας ένα κυνηγετικό όπλο σαν αυτά τα οποία έχουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κατοικούν και εκλέγονται στην περιφέρεια».
Σημειώνει δε ο κατηγορούμενος βουλευτής, με κεφαλαία γράμματα, ότι για το επίμαχο όπλο η Ελληνική Αστυνομία του έχει χορηγήσει νόμιμη άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Πούτιν αναγνωρίζει την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος


Ο Πούτιν αναγνωρίζει την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Μόσχα, Ρωσία
Αγνοώντας την πίεση της Δύσης και τις προειδοποιήσεις οικονομικής απομόνωσης της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας ένα 24ωρο μετά το δημοψήφισμα που πρόκρινε την ένωση με τη Ρωσία με σοβιετικού τύπου ποσοστό 97%.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας πως ο Βλ.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα βάσει του οποίου η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει την Κριμαία ως «κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος».

Το διάταγμα έχει άμεση ισχύ και η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας βασίζεται «στη θέληση του λαού της Κριμαίας».

Προηγήθηκε η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και η υποβολή αιτήματος για την ένωση με τη Ρωσία μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (ποσοστό 96,77%) που ανακοινώθηκε από τις φιλορωσικές Αρχές.

Το διάταγμα, το οποίο αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο του Κρεμλίνου, δύναται να είναι το πρώτο βήμα προς την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, στη σκιά του δημοψηφίσματος που στήθηκε με διαδικασίες-εξπρές μετά τη ντε φάκτο κατάληψη της χερσονήσου από τις ρωσικές δυνάμεις στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας αποτελεί προϋπόθεση της διαδικασίας αποδοχής του αιτήματός της για προσχώρηση στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς τη σχετική αίτηση μπορούν να υποβάλλουν μόνο κυρίαρχα κράτη, ενώ η ένταξη στη Ρωσία κατοχυρώνεται με διακρατική συμφωνία μεταξύ των μερών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να αναφερθεί στο ζήτημα την Τρίτη κατά τη διάρκεια ειδικής κοινής συνεδρίασης των δύο σωμάτων του ρωσικού Κοινοβουλίου.

Έχοντας απορρίψει ως παράνομο και αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα -που δεν έδινε καν την επιλογή του «nyet» στην απόσχιση- η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες κινήθηκαν συντονισμένα σε δεύτερο στάδιο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, προειδοποιώντας πως θα υπάρξει και συνέχεια εφόσον δεν αποκλιμακωθεί η κρίση.

Στη λίστα 21 Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων που υπόκεινται κυρώσεις από την ΕΕ συμπεριλαμβάνονται ανώτατοι Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, ο πρόεδρος της επιτροπής της Δούμας για την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι.

Σε βάρος τους επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.

Αντίστοιχες κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος 11 Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων. Συμπεριλαμβάνονται αξιωματούχοι από το στενό περιβάλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Λευκό Οίκο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο σε μελλοντικό στάδιο να αντιμετωπίσει κυρώσεις ακόμη και ο ίδιος ο Πούτιν.

«Μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις σε διάφορα πρόσωπα και σε διάφορες οντότητες. Δεν πρόκειται να αποκλείσουμε [την επιβολή κυρώσεων σε] πρόσωπα, ή να αποκλείσουμε ενέργειες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ ερωτηθείς εάν μελλοντικά μπορεί να υποστεί κυρώσεις προσωπικά και ο ίδιος ο Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το αίτημα της Ουκρανίας για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας, ωστόσο επέμεινε ότι προς το παρόν η Ουάσινγκτον θα περιοριστεί στη χορήγηση οικονομικής στήριξης, καθώς επιδιώκει να εξευρεθεί διπλωματική οδός με τη Ρωσία.

Εν μέσω της χειρότερης κρίσης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου λόγω Κριμαίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει επίσης επί τάπητος την ανάγκη μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία.

«Αρχίσαμε σήμερα να συζητάμε την ανάγκη να μειωθεί μακροπρόθεσμα η εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Από τη γαλλική κυβέρνηση ανακοινώθηκε ότι ματαιώνεται προγραμματισμένη για την Τρίτη επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στην Κριμαία. Κυρώσεις εναντίον Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει και η κυβέρνηση του Καναδά.

Την ίδια ώρα στο Κίεβο, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ διεμήνυσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι δεν πρόκειται να γίνειποτέ αποδεκτή η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, λέγοντας ότι η Μόσχα έχει καταληφθεί από πανικό μπροστά στην οικοδόμηση μίας δημοκρατικής και ευρωπαϊκής Ουκρανίας.

Όλες οι εξελίξεις

  • Ρήγμα μεταξύ Δύσης-Ρωσίας, νέες κυρώσεις από ΕΕ-ΗΠΑ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το Μπόινγκ πιθανόν κρύβεται και θα χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος Κρουζ;...


Οι διάδρομοι που θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί...

To Boeing της Malaysia Airlines «είναι πιθανόν να έπεσε θύμα αεροπειρατείας και να έχει κρυφτεί κάπου» για να...
χρησιμοποιηθεί αργότερα ως «πύραυλος Κρουζ», δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο πρόεδρος της επιτροπής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚόλ.

Όπως λέει, «δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777 συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια», πιστεύει όμως ότι οι αμερικανικές αρχές «ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής». «Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορράν, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.»

Η άλλη υπόθεση είναι ότι είτε προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου...», δήλωσε, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι σίγουρος πως δεν πρόκειται για ατύχημα. «Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν», σημειώνει με βεβαιότητα.

Στο σενάριο του ΜακΚόλ το βασικό ρόλο παίζει ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, καθώς, όπως λέει, έχει πληροφορίες σε υψηλό επίπεδο ότι «κάτι συμβαίνει με τον πιλότο». «Όλες οι έρευνες οδηγούν στο πιλοτήριο, στον ίδιο τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη»,λέει ο αμερικανός αξιωματούχος.

Οι διάδρομοι...

Αν το Boeing 777 είχε πέσει τότε όλοι οι εμπειρογνώμονες θεωρούν πως κάπου θα υπήρχαν συντρίμμια και πως στο διάστημα των 8 ημερών και με την κινητοποίηση να είναι στο ζενίθ, θα είχε βρεθεί έστω κάποιο σημάδι που θα επαλήθευε κάτι τέτοιο. Τα ξένα ρεπορτάζ αναλύουν όλο και περισσότερο τα στοιχεία που θέλουν την μοίρα του πολύ πιο τρομαχτική σαν σενάριο.

Ένα από αυτά θέλει κάποιον που γνωρίζει να πετάει και να προσγειώνει το αεροπλάνο, να το έχει οδηγήσει κάπου και εκεί να παραμένει κρυμμένο. Για να το πετύχει αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να το έχει προσγειώσει και για το έχει προσγειώσει σημαίνει πως χρησιμοποίησε κάποιο διάδρομο που θα υπήρχε διαθέσιμος και που θα χωρούσε ένα Boeing. H Wall Street Journal ισχυρίζεται πως αυτή η εκδοχή είναι το πιο πιθανόν να έχει συμβεί. Το Business Insider παρουσιάζει σε συνεργασία με το WNYC Data News την θεωρία πιο αναλυτικά.

Ο λόγος που ακόμη δεν έχει βρεθεί ίχνος του αεροπλάνου είναι πως μέσα στην ώρα που υπολογίζεται πως το αεροσκάφος συνέχισε να πετά από την στιγμή που χάθηκε, οι πιθανοί διάδρομοι είναι εκατοντάδες. Για την ακρίβεια εντοπίστηκαν 634 σε 23 διαφορετικές χώρες, πολλοί από τους οποίους είναι εντελώς εγκαταλελημμένοι και σε ερημικές τοποθεσίες. Οι ειδικοί που εντόπισαν τους πιθανούς αυτούς διαδρόμους ισχυρίζονται πως ένα τέτοιο σκάφος μπορεί να προσγειωθεί από έναν καλό πιλότο σε διάδρομο μήκους μόλις 5,000 ποδιών και με βάση αυτά έφτιαξαν τον παρακάτω χάρτη που δίνει μια ιδέα του γιατί τελικά να βρεθεί είναι δύσκολη υπόθεση...



Πηγή: lifo



Read more...